HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. május 24., csütörtök

Aszfaltoznak, tömörítenek, sáncokat betonoznak Delne, Pálfalva és Csomortán között

Az ütemtervnek megfelelően halad a munka, ősszel be is fejezik a Csíkdelnét Pálfalvával és Csomortánnal, illetve Csíkszeredával összekötő 123E jelzésű megyei út felújítását.

Kovács Attila 2018. május 23., szerda

Készülnek a körforgalmak Taplocán – forgalomkorlátozásra kell számítani

Célegyenesbe került Csíkszeredában a taplocai elkerülő út befejezése – két körforgalom kialakításán is dolgoznak a megbízott cégek. Időszakonként félpályás útlezárásokra kell számítaniuk az E578-as úton, illetve a Rét utcában közlekedő gépjárművek vezetőinek.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. május 22., kedd

Idén elkészülnek a sétányok, és bővül a vízhálózat a Kalász lakótelepi temetőben

Sokáig késett Csíkszeredában a Kalász lakótelepi temető területének rendezése a 2011-es bővítés óta, most viszont úgy tűnik, őszig elkészül a sírkert tavaly ősszel elkezdett rendezése. A kavicsozott sétányok kialakítását kell folytatni, és a vezetékes víz is eljut a sírkert kibővített részébe.

Kovács Attila 2018. május 20., vasárnap

Nem jut a Kisvízből Büdösfürdőnek

Nincs lehetősége Hargita Megye Tanácsának a Kisvíz programból támogatni a büdösfürdői ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítését. A beruházáshoz más megoldást kell találniuk az érintett községek vezetőinek.

Kovács Attila 2018. május 19., szombat

A Szűzanyához jöttek a zarándokok

A világ minden tájáról hozta utasait a csíksomlyói pünkösdi búcsúra szombaton a három zarándokvonat. A Szűzanya iránti hála, a hit ereje, és az összetartozás, a lelki feltöltődés élménye vezette őket, sokan közülük évek óta visszajárnak.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. május 17., csütörtök

Elrugaszkodtak az árak az építőiparban, késik a munkakezdés a Kalász lakótelepen

Nem kezdődhet meg közelebbről a csíkszeredai Kalász lakótelep felújítása, mivel jelentősen nőttek az építőipari beruházások költségei.

Kovács Attila 2018. május 16., szerda

Per után építkeznek a Csíkszereda központjában levő magánterületen

Két szintes, a hely adottságaihoz illeszkedő, kereskedelmi célú épület készülhet Csíkszeredában a Tulipán áruház és a szomszédos toronyház közötti magánterületen, ha a helyi önkormányzati képviselő-testület elfogadja az erre vonatkozó szabályozást.

Kovács Attila 2018. május 15., kedd

Tehermentesíti majd a várost a vasút mentén haladó elkerülő út

A közbeszerzési eljárás lezárása után derül ki, hogy mikor kezdődik el Csíkszeredában a vasúti felüljáró hídtól a vasútvonal mentén az új elkerülő út építése. Ha időben lezárul a folyamat, az alapozással kezdhetnek, amely különleges eljárást igényel a terület adottságai miatt.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. május 13., vasárnap

Nem lesz egyszerű kiépíteni az ivóvíz- és szennyvízrendszert Büdösfürdőn

Egyre sürgetőbbé válik Büdösfürdő víz- és szennyvízhálózatának kiépítése, amelyre most keresik a megoldást az illetékesek. Európai uniós pályázati támogatásra nincs esély, a Hargita megyei tanács Kisvíz programja nyújthat segítséget.

Kovács Attila 2018. május 10., csütörtök

Felújítják az egykori Hargita szálloda és vendéglő épületét, ide költözik a csendőrség

Előkészületben van az egykori Városi, később Hargita, illetve régi Hargita néven is ismert volt szálloda és étterem felújítása Csíkszeredában. A szükséges pénzt az állami költségvetésből biztosítják, az épületben a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség új székhelye lesz.

Kovács Attila 2018. május 09., szerda

Nyárra átalakul a zsögödi főutca

Ismét dolgoznak Csíkszeredában, a Zsögödi Nagy Imre utcában a felújítással megbízott cég alkalmazottai és munkagépei. Jövő hónap végére az utca teljes hosszában, akadálytalanul járható lesz – ígérte az illetékes.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. május 08., kedd

Kényszerű és keserű lépések: le kellett venni a zászlókat a csíkszeredai művelődési ház mellől

Nem lobog már Csíkszeredában a Városi Művelődési Ház közelében a székely- és városzászló, amelyeket jogerős bíróság ítélet következményeként kellett eltávolítani. Várhatóan ez fog történni a Városháza felirattal is a Dan Tanasă vezette egyesület kifogásai miatt.

Kovács Attila 2018. május 07., hétfő

A bizonyítási eljárástól kezdik Borbolyék ügyének újratárgyalását – újabb halasztás

Nem történt előrelépés a Borboly Csaba és tizenkét másik személy elleni büntetőper tárgyalása során – hétfőn ismét halasztottak a Hargita Megyei Törvényszéken. Ezúttal az egyik vádlott és ügyvédje nem volt jelen a tárgyalóteremben.

Kovács Attila 2018. május 07., hétfő

Nagytakarítások utáni mérleg Csíkszeredában és környékén

A tavalyinál nagyobb mennyiségű hulladékot kellett összegyűjteni és elszállítani Csíkszeredában a nemrég véget ért általános tavaszi nagytakarítás során: míg tavaly 172, idén jóval több, 328 tonna utcai hulladékot sepertek, porszívóztak össze az utakról és járdákról.

Kovács Attila 2018. május 04., péntek

Megosztozik az inkubátorház költségein a csíkszeredai és a megyei önkormányzat

Partnerségi megállapodást kötött a csíkszeredai és a Hargita megyei önkormányzat annak érdekében, hogy közösen pályázhassanak uniós támogatásért egy csíkszeredai vállalkozói inkubátorház létrehozására.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. május 04., péntek

Forgalmi változások, felújítások, szabadtéri múzeum Csíksomlyón – tervek a jövőre nézve

Nemcsak a kegytemplom közvetlen környékére, hanem a zarándokhely körüli területre is kiterjed az a rendezési terv, amelyet idén fogadhat el Csíkszereda önkormányzati képviselő-testülete. Az elképzelt fejlesztésekben, felújításokban a város partnere lesz a Magyar Turisztikai Ügynökség is.