HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. április 23., hétfő

Akár név nélkül is lehet jelenteni az illegális szemetelőket

A Csereháton, Szejkefürdőn, a vasúti sínek mentén, a Bosnyák-, a Fehéres-, az Árpád-, a Szejke- és a Varga-patak medrében, valamint a Nagy-Küküllő Udvarhelyhez tartozó partszakaszán takarítottak hétfőn és az elmúlt hétvégén a városháza Föld-napi akciója részeként.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 19., csütörtök

Az RMDSZ udvarhelyszéki elnökévé választották Bíró Barna Botondot

A csapatmunkát, illetve a közösség problémáinak felkarolását tartja a legfontosabbnak Bíró Barna Botond, akit a csütörtöki küldöttgyűlésen egyedüli jelöltként az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének elnökévé választottak a jelenlévők.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. április 19., csütörtök

Nyolcvan fiatalt táboroztatnának, ehhez gyűjtenek most Udvarhelyen

A gyermekotthonokban nevelkedett és a fogyatékkal élő gyermekek társadalmi beilleszkedését segítené az a nyári tábor, amelyet a székelyudvarhelyi Tegyünk Egymásért Egyesület (TEE) szervezne Kirulyfürdőn. Felajánlásokat várnak, hogy minél több fiatalnak segíthessenek.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 18., szerda

Kerámiaműhely gyulladt ki Korondon

Edényeket szárítottak abban a korondi kerámiaműhelyben, amely szerdán délelőtt tizenegy óra körül lángra kapott – tudtuk meg Palkó Józseftől, a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület vezetőjétől. Mint mondta, szerencsére nem keletkezett nagyobb kár, hiszen időben kiértek a helyszínre.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 18., szerda

Több tízezer lejes kár keletkezett a máréfalvi tűzben – összefogtak a lakók

Egy lakóház tetőzete, több gazdasági épület, munkagépek, szekerek, illetve jelentős mennyiségű széna és tűzifa vált a lángok martalékává, amikor kedden éjjel tűz keletkezett egy máréfalvi portán. A helyszínen még szerdán délben is füstöltek a romok.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. április 17., kedd

Mitől szól igazán jól egy kórus? A karnagy válaszol

Világi és egyházi kórusműveket hallhatott a székelyudvarhelyi közönség a Partiumi Keresztény Egyetem harminckét tagú vegyeskarának hétfő esti fellépésén. Koncertjük után a turnéról, illetve arról is beszélgettünk Kovács Gábor karnaggyal, hogy mitől is szól igazán jól egy kórus.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 17., kedd

Zetelakán nem akarnak büntetések fizetni: kiépítik a csatornahálózatot, és kötelezik a lakókat, hogy csatlakozzanak

A csatornahálózat kiépítésével a zetelaki önkormányzat szeretné elkerülni azokat a bírságokat, amelyeket az Európai Unió fog kiróni a román államra egy éven belül, amennyiben nem sikerült megoldani a hálózatok beüzemelését.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 12., csütörtök

„Fontos a férfiak szerepvállalása az értékvesztett világban”

A család értékére és a férfiak azon belül betöltött szerepére hívja fel a figyelmet az a diófacsemete, amelyet csütörtökön ültetett el a Férfiak Klubja mozgalom és a székelyudvarhelyi városvezetés a Művelődési Ház közelében.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. április 11., szerda

Félsávon beszakadt az út – kormánypénzt kap Farkaslaka község az árvízkárok helyreállítására

Nagyjából 1,7 millió lejt utal a kormány sürgősségi alapjából a Székelypálfalva és Firtosváralja közelében beszakadt útszakaszok rendbetételére, illetve a Farkaslaka községben keletkezett egyéb árvízkárok kijavítására.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 10., kedd

Az EMNP szerint jobban megmozgatta az udvarhelyieket a magyarországi országgyűlési választás, mint a romániai helyhatósági

Közel kétszer annyian vettek részt Udvarhelyszéken a magyarországi országgyűlési választásokon, mint a két évvel ezelőtti népszavazáson – elemezték a hozzájuk beérkezett voksokat a Demokrácia Központ, valamint az EMNP udvarhelyszéki szervezetének képviselői.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 08., vasárnap

Döglött állatot, és még egy ágyat is találtak a hulladékgyűjtés során

Nagyjából négy köbméter szemetet gyűjtöttek össze szombaton Székelylengyelfalva környékén a helybéliek – tájékoztatta lapunkat Bartalis László Levente, a takarítási akció egyik szervezője.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. április 08., vasárnap

Ha áll az alku, akkor már idén nekifoghatnak a Varságra vezető út felújításához

Hóolvadáskor, valamint az őszi esőzésekkor korlátozzák a teherautók közlekedését, máskor pedig engedély kiváltásához kötik a túlsúlyos rakomány szállítását az utóbbi időben lényegesen megrongálódott varsági úton.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 06., péntek

Ezeknek a gyerekeknek nem mindegy, hogy milyen világban élnek: patakmedret tisztítottak felnőttek irányításával

Húsz zsáknyi hulladékot gyűjtött össze pénteken a székelyudvarhelyi Árpád-patak pár száz méteres szakaszán az UTCA Egyesület, valamint a diákokból szerveződött Jobb Világért Mozgalom (JVM). A közeli kukákból származhat az összegyűjtött szemét.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 04., szerda

Egy lehetőség az udvarhelyszékieknek, hogy mellőzzék a postát a levélszavazatok ügyében

Óriási probléma, hogy sokan még nem kapták meg a szavazólapokat, amelyekkel a magyar országgyűlési választásokon vehetnek részt, hiszen már csak ezen a héten lehet voksolni – jelentette ki lapunknak szerdán az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének megbízott elnöke.

Fülöp-Székely Botond 2018. április 04., szerda

Ismét tyúkokat ölt a medve Etéden – a polgármester nyomkövetők használatában látja a megoldást

Két háztartásba is betört a medve a hosszú hétvége alatt Etéden, ahol tyúkokat pusztított el. A polgármester megelégelte, hogy a törvények miatt csak a folyamatos kárfelmérésekkel tudnak segíteni a lakóknak, ezért civil összefogást javasol.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. április 03., kedd

Beszakadt az út Oklánd közelében, mielőbbi beavatkozásra van szükség, hogy ne romoljon tovább a helyzet

Nagyjából ötven méteren teljesen leszakadt a 131-es megyei út egyik sávja Hargita és Kovászna megye határának közelében. Noha hatóságok 3,5 tonnás súlykorlátozás lépetettek érvénybe az említett útszakaszon, ezt sokan nem tartják be, így napról, napra romlik a helyzet.