Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 16., hétfő

Szándékosan gyújtogathattak a Termés utcában

Egy lakóház és melléképületek kaptak lángra hétfőn reggel a székelyudvarhelyi Termés utcában, ahol vélhetően szándékos gyújtogatás történt. Személyi sérülés nem történt.

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 15., vasárnap

Palackokat úsztattak le a Nagy-Küküllőn, a folyó szennyezettségére hívva fel a figyelmet

Több köbméter szemetet úsztatott le a Nagy-Küküllő Fenyéd és Székelyudvarhely közötti szakaszán az UTCA civil akciócsoport, amely a folyó szennyezettségét igyekezett bemutatni a helyieknek és a hatóságoknak. Két éve is tartottak egy hasonló akciót, ám szerintük azóta nem javult a helyzet.

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 15., vasárnap

Elhagyott, gazdátlan autókat térképeztek fel Székelyudvarhelyen

Huszonegy elhagyott autót azonosított be az elmúlt hónapokban Székelyudvarhelyen a helyi rendőrség. A tulajdonosokat felszólították, hogy ne közterületen tárolják járműveiket, ám nem minden esetben jártak sikerrel.

Hallgassa online rádióinkat
Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 13., péntek

Népzenétől hangos Székelyudvarhely

Zenészekkel, táncosokkal és népdalénekesekkel telt meg pénteken Székelyudvarhely központja, ahol ismét Erdélyi táncháztalálkozót szervezett az Udvarhely Néptáncműhely. A több évtizedes múltra visszatekintő, egész hétvégés rendezvényre az ország minden szegletéből érkeztek részvevők.

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 12., csütörtök

Leúsztatják a folyón a szemetet

Rendhagyó medertakarításra készül a székelyudvarhelyi UTCA nevű civil akciócsoport. Az elkövetkező napokban összeszedik a Nagy-Küküllő medrébe dobált pillepalackokat és egyéb úsztatható hulladékot, majd ezeket leengedik a folyón, és Székelyudvarhelyen gyűjtik be. Az akcióval a folyó szennyezettségét szeretnék szemléltetni.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 11., szerda

Megterítettünk. Hidegen ajánljuk – a szakácsszakma újabb fortélyai a Főnix Konyhától

Nem szabad leragadni az egyszerű felvágottaknál, hiszen a szakácsszakma egyik legkreatívabb ága a hidegkonyha – vallja Bándi Sándor Domokos, a Főnix Konyha séfje, aki mindenkit nyitottságra, az új dolgok kipróbálására ösztönöz.

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 11., szerda

Kilövés vár a Szentábrahám környékén garázdálkodó medvére

Közel egy év és megannyi károkozás után a környezetvédelmi minisztérium engedélyezte a Szentábrahámon pusztító medve kilövését.

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 09., hétfő

Balesetveszélyessé vált a kereszteződés, ahol egy autó kiütötte a jelzőlámpát

Több baleset is történt az elmúlt két hétben a székelyudvarhelyi Wesselényi Miklós és Tamási Áron utcák kereszteződésében, ahol augusztus 23-án éppen egy autó ütötte ki a jelzőlámpát. Hamarosan új, videokamerás forgalomszabályozókat helyez üzembe ott a polgármesteri hivatal.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 09., hétfő

Medvét videóztak Székelykeresztúr utcáin

Medve kószált vasárnap hajnalban a székelykeresztúri Orbán Balázs-negyed közelében és a Sóskút utcában. A nagyvad végül az autósok elől menekülve hagyta el a lakott területet.

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 04., szerda

Ízletes és intenzív ízű csírák

Egészségesek, könnyen beszerezhetők, roppant ízletesek, ráadásul egyre népszerűbbek a fogyasztók esetében is a különböző csírák. Bándi Sándor Domokos, a Főnix konyha szakácsa ezúttal arról beszélt lapunknak, hogy mi mindenre jók ezek a kis növények.

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 03., kedd

Inkább megéri új községházát építeni, mint a régit felújítani

Öt év után idén befejezik az új kápolnásfalusi polgármesteri hivatal építését, a régi, leromlott állapotban lévő épületet pedig le fogják bontani. A munkálat elhúzódott, hiszen nem volt prioritás a többi projekthez képest.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 01., vasárnap

Jelentős beruházást tervez az önkormányzat a Szejkefürdőn

Turisztikai és gyógyászati célokat szolgáló, gazdaságilag is fenntartható fürdőkomplexumot szeretne létrehozni a Szejkefürdőn Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. A kötelező geológiai kutatások során a gázok és a borvizek gyógyhatását már sikerült igazolni.

Fülöp-Székely Botond 2019. augusztus 30., péntek

Elkészült a székelyföldi gasztrotérkép

Három megyéből több mint százhúsz, minőségi szolgáltatást nyújtó étterem került fel a székelyföldi gasztrotérképre, amellyel a készítők tájékoztatást kívánnak nyújtani a legjobb étkezési lehetőségekről. Nemcsak nyomtatva, hanem online és telefonos alkalmazás révén is böngészhető.

Fülöp-Székely Botond 2019. augusztus 30., péntek

Egyfajta tiltakozás: székely zászlókat „adnak örökbe” Székelykeresztúron

A magyarellenes megnyilvánulások elleni tiltakozásképpen és az összefogás szimbólumaként 500 hímzett székely zászlót ad örökbe vasárnap az Erdélyi Magyar Néppárt székelykeresztúri szervezete.

Fülöp-Székely Botond 2019. augusztus 29., csütörtök

Ha nem Udvarhelyről, akkor máshonnan kell majd szemetet vinni a Cekendre – így lesz gazdaságos

Ha az RDE nem nyeri el a Hargita megyében tervezett integrált hulladékgazdálkodási hálózat üzemeltetését, akkor Udvarhelyről sem vihetik el a szemetet, mert arra az említett hálózat üzemeltetője lesz jogosult. A cekendi lerakót viszont fent kell tartani, és ha nem udvarhelyi hulladékkal, akkor...

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. augusztus 29., csütörtök

Ide utat, oda járdát, amoda meg parkolót és zöldövezetet – területeket vásárolna a székelyudvarhelyi önkormányzat

Több helyszínen is területeket vásárolna a székelyudvarhelyi városháza – a célok között sétányok létrehozása, utak építése és erdősítés is szerepel. Az önkormányzati képviselők egyelőre csak a vásárlással kapcsolatos eljárások megkezdéséről döntöttek.