HIRDETÉS
Balázs Katalin 2017. december 10., vasárnap

Mindenkinek jutott a gyergyószentmiklósi gyertya lángjából

Hív minket most egy tiszta szó – énekelte a Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórusa Gyergyószentmiklós központjában, a második adventi gyertya meggyújtásának ünnepségén.

Balázs Katalin 2017. december 09., szombat

Szakmunkások és gazdák díjazását javasolják Gyergyószentmiklóson

Nyílt levélben tett javaslatot a városnapi díjazással kapcsolatosan Gyergyószentmiklós önkormányzatának az Arbor Vállalkozók szövetsége. Szerintük szakmunkásokat és gazdákat is elismerésben kellene részesíteni.

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2017. december 07., csütörtök

Hagyományteremtő ajándékozás Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklós felszegi részére korábban érkezett az ajándékozó püspök. Vasárnap a Munkás Szent József plébánián 110 gyerek kapott Mikulás-csomagot, majd a fehér szakállas a Szent Erzsébet Öregotthont látogatta meg 157 ajándékkal.

Balázs Katalin 2017. december 06., szerda

Nemcsak emberi, hanem állati fogyasztásra is alkalmatlan gyergyói folyóvizek

Nem büszkeség a gyergyói térségre nézve, hogy mennyire szennyezettek a patakok akár már pár kilométerre a forrásuktól. Az sem válik dicsőségünkre, hogy mi mindent hordoz a Maros vize. Mégsem lehet úgy tenni, mintha nem tudnánk a tényekről.

Balázs Katalin 2017. december 06., szerda

Orgona- és zászlószentelés Szent Miklós ünnepén Gyergyószentmiklóson

„Boldog a nép, amelyik tud ünnepelni” – idézte a zsoltáros gondolatát Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános. Felsorolta azokat a helyszíneket, ahol a városnapok alatt alkalom adódott az együttlétre.

HIRDETÉS
Balázs Katalin, Pethő Melánia, Baricz Tamás Imola 2017. december 05., kedd

Összetalálkoztak a világvándorok és a Gyergyószentmiklóson gyökeret eresztők

„Köszöntünk mindenkit, aki gyergyószentmiklósinak érzi magát, legyen elszármazott, itthon élő, vagy ideszármazott lakos!” – hangzott el a Szent Miklós Napok központi rendezvényén. Mert idén a szentmiklósiak találkozóját hozta ajándékként a püspök.

Balázs Katalin 2017. december 05., kedd

Akinek a saját novellái is újszerűnek tűntek

„Jöjjön be hölgyem, hogy legyen egy szép nő is a teremben” – így fogadott egy később érkezőt Györffi Kálmán, legújabb kötetének bemutatóján. Rövid mondatával sikerült kétféle érzést is kiváltania a múzeumban összegyűltek körében.

Balázs Katalin 2017. november 28., kedd

Gyertyagyújtással ünneplik az adventet Gyergyószentmiklóson

Advent első vasárnapja lesz december 3-a. A gyergyószentmiklósi önkormányzat és az egyházak képviselői szokás szerint ebben az évben is megszervezik a közösségi gyertyagyújtást a város főterén.

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2017. november 27., hétfő

Arról beszélgettek, hogy miként tehetnék könnyebbé a cukorbetegek életét

A cukorbetegek világnapjára szervezett előadásokkal egybekötött találkozót az érintettek számára a Gyergyói Cukorbetegek Egyesülete partnerségben a Hargita Megyei Ifjúsági és Gyerek Cukorbetegek Egyesületével.

Balázs Katalin 2017. november 24., péntek

Ennyit költenek a Szent Miklós Napokra

A gyergyószentmiklósi városnapi rendezvények finanszírozásáról is döntöttek a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.

Balázs Katalin 2017. november 23., csütörtök

Új alpolgármestere van Gyergyószentmiklósnak

Zakóban és kockás ingben érkezett Len Emil az alpolgármester megszavazását is napirendre tűző csütörtöki gyergyószentmiklósi testületi ülésre. Amint lapunknak elmondta, azért, mert ehhez a feladathoz nem nyakkendő, hanem gumicsizma kell.

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2017. november 22., szerda

Leleplezik a névadó szobrát

Néprajzi, főleg népviseletekre összpontosító katalógust jelentetett meg a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum. A névadó születésének kilencvenedik évfordulóján mutatják be, egy országos néprajzi konferencia keretében, ugyanakkor leplezik le Tarisznyás Márton szobrát is.

Balázs Katalin 2017. november 20., hétfő

Bűvészrongálók? A kapu eltüntetésénél is nagyobb meglepetés volt, hogy hipp-hopp előkerült

Ismeretlen tettesek rongálták meg a Gyergyószentmiklós központjában lévő, frissen felújított díszkaput. A székely kapu hiányosságát a Tarisznyás Márton Múzeum igazgatója észlelte, amikor hétfőn délelőtt a hirdetőtáblát szerették volna a kapura kihelyezni. Az első döbbenetet délben újabb követte.

Balázs Katalin 2017. november 20., hétfő

Nehéz időszakon van túl a szárhegyi Nagy Adrienn és családja – bizakodva tekintenek a jövőre

Felfoghatatlan az egészséges ember számára, mit jelent az, ha két kiskanál víz lenyelésének is lehet örvendeni, ha gyerek kerül életveszélybe. A szárhegyi Nagy család élete elmúlt nyolc hónapjába enged bepillantást.

Balázs Katalin 2017. november 19., vasárnap

Ön is válaszolhat arra, hogy hazatér-e tanulmányai elvégzése után

Gyergyószéki egyetemisták adatbázisát készíti a Gyergyói Szemle Egyesület és a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont, ennek érdekében egy kérdőív kitöltésére buzdítják a főiskolásokat.

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2017. november 18., szombat

Születésnapot és búcsút tartottak a gyergyószentmiklósi öregotthonban

Jelenleg 156 lakója van a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet öregotthonnak, hatvankét ápoló vigyázza testi-lelki egészségüket, enyhíti fájdalmaikat. Az intézmény névadó ünnepén tartott búcsús szentmisén pénteken sokan gyűltek össze az otthon kápolnájában.