Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Fülöp-Székely Botond 2020. március 31., kedd

Lakástűz volt Székelykeresztúron

Egy nyári konyha és egy lakóház tetőzete gyúlt ki kedden éjjel Székelykeresztúron, a Virág utcában. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat – személyi sérülés nem történt.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 30., hétfő

Kijárni sem szabad, nemhogy pecázni

A kijárási tilalom miatt horgászni sem szabad elmenni, ezt azonban nem veszi komolyan mindenki, hiszen a hétvégén is több pecázót láttak a vízpartokon. A folyamatosan ellenőrző halőrök a rendőrségen jelentik a szabályszegőket.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 30., hétfő

Felhívás: lépjenek vissza a civil szervezetek a pályázástól a kórház megsegítése érdekében

A pályázástól való visszalépésre buzdít a székelyudvarhelyi Civilek az Örökségért Mozgalom, amelynek tagjai azt szeretnék, ha az önkormányzat a városi kórház megsegítésére fordítaná a különböző szervezetek számára szánt keretösszeget. A jegyző szerint ugyanakkor ez nem ennyire egyszerű.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 29., vasárnap

Képeken az üres Székelyudvarhely

Úgy tűnik, a legtöbb székelyudvarhelyi hallgat az otthonmaradásra buzdító tanácsokra, alig lehetett ugyanis gyalogosokat és autókat látni vasárnap délután a város utcáin. Más volt a helyzet azonban a negyedekben, ahol néhány ember azért kimerészkedett a lakásából.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 28., szombat

Az emberek védelme most az elsődleges, de a beruházásokat is folytatnák

Noha a fő hangsúlyt a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére fekteti Hargita Megye Tanácsa, a tervezett beruházásokkal is próbálnak haladni. Több munkálat kivitelezése is elkezdődött a napokban, illetve a további projektek dokumentációjának elkészítése sem szorult háttérbe.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 26., csütörtök

Online bonyolította le soros havi ülését a székelyudvarhelyi önkormányzati testület

Több költségvetés-módosítást hajtottak végre csütörtöki, online lebonyolított ülésükön a székelyudvarhelyi önkormányzati képviselők: a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében csoportosítottak át összegeket a város éves költségvetéséből.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 25., szerda

Kijárási tilalom Székelyudvarhelyen: elkísértük az utcákat ellenőrző járőröket

Összesen két személy ellen intézkedtek kedden éjszaka a rendőrök Székelyudvarhelyen, akiket a kijáráshoz szükséges dokumentumok nélkül igazoltattak az utcán. Mi a helyi rendőrség kollégáit kísértük el egy éjszakai őrjáratra, közben pedig teendőikről és a lakók kötelezettségeiről érdeklődtünk.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 25., szerda

Ivó- és a szennyvízhálózatot építenek Lövétén

Egy sikeres pályázat és több sikertelen közbeszerzési eljárás után elkezdődhetett a szennyvízhálózathoz tartozó bekötőcsövek földbe helyezése Lövétén, így működésbe hozhatják a rendszert. Emellett egy új, ellenőrzött ivóvízhálózat kiépítésén is dolgoznak a községben.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 25., szerda

Így lesz igazán finom a csülök

Ezúttal egy ínycsiklandó, egészben sült csülköt készített el Karácsony József, a Főnix Konyha séfje, aki olvasóinkkal is megosztja a laktató étel receptjét. Nem mindegy ugyanis, hogy miként dolgozunk, hiszen a jó csülöknek kívül roppanósnak, belül pedig omlósnak kell lennie – vallja a szakember.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 24., kedd

Maszk, kesztyű és két méter távolság a székelyudvarhelyi piacon

A szokásosnál kevesebben voltak kedden a székelyudvarhelyi városi piacon, amely szerdától szigorodó óvintézkedések mellett ugyan, de a továbbiakban is nyitva fog tartani. Az árusok szerint szükség van a szabályozásokra, de nagyon bizonytalannak látják a jövőt.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 24., kedd

Bővült a helyi rendőrök tevékenységi köre a járványhelyzetben

Az intézményes karanténban, illetve a házi elkülönítésben lévők ellenőrzésével nőtt egyebek mellett a helyi rendőrségek tevékenységi köre, miután az állami rendőrség alárendeltségébe helyezték át az egységeket a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2020. március 23., hétfő

Nem változtat a pályázatok leadási határidején Hargita Megye Tanácsa – március 26. a határidő

Hargita Megye Tanácsa úgy döntött, hogy nem változtatnak a leadási határidőn, így március 26-án délig várják pályázni akaró civil szervezetek elektronikusan leadott dokumentációit.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 23., hétfő

Számtalan felajánlás érkezett a leégett istálló tulajdonosainak

Igyekeznek talpra állni a máréfalvi gazdák, akiknek minden jószágát elpusztította egy villám, amely a község határában lévő istállójukba csapott bele. Azóta számtalan felajánlást és anyagi támogatást is kaptak a közösségtől.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 22., vasárnap

Közbeszerzésre készülnek a megyei utak felújításához, ám a járvány közbeszólhat

Ideális esetben nagyjából egy hónap kell még ahhoz, hogy megkezdje a közbeszerzési eljárást Hargita Megye Tanácsa, melynek során 48 kilométernyi utat korszerűsítenek, illetve újítanak fel Udvarhelyszéken.

Fülöp-Székely Botond 2020. március 19., csütörtök

Veszélyes fákat vágnak ki Bögöz határában és a Kalondán

Előre megtervezett és engedélyezett módon vágják ki az idősebb fákat a 137-es jelzésű megyei út mentén Bögöz határában, erre a biztonságos közlekedés miatt van szükség. Több helyen is fog hasonló munkálatokat végeztetni a Székelyudvarhelyi Magánerdészet.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2020. március 18., szerda

Udvarhelyszék: nagyjából világos, hogy otthon kell maradni

Kevés embert látni napközben az udvarhelyszéki települések utcáin, amiből jól látszik, hogy a többség megértette, miért is fontosak a koronavírus terjedése érdekében eszközölt óvintézkedések. Persze még mindig vannak olyanok, akik nem veszik elég komolyan a helyzetet, ami gondot okozhat.