HIRDETÉS

Már hőszigetelik az új óvodát

Fülöp-Székely Botond 2016. november 06., 10:57 utolsó módosítás: 2016. november 06., 11:04

Három csoportnyi gyerek költözik majd be a nagygalambfalvi ifjúsági lakások szomszédságában épülő óvodába. Az épületet már hőszigetelik, a tervek szerint a következő tanévet az új épületben kezdenék a kicsik.

Fotó: Barabás Ákos

Azért építik az ifjúsági lakások közelében az óvodát, mert szeretnék megkönnyíteni a fiatal családok mindennapjait – közölte Gyerkó Levente galambfalvi polgármester. A munkát tavasszal kezdte el a kivitelező, már a tetőzet befejezésén, az épület hőszigetelésén, valamint a kültéri nyílászárók beszerelésén dolgoznak.

Fontos, hogy ezeket még a rossz időjárás beállta előtt elvégezzék, hogy télen nekiláthassanak a beltéri munkáknak. Az építkezés nagy részének – amelyet 700 ezer lej értékben a Világbank finanszíroz – már idén el kell készülnie. Jövő tavaszra marad a közművesítés, a kerítés megépítése, valamint az udvarrendezés, ezekre a hivatal saját költségvetéséből különít el összegeket. A polgármester rámutatott, azt szeretné, ha új bútorokkal és egyéb berendezésekkel tudnák felszerelni az óvodát.

„Nagyon remélem, hogy jövő szeptemberben már az új épületben kezdik a tanévet a gyerekek” – fogalmazott Gyerkó. Az új épületben egyébként nem lesz konyha, így csak óvodaként működhet, de hosszú távon azt tervezik, hogy a kész ételek odaszállításával napközi létesüljön. Egy szint lesz, ahová három csoport gyerek költözhet be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS