HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. november 20., kedd

A lehullott hó akadályozza a Kalász lakótelepi felújítási munkálatokat

A havazás miatt kellett leállítani Csíkszeredában a Kalász lakótelep felújítási munkálatát, amely az esővíz-elvezető hálózat építésével kezdődött. Csak részben tudták elvégezni a vezetéképítést, melynek folytatása kérdéses, ha a havazást erős fagy követi.

Kovács Attila 2018. november 17., szombat

Aknatetőkből inkább az olcsót, mint a jót választják

Gyakran látni megsüllyedt, felbillent aknatetőket a városok utcáin, amelyek nemcsak zajosak, de sok esetben az autós forgalomra is veszélyesek lehetnek. Utánajártunk, hogy mi lehet az oka a jelenségnek.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. november 16., péntek

Felújításra vár a csíkszeredai volt szakszervezeti művelődési ház

Statikailag ugyan rendben van a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Háza, de állapota megköveteli a felújítást – erre azonban egyelőre nem lehet pályázni. A helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan megvásárlása ügyében egyébként három éve vizsgálódik a DNA. 

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Attila 2018. november 15., csütörtök

Pontosítania kell a hírszerzésnek Borbolyék perében

Újabb kérdéseket fogalmazott meg a Borboly Csaba és több más személy ellen zajló büntetőper tárgyalását vezető bíró a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) számára, ezeket a per csütörtöki tárgyalásán ismertették  a Hargita Megyei Törvényszéken.

Kovács Attila 2018. november 15., csütörtök

Buszsávok, kerékpárutak lesznek a parkolók helyén

A Kossuth Lajos utca tervezett átalakítása jelenti a legnagyobb kihívást Csíkszereda számára az európai uniós pályázatokból megvalósítható tömegközlekedés-fejlesztés és felújítások során. Lakossági fórumon egyeztettek a várható változásokról.

HIRDETÉS
Kovács Attila, Gergely Imre 2018. november 15., csütörtök

Készenlétben állnak a beavatkozásra alkalmas hóeltakarító gépek

Megkezdődött a február végéig tartó téli készenléti időszak a csíkszeredai utakon, bevetésre készek a hóeltakarításra, jégmentesítésre előkészített gépjárművek. A munkát változatlanul az Eco-Csík Kft. végzi majd.

Kovács Attila 2018. november 13., kedd

Még maradt idénre aszfaltozni való felület Csíkszereda utcáiban

Nem végeztek még az idénre tervezett útfelújításokkal, javításokkal Csíkszeredában, de miközben egyes utcákban rövidesen a végére érnek a tennivalóknak, addig olyan is van, hol előre nem látott okok miatt idénről teljesen elmarad az aszfaltozás.

Kovács Attila 2018. november 13., kedd

Felirat nélkül is községháza marad a dánfalvi épület

Eltávolították a csíkdánfalvi községházáról az épületet megnevező feliratot, jogerős bírósági végzés kötelezte erre a polgármestert. Azt még nem lehet tudni, mi lesz helyette.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. november 12., hétfő

Lassító- és gyorsítósáv készül a taplocai hulladékátrakónál

A csíkszeredai új hulladékátrakó állomáshoz és szelektív hulladékgyűjtő udvarhoz vezető bekötőút építését végzik a napokban. A Hargita megyei hulladékgazdálkodási rendszer jövőben kezdhet működni, ennek fontos része a csíkszeredai létesítmény is.

Kovács Attila 2018. november 11., vasárnap

Gyalogosbarát városközpont – hol tudják követni Csíkszeredát?

Amíg a székelyföldi városok többsége még csak tervezi, Csíkszereda már néhány éve megvalósította az összefüggő, gyalogos és kerékpáros közlekedésre szánt központi övezetet, kivezetve onnan a gépjárműforgalmat. Lássuk, hogyan gondolkodnak Vásárhelyen, Udvarhelyen és Gyergyószentmiklóson.

Kovács Attila 2018. november 09., péntek

Igény és pénz van a hőszigetelésre, de a bürokrácia akadályozza a folytatást

Egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz-e új uniós pályázati kiírás a tömbházak hőszigetelésére, miután Csíkszeredában tőlük független okokból sokan lemaradtak a legutóbbi kiírásról. Noha pénz még bőven maradt, a szaktárcánál nem döntöttek.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. november 08., csütörtök

Csíkszereda polgármesterének adott igazat a törvényszék

A Hargita Megyei Törvényszék újabb perben döntött úgy, hogy alaptalan a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) Csíkszereda polgármesterének megbírságolására vonatkozó keresete.

Kovács Attila 2018. november 06., kedd

Sok pénzbe kerül a megviselt állapotú Olt-híd felújítása

Jelentős költséget állapítottak meg a Csíkszereda nyugati szélén, az 13A országúton levő, gyatra állapotú Olt-híd újjáépítésére. A pénzt európai uniós támogatásból szeretné biztosítani a szállítási minisztérium, de erre még várni kell.

Kovács Attila 2018. november 05., hétfő

Felszámolják a régi vasúti iparvágányt a Rét utcában

Lassítja a forgalmat a tönkrement, vasúti forgalom által évtizedek óta nem használt vasúti átkelő a csíkszeredai Rét utcában, a sörgyár közelében. Felszámolása nemsokára megtörténik.

Kovács Attila 2018. október 31., szerda

Átjáróház a csíkszeredai zöldségpiac az autósok számára

Esetenként káosz alakul ki a csíkszeredai zöldség- és gyümölcspiac parkolóövezetében, mivel a gyorsabb és rövidebb út reményében a Mihai Eminescu és Kossuth Lajos utcák közötti forgalom is áthalad ott. Több elképzelés is felmerült a helyzet rendezésére.

HIRDETÉS
Kovács Attila 2018. október 30., kedd

Körforgalomtól körforgalomig tarthat majd a buszsáv, jelentősen csökkentve a parkolóhelyek számát

Jóval kevesebb parkolóhely marad a csíkszeredai Hargita utcában egy európai uniós támogatásból tervezett felújítás után. A munkálatok során ugyanakkor buszsávot alakítanak ki és új körforgalom is készülhet.