HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. július 20., csütörtök

Nagy értékű udvarhelyszéki pályázatok megvalósítását hagyta jóvá a fejlesztési tárca

A Hargita megyei és az udvarhelyszéki önkormányzatok egyebek mellett a víz- és szennyvízhálózatok kiépítésére, valamint az utak és több tanintézet modernizálására igényeltek finanszírozást.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 19., szerda

Drágítanának az udvarhelyi taxisok

A nappali kilométerdíjak húsz banival történő megemelésének a jóváhagyását kérik az udvarhelyi taxitársaságok a helyi önkormányzattól, arra hivatkozva, hogy megnőttek a költségeik. Kérésüket napirendre tűzi az önkormányzati képviselő-testület.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. július 18., kedd

Nem maradéktalanul elégedettek a polgármesterek az országutak karbantartásával

Lezárultak az Udvarhelyszéken áthaladó országutakat érintő karbantartási munkálatok, amit felemás érzéssel fogadtak az érintett községvezetők. Noha az elvégzett munkával szinte mindenki elégedett, vannak még olyan útszakaszok, amelyek javításra szorulnak.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 16., vasárnap

Huszadik alkalommal rendeztek városnapokat Szentegyházán

Pro Urbe-díjjal tüntette ki a szentegyházi városvezetés Szabó László önkéntes tűzoltót és Buzogány Mózes öntőmestert, akik tevékenységükkel nagymértékben hozzájárultak a település közösségi életének a fejlődéséhez.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 16., vasárnap

Taxishelyzet: vannak, akik drágábban fuvaroznak a megengedettnél

Bár az udvarhelyi taxisok többsége betartja az önkormányzat által meghatározott díjszabásokat, akadnak olyanok is, akik több pénz reményében nagyobb kilométerdíjat állítanak be a taxiórán. Ezt stábunk is tapasztalta egy fuvar alkalmával.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. július 14., péntek

Terepszemlén a Cekend-tetői szemétlerakónál

A csurgalékvíz kifolyásáról, annak tárolásáról és kezeléséről, valamint a Cekend-tetői szeméttelepen lévő körülményekről a helyszínen tájékoztatta lapunkat az RDE Harghita Kft. vezetősége.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 10., hétfő

Mezítlábas parkot hoztak létre a Csereháton

Már birtokba is vették a gyerekek azt a közel harminc méter hosszú mezítlábas parkot, amelyet vasárnap épített a csereháti lakástulajdonosi társulás az UTCA civil szervezet önkénteseivel közösen.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 10., hétfő

Halasztják a helyi rendőrség éjszakai szolgálatát Udvarhelyen

Nehezen találnak megfelelő munkatársakat a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrségnél, így az alacsony személyzeti létszám miatt ismét el kellett halasztani – ezúttal decemberig – a huszonnégy órás szolgálat megszervezését.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. július 10., hétfő

Minél többet tudni a gombák világáról

Minden érzékszervre szükség van a különböző gombafajták felismeréséhez – egyebek mellett ezt tanulhatták meg a múlt héten Bögözben megrendezett gombásztábor ifjú részvevői, akik az erdőben barangolva, illetve előadások és játékok réven sajátíthatták el a szakemberek által elmagyarázott tudnivalókat.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 06., csütörtök

Erdei úton támadt emberre a medve

Medvetámadás történt a Zetelaka és Zeteváralja közötti erdős részen csütörtökön délelőtt. A megtámadott férfi az arcán, a karjain és a lábain is sérüléseket szenvedett, nincs életveszélyben.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 04., kedd

Átalakítják a református kollégium udvarát

Folyamatban van a székelyudvarhelyi református kollégium főbejárata melletti udvar átépítése, amit iskolakezdésig befejeznének. Több pad és mellszobor elhelyezését tervezi a tanintézet vezetősége, amivel a jelenleginél több funkciót adnának a térnek.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. július 04., kedd

Felelős családtervezésre kérték a Budvár-lakótelepi közösség tagjait

A hátrányos helyzetűek által lakott városrészek fejlesztéséről, mindenki számára elfogadható oktatásról egyeztettek a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal képviselői és a Budvár-negyedben élők. A fórum kiemelt témája volt, hogy szexuális tanácsadást kellene szervezni.

Fülöp-Székely Botond 2017. július 03., hétfő

Gabonafajták honosításával kísérleteznek Malomfalván – részeredmények

Látszólag kedvező eredménnyel zárul a Gyulafehérvári Caritas és a Debreceni Egyetem kutatóintézetének gabonahonosítási kísérlete Nyikómalomfalván. A Magyarországról hozott vetőmagok jól bírták a helyi körülményeket.

Fülöp-Székely Botond 2017. június 29., csütörtök

Felbontja a polgármesteri hivatal a megállapodást a vízszolgáltatóval, de ez nagyon sokba fog kerülni

Törvény kötelezi a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalt, hogy szerződést bontson az Aqua Nova Hargita vízszolgáltatóval. Az ügyet nehezíti, hogy meg kell téríteni a szolgáltató beruházásait – több mint 5 millió eurót.

Fülöp-Székely Botond 2017. június 27., kedd

A székelyek hétköznapi gazdálkodásáról – tudományosan

A tanyasi életmódot elemezték, illetve az optimális tehéntartásról készítettek tanulmányt a REGA Régiókutató Egyesület, a Székelyföldi Regionális Tudományi Társaság (SZRTT) és a Lámpás Társaság munkatársai. Az eredményeket egy keddi konferencián mutatták be Udvarhelyen.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. június 27., kedd

Rendbe hozzák a leszakadt megyei utat Lövétén

Több mint 200 méteren támfallal erősítik meg a patakmedret Lövétén, ahol a tavalyi esőzések okozta áradások miatt leszakadt a 132-es megyei út. A munka befejezését őszre ígérik.