HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. március 24., vasárnap

Elhasználódtak a tömbházak belső elosztóvezetékei: egyre több lehet a csőtörés

Nemcsak kellemetlenséggel, ijedtséggel is jár, amikor csőtörés történik egy tömbházlakásban, mivel gyors hibaelhárításra van szükség, és a szomszédok is elázhatnak. A megelőzésre, a lakásokon áthaladó elöregedett vezetékek cseréjére viszont kevés példa akad.

Kovács Attila 2019. március 22., péntek

Kényszerszünet Borbolyék perében

A Borboly Csaba és tizenkét másik személy ellen indult büntetőpernek nemcsak a csütörtöki tárgyalása maradt el, a következő hónapra nem is jelöltek ki időpontot, a tárgyalást vezető bíró időszakos távolléte miatt.

MTI, Kovács Attila 2019. március 21., csütörtök

Legfelsőbb bíróság: hátrányosan különböztette meg a románokat Csíkszereda polgármestere

A legfelsőbb bíróság szerdán kimondott ítéletében jogerősen megerősítette: hátrányosan különböztette meg Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere a székelyföldi város román lakosságát azzal, hogy a magyar nyelv ismeretét is megkövetelte bizonyos önkormányzati állások betöltésekor.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Attila 2019. március 20., szerda

Orvosi műszereket és gyógyszert kapott adományként a kórház

Eszközöket és gyógyszereket vásároltak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára abból az összegből, amely a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa által tavaly novemberben szervezett jótékonysági Katalin-bálon gyűlt össze.

Kovács Attila 2019. március 20., szerda

A kihúzható bannerek sem maradhatnak a csíkszeredai városházán

Jogerős bírósági ítélet született arról, hogy a csíkszeredai városháza tanácstermében kihúzható (roll-up) bannereken sem maradhatnak a székely, illetve magyar nemzeti színek, valamint a városzászló elemei.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. március 19., kedd

Borboly Csabát is megbírságoltatná Dan Tanasă

A Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) pénzbírság kifizetésére köteleztetné Hargita Megye Tanácsának elnökét, mert szerintük nem hajtotta végre a székely zászló megyeházáról való eltávolítására vonatkozó bírósági végzést.

Kovács Attila 2019. március 17., vasárnap

Nem bírják a bérversenyt a székelyföldi busztársaságok

Egyre nehezebb sofőröket találni a városi, vagy helyközi tömegközlekedést biztosító autóbuszokra. A szakmára külföldön van komoly igény, így az ágazat itthon vált versenyképtelenné, mert nem tudja tartani a lépést a nagyságrendekkel nagyobb béreket kínáló nyugat-európai munkaadókkal. 

Kovács Attila 2019. március 16., szombat

Perelni kell a javítási költségekért, ha gödrök miatt rongálódik az autó

Az utakon levő kátyúk miatt megrongálódó gépjárművek tulajdonosai a jelenlegi gyakorlat szerint csak peres úton kérhetnek kártérítést a közutak ügykezelőitől. A károkat megtérítő biztosítótársaságok is perlik a különböző intézményeket.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. március 15., péntek

Okos zebrák – intelligens gyalogátjárókra váltanának több székelyföldi városban is

Ha gyalogost észlelnek, kigyúlnak a fények, kivilágítva a zebrát, egyúttal figyelmeztetve az autósokat. Székelyföldet is lassan, de biztosan eléri a nem olcsó újítás, amely nagyobb biztonságot jelenthet a gyalogosok számára.

Kovács Attila 2019. március 14., csütörtök

Elméleti vizsgák a gépjárművezetői engedélyhez már hétfőnként is

Ismét megváltozik március 18-ától az ügyfélfogadás programja a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálatnál.

Kovács Attila 2019. március 13., szerda

Bukarestben döntenek a székely és a városzászló eltávolításáról

Első alkalommal történik meg, hogy egy Hargita megyei zászlóper tárgyalását Bukarestbe helyezték át. A tusnádfürdői városháza előtti székely és városzászlók eltávolításáért indított bírósági eljárásról van szó.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. március 13., szerda

A költségvetés hiánya miatt késik a rongálódó aréna javítása

Az országos és helyi költségvetés elfogadásának késlekedése sok beruházás elkezdését hátráltatja, ilyen például Csíkszeredában az Erőss Zsolt Aréna főjavítása is.

Kovács Attila 2019. március 12., kedd

Vádemelés a Csíki Lázon történt tarvágás ügyében

Vádlottak lettek a gyanúsítottakból: több mint ötéves vizsgálat után jutottak el addig a hatóságok, hogy a Hargitán, a Csíki Lázon történt tarvágás miatt több személy ellen vádat emeljenek. Az érintettek felelősségét a bíróságnak kell megállapítania.

Kovács Attila 2019. március 09., szombat

Beruházások feltételes módban

Szélesedő kínálat, visszafogott érdeklődés a cégek részéről, hiányzó szakképzett munkaerő, az áremelkedések miatti kiszámíthatatlanság jellemzi most a közberuházásokat, amelyek egy része elakad, vagy a jelentős késlekedés miatt jóval több pénzért készül el a tervezettnél.

Kovács Attila 2019. március 04., hétfő

Nem vonzó az alpolgármesteri tisztség?

Két csíkszéki község is alpolgármester nélkül maradt az elmúlt években, és a tisztségek betöltése azóta is várat magára. Az alpolgármesteri feladatköröket megosztották a hivatalok munkatársai között, és noha könnyebb lenne velük, nélkülük is elvégzik a munkát.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. március 03., vasárnap

Nem érzik az autós gyakorlópálya hiányát

Közel huszonöt éve, hogy megszűnt a gépjárművezetők oktatása és vizsgázása során a gyakorló- és vizsgapályák használatának követelménye. Noha voltak kezdeményezések ennek visszavezetésére, ezek nem jártak sikerrel, a szakemberek szerint pedig ilyen kötelezettségre nincs is szükség.