HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. január 18., péntek

Új vezetőt választott az etédi önkormányzat

Az etédi önkormányzati képviselők egységes szavazata alapján péntektől az RMDSZ-es Szilveszter Attila vezeti Etéd községet, polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármesterként.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 17., csütörtök

Nyáron ok, de télen ki lenne a helyükben?

Előbb a főbb utakról kell eltakarítani a havat, majd következhetnek a mellékutak, illetve a tömbháznegyedek parkolói – ezt a sorrendet kell szem előtt tartaniuk a szentegyházi polgármesteri hivatal gépész munkatársainak. A vége a legnehezebb, hiszen a széles hóekével nem tudnak közlekedni a szűk, autókkal teleparkolt utcarészeken.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 16., szerda

Százéves asszonyt köszöntöttek Farkaslakán

Száz szál szegfűvel, tortával és emléklappal köszöntötte a farkaslaki önkormányzat Miklós Jolánt, aki szerdán századik születésnapját ünnepelte. A szépkorú asszony könnyekig meghatódva vette át az ajándékokat.

Hallgassa online rádióinkat
Fülöp-Székely Botond 2019. január 16., szerda

Akiknek a tél lehetőség kilépni a hétköznapokból

Együtt örültek a téli havazásnak szerdán délelőtt az Orbán Alapítvány halmozott fogyatékkal élő bentlakói, illetve nevelőik, és közösen indultak el szánkózni egy Székelyudvarhely határában lévő lejtős területre. Csúszkálás közben hóangyalok is készültek.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 16., szerda

Nem lehet panaszuk a mezőgazdászoknak – nekik kedvez az időjárás

Az őszi száraz hónapok miatt nagy szükség volt az elmúlt időszakban lehullott hómennyiségre Hargita megyében. Emellett a megfelelő vastagságú téli csapadék megvédi a tavaly ősszel elvetett, majd kikelt gabonaféléket a fagytól.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. január 14., hétfő

Két autó ütközött össze Székelyszentléleken

Egy személy sérült meg hétfőn reggel Székelyszentléleken, amikor a 31 éves, szovátai K. I. nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt autójával, megcsúszott, majd összeütközött egy szemből érkező gépjárművel.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 13., vasárnap

Kulturális értékeiket mutatták be az oroszhegyiek

A néptánc, a népdalok, a zene, a mese és a szilvából készített finomságok kerültek a székelyudvarhelyi művelődési házban ötödik alkalommal megrendezett Régiók találkozása című rendezvény középpontjába, ahol ezúttal Oroszhegy mutatkozott be.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 11., péntek

Bár nem mindenik vonul el, most épp nem kell aggódni a medvék miatt

A tavalyi bőséges makk- és vadgyümölcstermésnek, illetve az enyhe télnek tudható be, hogy Székelyföld nagyobb részén most is aktívak a medvék. Szerencsére a nagyvadak az erdőben maradnak, nem okoznak károkat a portákon, de az egyik, általunk megkérdezett vadásztársaság-igazgató szerint félő, hogy ez a későbbiekben változni fog.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. január 11., péntek

Csillapodnak a kedélyek a decemberi gyilkosság után

Jelentősen enyhült a feszültség a székelyudvarhelyi Budvár-negyedben, bár még nem dolgozta fel a történteket a decemberben meggyilkolt édesapa családja. Azóta több elöljáró is beszélt az érintettekkel, hogy megértessék a helyzet súlyosságát.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 11., péntek

„Elköltöztetnék” tavasszal az agyagdombi medvecsaládot

Túl közel vannak a lakott területhez, így tavasszal mindenképp máshová szállítaná a Székelyudvarhely határában lévő Agyagdomb közelébe beköltözött medvecsaládot a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 10., csütörtök

Gödrös az út Etéd és Siklód között, a megyei tanácsnál is belátják, aszfaltozni kellene

Nagyon kigödrösödött az Etéd és Siklód közötti makadámút, a Hargita megyei önkormányzat vezetősége szerint csak az aszfaltozás jelenthet időtálló megoldást.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. január 09., szerda

Bocsokat hozott világra egy anyamedve Székelyudvarhely határában

Óva intenek a vadászok a Székelyudvarhely határában lévő Agyagdomb megközelítésétől, hiszen nemrég egy anyamedve bocsozott le a környéken, amely agresszíven védi kölykeit.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 09., szerda

Miért nem tudnak az oroszhegyiek szilvás lepényt hozni Udvarhelyre?

Az oroszhegyi közösség enged bepillantást hagyományaiba, szellemi és tárgyi értékeibe a Székelyudvarhelyen ötödik alkalommal megrendezendő Régiók találkozásán. Feltarisznyálva jönnek a városba, de mindent mégsem tudnak hozni.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 07., hétfő

Rossz helyre dőlt a fa, két udvarhelyszéki község lakói bosszankodhattak

Hosszú ideig elektromos áram nélkül maradtak az udvarhelyszéki Lövéte és Homoródalmás lakói, miután Szentegyháza határában kidőlt egy fa, megrongálva a villamossági hálózatot.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 07., hétfő

Hajtóvadászatra ment, de menekülnie kellett

A vállán sebesítette meg a medve azt a magyarországi vadászt, aki vasárnap vett részt a Szalon Vadásztársulat Gagy mentén rendezett hajtóvadászatán. Az áldozat próbált védekezni, de nem sült el a puskája.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond, Gergely Imre, Simon Virág 2019. január 03., csütörtök

Naponta nyolcan csak a petárdaárusok elkapásán dolgoztak, meg is lett a gyümölcse

Noha Székelyudvarhelyen mintegy hatvanezer lej értékben bírságoltak a helyi rendőrök az ünnepek alatt pirotechnikai eszközök, illetve fenyőfák illegális árusításáért, más városok helyi rendőrségei csak „hétköznapinak” mondható esetekben intézkedtek.