Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Fülöp-Székely Botond 2019. május 21., kedd

Hatékonyabb együttműködést vár a lakóktól a helyi rendőrség

Politikai egyetértésre és a lakossággal való szorosabb együttműködésre van szükség a székelyudvarhelyi közbiztonság javulása érdekében – hangzott el kedden a városháza Szent István Termében, ahol megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepelte a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 14., kedd

Svájcból jött a segítség a vidéki iskoláknak

Egy teremben az I–IV. osztályosok tanulnak, egy másikban pedig óvodások – csupán ennyiből áll a firtosmartonosi tanintézmény, amelyet padokkal és különböző más felszerelésekkel támogatott a svájci Rotary Club Illnau-Effrettikon. Az adományból az etédi iskola is kapott.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 11., szombat

Egyedi építésű autók és motorok a minifocipályán

Másodjára szervezte meg az Erdélyi Custom Festet Székelyudvarhelyen a Daimler MC és a Transylvanian Speedshop, így számtalan egyedi készítésű motorkerékpárral és autóval telt meg szombaton a minifocipálya. A vasárnap estig tartó rendezvényen több műhely munkatársaival találkozhatunk.

Hallgassa online rádióinkat
Fülöp-Székely Botond 2019. május 11., szombat

Megelőzni a baleseteket – fókuszban a motorosok

Vészhelyzetben csak a felszerelése és a tudása segíti a motorkerékpárost egy komolyabb sérüléssel járó baleset elkerülésében – éppen ezért szerveztek ingyenes baleset-megelőzési napot szombaton Székelyudvarhelyen.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 10., péntek

Nem kedvez az időjárás a mezőgazdaságnak

A szárazság, a rövid idő alatt lehullott túl sok eső és az alacsony hőmérséklet már most megtizedelte az idei terményt – véli a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője. Noha csütörtök reggeli fagy egyelőre nem okozott túl nagy károkat a gyümölcsfák virágaiban, a beporzás nem megfelelő ütemben történik.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. május 09., csütörtök

Szinte teljesen leszakadt az út Ülke határában

Le kellett zárni az Oroszhegy községi 34-es út egy szakaszát Ülke határában, mivel három hónap alatt annyira leszakadt a járható felület, hogy életveszélyessé vált a közlekedés. A helyieknek nagyon nem tetszett ez a megoldás, de – az alpolgármester szerint – nem volt mit tenni.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 07., kedd

Több helyen is havazott Hargita megyében

A házakon, az autókon, a fákon és a legelőkön is láthattak havat, akik Máréfalva és Szentegyháza környékén, vagy éppen a Kalonda tetőn jártak kedd délelőtt. A legtöbb helyen azonban délutánra elolvadt a hó.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 07., kedd

Autó sodródott a sínekre Bögöz határában

A sínekre sodródott egy személyautó Bögöz Székelyudvarhelyi felőli kijáratánál. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók gyors beavatkozására volt szükség a közeledő vonat miatt.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. május 07., kedd

A faluban is, a határban is dolgoznak

A mezőgazdasági területek megközelítése és az ebből fakadó viták elkerülése érdekében is fontos a Kápolnásfalu határából a Tizenhétfalusi terület felé vezető községi út újjáépítése. Az egymillió euró értékű projekt részeként Kápolnásfalu főbb utcáit is let&

Fülöp-Székely Botond 2019. május 05., vasárnap

Kilencezer lucfenyőcsemetét ültettek el a Hargitán

Ásókkal, kapákkal és fenyőcsemetékkel teli vedrekkel vonultak ki a hétvégén a Hargitára a Szentegyházi Közbirtokossági Egyesület (SZKE) és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia által toborzott önkéntesek, akik közösen dolgoztak a Csíki út mezeje elnevezésű rész újraerdősítéséén.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 04., szombat

Tűz volt a Farcádi utcában

Információink szerint egy melléképület gyulladt ki szombat délután a székelyudvarhelyi Farcádi utcában.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. május 03., péntek

A holokauszt székelyudvarhelyi áldozataira emlékeztek

Összesen 276 zsidó származású székelyudvarhelyit hurcoltak el 1944-ben az auschwitzi haláltáborba, ahol többségük életét vesztette – rájuk emlékezett egy kisebb tömeg pénteken a Márton Áron téren. Az alkalomra egy térinstalláció is készült.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 02., csütörtök

Nagyszabású csemeteültetés lesz a Hargitán

Kettős céllal ültetnek el közel tízezer facsemetét szombaton a Hargitán a Szentegyházi Közbirtokossági Egyesület (SZKE) és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia által szervezett akció részeként: egyrészt pótolják a hiányzó erdőt, másrészt környezettudatosságra nevelik a fiatalokat.

Fülöp-Székely Botond 2019. május 01., szerda

Új úton Szentmárton és Almás között

Gőzerővel zajlik az aszfaltozás a Homoródszentmárton és Homoródalmás közötti, 132A jelzésű megyei úton, így remélhetőleg már májusban befejeződik a munka. A tavaly megkezdett építkezés összértéke mintegy hatmillió lej.

Fülöp-Székely Botond 2019. április 29., hétfő

Tizenkét utcát aszfaltoznak le Szentegyházán

Mintegy tizenkét millió lejre végeztet útfelújítási munkálatokat a szentegyházi önkormányzat. Ott aszfaltoznak, ahol a legnagyobb a forgalom, összesen tizenkét utcában. Ha végeznek a munkával – előreláthatóan jövő év közepéig – Szentegyháza utcáinak 75 százaléka le lesz aszfaltozva.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. április 27., szombat

Rófusz Ferenc Székelyudvarhelyen: kalandos életéről és alkotásai elkészítéséről beszélt

Székelyudvarhelyen találkozott közönségével pénteken Rófusz Ferenc, aki a Nemzet Művésze cím és Kossuth-díj mellett az első magyar animációs rövidfilmért járó Oscar-díjat is a magáénak tudhatja. Kalandos, sokszor viszontagságokkal teli életútjáról mesélt az érdeklődőknek.