Belföld
Külföld

Ötvenkettőre emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Romániában

Székelyhon 2020. március 30., 20:41 utolsó módosítás: 2020. március 30., 21:26

További öt személy hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében Romániában, ezzel 52-re emelkedett az áldozatok száma – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Egy 59 éves Bákó, egy 74 éves Hunyad és egy 52 éves Ialomiţa megyei férfiről, illetve egy 65 éves Szeben és egy 60 éves Hunyad megyei nőről van szó.

Ötvenkettőre emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Romániában
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint az 59 éves betegtől március 26-án vettek mintát, amelyet a jászvásári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A koronavírus jelenlétét március 27-én mutatták ki, a férfi hétfőn hunyt el a kórházban. A férfinek magas volt a vérnyomása és cukorbeteg is volt.

A 74 éves rákbeteg férfitől, akit március 19-én utaltak be az onkológiai osztályra, március 27-én vettek mintát, amelyet a temesvári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A férfi március 27-én halt meg.

Az 52 éves férfi március 29-én hunyt el, nincsenek hozzátartozói, nem volt családorvosa, nem ismertek korábbi betegségei.

A 65 éves betegtől március 27-én vettek mintát, amelyet a bukaresti Regina Maria kórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A koronavírus jelenlétét szombaton, március 28-án mutatták ki, a beteg hétfőn hunyt el a kórházban. A nő szívbeteg volt.

A 60 éves nőtől, aki igazolt eset kontaktszemélye volt, március 26-án vettek mintát, amelyet a temesvári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A nő március 29-én halt meg a vajdahunyadi kórházban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat