HIRDETÉS

Új gazdamelléklet az Erdélyi Naplóban

2016. október 26., 16:59 utolsó módosítás: 2016. október 26., 17:03

Havonta megjelenő gazdamellékletet indít az Erdélyi Napló az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületének Szövetségével közösen.

Fotó: Barabás Ákos

A hetilap friss lapszámában a négy oldalas Gazdaszemmel az idén bejegyzett mezőgazdasági érdekvédelmi szövetséget mutatja be. Az összeállításból kiderül, hogy idéntől a magyar kormány támogatásával erdélyi falugazdász-hálózat épül ki: a megbízott kistérségi szakemberek többek között a képzésben és továbbképzésben, a gazdakataszterek elkészítésében, pályázatírásban és a különböző gazdarendezvények megszervezésében segítik a mezőgazdasági termelőket. A melléklet riportja egy érmelléki gazdaközösséget mutat be. Az általuk megtermelt uborka és fűszerpaprika nem csak Magyarországra, hanem nyugat-európai üzletek polcaira is eljut.

A Böjte Csaba által vezetett dévai Szent Ferenc Alapítvány hétköznapjaiba nyújt betekintést az Erdélyi Napló portréinterjúja. Bojoievchi Éva pszihopedagógus többek között arról beszél a lap munkatársának, hogy a mai oktatási rendszerben legtöbben a tehetséges gyerekeket akarják felkarolni, miközben az igazi kihívás az, hogy a gyengék is megfelelő képzésben és támogatásban részesüljenek. A fiatal szakember – aki a szovátai otthon házvezetője – végigkalauzol az egyházi keretben működő erdélyi gyerekotthonokon Aradtól a Székelyföldig.

A lap Világjáró sorozatának szerzője a Bali szigetek egyedi világával és hangulatával ismerteti meg az olvasót. A gazdasági rovatban az adósmentés a téma: a cikk a svájci frank alapú hitelek lejre történő kedvezményes átváltásának nagy vihart kavaró jogszabályi előírásait elemzi.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS