HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. szeptember 22., szombat

Magánkórházat bukott el Csíkszereda

Az érvénytelenített általános rendezési terv miatt nem épül magánkórház Csíkszeredában az egykori Vasúti Építőanyag és Gépgyártó Vállalat (IPICCF), illetve az Erdőgépesítési, Szállítási és Útépítési Egység (UMTCF) volt területén.

Kovács Attila 2018. szeptember 21., péntek

Autók az új csíkszeredai elkerülő úton

Megnyitották Csíkszeredában a kelet-nyugat irányú taplocai elkerülő utat, amely kivezeti az áthaladó gépjárműforgalmat a lakóövezetből, egyúttal gyorsabb és egyszerűbb áthaladást biztosít. Tíz évbe telt, amíg a tervből valóság lett.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. szeptember 19., szerda

Körvonalazódik két csíkzsögödi utca új arculata

Célegyenesbe került Csíkszereda zsögödi városrészében a Kicsimező és Kőbánya utcák felújítása, amelyeket idén be is fejeznek. Aszfalt lesz a sáros vagy poros út helyett.

Kovács Attila 2018. szeptember 19., szerda

Nehezen indult el a hőszigetelés, de legalább nem húznák el a munkát

Folyamatban van Csíkszeredában a Hargita utca 11. és a Brassói út 6. számú kisebb társasházak hőszigetelése, amely különböző okokból régóta húzódott. Idén be is fejezik a munkát.

Kovács Attila 2018. szeptember 17., hétfő

Évek óta várták ezt a fejlesztést a Kalász negyedi temetőben

A csíkszeredai Kalász negyedi sírkert néhány éve kibővített részébe is eljut már a vezetékes víz, és kavicsozott sétányokon lehet közlekedni. A tavaly elkezdett rendezés első szakasza befejeződött, de nemsokára folytatják.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. szeptember 14., péntek

Levették a Városháza feliratot Csíkszeredában

Eltávolították az épületet megnevező feliratot a csíkszeredai városháza homlokzatáról. Jogerős bírósági ítélet kötelezte erre a városvezetést, most hajtották végre.

Kovács Attila 2018. szeptember 12., szerda

A változás éve következik a Kalász lakótelepen

Rövidesen munkához lát a kivitelezéssel megbízott cég, és elkezdődik Csíkszeredában a Kalász lakótelep felújítása. A bádoggarázsok bontását jövő tavaszra tervezik, mivel első szakaszban az új esővíz-elvezető hálózatot építik meg, illetve részlegesen kicserélik a szennyvízvezetéket.

Kovács Attila 2018. szeptember 10., hétfő

Vitatják az ügyvédek a hírszerző szolgálat szerepét Borbolyék perében

Továbbra sem látják tisztázottnak az ügyvédek a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szerepét a Borboly Csaba és több más személy elleni büntetőpert megelőző nyomozás során. Újabb alkotmányossági kifogást fogalmaztak meg, erről később dönt a tárgyalást vezető bíró.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. szeptember 01., szombat

Állandósulni látszik a zavaró motorzaj az erdőkben

A csend és a békés nyugalom helyét sok esetben motorzúgás veszi át a természetben, ez nem csak a pihenni vágyó embereket, de az erdőkben élő állatokat is zavarja. Egyre többen vannak, akik négy- vagy kétkerekű motorokkal képzelik el a természetjárást.

Kovács Attila 2018. augusztus 29., szerda

A tehetetlenség bűze

Szétdobált műanyagzacskók, dobozok, étel- és italmaradékok, kacatok, szennytől ragacsos aszfalt, zümmögő legyek, a nyári meleg által megsokszorozott bűz, a közelben tömbházlakók, akik legszívesebben erre az időszakra távol maradnának otthonuktól.

Kovács Attila 2018. augusztus 29., szerda

Sokéves huzavona után erről is hírt adhatunk: elkészült az Olt-híd Csicsóban

Az úttestet és a járdákat is leaszfaltozták a Csicsóhoz tartozó Oltfaluban készült új Olt-hídon, amelynek különböző okokból évekig elhúzódó építése most már végérvényesen lezárult.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. augusztus 27., hétfő

Eltüntette az önkormányzat a háromnyelvű feliratot a madéfalvi községháza homlokzatáról

 Pénzbírság kiszabását kéri Madéfalva polgármesterére a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC), mivel álláspontjuk szerint a községvezető nem hajtotta végre a Községháza felirat eltávolításáról rendelkező jogerős bírósági végzést.

Kovács Attila 2018. augusztus 22., szerda

Huszonhárom csíkszeredai tömbház lakói szigeteltetnének

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség szerint kizárólag a szaktárca dönthet a tömbház-hőszigetelésekre vonatkozó új pályázati kiírásról. Csíkszeredában számos tömbház lakói tőlük független okok miatt maradtak le a februárban zárult kiírásról.

Kovács Attila 2018. augusztus 21., kedd

Veszélyesen rongálódnak a hidak a Hargitán – óvatosságra intik a sofőröket

Riasztóan gyatra állapotban van több híd is a 13A jelzésű országút Csíkszereda és Szentegyháza közötti szakaszán, ezért a közúti forgalomban részt vevőknek is ajánlott az óvatosság. Az országos útügy csak az útpadka megerősítésére tud költeni, a hidak korszerűsítésére egyelőre nincs pénz.

Kovács Attila 2018. augusztus 20., hétfő

Rengeteg pénzbe kerül, de így is újjáépítenék a vasúti felüljáró hidat Csíkszeredában

Várhatóan több millió euróba kerülő átépítést végeznek el néhány éven belül a csíkszeredai vasúti felüljáró hídon, amely nemcsak megviselt, hanem az egykori építésvezető szerint veszélyes állapotban is van. A pénzt EU-s pályázati támogatásból biztosítják.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. augusztus 17., péntek

Forgalmi táblák nyelvi sorrendjének ürügyén ismét „megfizettetné” Rádulyt Tanasă

Újabb pert indított a Méltóságért Európában Polgári Egyesület Csíkszereda polgármestere ellen, azt kérve a bíróságtól, hogy bírságolják meg Ráduly Róbert Kálmánt, mert nem hajtotta végre a forgalmi táblákon levő feliratok nyelvi sorrendjére vonatkozó bírósági ítéletet.