HIRDETÉS
Balázs Katalin 2018. március 20., kedd

Gyergyóremetén énekel Nagy Mária

„Életem legszebb napja lesz április 2-a” – így fogalmaz a remetei származású, sikeres előadóművészként ismert Nagy Mária.

Balázs Katalin 2018. március 19., hétfő

Ahová a fehérnépeket nem hívják

Nemhogy engedni, egyenesen küldeni kellene a fiúkat, legényeket, férfiakat és aggastyánokat az I. Erdélyi Legényes Találkozóra, melynek szervezői azt ígérik, hogy táncról és férfias hitelességről lesz ott szó, sőt gyakorlati ízelítő is.

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2018. március 17., szombat

Türelmetlenséggel nem lehet gödröket betömni, de egy szerződés-aláírás már segíthet

Aláírták azt a szerződést, amely a teherforgalmi út feljavítását célozza meg – jelentette be Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere. Úgy fogalmazott, 29 év alatt először van arra lehetőség, hogy önkormányzathoz tartozó útszakaszt kormányfinanszírozással lehessen felújítani.

Balázs Katalin 2018. március 15., csütörtök

„Büszkén nézve a múlt tükrébe” – a szabadságharc hőseire emlékeztek Gyergyószentmiklóson

„Bármely szemerkélő esős nap alkalmas arra, hogy útnak induljunk, mert újra meg kell védeni a magyar kultúrát, a keresztény hitet” – mondta el ünnepi beszédében Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere a magyar nemzeti ünnep alkalmából.

Balázs Katalin 2018. március 08., csütörtök

Végleges döntés a Lázár-kastély perében

Tizennyolc évi huzavona után új korszak kezdődhet, hamarosan lekerül a lakat a gyergyószárhegyi Lázár-kastély kapujáról. A jelenlegi tulajdonosok nyitnak még az egykori rosszakarók irányába is, csupán a politikának nem adnak helyet a reneszánsz műemlék épületben.

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2018. március 06., kedd

Szívműtétre köszönik és kérik a támogatást

Adománydobozokat helyezett ki Udvari Attila gyergyószentmiklósi és csomafalvi üzletekben. Az a kérése, aki teheti, segítsen, hogy édesapja szívműtétére összegyűljön a tízezer lej, és meghosszabbíthassák a 74 esztendős férfi életét.

Balázs Katalin 2018. március 06., kedd

Hét országra szóló találkozó Gyergyóalfaluban

Hét ország tíz településének küldöttsége, önkormányzati elöljárók és civil szervezeti képviselők találkoznak Gyergyóalfaluban a május 25–28-i időszakban. A cél egymás kultúráját megismerni, a kulináris különlegességeket megosztani, illetve további együttműködést tervezni.

Balázs Katalin 2018. március 05., hétfő

Ötvenéves lenne Erőss Zsolt

Ezelőtt ötven évvel, március 7-én Csíkszeredában született Erőss Zsolt hegymászó, aki a sziklamászásból az első órákat a Békás-szorosban vette...

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2018. március 05., hétfő

Nyilvános, hogy mi jár alapfokon a volt alpolgármesternek ittas vezetésért

Egy év és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésről szól a gyergyószentmiklósi bíróság március 2-án nyilvánosságra hozott döntése, melyben György Istvánt, Gyergyószentmiklós volt alpolgármesterét ittas gépkocsivezetés miatt ítélik el.

Balázs Katalin 2018. február 27., kedd

Szívműtét költségeinek előteremtéséhez kérnek segítséget

Szívműtétre van szüksége a gyergyószentmiklósi Udvari Mátyás Csabának, akinek nincs lehetősége előteremteni az orvosi beavatkozás költségeit. Fia, Udvari Attila segítséget kér.

Balázs Katalin 2018. február 21., szerda

Újraindul az orvosi ügyelet Gyergyóremetén

Gyergyóremetén féléves szünet után a napokban újraindul az állandó háziorvosi ügyelet, az Egészségháznak nem lesz zárva az ajtaja.

HIRDETÉS
Balázs Katalin, Iszlai Katalin 2018. február 17., szombat

Lakószövetségi „fekete lyuk”: nem jellemző, hogy kérnék a szellőzőjáratok tisztíttatását a tömbházlakók

Egészségügyi veszélyeket rejthetnek a tömbházak tisztítatlan szellőzőcsatornái, ugyanis a gyakorlat azt mutatja, hogy ezek többségét még sosem tisztították ki, így gyakran évtizedek óta halmozódik bennük a kosz. Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is utánanéztünk a helyzetnek.

Balázs Katalin 2018. február 16., péntek

A házasság szépségeiről és kihívásairól beszélgettek

Három házaspár mesélt életéről, derűsen még a szomorúbb eseményekről is a Házasság hete rendezvényén, Gyergyószentmiklóson. A másfél, a harminc és a negyvenhét éve házasok is találkoztak ugyanazzal a nehézséggel.

Balázs Katalin 2018. február 13., kedd

Kezdődnek a Házasság Hete rendezvényei Gyergyószentmiklóson

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet, és idén az Éltető sodrásban címet viseli.

Balázs Katalin, Baricz-Tamás Imola 2018. február 12., hétfő

Így búcsúztatták és búcsúztatják a farsangot Gyergyószéken

Legyen a neve Konc király, Ilyés, Dobai vagy bármi, ugyanazt juttatja eszünkbe: farsang van, temetjük a telet és vele együtt a vigasságot. Gyergyószéken is kihasználták a mulatásra alkalmas időt, számos településen együtt ünnepelt a közösség.

HIRDETÉS
Balázs Katalin 2018. február 06., kedd

Orbán Balázs emléke előtt tisztelegve

A legnagyobb székely gyergyószentmiklósi szobrának talapzatán vasárnaptól két koszorú látható. Az unitárius egyházközség és a Gránátalma Egyesület helyezte el a kegyelet virágait, emlékezve Orbán Balázs születésének évfordulójára.