Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Bár kezdődik az ősz, marad még a nyárias időjárás

Székelyhon 2018. augusztus 28., 16:46
HIRDETÉS

A sokévi átlagnál melegebb időre számíthatunk, csapadék, főleg a hegyvidéken, a megszokottnál több esik a következő négy hétben – jelenti az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A meteorológusok szerint augusztus 27-e és szeptember 3-a között az ország nyugati részében a sokévi átlagnak megfelelő, talán valamivel alacsonyabb átlaghőmérséklet várható, míg az ország többi részében ennél valamivel magasabb értékeket mérhetünk, az átlagtól nagyobb eltérések a keleti országrészben lesznek.

Az ország középső részén és a hegyvidéken bőséges csapadék lesz, a többi régióban száraz időszak várható

– ismerteti az előrejelzést az Agerpres.

Szeptember 3-a és 10-e között az ország nagy részén a sokéves átlagnál melegebb lesz, a csapadék mennyisége megszokottnak tekinthető.

Ami a szeptember 10-e és 17-e közötti időszakot illeti, az ország nagy részén az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz, a csapadék mennyisége a sokévi átlagnak megfelelő lesz.

Szeptember 17-e- és 24-e között az ország nagy részén a sokéves átlagnál melegebb lesz, az eltérések az ország északnyugati régiójában lesznek szembetűnőbbek. Az ország közepén a megszokottnál több, máshol átlagos csapadékmennyiségre lehet számítani.

A négyhetes meteorológiai előrejelzéseket az angliai Readingben, az európai meteorológiai központban (ECMWF) végzik, az előrejelzések körülbelül 60 százalékban bizonyulnak helytállónak. A rövid, szélsőséges légköri jelenségeket ezzel a módszerrel nem lehet előrelátni.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS