HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. július 20., péntek

Alapvető fogalmakkal sincs tisztában a diákok egy része

A középiskolás diákok általános ismereteit vizsgálva készített – nem reprezentatív – felmérést a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ). Ebből kiderült, hogy a tesztek kitöltőinek 11 százaléka szerint Borboly Csaba Székelyudvarhely polgármestere.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 18., szerda

Fogadják a panaszokat Antal Lóránt frissen megnyitott szenátori irodájában

Megnyitotta székelyudvarhelyi irodáját Antal Lóránt szenátor, aki az elkövetkezőkben a romákkal kapcsolatos kérdésekre is nagy hangsúlyt fektetne.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. július 18., szerda

A szeméthalmokat már megszoktuk, de ez most valami új

Nagy mennyiségű új cipőt és ruhát dobott ki valaki a Székelyudvarhelyhez tartozó Bethlenfalva határában fekvő mezőre. A helyi rendőrség tőlünk értesült a szemétgócról, a helyszínre mentek, ám egyelőre nem derült fény a szemetelő kilétére.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 16., hétfő

Adományt vittek a roma közösségnek, de cserébe ezúttal kértek is valamit

Mintegy kétszáz doboznyi ruhát vittek Székelyudvarhelyről a homoródkarácsonyfalvi roma családoknak. A kezdeményezők az adományért cserébe elvárásaikat is megfogalmazták, sőt tervezik, hogy ellenőrizni is visszamennek.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 14., szombat

Szentegyháza várossá válásának ötvenedik évfordulóját ünnepelték

Molnár Mária nyugalmazott tanítónőt, jól teljesítő diákokat és a legtisztább porták tulajdonosait is díjazták Szentegyházán a 21. alkalommal megrendezett városnapok részeként. Egyúttal a település városi rangra való emelésének ötvenedik évfordulóját is ünnepelte a közösség.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. július 14., szombat

Elszigetelve érzik magukat a székelypetekiek az internet hiánya miatt – egyelőre nem tudni, hogy lesz-e változás

Több éve várják a székelypetekiek és a székelydályaiak, hogy szülőfalujukban internetezhessenek, de a megannyi ígérgetés ellenére erre máig nincs lehetőségük. Egy országos program részeként ugyan kiépítették náluk a hálózatot, mégsincs vállalat, amely biztosítaná számukra a szolgáltatást.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 13., péntek

Építik az új napközit Zetelakán

Több mint 500 ezer eurót költhet egy, a jelenleginél nagyobb napközi otthon megépítésére egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően a zetelaki önkormányzat. Az építkezési munkálatok már el is kezdődtek.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 12., csütörtök

Épületmakettek és kézműves foglalkozások szeptemberig a várban

Több meghatározó székelyudvarhelyi és erdélyi épület kicsinyített másával várja a látogatókat a Székelyföldi Legendárium csapata a Székely Támadt-várban. A tárlat hivatalos megnyitóján az is kiderült, hogy kézműves foglalkozások is lesznek a helyszínen.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. július 12., csütörtök

Még nem sikerült biztonságossá tenni a Vargyas-szorost

Nem múlt el az omlásveszély a Vargyas-szorosban, ahol két hete autóméretű szikladarabok hulltak a mélybe az esőzések nyomán. Az újabb viharok miatt a hegyimentők azóta sem tudtak felmászni a bércekre, hogy leverjék az erózió miatt fellazult kődarabokat.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 10., kedd

Nagyot nézni a kicsin

Új épületmaketteket állítanak ki a legendáriumosok az udvarhelyi Székely Támadt-várban, a tárlatot csütörtök délben nyitják meg. Spoiler következik! Mutatjuk, hogy milyen épületek kicsinyített másai tekinthetők meg újdonságként.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 06., péntek

Három szakra várják a hallgatókat a MÜTF-ön

Vidékfejlesztési agrármérnöki, könnyűipari mérnöki és kereskedelem-marketing szakokra várnak jelentkezőket a húsz éves székelyudvarhelyi MÜTF Oktatási Központban – hangzott pénteken az intézmény sajtótájékoztatóján, ahol az is kiderült, hogy a tananyagot hétvégéken adják le a hallgatóknak.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. július 06., péntek

Csapdák a medvéknek: kilövés helyett elriasztanák a nagyvadakat

A kilövésnél humánusabb módszert találtak Udvarhelyen a problémás medvék kezelésére: Romániában egyedinek számító csapdát készítettek a vadászok. Az elképzelés lényege, hogy elfogják a települések belterületein gondot okozó nagyvadakat, majd zajokkal stresszelik őket, hogy féljenek az embertől.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 05., csütörtök

Ami tetszene az RMDSZ-nek az új Btk.-ból

A jobbközép ellenzék és a DNA tiltakozása ellenére a bukaresti kétkamarás parlament szenátusa kedden elfogadta a Btk. módosítását. Noha egyetértenek néhány változtatással, az RMDSZ nem szavazta meg a Btk.-módosítást. Bíró Barna Botondot, az RMDSZ udvarhelyszéki elnökét kérdeztük.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 04., szerda

Sziklák omlottak a Vargyas-szorosban található turistaösvényre

Autóméretű szikladarabok szakadtak le az utóbbi idők esőzései következtében a völgyet körülvevő bércekről a Vargyas-szorosban, a kőomlás fákat és információs táblákat tört ki, valamint járhatatlanná tette a turistaösvényt.

Fülöp-Székely Botond 2018. július 03., kedd

Óriási kontraszt ajtón kívül és belül az udvarhelyi nyomortanyán

Korlát nélküli, emberi ürülékkel teli lépcsők, orrfacsaró bűz, omladozó folyosók fogadnak a székelyudvarhelyi Budvár-negyedi tömbházak lépcsőházaiban. Az ajtón belüli privát terek viszont egészen más képet mutatnak. Betekintést nyertünk.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. július 01., vasárnap

Szentegyházán gyűltek össze a motorosok

Az eső sem riasztotta el a Székely Motoros Összefogás (SZMÖ) által szervezett szentegyházi fesztivál résztvevőit, akik szórakozásukkal hátrányos helyzetben lévők megsegítését is támogatták.