Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Attila 2020. január 27., hétfő

Több tusnádfürdői utca korszerűsítése kezdődik meg idén

A város több övezetére kiterjedő felújítások kezdődnek tavasszal Tusnádfürdőn, amelyek befejeztével a gyalogos, kerékpáros és autós közlekedés is könnyebbé, egyszerűbbé válik.

Kovács Attila 2020. január 23., csütörtök

Tanintézetek, tömbházak felújítása következik Csíkszeredában

További öt tömbház, illetve egy általános iskola és egy napköziotthon felújítása kezdődhet el idén Csíkszeredában. A Nagy Imre Általános Iskola homlokzatára nagy méretű mozaikot is tervez készíteni egy helyi képzőművész.

Kovács Attila 2020. január 21., kedd

Csíkszeredai előválasztás: Ráduly felől jöhet a verseny

Továbbra is Csíkszereda polgármestere lenne Ráduly Róbert Kálmán, ezért indul az RMDSZ által szervezett előválasztáson – jelentette be a városvezető. Azt is elmondta, más párt jelöltjeként nem indulna, és a parlamentbe sem térne vissza.

Kovács Attila 2020. január 21., kedd

Sem a feliratok, sem a zászlók nem maradhatnak

A Bukaresti Törvényszék döntése értelmében nem maradhatnak a tusnádfürdői városháza előtti zászlórudakra felhúzott székely, illetve városzászlók. Az elsőfokú ítélet ellen várhatóan fellebbezni fognak.

Kovács Attila 2020. január 18., szombat

Közösen képzeli el a következő időszak politizálását az MPP és az EMNP

Erdélyi Magyar Szövetség néven hoz létre közös politikai alakulatot a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). A két párt Csíkszeredában tartott országos küldöttgyűlésén a jelenlevők túlnyomó többsége támogatta a fúziót.

Kovács Attila 2020. január 17., péntek

Szabadlábra helyezték a Hargita Megyei Közpénzügyi Hivatal volt vezetőjét

Meg kell ismételni a korábban letöltendő szabadságvesztésre ítélt csíkszeredai Kedves Imre másodfokú tárgyalását – döntött a bíróság. A Hargita Megyei Közpénzügyi Hivatal volt vezérigazgatója így szabadlábon védekezhet.

Kovács Attila 2020. január 16., csütörtök

Ha lesz pályázat, lehet inkubátorház is Csíkszeredában

Továbbra is pályázati kiírásra várnak annak érdekében, hogy Csíkszeredában is vállalkozói inkubátorházat hozzanak létre a városi és megyei önkormányzat együttműködésével. Egyelőre a műszaki terveket készítik elő.

Kovács Attila 2020. január 16., csütörtök

Nem lesz igazgatója, csak osztályvezetője a csíkszeredai helyi rendőrségnek

 Nem igazgató, hanem osztályvezető fogja irányítani a csíkszeredai helyi rendőrséget, amely nem lesz önálló jogi személyiségű intézmény, hanem a polgármesteri hivatal egyik osztályaként működik majd.

Kovács Attila 2020. január 15., szerda

Elfogadták a perújítást Kedves Imre ügyében

Elviekben elfogadta szerdán a bíróság a korábban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt Kedves Imre ügyvédje által benyújtott perújítási kérelmet. Pénteken tárgyalnak arról, mi következik ezután.

Kovács Attila 2020. január 14., kedd

Egyelőre a meglévő elkerülő utakkal kell beérni Csíkszeredában

Nem készül további elkerülő út építésére Csíkszereda önkormányzata a város nyugati részén. A város peremvidékén, az Olt mellett az országos útügyi társaság beruházásaként készülhet egy elkerülő útszakasz, de még nem lehet tudni, hogy mikor.

Kovács Attila 2020. január 10., péntek

Perújítást kért Kedves Imre ügyvédje

A korábban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt volt Hargita megyei közpénzügyi vezérigazgató, Kedves Imre ügyvédje rendkívüli perorvoslati eljárást kezdeményezett, amelynek tárgyalása folyamatban van. Szabadlábra helyezését is kérték, ez nem történt meg.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2020. január 08., szerda

Folytatódhat a tanúk meghallgatása Borbolyék holtpontra jutott tárgyalásában

Több üresjárat után várhatóan tanúk meghallgatásával folytatódhat Borboly Csaba és tizenkét másik személy ellen 2013-ban indult büntetőper. Az ügyvédek tovább kifogásolják a bírósági eljárás menetét, de a bíró szerint újabb halasztásokra nincs ok.

Kovács Attila 2020. január 08., szerda

Súlykorlátozást vezettek be a csíkszeredai vasúti felüljáró hídon

Néhány napja már tilos a teherautók, kamionok áthaladása a csíkszeredai vasúti felüljáró hídon. Noha ezt táblák jelzik, a súlykorlátozást még nem mindenki tartja be, pedig ez nemsokára bírságokkal is jár.

Kovács Attila 2020. január 07., kedd

Két per és többéves jogi csata után bukják el a magyar feliratot

Két per után jogerős bírósági ítélet kötelezi Csíkszentdomokos polgármesterét a községházát megnevező felirat eltávolítására az épület homlokzatáról. A községvezető szerint ezt meg is fogják tenni, de először az ítélet indoklását szeretnék megismerni.

Kovács Attila 2019. december 27., péntek

Már évek óta késik, továbbra is várni kell a sétálóutcai behajtás korlátozására

Akadálytalanul lehet autóval behajtani a csíkszeredai sétálóutcába, mivel az egyik utca felől ezt semmi sem korlátozza. Sorompót és behajtásgátló oszlopot is felszerelnének a felújítással együtt, de a munkálatok elvégzésére nincs jelentkező.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. december 21., szombat

Népszerű Hargita megye új prefektusa

Sokan gratuláltak Ion Procának, aki szombaton tette le a hivatali esküt Hargita megye prefektusaként. Több hozzászóló – köztük magyarok is – elismerő szavakkal illették, régi ismerősként, barátként üdvözölték.