HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. február 19., hétfő

Új bíró tárgyalja Borbolyék perét: gyakorlatilag újrakezdődik a folyamat

Előrelépés helyett visszalépés történik a Borboly Csaba és tizenkét másik személy elleni büntetőperben – egy másik bíró vezeti a tárgyalást, ez egyúttal azt is jelenti, hogy hiába hallgattak ki már több tanút is, a bizonyítási eljárást elölről kell kezdeni.

Kovács Attila 2018. február 19., hétfő

Csak évek múlva lehet rövidebb úton eljutni a Szent Anna-tóhoz

Újabb terv készül annak érdekében, hogy a Lázárfalvától a Szent Anna-tóhoz vezető földutat korszerűsítsék, jelentősen lerövidítve a csíki települések és a tó közötti távolságot. Több év, és sok pénz kell még ahhoz, hogy a terv valósággá váljon.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. február 19., hétfő

Két útkereszteződés két körfogalommal és két kivitelezővel

Két körforgalmat kell még építeni a Csíkszeredában a taplocai elkerülő úton ahhoz, hogy az a közúti forgalom számára is használható legyen. A két helyszínen két cég dolgozik majd, a munkálatokat tavasszal végzik el.

Kovács Attila 2018. február 15., csütörtök

Megnehezíti a törvényszék és a bíróságok munkáját a létszámhiány

A Hargita Megyei Törvényszék és a négy városi bíróság tevékenységét hátráltatja, hogy a szükségesnél kisebb számú bírót foglalkoztatnak. A helyzetre megoldást kell találni, mert többen közülük nemsokára nyugdíjba vonulhatnak.

Kovács Attila 2018. február 15., csütörtök

Alaptalannak értékelte a csíkszeredai alpolgármester elleni egyik vádat a tanú

Cáfolta a Szőke Domokos elleni vádak egyikét szerdán az egyik tanú a Maros Megyei Törvényszéken a csíkszeredai alpolgármester és Ráduly Róbert Kálmán polgármester büntetőperének újabb tárgyalásán.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. február 14., szerda

Megújul a csíkszeredai Pacsirta sétány egy része

Másfél millió lejt különítettek el idén a csíkszeredai Pacsirta sétány rendezésére. Gyors beavatkozásról van szó, amely nem terjed ki a teljes övezetre, egyik tönkrement utca viszont megújulhat, és új parkolóhelyek is lesznek.

Kovács Attila 2018. február 13., kedd

Kimozdulás a holtpontról: üzletközpontot építenének a Csíki Pláza helyett a régi traktorgyár helyén

Befejezné egy cég a majdnem tíz éve Csíkszeredában elkezdett, majd félbehagyott Csíki Pláza építését. Megváltozott arculattal, egyelőre nem ismert névvel készülne el az üzletközpont, amely a kereskedelmi felületek mellett két parkolóval is rendelkezne majd.

Kovács Attila 2018. február 12., hétfő

Közel 50 millió lejbe kerülne a Csinód felé vezető megyei út újabb szakaszának korszerűsítése

Az egerszéki elágazásig szeretné felújítani az Úz-völgyébe vezető utat Hargita Megye Tanácsa. A leginkább megviselt állapotú megyei útszakasz korszerűsítése kerül majd a legtöbb pénzbe, ha az elképzelésekből egyszer valóság lesz.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. február 09., péntek

A legértékesebb csíkszeredai telek továbbra is üresen marad

Nincs semmiféle hasznosítási elképzelés Csíkszeredában, a Temesvári sugárúton található beépítetlen közterületre, amelyet városnapok idején az alkalomszerűen kialakuló kis vidámpark foglal el. Sem építkezés, sem átalakítás nem várható ott.

Kovács Attila 2018. február 08., csütörtök

Nem bizonyultak tartósnak a fekvőrendőrök, de visszakerülnek a megyei utakra

A Csíkszéken az elmúlt ősszel a megyei utakra elhelyezett fekvőrendőrök egy része megrongálódott. Januárban felszedték ezeket, de várhatóan tavasszal visszahelyezik, mert állítólag van igény rájuk. Közben a munkát végző céggel perben áll a megyei tanács.

Kovács Attila 2018. február 07., szerda

Tömbház-hőszigetelések: közel a pályázatok leadásának határideje

Nemsokára lejár a tömbházak hőszigetelésére felhasználható európai uniós támogatás igénylésének határideje. Csíkszeredából 31 tömbház pályázhat, eredményhirdetés a későbbiekben várható, a munkálatokat pedig jövőben kezdhetik el.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. február 06., kedd

Emberre támadt a medve Szenterzsébeten

Medvetámadás történt kedden délelőtt 11 óra körül az Újszékely községhez tartozó Szenterzsébeten.

Kovács Attila 2018. február 06., kedd

Régóta várt munkálatok lesznek Csíkszereda zsögödi városrészében

Eljött az ideje Csíkszeredában a zsögödi Kicsimező utca felújításának – a lakók által régóta várt, és már korábban megígért munkálat idén minden bizonnyal elkezdődik. A Zsögöd utca felső szakasza is felújításra vár, de ott még a kezdeti lépéseknél tartanak.

Kovács Attila 2018. február 05., hétfő

Ezeket a megyei útszakaszokat javítanák, illetve újítanák fel Csíkszéken

Több megyei út felújítása vagy javítása szerepel a Hargita megyei tanács idei költségvetésében a beruházások között.

Kovács Attila 2018. február 04., vasárnap

Még idén szeretnék elkezdeni a Hargitafürdőre vezető megyei út felújítását

Noha jóval több pénzbe is kerülhetne, így is jelentős a Hargitafürdőre vezető megyei út felújításának költsége. A munkálatokat idén el szeretnék kezdeni, de a szükséges pénz egy részét a kormánytól várja a Hargita megyei önkormányzat.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. február 04., vasárnap

Bírósági eljárás tisztázhatja a zsögödfürdői romos épület birtokviszonyait

Bírósági eljárás van folyamatban annak érdekében, hogy megállapítsák a zsögödfürdői egykori szálloda tulajdonosainak részesedését az ingatlanból. Köztük van a csíkszeredai önkormányzat is, amely megvásárolná a rommá lett épületet. Csakhogy azt valószínűleg le kell bontani.