HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. szeptember 22., péntek

Így büntetnek Hargita megyében egy kapusverős botrány után

Meghozta döntéseit a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület fegyelmi bizottsága a Csík körzeti labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában, Gyimesfelsőlokon történt botrány kapcsán.

Kovács Attila 2017. szeptember 22., péntek

Jogerős: nemet mondtak a csíkszeredai színház melletti székely és városzászlókra

A Marosvásárhelyi Ítélőtáblán jogerős döntés született arról, hogy Csíkszeredában a Csíki Játékszín közelében felvont székely- és városzászlókat is el kell távolítani – ahogy ezt a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kérte.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. szeptember 21., csütörtök

Pontokért utaznak a kék-fehérek

Nehéz sorozat vár a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozóira a következő napokban, az Erste Ligában a DVTK Jegesmedvékkel, az Újpesttel, illetve a Dunaújvárosi Acélbikákkal küzdenek meg a pontokért. A csapat pénteken a címvédővel találkozik.

Kovács Attila 2017. szeptember 21., csütörtök

Jégkorong Erdély Kupa Csíkszeredában

Három Hargita megyei és egy brassói csapat szerepel az először megrendezett Jégkorong Erdély Kupa elődöntőiben. A döntő tornának szombaton és vasárnap a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont.

Kovács Attila 2017. szeptember 21., csütörtök

Gyimesfelsőloki kapusverés: rendet kell tenni a pályák körül

A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület fegyelmi bizottsága csütörtökön tárgyalja a Csík-körzeti labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában Gyimesfelsőlokon történt botrányt.

HIRDETÉS
Kovács Attila , Székelyhon 2017. szeptember 19., kedd

Új edzője van az FK Csíkszeredának

A brassói születésű, legutóbb a Marosvásárhelyi ASA együttesét irányító Bálint László György vette át Vágó Attila helyét az FK Csíkszereda felnőtt labdarúgó-csapatánál. Vágóval közös megegyezéssel bontottak szerződést.

Kovács Attila 2017. szeptember 18., hétfő

Tanúk kihallgatásával folytatódott Borbolyék pere

Két tanúvallomással folytatódott hétfőn a Borboly Csaba és tizenkét másik személy ellen indult büntetőper a Hargita Megyei Törvényszéken.

Kovács Attila 2017. szeptember 17., vasárnap

Építőtelep lesz két csíkszeredai utcában

Hétfőtől az Ifjúság, egy hét múlva pedig a zsögödi Kőbánya utcában kezdődik meg a várt felújítás. A munkálatok kivitelezési ideje négy hónap. Az Ifjúság utca esetében idén végeznek, a Kőbánya utca felújításának befejezése átnyúlik jövő tavaszra.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. szeptember 15., péntek

Nem lehet javítani a balesetveszélyes átkelőt, új Olt-híd épül Újtusnádon

Még idén ősszel elkezdődhet egy új Olt-híd építése Újtusnádon, mivel a jelenlegi híd balesetveszélyes, és megjavítani sem lehet. Az építkezés ideje alatt a régi hídon halad át majd a forgalom, ezt csak az új építmény elkészülte után bontják le.

Kovács Attila 2017. szeptember 14., csütörtök

Egyelőre maradnak a zászlók a csíkszeredai városházán

Továbbra is maradhatnak a székely és városzászlók a csíkszeredai városháza homlokzatán, mert elmaradt az eltávolításukról rendelkező jogerős bírói ítélet végrehajtása ellen benyújtott óvás tárgyalása.

Kovács Attila 2017. szeptember 14., csütörtök

Sok az utas, kevés a vagon – zsúfoltság van a vonatjáratokon

Visszatért a zsúfoltság a Csíkszeredán áthaladó Regio besorolású vonatokra – a tanévkezdéssel megnőtt az utaslétszám, a vagonok száma viszont kevéssel nőtt.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. szeptember 13., szerda

Befejezték a Büdösfürdőre vezető megyei út felújítását

Büdösfürdő főutcáján egészen a szabadtéri színpadig lehet eljutni a nemrég teljesen leaszfaltozott megyei úton. A felújítás elkészült, az üdülőhely megközelítése Csíkszentkirály irányából egyszerűvé, akadálymentessé vált.

Kovács Attila , Barabás Hajnal 2017. szeptember 12., kedd

Az aszfaltozás után elkezdődhet a körforgalom építése a taplocai terelőúton

A Csíkszereda északi peremén épült elkerülő út aszfaltozása nemsokára befejeződik, viszont egyelőre nem nyitják meg a forgalom számára, mivel az E578-as útnál szükséges körforgalmat is el kell készíteni, akárcsak a Rét utcai csatlakozást.

Kovács Attila 2017. szeptember 11., hétfő

Mégis változhatnak a körülmények a csíkszeredai vasútállomáson

Egyre kevesebben hiszik már el, hogy idén változhat valami a csíkszeredai vasútállomáson, és elkezdődhet a peronok megemelése. A Román Vasúttársaság (CFR) Brassói Területi Igazgatóságának igazgatója szerint viszont közel van ez az időpont.

Kovács Attila 2017. szeptember 08., péntek

Gyűlnek az adósságok a csíkszeredai Gyermek sétányon – elzárták a vizet

Több csíkszeredai lépcsőházban is megszüntette a vízszolgáltatást a Harvíz Rt. a felgyűlt tartozások miatt. A Gyermek sétány érintett tömbházában lakók időközben a tartozások egy részét törlesztették, így két lépcsőházban ismét van vízszolgáltatás.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2017. szeptember 07., csütörtök

Tovább késik a csicsói Olt-híd befejezése

Noha nem sok munka maradt, hónapok óta késik a csicsói Olt-híd befejezése. A júniusban meghirdetett közbeszerzési eljárást kétszer kellett megismételni, mivel nem volt jelentkező, most egy székelyudvarhelyi cég nyújtott be ajánlatot.