HIRDETÉS

Csak páran neveztek be a virágos versenybe Gyergyószentmiklóson

Balázs Katalin 2018. augusztus 28., 13:01
HIRDETÉS

Hamarosan eredményhirdetés lesz, de fejtörést okoz a rangsorfelállítás a zsűri tagjainak. A gyergyószentmiklósi önkormányzat által szervezett Legyen tiszta és virágos! elnevezésű, közösségépítő versenybe ilyen kevesen még nem jelentkeztek.

A Legyen tiszta és virágos! 2011-es kiírás egyik benevezett erkélye. Akkor voltak vetélytársak. Archív Fotó: Pethő Melánia

Évtizedes kezdeményezés ért fordulóponthoz. Még Mezei János polgármesteri mandátumának kezdetén hirdették meg először a Legyen tiszta és virágos! elnevezésű környezetszépítő közösségi programot, arra ösztönözve a városlakókat, hogy portájuk elejét, udvarukat, erkélyüket, illetve a tömbházak előkertjeit széppé tegyék, és a leglátványosabbak elismerésben részesüljenek. Bár az évek során voltak kihagyások, a vetélkedőt idén újra meghirdette a gyergyószentmiklósi városvezetés, jelezve:

a versenykiírás által az önkormányzat elismerésben szeretné részesíteni mindazokat, akik magukénak érzik a közösségi tereket, időt és energiát szánnak azok megszépítésére. Egyben a kertészkedést és a környezettudatosságot is szeretnék ösztönözni.

Kertes házak, utcák vagy utcarészek, lakónegyedek, tömbházak vagy lépcsőházak, cégek, intézmények, vendéglátóegységek nevezhettek be a versenybe, ugyanakkor virágos ablakkal, terasszal is lehetett pályázni.

A kertészeti szakemberekből és képviselő-testületi tagokból álló értékelőbizottság június végén, a benevezési határidő lejártát követően terepszemlét tartott, és újra végigjárja a napokban az összes benevezett részt.

HIRDETÉS

A versenyszabály szerint kategóriánként, pontozásos rendszerrel kellene dönteni a rangsorról, viszont Simon Katalin önkormányzati képviselőtől, az értékelőbizottság tagjától tudjuk:

nem lesz második, harmadik helyezett.

Csalódottak a bizottsági tagok, ugyanis idén először nagyon kevesen neveztek be a versenybe, egész pontosan

minden kategóriában csak egy megméretkező van.

Ettől függetlenül augusztus 31-én zárják az elbírálási folyamatot, és eredményt hirdetnek. Ekkor derül ki, hogy a decemberi városnapokon ki és milyen elismerésben részesül a városszépítő munkájáért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS