Belföld
Külföld
HIRDETÉS

Hétfőtől szükségállapot lép életbe Romániában

Székelyhon 2020. március 14., 19:23 utolsó módosítás: 2020. március 14., 19:40

Szükségállapot foganatosítását jelentette be szombaton a koronavírus-fertőzés miatt Klaus Johannis államfő.

Hétfőtől szükségállapot lép életbe Romániában
galéria
Fotó: Presidency.ro

Johannis közölte, a szükségállapot lehetőséget teremt arra, hogy többletforrásokat különítsenek el az új típusú koronavírus terjedésének megfékezését célzó intézkedések gyakorlatba ültetésére.

Nagyon fontos időben meghozni az intézkedéseket, hogy legyen hatásuk, és hogy lehetővé tegyem ezt a harcot (...), úgy döntöttem, szükségállapotot hirdetek jövő hét elejétől

– mondta az elnök a Cotroceni-palotában, miután a harmadik Orban-kormány tagjai letették a hivatali esküt.

„A kormánynak így lehetősége lesz majd több pénzt kiutalni az egészségügynek, több pénzt fordítani gyógyszerekre, a szükséges orvosi felszerelésekre” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy így egyszerűsödnek az eljárások, könnyebb lesz a beszerzés.

Az államfő ugyanakkor felhívta a román állampolgárok figyelmét, hogy amennyiben tehetik, kerüljék a testi kontaktust, és tájékozódjanak hivatalos forrásokból.

„A hatóságok teszik a dolgukat, a kormány teszi a dolgát, de csak magunk csak a munka egy részét tudjuk elvégezni. Szükségünk van önökre! Szükség van arra, hogy tartsák be a hatóságok utasításait, tartsák be a higiéniai szabályokat, és igen, arra is szükség van, hogy amennyiben tehetik, kerüljék a testi kontaktust – tudom, hogy ez kicsit nehéz –, és igen, arra is szükség van, hogy pontos, hivatalos forrásokból tájékozódjanak” – nyomatékosította Klaus Johannis.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat