Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Kovács Attila 2019. május 20., hétfő

Ajánlott figyelni a számlák befizetési határidejére, a kézbesítés késése nem jelent haladékot

Kellemetlen helyzetet eredményezhet, ha egy szolgáltató által kiállított számla több hetet is késik, és a fogyasztó ennek hiányában elfelejti befizetni az összeget. Utóbbi csak akkor kaphat magyarázatot, ha panaszt tesz és vállalja az ezzel járó procedúrát.

Kovács Attila 2019. május 20., hétfő

Lesz áramszolgáltatás a szociális tömbházban

Befejeződött Székelyudvarhelyen, a Csereháton épült új szociális lakások villamos hálózathoz történő csatlakoztatása, nemsokára megtörténik a munkálatok átvétele – közölte az áramszolgáltató.

Kovács Attila 2019. május 19., vasárnap

Elhanyagolt országutak: Hargita megyében csak burkolatjavításra jut pénz

Noha több országúton is jelentős korszerűsítésekre, új hidakra van szükség, ebben az évben sem költenek ilyen beruházásokra Hargita megyében. Az évek óta megszokott, ismétlődő burkolatjavítást végzik el, amely a közlekedés feltételeit javítja ugyan, de ennél jóval többre lenne szükség.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Attila 2019. május 18., szombat

Sms-ben is küldhet gyors információkat a polgármesteri hivatal – már ha vállalják

Hasznos, közérdekű információk szolgáltatása gyorsan, hatékonyan – ez a lényege annak az sms-ben történő tájékoztatásnak, amelyet több polgármesteri hivatal is bevezetett, illetve készül beüzemelni. Van viszont, ahol ezt a megoldást a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályozás (GDPR) miatt nem tartják kivitelezhetőnek.

Kovács Attila 2019. május 17., péntek

Hónapok óta várnak a költözésre az udvarhelyi szociális lakásokra jogosultak

Noha már közel fél éve kiutalták Székelyudvarhelyen a Csereháton újonnan épült szociális lakásokat, a jogosultak azóta is a beköltözésre várnak. Akadályokba ütközött a közművesítés, a gázvezetéket utólag kellett módosítani, az épületben pedig még nincs áramellátás.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. május 15., szerda

Pénzbírság az egynyelvű önkormányzati havilap miatt

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) kétezer lejes pénzbírsággal sújtotta Székelykeresztúr városát, mert az önkormányzati havilap csak magyar nyelven jelenik meg. A tanács szerint ezzel hátrányos megkülönböztetés éri a magyar nyelvet nem ismerő lakosságot.

Kovács Attila 2019. május 15., szerda

Nem bírságolják meg Borbolyt

Nem járt sikerrel az ADEC arra vonatkozó keresete, hogy a bíróság kötelezze pénzbírság kifizetésére Hargita Megye Tanácsának elnökét, mert szerintük nem hajtotta végre a székely zászló megyeházáról való eltávolítására vonatkozó bírósági végzést.

Kovács Attila 2019. május 13., hétfő

Tereprendezés a garázsbontások után

Nemcsak a felelőtlen tulajdonosok által otthagyott szemetet kellett eltakarítani a csíkszeredai garázsbontások után, hanem ezek területét is parkolásra használhatóvá kell tenni. Kavicsozás, tereprendezés következik.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. május 12., vasárnap

Akik a köztéri szemeteseknél szabadulnak meg a kidobott tárgyaktól és az építkezési hulladéktól

Jelentősen megnőtt a törvénytelen hulladéklerakás Csíkszeredában, építkezésből, lakásfelújításból származó törmelék, kidobott tárgyak nagy mennyiségben jelennek meg a hulladékgyűjtő helyeken. Ennek a szemétnek nincs gazdája, de el kell szállítani, mert nem maradhat ott.

Kovács Attila 2019. május 11., szombat

Élőben közvetített önkormányzati ülések: Udvarhelyen már gyakorlat, Csíkban még fel sem merült

A nyitottság, átláthatóság jegyében döntöttek úgy több székelyföldi városban, hogy a helyi önkormányzatok képviselő-testületeinek üléseit élőben közvetítik, így bárki közvetlenül értesülhet arról, mi történik egy ilyen alkalommal. 

Kovács Attila 2019. május 10., péntek

Újabb tömbház-hőszigetelések Csíkszeredában

Nemsokára újabb csíkszeredai tömbházak külső hőszigetelése kezdődik el, miután kivitelezési szerződést írtak alá egy szatmárnémeti céggel. További munkálatok előkészítése is folyamatban van.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. május 06., hétfő

EMNP: provokáció történik az úzvölgyi temetőben

Jól előkészített, állami segítséggel történt magyarellenes provokációnak nevezte az úzvölgyi haditemetőben a dormánfalviak által elkezdett emlékmű- és keresztállítást Csomortányi István.

Kovács Attila 2019. május 03., péntek

A tervezettnél jóval több pénzbe kerül a Henter-kúria helyreállítása

Miután a helyi önkormányzat évekig próbált pályázati támogatást szerezni a csíkszentimrei Henter-kúria felújítására, a nehezen megszerzett pénz az áremelkedések miatt már nem elég, és korábbi érdeklődés hiányában még a tervezés sem kezdődött el.

Kovács Attila 2019. május 01., szerda

Mintha árvíz pusztított volna – állapotok a garázsbontások után

Rengeteg szemét maradt a csíkszeredai garázsbontások után az eltávolított építmények helyén. Sok tulajdonos gondolta úgy, hogy ha már kötelezték a bontásra, akkor így „áll bosszút” a kényszerintézkedés miatt. Felelősségre vonásra nincs mód.

Kovács Attila 2019. május 01., szerda

Kényszerhelyzet bírságokkal: elhúzódó gázvezeték-javítások miatt fogyott el a türelem Székelyudvarhelyen

Csak a javítások megkezdése után vált világossá, hogy mennyire tönkrement a székelyudvarhelyi utcai gázhálózat, és hogy ez milyen veszélyt jelent – állítják a szakemberek. A rendőrség az elhúzódó, közlekedést akadályozó munkálatok miatt bírságolt.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2019. április 28., vasárnap

A közlekedés folyamatosságát segítik a körforgalmak, de így is marad a zsúfoltság

Az autók növekvő száma és a sűrű forgalmat befogadni képtelen utcahálózatok miatt kialakuló torlódások csökkentése érdekében egyre több körforgalmat építenek Székelyföld-szerte. Van, ahol a továbbiakban is ez a célkitűzés, máshol viszont intelligens villanyrendőrökre váltanának.