Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Attila 2019. november 20., szerda

Még mindig nem tudják, mitől halt meg a csíkszeredai hajléktalanszállón a két férfi

Nem jutott még eredményre a hatóságok vizsgálata a több mint másfél éve a csíkszeredai hajléktalanszállón elhunyt két férfi ügyében. Haláluk oka egyelőre ismeretlen, a nyomozás viszont folytatódik.

Kovács Attila 2019. november 19., kedd

Véglegessé vált a szentegyházi polgármester összeférhetetlensége

Elveszítheti tisztségét Szentegyháza polgármestere, miután véglegessé vált hivatali összeférhetetlensége. Noha a jogászok szerint Molnár Tibor esetében az ügy már elévült, a városvezető azt mondta, ha felfüggesztik tisztségéből, lehet, nem fordul bírósághoz, hogy azt visszaszerezze.

Kovács Attila 2019. november 18., hétfő

Parajdi medvegázolás: nem érzi magát hibásnak Hargita megye prefektusa

Nem kapott egyelőre semmilyen hivatalos értesítést arról, hogy elkezdődött volna a tisztségéből történő eltávolítás folyamata – közölte hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Jean Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa.

Kovács Attila 2019. november 18., hétfő

Újra kell tárgyalni Mezei János ügyét

A Marosvásárhelyi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Mezei János volt gyergyószentmiklósi polgármester felmentéséről rendelkező elsőfokú bírósági ítéletet, és a pert újratárgyalásra visszaküldte a Hargita Megyei Törvényszékre.

Kovács Attila 2019. november 18., hétfő

Nehéz kivitelezőket találni a hőszigetelési munkálatokra

Idén nehézkes volt a tömbház-hőszigetelés Csíkszeredában. Mivel a megismételt közbeszerzési eljárások sem vezettek eredményre, nemcsak az árak kiigazítására, hanem a munkálatok kisebb tételekre való szétválasztására is szükség volt.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. november 17., vasárnap

Modern magyar óvodát adtak át Balánbányán

Balánbánya főutcáján, a református templomtól nem messze óvoda épült a város magyar anyanyelvű gyermekei számára. A magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjának támogatásával elkészült tanintézetet vasárnap adták át.

Kovács Attila 2019. november 15., péntek

Tavasszal fejezik be a lakótelep felújítását

A csíkszeredai Kalász lakótelep egy része félkész állapotban marad a tél folyamán, a tavaly elkezdett felújítást jövőben fejezik be. A közlekedés feltételeit biztosítják, de még el kell viselni egy ideig az építőtelepi körülményeket.

Kovács Attila 2019. november 14., csütörtök

Kitartóan küzd Tanasă azért, hogy megbírságolják Csíkszereda polgármesterét

Elutasította a Hargita Megyei Törvényszék a Méltóságért Európában Polgári Egyesületnek (ADEC) a csíkszeredai polgármester megbírságolására vonatkozó keresetét. Az egyesület szerint nem hajtottak végre egy jogerős bírósági ítéletet, ez viszont megtörtént.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. november 14., csütörtök

Pénz nélkül maradt több város, köztük Balánbánya is

Több mint negyven város nem tudja kifizetni a kötelező költségeket a helyi költségvetésből. Ilyen helyzetben van Balánbánya is, ahol több mint 800 ezer lejre lenne szükség, ennek előteremtéséhez a kormánytól várnak segítséget.

Kovács Attila 2019. november 12., kedd

Az ítélőtáblával ellentétben a törvényszék ítélete a korondi polgármesternek kedvez

A Hargita Megyei Törvényszék elutasította a Méltóságért Európában Polgári Egyesület arra vonatkozó keresetét, hogy határozza meg, mekkora pénzbírságot kell fizetnie Korond polgármesterének, akire korábban az ítélőtábla rótt ki bírságot, de összeg megállapítása nélkül.

Kovács Attila 2019. november 10., vasárnap

Évek múlva teljesen másképp fog kinézni a csíkszeredai Gál Sándor tér

A következő évben megkezdődhet az igencsak leromlott állapotú csíkszeredai Gál Sándor tér felújítása, ehhez viszont a költségvetésben is pénzt kell elkülöníteni. A városközponti tér új arculatának terveit most véglegesítik.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. november 09., szombat

Szelektív hulladékgyűjtés különböző megoldásokkal

A szelektív hulladékgyűjtés terén szigorodó feltételeknek kell megfelelni, és előfordul, hogy több éve alkalmazott megoldásokon kell változtatni. A megszokott gyűjtőedények sem váltak be mindenütt, a rongálások elkerülése vagy a könnyebb üríthetőség érdekében más típusúakra van szükség.

Kovács Attila 2019. november 07., csütörtök

Egy lépés előre, kettő hátra Borbolyék perében?

Nem várt fordulat is következhet a Borboly Csaba és tizenkét másik személy elleni büntetőperben. A bírák minősítésének hiánya miatt a teljes bírósági eljárást újrakezdhetik, ha erre vonatkozó döntés születik.

Kovács Attila 2019. november 07., csütörtök

Megerősítik a hargitafürdői zagytározó gátját

Munkagépek dolgoznak az egykori hargitafürdői kaolinbánya 2-es számú zagytározóját lezáró lépcsőrendszer megerősítésével. A beavatkozás a tározó állapota miatt vált halaszthatatlanná, mivel másképp a felhalmozódott savas üledék a völgybe csúszhat.

Kovács Attila 2019. november 04., hétfő

Alaptalanok voltak a Ráduly elleni feljelentések, megszüntette a vizsgálatokat a DNA

A csíkszeredai polgármester és alpolgármester 2015-ben történt őrizetbe vételekor kiszivárogtatott összes gyanúsítást alaptalannak találta az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), megszüntetve az akkor elkezdett vizsgálatokat.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. november 02., szombat

Ritkán lépte túl a határértékeket a levegő szennyezettsége Csíkszeredában

Csíkszereda levegőminősége továbbra is jónak mondható a mérések alapján, viszont a szakemberek szerint is érdemes lenne a mélyebben fekvő városközpontban is automata mérőállomást telepíteni, mivel ott a levegő más minőségű, mint a város szélén.