HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. november 24., péntek

Az ország legészakibb városába utazik az FK Csíkszereda

Három pontra van szüksége az FK Csíkszeredának a román labdarúgó 3. Liga hétvégi fordulójában, ezeket Észak-Moldvából igyekeznek elhozni a csíkiak. Támadójátékra alapoz Bálint László György vezetőedző, aki visz++ont tart a pálya állapotától.

Kovács Attila 2017. november 24., péntek

Két országból gyűjtené a pontokat a Sportklub

Két országra kiterjedő kiszálláson vesz részt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a következő napokban. A kék-fehérek pénteken Bécsben, vasárnap Székesfehérváron, hétfőn pedig Budapesten lépnek jégre az Erste Liga alapszakaszában.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. november 23., csütörtök

Both Sebestyén Eb-győztes lett Olaszországban

Aranyéremmel tért haza az olaszországi kerekes kutyasport Európa-bajnokságról a csíkszentmártoni Both Sebestyén. A fiatal versenyző kutyás terepkerékpározásban (bikejöring) az ifjúsági korosztályban lett első.

Kovács Attila 2017. november 21., kedd

Csődbe mehet a City Parking

Csődeljárást kezdeményezett egy magánszemély a csíkszeredai fizetéses parkolási rendszert korábban működtető City Parking Kft. ellen. A csíkszeredai vállalkozás vezetője szerint megegyezésre törekednek a hitelezővel.

Kovács Attila 2017. november 20., hétfő

Marad tennivaló jövőre is a Zsögödi Nagy Imre utcában

Nem fejezi be idén, csak abbahagyja a tavaly elkezdett munkát a felújítással megbízott cég a csíkszeredai Zsögödi Nagy Imre utcában. Több akadály is volt, amelyek miatt Csíkszereda Polgármesteri Hivatala beleegyezett a szerződés határidejének hosszabbításába.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. november 17., péntek

A Városházával együtt buktatnák a Townhallt

Nem maradt következmények nélkül a tusnádfürdői új városháza homlokzatán elhelyezett háromnyelvű felirat. A magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Dan Tanasă sem a magyar Városháza, sem az angol Townhall megnevezéseket nem szeretné ott látni, ezért pert indított.

Kovács Attila 2017. november 16., csütörtök

Jövőre is marad aszfaltozásra váró szakasz a 123E jelzésű megyei úton

Közel két és fél kilométeres szakaszon már elterítették az első aszfaltréteget a Csíkdelnét Csíkpálfalvával és Csomortánnal összekötő 123E jelzésű megyei besorolású úton. Noha az építők még dolgoznak, az aszfaltozást csak jövőben folytatják.

Kovács Attila 2017. november 13., hétfő

Börtönbe került a Borboly-per egyik vádlottja, távozik a bíró

Nem történt előrelépés hétfőn a Hargita Megyei Törvényszéken a Borboly Csaba és tizenkét másik személy ellen folyó büntetőper újabb tárgyalásán. Egyik vádlott időközben börtönbe került, és nem volt jelen, viszont elítéltként is kötelező ott lennie.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. november 13., hétfő

Két éve várnak, de még nem kezdődött el a hőszigetelés

Két éve várat magára két csíkszeredai tömbház hőszigetelése, amelyet különböző okok miatt még nem tudtak elkezdeni. Most sürget az idő, mert a kormányprogram biztosította támogatást fel kell használni.

Kovács Attila 2017. november 10., péntek

Nem kell többé zötykölődniük a mentőautóknak a helikopter-leszállópálya felé vezető úton

Új burkolatot kapott a Csíkszeredához tartozó Erdőalján a 13A jelzésű országúttól a hegyivadász dandárhoz vezető útszakasz, így most akadálytalanul megközelíthető a leszállóhely.

Kovács Attila 2017. november 09., csütörtök

Marad minden a régiben: ingyenesen lehet parkolni Csíkszeredában

Tartalékban marad a csíkszeredai fizetéses parkolási rendszer számára kidolgozott új szabályzó, amely nem kerül megvitatás céljából a helyi önkormányzati képviselők elé. Ennek oka, hogy a közlekedésrendészet nem tartja hatáskörének a tervezet láttamozását.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. november 07., kedd

Többé nem folyik be a pincékbe a szennyvíz

Nemsokára elkészül az első aszfaltréteg a csíkszeredai Ifjúság utcában, amelynek felújításához szeptemberben láttak hozzá. A Kőbánya utcában az alapozással dolgozik a kivitelező cég.

Kovács Attila 2017. november 06., hétfő

Hiába várják, nincs jelentkező a csicsói Olt-híd befejezésére

Hiába írtak ki több közbeszerzési eljárást is ebben az évben a csicsói Olt-híd munkálatainak befejezésére, nem volt vonzó az ajánlat, és nem akadt megfelelő jelentkező. Úgy tűnik, hogy a csicsói helyi önkormányzat cége oldhatja meg a helyzetet.

Kovács Attila 2017. november 03., péntek

Folytatná jó sorozatát a Sportklub

Ha folytatni tudja a legutóbbi hazai mérkőzéseken mutatott játékát a Csíkszeredai Sportklub, a Fradi és a Titánok elleni pénteki és szombati hazai összecsapások után a kék-fehérek az élmezőny közelében maradhatnak.

Kovács Attila 2017. november 02., csütörtök

Újból fizetéses lehet a parkolás Csíkszeredában

A csíkszeredai fizetéses parkolási rendszer számára új szabályzót dolgozott ki a polgármesteri hivatal, de megvárják a közlekedésrendészet véleményezését, mielőtt a helyi önkormányzati képviselő-testület döntene erről.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. október 30., hétfő

Országos bajnokok a csíki korcsolyázók

A csíkszeredai Kenéz Zselyke és Kecskés Dorián is országos bajnoki címekkel tért haza az Otopeni-ben rendezett felnőtt országos műkorcsolya-bajnokságról. A csíki versenyzők a Crystal Skate nemzetközi versenyen is jól szerepeltek.