Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Attila 2020. július 08., szerda

Nyílt levélben fordult az ország vezetőihez a medvejárás miatt Tusnádfürdő polgármestere

Az élethez és testi épséghez, illetve a tulajdonhoz való jogot veszélyeztetik a medvék Tusnádfürdőn – értékel az önkormányzati képviselő-testület nevében írt nyílt levelében Albert Tibor tusnádfürdői polgármester, aki a levelet az államelnöknek, a miniszterelnöknek, a szenátusnak és a képviselőháznak is.

Kovács Attila 2020. július 07., kedd

Semmilyen terhelő részlet nem hangzott el Ráduly és Szőke tárgyalásán

Három tanút hallgattak meg hétfőn a Marosvásárhelyi Ítélőtáblán a Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos alpolgármester elleni büntetőper fellebbviteli tárgyalásán.

Kovács Attila 2020. július 06., hétfő

Érkezik az uniós élelmiszersegély a rászorulóknak

Hargita megye minden városába és községébe megérkezik július 9–13. között az Európai Unió Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programja (POAD) által biztosított élelmiszersegély-szállítmány – közölte a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal.

Kovács Attila 2020. július 05., vasárnap

Korszerű utakon közlekedhetnek a közeljövőben Tusnád községben

Két hónap alatt befejezik a Tusnád községi helyi úthálózat jelentős részének korszerűsítését. A község eddigi legnagyobb ilyen jellegű beruházása két év alatt több mint 70 százalékra növeli az aszfaltozott községi utak arányát Tusnádon, Újtusnádon és Verebesen.

Kovács Attila 2020. július 05., vasárnap

Új óvoda épülhet Tusnádfürdőn

A magyar kormány Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programja támogatásával épülhet új óvoda és napközi Tusnádfürdőn. Épp jókor, a jelenlegi intézmény ugyanis nem felel meg a tűzvédelmi előírásoknak, átépítése pedig túl költséges lenne.

Kovács Attila 2020. július 03., péntek

A tehetetlenség tizenegy éve: továbbra is üresen áll a félkész kezelőközpont

Korábban a hiányzó pénz, újabban a bürokrácia miatt nem történt előrelépés a félig elkészült büdösfürdői kezelőközpont és mofetta befejezését és hasznosítását illetően. A Hargita megyei önkormányzat igyekszik saját ügykezelésébe venni a létesítményt, de ez nem egyszerű.

Kovács Attila 2020. július 01., szerda

Javában zajlik az új csíkszeredai napközi építése

Elkészült a csíkszeredai Fűzfa utca mellett épülő új napközi alapozása, az építő így a falak felhúzásával folytathatja a munkát. Idén tető alá is kerülhet az új létesítmény, amely nyolc óvodás csoportnak biztosít majd helyet.

Kovács Attila 2020. június 29., hétfő

Okos hulladékgyűjtőt használhatnak a tömbházlakók Tusnádfürdőn

Hargita megye legkorszerűbb szelektív hulladékgyűjtő szigetét üzemelik be Tusnádfürdőn. Egy brassói cég egyelőre kísérleti jelleggel szállított a fürdővárosba egy olyan okos hulladékgyűjtőt, amelyből kettő működik a Cenk alatti városban.

Kovács Attila 2020. június 26., péntek

Sétálóutca kevesebb autóval, sorompó is készül a csíkszeredai Lejtő utcában

Jelentősen korlátozzák az autós forgalmat a csíkszeredai sétálóutcában, ha elkészül a behajtást akadályozó sorompó, a süllyeszthető oszlop, illetve a rendszer és a korlátozások törvényes alapját biztosító szabályzat, utóbbit a helyi önkormányzatnak kell elfogadnia.

Kovács Attila 2020. június 26., péntek

Nehéz betartatni a kötelező maszkviselést a kisboltokban

Noha kötelező zárt helyiségekben az arcmaszk viselése, a kisboltok vásárlói ezt sokszor elfelejtik, vagy szándékosan mellőzik. Sokakat az sem tart vissza ettől, hogy úgy tudják, ezért nemcsak őket, hanem az üzlet működtetőit is megbírságolhatják. Az eladók gyakran tehetetlenek.

Kovács Attila 2020. június 25., csütörtök

Neamț megyéé a Békás-szoros

Jogerős bírósági ítélet született arról, hogy a Békás-szoros közigazgatásilag nem Hargita, hanem Neamț megyéhez tartozik. A Ploiești-i Ítélőtábla másodfokon megváltoztatta a Prahova Megyei Törvényszék elsőfokú döntését, amely Hargita megyének kedvezett.

Kovács Attila 2020. június 24., szerda

Új helyszínen, de a szokásos ütemben Borbolyék pere – halasztás

Miután a Maros Megyei Törvényszékre helyezték át a Borboly Csaba és tizenkét másik személy ellen indult büntetőper tárgyalását, az első beütemezett időpontban halasztásra volt szükség – az ügyvédek egy része nem tudott megjelenni.

Kovács Attila 2020. június 23., kedd

Mezőgazdasági területeket árasztott el a megáradt Olt Felcsíkon

Elárasztotta a mező egy részét a víz a Csíkrákos és Csíkmadaras közötti Sósréten, miután a hétfői esőzések következtében megáradt az Olt az érintett szakaszon.

Kovács Attila 2020. június 23., kedd

Táblákon visszaköszönő valóság: a magyar fölött a román

A Bukaresti Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a csíkszeredai utcanévtáblák mindegyikét úgy kell kifüggeszteni, hogy felül szerepeljen a román megnevezés és alatta a magyar. A döntés a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) által indított per nyomán született.

Kovács Attila 2020. június 22., hétfő

A jövőnek üzentek a múltbeli madéfalviak

A madéfalvi Jézus Szíve templom felújítása közben időkapszulát találtak a leemelt toronykereszt belsejében. Az 1914-ből származó üzenet a templom építésének befejezéséről tartalmaz adatokat. Az írást a búcsú alkalmával ismertették a hívekkel.

Kovács Attila 2020. június 21., vasárnap

Ügyfélfogadó lesz a korábban karanténközpontnak kijelölt épületben

Több hónapra leállt a csíkszeredai önkormányzat által megvásárolt egykori Postabank épületének javítása, ahová az ügyfélfogadó helyiségeket akarják költöztetni a városházáról. Az épületben volt az egyik karanténközpont, ezért nem tudtak dolgozni.

Hallgassa online rádióinkat