Belföld
Külföld

Medve sétált egy medgyesi utcán

Székelyhon 2018. november 03., 16:09
HIRDETÉS

Egy medvével ment szembe szombat reggel egy rendőrjárőr Medgyes egyik utcájában, amelyet gépkocsijuk fényével kikergettek a Küküllő partjára – tájékoztatott Ilarie Sideraş, a helyi rendőrség parancsnoka.

Képünk illusztráció Fotó: MTI/Veres Nándor

A medgyesi rendőrfőnök szerint tíz nappal ezelőtt Segesvár határában láttak egy medvét, 2017-ben pedig Medgyes központjában találkoztak eggyel – számol be az Agerpres. Mint írják, Nagyszeben körül egyre több medve jelenik meg az utakon.

Csütörtök este két medvét gázoltak el a gépkocsik Bojca községnél, a 7-es országúton. Egy medve Szelistyénél az autópályára ment ki, miután végigjárta az útügyi igazgatóság és autópálya-rendőrség udvarát. A Bojcánál elütött medvék egyike elpusztult. Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) szóvivője szerint

ellenőrizhetetlenné vált a helyzet, a közutakra kimerészkedő vadállatok a közlekedés biztonságát veszélyeztetik.

Szeben megyében csütörtök este három medve ment ki az országurakra, egy Szelistyénél, az A1-es úton, kettő pedig Bojcánál, ahol két személygépkocsi és egy teherautó elütötte őket.

HIRDETÉS

Elekes Róbert elmondta: csütörtökön 21:30 közül egy kifejlett medve járta végig az útügyi igazgatóság szelistyei korrdinációs központjának udvarát, ahol az autópálya-rendőrség székhelye is található. A nagyvad ezt követően kiment az autópályára, ahol egy kamion elütötte.

A gépkocsi megrongálódott, a medve viszont a jelek szerint nem szenvedett súlyos sérüléseket, mert elfutott Szelistye irányába.

Az udvaron körülbelül tíz személy tartózkodott, amikor megjelent a medve – tette hozzá Elekes, aki szerint még az elektromos kerítések sem tudják megakadályozni a medvéket abban, hogy felmenjenek az autópályára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS