Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Attila 2019. július 15., hétfő

Többszintes parkolóház épül Csíkszeredában

Jövőre újabb építkezés kezdődik a csíkszeredai Kalász lakótelepen. Egy többszintes parkolóházat alakítanak ki, amely több mint 350 autónak biztosít majd helyet.

Kovács Attila 2019. július 14., vasárnap

Elkerülő utak: tervek és félbemaradt munkálatok között a székelyföldi városok

A megnövekedett autós forgalom miatt nagy szükség lenne az áthaladó gépjárművek számára elkerülő utakra a székelyföldi városokban. Ezek megépítése jórészt még várat magára – van ahol a terveknél tartanak, máshol az országos közútkezelő félkész munkálataira kell várni.

Kovács Attila 2019. július 14., vasárnap

Libákat ölt a medve Csíkpálfalván

Vasárnapra virradóan tíz libát pusztított el egy medve egy csíkpálfalvi portán. A gazda csak reggel szembesült a történtekkel.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Attila 2019. július 14., vasárnap

Folyamatosan nő az egyirányú utcák száma a székelyföldi városokban, de ez nem mindenkinek tetszik

Noha vannak elégedetlenkedők, az illetékesek szerint a székelyföldi városokban sok utcában bevezetett egyirányú forgalom több előnnyel, mint hátránnyal jár, ezért szükségesnek tartják és folytatják ezeket a változtatásokat.

Kovács Attila 2019. július 12., péntek

Átfogó felújítás lesz a csíkszeredai lakóövezetben

Várhatóan elkezdik idén Csíkszereda egyik központi lakóövezetének átalakítását és korszerűsítését. Az Octavian Goga sétányon az áthaladó forgalmat kizárják, zárt rendszerű parkolást alakítanak ki.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. július 09., kedd

Érvénytelenítették a bírságot, magyar felirat is lehet a forgalmi táblákon

Bírósági ítélet erősítette meg, hogy a forgalmi táblákon helye van a magyar nyelvű feliratnak is a román mellett, érvénytelenítve a közlekedésrendészet által a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalra tavaly kirótt bírságot.

Kovács Attila 2019. július 08., hétfő

Évfordulós Tusványos

A szervezők szándéka szerint mindenki számára élhető, befogadó tábor lesz Tusnádfürdőn a július 23–28. közötti harmincadik Tusványos, ahol a megszokott programok mellett újak is várják az érdeklődőket. Az idei mottó – Egy a tábor – a hasonló értékrendet képviselő közösségre vonatkozik.

Kovács Attila 2019. július 08., hétfő

Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is megújulhat a vasútállomás

Megtörtént az első lépés több székelyföldi vasútállomás felújításának érdekében, megvalósíthatósági tanulmányok készülnek a szükséges munkálatokról. A Román Vasúttársaság európai uniós támogatásért folyamodik a költségek fedezésére.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. július 06., szombat

Késik a sétálóutcai behajtás korlátozása

Még várni kell a csíkszeredai sétálóutcába történő behajtást korlátozó berendezésekre, mivel a szükséges munkálatok elvégzésére nincs jelentkező. Az autók előtt így egyelőre nincs akadály.

Kovács Attila 2019. július 06., szombat

Híd készül Csíkszereda újabb elkerülő útján

Szinte végig lehet már hajtani Csíkszeredában az új elkerülő út nyomvonalán, noha a munka még korántsem készült el. Be kell fejezni a Somlyó-patakon épülő hidat, ugyanakkor a vasúti felüljáróhoz közeli területet még nem adták át az építőnek.

Kovács Attila 2019. július 03., szerda

Sürgős javításokat kell végezni a hargitafürdői kaolinbánya zagytározóinál

A felszámolás ideje továbbra is ismeretlen, de sürgősen javításokat kell végezni az egykori hargitafürdői kaolinbánya zagytározóinál ahhoz, hogy a savas üledék ne csússzon be a völgybe – erről állapodtak meg a Hargita megyei prefektusi hivatal által a témában összehívott keddi megbeszélés résztvevői.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. július 01., hétfő

A köves, sáros út helyett aszfaltburkolat készül Csiba és Oltfalu között

Sokat kellett rá várni, de végül elkészültek a Csíkszereda peremterületén fekvő Csiba és a Csíkcsicsóhoz tartozó Oltfalu közötti útszakasz felújításának tervei és a műszaki dokumentációja, így a munkálatok elvégzéséhez szükséges közbeszerzési eljárást is ki lehet írni.

Kovács Attila 2019. június 29., szombat

Szélmalomharc a vérszívókkal

Egységes elgondolás, törvényes kötelezettség hiányában a székelyföldi városokban van, ahol tervszerű, máshol viszont esetleges vagy éppen teljesen hiányzik a szúnyogirtás, amit esetenként a bürokrácia is megnehezít. A vérszívók viszont tombolnak, a lakosság pedig védekezik, ahogy lehetőségei engedik.

Kovács Attila 2019. június 28., péntek

Vezetőt keresnek a csíkszeredai helyi rendőrség élére

Hamarosan kiírják a versenyvizsgát a csíkszeredai helyi rendőrség igazgatói tisztségének betöltése érdekében. További személyzetet csak ezt követően lehet majd alkalmazni.

Kovács Attila 2019. június 25., kedd

A kórházé lehet a büdösfürdői kezelőközpont

A tíz éve kihasználatlan és befejezetlen büdösfürdői kezelőközpont és mofetta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ügykezelésébe kerülhet, és a gyógykezelést szolgálhatja – tudtuk meg. A részletekről egyeztetések történnek.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. június 23., vasárnap

Végtagtörést szenvedett egy nő a gyimesfelsőloki bobpályán történt balesetben

Egy személy sérült meg szombat délután a gyimesfelsőloki sínes bobpályán történt balesetben, amikor két, a pályán haladó kocsi ütközött.