HIRDETÉS

Z Nap: házkutatásokat tart a DIICOT az ország 28 megyéjében – bűnszervezet felszámolása a cél

Székelyhon 2018. május 16., 10:55 utolsó módosítás: 2018. május 16., 12:08

Az ország 28 megyéjében és Bukarestben végez összesen 238 házkutatást szerda reggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) egy bűnszervezet felszámolása érdekében. Az ügynek 227 gyanúsítottja van.

Archív

A Z Nap nevet viselő műveletet a DIICOT központi irodája vezeti, a bűnszervezet felszámolását célzó akció párhuzamosan zajlik Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Kovászna, Brassó, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Konstanca, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Krassó-Szörény, Hunyad, Temes, Bihar, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Beszterce-Naszód megyében és Bukarestben – számol be az Agerpres.

A DIICOT kábítószer-kereskedelemmel, emberkereskedelemmel, informatikai bűnözéssel, adócsalással, csempészéssel, erőszakos cselekedetekkel, zsarolással, szabadság korlátozásával, emberölési kísérlettel gyanúsítja a bűnszervezet tagjait.

A bűnüldöző hatóságok erejére figyelmezteti a bűnszervezeteket a Z Nap művelet – nyilatkozta Daniel Horodniceanu, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) főügyésze.

Figyelmeztetni akartuk a bűnszervezeteket, hogy erősek vagyunk, megvan a kellő emberi, anyagi és műszaki erőforrásunk, hogy megbirkózzunk az országos szintű szervezett bűnözéssel. Ez a román állam erőteljes figyelmeztetése

– nyilatkozta Horodniceanu a hírügynökségnek.

A főügyész hozzátette, nagy erőfeszítésekre volt szükség egy ilyen szintű országos rajtaütés megszervezéséhez, ugyanakkor tudomása szerint ez a legnagyobb ilyen jellegű akció, amelyet ügyészség végzett Romániában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS