HIRDETÉS

A pénzkeresés tudományát kutatják

Korodi Melinda 2011. augusztus 02., 17:11

Folyó héten zajlik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai kampuszán a XI. Ifjúsági Üzleti Program. A részt vevő középiskolás diákok képzéseken és csoportos foglalkozásokon sajátítanak el marketing- és kommunikációs ismereteket.Barabás Levente a sikeres vállalkozás alapjait vázolja

A hétfőn Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem épületében elkezdődött egyhetes rendezvényt a magyarországi Calasanticus Ösztöndíj Alapítvány, a CTP Transylvania Egyesület, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a Csík Területi Ifjúsági Tanácsa szervezte. Az idei program, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Calasanctius Training Program szülőatyja, Forgács Péter szavaira alapozza működését, miszerint: „Keress jól, élj mértékletesen, és adj vissza a környezetednek!” Az Ifjúsági Üzleti Program 2000-ben indult Magyarországon, azzal a céllal, hogy a Calasanctius Training Program által az Egyesült Államokban diplomát szerzett szakemberek átadják a megszerzett tudásukat és tapasztalataikat a fiataloknak.

A csíkszeredai program közel nyolcvan résztvevője az üzleti tervezés mellett a marketing, valamint a kommunikáció területén belül választhatta ki az őt leginkább érdeklő modult. Az előadók többsége Magyarországról érkezett, önkéntes tevékenységként vállalva fel az erdélyi fiatalok oktatását.

Idén újdonság, hogy nem csak Csíkszereda, hanem egész Erdély területéről toborozták a többnyire 11. és 12. osztályos résztvevőket – tudtuk meg Mudri Györgytől. Az Ifjúsági Üzleti Program vezetője azt is elmondta, hogy a jelen lévő fiatalok olyan ismeretekkel gyarapodhatnak, amelyeket később az élet bármely területén felhasználhatnak. A tréningek, akárcsak a délutáni csoportos munka, hangulata barátságos és közvetlen, már az első naptól kezdve, a termekbe benézve, nem csak az oktatók, hanem a résztvevők lelkesedését is tapasztaltuk.

A képzés szombatig tart, utolsó nap a csapatok bemutatják a már elkészült projektjeiket, amely egyben csapatverseny is, így kiderül majd, hogyan sikerült elsajátítaniuk az előadásokon hallottakat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS