Belföld
Külföld
HIRDETÉS

Viharosra fordulhat a péntek este és a szombati nap is

Székelyhon 2019. augusztus 02., 16:59 utolsó módosítás: 2019. augusztus 02., 18:23

Két elsőfokú (sárga jelzésű), szombat estig érvényes eső- és szélriadót adott ki péntek délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A viharriasztások az ország nagy részét érintik.

Viharosra fordulhat a péntek este és a szombati nap is
galéria
Könnyen belerondíthat a vihar a péntek esti, szabadtérre tervezett programokba. Képünk illusztráció Fotó: ViharVonal

Az első viharriasztás 20 megyét érint az ország nyugati és délnyugati felében, péntek este 9 órától szombat reggel 9 óráig érvényes.

Eszerint a Bánságban, a Körösök-vidékén, a Máramarosban, Olténiában, Erdély nyugati és északi részében és helyenként a Déli-Kárpátokban időszakosan fokozott lesz a légköri instabilitás.

Villámlások által kísért zivatarok várhatók, a szél felerősödik és helyenként viharossá fokozódik, elszigetelten jégesőre is számítani lehet.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert négyzetméterenként, illetve kisebb kiterjedésű területeken a 40-50 litert.

Péntek délután ugyanakkor futó viharokra lehet számítani az ország keleti és délkeleti régióiban is – számol be az Agerpres a meteorológiai szolgálatra hivatkozva.

A második sárga jelzésű viharriadó szombat reggel 9 órától este 9 óráig érvényes 29 megyében az ország középső, északi, keleti és dél-keleti részében. Máramaros, Erdély, Moldva, Dobrudzsa térségében, Munténia keleti és északkeleti részében és a hegyvidéken fokozott lesz a légköri instabilitás, gyakori villámlások által kísért zivatarokra kell számítani. A szél felerősödik, időnként viharossá válik és jégeső is lehetséges. A csapadék mennyisége meghaladja a 25 litert négyzetméterenként, illetve kisebb kiterjedésű területeken az 50-70 litert.

A szombati nap folyamán Olténia egyes részein és Munténia délnyugati részében rövidebb időszakokra felerősödik a szél, a széllökések meghaladhatják az 50-60 kilométer/órás sebességet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat