HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. február 19., hétfő

Így könnyítenének a sofőrvizsgán egy elképzelés szerint

A taxisok tevékenységét, valamint a sofőrvizsgázókra vonatkozó törvényt is megreformálná az RMDSZ – közölte egy székelyudvarhelyi sajtóbeszélgetésen Benedek Zakariás parlamenti képviselő. Utóbbit úgy módosítanák, hogy civilek is vizsgáztathassák a tanuló vezetőket.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 19., hétfő

Masszívnak vélték a kukákat, mégis elbántak velük Udvarhelyen

Ismeretlenek több kukát is kitörtek a székelyudvarhelyi városi strand környékén lévő sétányon – tájékoztatta lapunkat Magyari Lajos, az UTCA egyesület elnöke, aki különösen felháborítónak találta az esetet.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. február 18., vasárnap

Rászorulókon segítő mulatság

Nem maradt étlen-szomjan, aki szombaton ellátogatott a 4. Galambfalvi ízig-vérig jótékonysági disznótorba, ahol tizenkét csapat ugyanennyi sertést vágott le, majd dogozott fel. Négy disznót karitatív célokra ajánlottak fel a szervezők.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 17., szombat

Maros megyei szolgáltatóval szerződött az udvarhelyszéki község, és így csökkent a szemétdíj

A természetes személyeknek és a cégtulajdonosoknak is kevesebbet kell fizetniük ezentúl a szemételszállításért Bögöz községben, miután az önkormányzat egy Maros megyei céggel kötött szerződést. Környezetvédelmi szempontból lényeges, hogy a szelektív hulladékgyűjtést is megszervezik a falvakban.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 16., péntek

Soron kívüli ülésen fogadták el a költségvetés-tervezetet

Kisebb viták és módosítások után a székelyudvarhelyi önkormányzati képviselők pénteken elfogadták az 58 millió lej felhasználásáról szóló költségvetés-tervezetet. Idén két játszóteret újít fel a polgármesteri hivatal.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. február 15., csütörtök

Bemutatták Székelyudvarhely költségvetés-tervezetét

Nagyjából 58 millió lej felhasználásáról dönthetnek pénteki ülésükön az önkormányzati képviselők, ami közel 8 millió lejes hiányt jelent tavalyhoz képest – ismertették a kapcsolódó előterjesztést a városvezetők. Részletes tervet mutattak be arról is, hogy mire fogják elkölteni a pénzt.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 13., kedd

Feszültségingadozás Dobóban

Nem egyenletes az áramelosztás Székelydobóban, ezért a település szélén lakóknak gondot okoz az elektromos készülékek beüzemelése – tudtuk meg Farkas Mózes bögözi polgármestertől.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 12., hétfő

Korszerű multimédiás eszközökkel szerelnék fel az új irodalmi múzeumot Udvarhelyen

Még nem kapott magyarországi támogatást a székelyudvarhelyi városvezetés a Nyirő-villa rendbetételére, így az ott elképzelt irodalmi múzeum megvalósítása is csúszik. Az épület alsó szintjét bérlő idős hölgynek csak akkor kell elköltöznie, amikor elkezdődik a felújítás.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. február 11., vasárnap

Tizedjére tartottak közösségi disznótort Székelykeresztúron

Tizenhárom csapat, illetve megannyi érdeklődő vett részt a Székelykeresztúron tizedik alkalommal megrendezett disznótoron, ahol több mint tíz sertés vágtak le. A szervezők szerint a rendezvény lényege a hagyományok továbbörökítése.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 09., péntek

Taxisra támadtak a székelyudvarhelyi Budvár-negyedben

Többször is arcon ütöttek szerdán este egy taxisofőrt, aki a székelyudvarhelyi Budvár-negyedbe ment fuvarért. A konfliktust az okozta, hogy az áldozat nem volt hajlandó a megengedettnél több személyt elszállítani a helyszínről.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 07., szerda

Hargita Megye Tanácsának költségvetését elemezték az EMNP-s önkormányzati képviselők

Nagyjából 24,5 millió lejes saját költségvetési hiánnyal kezdi az idei évet Hargita Megye Tanácsa 2017 elejéhez képest – derült ki az önkormányzat EMNP-s képviselőinek szerdai sajtótájékoztatóján.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. február 07., szerda

Megmaradtak a jól ismert utcanevek a Nyikó menti községben

Új házszámokat kaptak az ingatlanok, illetve hivatalosították a köznyelvben használt utcaneveket Siménfalva község minden településén. Noha felmerült, hogy a község jeles szülötteiről nevezzenek el néhány utcát, végül erre nem érkezett igénylés.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 04., vasárnap

Helyben vágott helyi állat – azt mondják, lenne rá igény

Egyetlen vágóhíd sem maradt Hargita megyében, így már csak élve tudják értékesíteni jószágaikat a Hargita megyei juhtartók. Kistérségi vágóhidak létrehozására lenne szükség, hogy a levágott állatokkal is kereskedhessenek, így jelentősen javulhatna a gazdák megélhetése.

Fülöp-Székely Botond 2018. február 02., péntek

Olyan rossz állapotban van a napköziépület, hogy felújítani sem érdemes – van jobb ötletük, és pénzük is rá

Lényegesen javulhatnak a szentegyházi napközisek körülményei, hiszen a polgármesteri hivatal sikeresen pályázott egy új, hatcsoportos létesítmény megépítésére. A Hófehérke-napközi jelenlegi épületei annyira leromlott állapotban vannak, hogy már nem éri meg korszerűsíteni azokat. Gúnynevük is van.

Fülöp-Székely Botond 2018. január 31., szerda

Amikor a lakóknak lesz elegük abból, hogy saját környezetüket szennyezik

A kinti vécékből a Szejke patakba folyik a szennylé az udvarhelyi Holló utcában, amire a lakók szerint is megoldást kell találni. „Egyáltalán nem szeretnénk szennyezni a patakot, de most nincs más lehetőségünk” – hangoztatják. Megoldás van, csak előbb egy másik problémát kell rendezni. Nem egyszerű.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. január 31., szerda

Cseppet sem megnyugtatók a fura udvarhelyi jégtestek

Mielőbbi cserére szorul a Nagy-Küküllő fölötti két fő vízvezeték Székelyudvarhelyen. Ezek egyikéből ismét szivárog a víz, ahogyan ez már évek óta rendszeresen megtörténik a téli és a tavaszi hónapokban. Egy nagyobb csőtörés miatt veszélybe kerülhet az udvarhelyi ivóvízellátás.