HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. július 09., hétfő

Jogerős ítélet az öccsét megkéselő csíkszeredai férfi ügyében

Jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélték azt a csíkszeredai férfit, aki tavaly áprilisban több késszúrással megölte testvérét. Az elsőfokú ítélet tizenkét évről szólt, fellebbezés után a Marosvásárhelyi Ítélőtábla ezt csökkentette.

Kovács Attila 2018. július 09., hétfő

Még mindig kerülni kell Kézdivásárhely felé

Továbbra is le van zárva a közúti forgalom előtt a Csíkkozmást Kézdivásárhellyel összekötő 11B jelzésű országút Kászonújfalu és Katrosa között.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. július 09., hétfő

Mocsarasodnak a területek a csíkszentkirályi szennyvíztisztító környékén

Jelentős területeket mocsarasít el, ellehetetlenítve ott a mezőgazdálkodást a csíkszentkirályi szennyvíztisztító által kiengedett víz – jelezte egyik olvasónk. Régebbi problémáról van szó, amelyet meg fognak oldani.

Kovács Attila 2018. július 05., csütörtök

Nemsokára teljesen elkészül a taplocai elkerülő út

Augusztus elejére várhatóan mindkét új körforgalom elkészül Csíkszeredában, a taplocai elkerülő úton, amely így használhatóvá válik az áthaladó nehézgépjármű-forgalom számára, tehermentesítve a lakóövezetet.

Kovács Attila 2018. július 04., szerda

Ismét dolgoznak a peronok megemelésén, immár nagyobb ütemben

Egy ideig leállt, majd fokozott erővel indult újra a munka a csíkszeredai vasútállomáson – a peronok megemelését végző cég illetékese szerint az előírt határidőre végeznek a feladattal.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. július 04., szerda

Huszonnyolc elöregedett fát vágnak ki

Több fa is elöregedett, illetve kiszáradt a csíkszeredai vasútállomás melletti Erzsébet-parkban, ezért nemsokára kivágják ezeket.

Kovács Attila 2018. július 02., hétfő

Csobotfalva dísze lett a felújított kultúrház

Nemsokára befejezik a munkálatokat Csíkszeredában a csobotfalvi kultúrháznál. A teljes felújítás után az épületre alig lehet ráismerni.

Kovács Attila 2018. július 01., vasárnap

Hamarosan megnyitják a forgalom előtt a zsögödi főutcát

Két héten belül teljesen megnyitják az autós forgalom előtt Csíkszeredában a Zsögödi Nagy Imre utcát – ígérte a kivitelező. A zsögödi városrészben a Kicsimező és Kőbánya utcák felújítása is folyamatban van, mindkettőt idén be kell fejezni.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. június 30., szombat

Hiába vált kedvelt úticéllá, egyre kevesebben utaznak busszal Büdösfürdőre

Kevés az utas, ezért veszteséges a Csíkszereda és Büdösfürdő közötti buszjárat üzemeltetése. A menetrendszerű járatot fenntartó cég a visszavonulást fontolgatja, a lakosság egy része más menetrendet szeretne.

Kovács Attila 2018. június 29., péntek

Megvan az idei Csíkszeredai Városnapok időpontja és költségkerete

A négy napon át tartó városnapok fellépőinek nevei még nem nyilvánosak, de azt már tudni, hogy pontosan mikor lesz a rendezvénysorozat, és azt is, hogy mennyibe kerül.

Kovács Attila 2018. június 29., péntek

Megveszi a város a Goscom székhelyét, és hajléktalanszállót tervez oda

A csíkszeredai önkormányzat megvásárolja a távhőszolgáltató Goscom Rt. Akác utcai székhelyének otthont adó épületet – döntöttek az önkormányzati képviselő-testület pénteki soros ülésén.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. június 29., péntek

„Döntetlenre áll” Ráduly és Tanasă – ellentmondó ítéletek születtek a perekben

A Hargita Megyei Törvényszék két, egymásnak ellentmondó ítéletet is hozott azokban a perekben, amelyeket a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) indított Csíkszereda polgármesterének megbírságolása érdekében.

Kovács Attila 2018. június 24., vasárnap

Rovásírás, esetleg tájékoztató tábla lehet a Községháza felirat helyett

Nincs már ott az épületet megnevező felirat a csíkrákosi községházán, miután jogerős bírósági ítélet kötelezte a község vezetőségét ennek eltávolítására. Szeretnék pótolni, de még nincs döntés arról, hogy milyen módon.

Kovács Attila 2018. június 18., hétfő

Átfolyik a víz, sok a kátyú az országúton

Egyre több a panasz a Csíkkozmást Kászonnal és Kézdivásárhellyel összekötő 11B jelzésű országút állapotára. Különösen a Nyergestetőn átvezető hegyi szakasz rongálódott meg, ahol számos kátyú nehezíti a forgalmat, felteltek az útszéli sáncok is.

Kovács Attila 2018. június 14., csütörtök

A partvédelem elkészült, a meder egyengetését végzik az Olt-hídnál

Elkészültek a támfalak a csicsói Olt-hídnál, jelenleg a folyómeder egyengetésével dolgoznak. Az építmény járófelületén is aszfaltozni kell ahhoz, hogy az végleges formát kapjon. Júliusban várhatóan minden munkálat befejeződik.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. június 12., kedd

Sokkal többe kerülhet a Kalász lakótelep felújítása és az új elkerülő út

Jelentős mértékben kell kiegészítenie a csíkszeredai önkormányzatnak két nagyobb városi beruházás költségeit: a Kalász lakótelep felújításáért, illetve az észak-dél irányú elkerülő út elkészítésért összesen várhatóan 6,5 millió lejjel kell majd többet fizetni.