Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Attila 2020. március 29., vasárnap

Március végén elkezdhetik a nyári karbantartást a megyei utakon

Március végétől szeretnék elkezdeni Hargita megyében a megyei besorolású utakon végzett karbantartási munkálatokat. Ezt elsősorban az időjárás befolyásolja, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére hozott intézkedések nem korlátozzák.

Kovács Attila 2020. március 28., szombat

Folytatódik a felújítás, a lakótelepi parkolóházról még nem döntöttek

A csíkszeredai Kalász lakótelep felújítását néhány hónapon belül befejeződhet, azt viszont még nem lehet tudni, hogy mi lesz végül az ott elképzelt parkolóházzal. Amennyiben nem épül meg, és parkoló lesz helyette, a felújítás valamivel tovább tart.

Kovács Attila 2020. március 26., csütörtök

Jövőre készülhet el a felcsíki ivóvíz- és csatornahálózat-építés

Költségnövelés nélkül kell igazodni az emelkedő árakhoz a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás (ADI) településeit érintő ivóvíz- és csatornahálózat építésekor, ezért a tervek módosítására volt szükség. A beruházás még nem kezdődött el, de jövőben be kell fejezni.

Kovács Attila 2020. március 25., szerda

Már elkezdték a csemeteültetést a székelyföldi erdőkben

Mint minden évben, idén is több millió facsemetét ültetnek el a székelyföldi erdőkben, úgy az állami, mint a közbirtokossági, vagy magánterületeken. Továbbra is a lucfenyő a meghatározó az erdőtelepítés szempontjából, de van szakember, aki a jegenyefenyő, illetve a lombhullató fenyő nagyobb mértékű meghonosítását is szorgalmazza

Kovács Attila 2020. március 23., hétfő

Nyitva volt két vendéglátóhely, így a rendőrök is be tudtak menni büntetni

Nagy összegű pénzbírságokat szabtak ki a rendőrök két olyan Hargita megyei vendéglátóhely üzemeltetőire, akik az érvényben lévő rendelkezések ellenére nem függesztették fel az egységek működését.

Kovács Attila 2020. március 23., hétfő

Készülnek a több hónapot felölelő útkarbantartásra Csíkszeredában

Több utcában készítenek új útburkolatot, parkolókat is kialakítanak a lebontott garázsok helyén, és járdaszakaszok javítására is szükség van. Csíkszeredában előkészületben van a nyári útkarbantartás, amelyet minél előbb, még tavasszal szeretnének elkezdeni.

Kovács Attila 2020. március 20., péntek

Megkezdődött a széldöntött fák kitermelése, a becsültnél nagyobbak a károk

Az előzetes becsléseknél is nagyobb famennyiséget döntött ki a február eleji szélvihar Hargita és Maros megyékben. A károk összesítése még tart, az erdészek folyamatosan végzik a faanyag értékének megállapítását, és van, ahol már a kitermeléssel is dolgoznak. A tulajdonosok szerint a fa iránt van kereslet.

Kovács Attila 2020. március 20., péntek

Székelyudvarhely polgármesterét is megbírságolták a magyar zászlók miatt

Ismét ötezer lejes pénzbírságot rótt ki Székelyudvarhely polgármesterére Hargita megye prefektusa, amiért március 15-i nemzeti ünnep tiszteletére kitűzött magyar lobogók mellé nem helyeztek ki román zászlókat is.

Kovács Attila 2020. március 17., kedd

Elutasították Tanasă keresetét a korondi községháza ügyében

Jogerősen elutasította a bíróság annak megállapítását, hogy mekkora összegű pénzbírságot kell fizetnie Korond polgármesterének a Községháza felirat eltávolításának késlekedése miatt. A jogászok szerint ezzel a bírság megállapítása okafogyottá vált.

Kovács Attila 2020. március 17., kedd

Nagyobb önrész kell az uniós támogatás mellé Csíkszeredában

A tervezettnél több pénzt kell fordítania önrészként a csíkszeredai önkormányzatnak a fenntartható mobilitási terv alapján tervezett fejlesztések költségeire, amelyeket európai uniós támogatással készülnek kivitelezni.

Kovács Attila 2020. március 16., hétfő

Sokszor a behajtást korlátozó táblákat is figyelmen kívül hagyják

Több olyan lakóövezet is van Csíkszeredában, ahol táblák jelzik, hogy az ott lakók kivételével oda tilos behajtani. Ezeket a jelzéseket legtöbbször senki sem veszi figyelembe, és mivel a tiltás ellenőrzése hiányzik, a parkolók túlterheltek, sok esetben így akadályozott a közlekedés.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2020. március 14., szombat

Egyik tanintézet kibővül, a másik új helyszínre kerülhet Csicsóban

Két helyszínen kezdődik meg idén új tanintézetek építése, bővítése Csíkcsicsóban. A Kájoni János Általános Iskola új épületszárnyat kap, ugyanakkor egy óvodát is fel kell építeni jövő őszig a községben.

Kovács Attila 2020. március 13., péntek

Termálvíz után kutatnak Csíkmadarason

A becslések és remények szerint több mint egy kilométeres mélységben található termálvizet igyekszik felszínre hozni az a kutatófúrás, amelyet a csíkmadarasi önkormányzat szeretne elvégeztetni. Az engedélyek megvannak, de kivitelező még nincs.

Kovács Attila 2020. március 12., csütörtök

Továbbra sincs előrelépés Borbolyék perében, most épp az új bíró megbízását vitatják

A Borboly Csaba és tizenkét másik személy elleni büntetőper tárgyalását vezető legújabb bíró korrupciós ügyekre történt szakosítását kifogásolják az ügyvédek, akik szerint így nem folytatódhat a per tárgyalása.

Kovács Attila 2020. március 10., kedd

Használaton kívüli kazánház helyére épülhet a parkolóház

Nem engedélyezi a tűzoltóság Csíkszeredában a Kalász lakótelepen kiszemelt helyszínen a parkolóház építését. A létesítmény így várhatóan a Szív utcai, használaton kívüli kazánház helyére épülhet majd fel.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2020. március 10., kedd

Egymással száll versenybe Hargita megye két legnagyobb hulladékgazdálkodási cége

A Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer működtetésére a két legnagyobb meglévő szolgáltató is pályázni fog. Az RDE Harghita az egész megyére kiterjesztené tevékenységét, az Eco-Csík Kft. pedig várhatóan Csíkszéket célozza meg szolgáltatási területként.