Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Fülöp-Székely Botond 2020. június 05., péntek

Óvodát és szennyvízhálózatot építenek Bögöz községben

Két külön pályázat részeként összesen hat faluban fektetik le a szennyvízhálózat gerincvezetékét Bögöz községben – a munkálatok egy része már folyamatban is van. Mindemellett hamarosan elkészül az új óvoda épülete. Utóbbi létesítmény működtetéséhez azonban további anyagi forrá

Fülöp-Székely Botond 2020. június 04., csütörtök

Harangszóval, koszorúzással emlékeztek a Trianonra Székelyudvarhelyen

Beszédek nélkül, a szemerkélő esőben a Millenniumi szobrot megkoszorúzva emlékeztek Székelyudvarhelyen csütörtökön a száz évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződésre, a Nemzeti Összetartozás Napján.

Fülöp-Székely Botond 2020. június 03., szerda

Mitől puhul meg a zúza?

Különleges, pulykazúzából, illetve -májból összeállított kapros előétel elkészítését mutatja be Karácsony József, a Főnix Konyha szakácsa. Szokásához híven nemcsak a receptet árulta el nekünk, hanem tanácsokkal is szolgált, egyebek mellett arra, hogy miként puhíthatjuk meg gyorsan a rágós zúzát.

Fülöp-Székely Botond 2020. június 02., kedd

Egy ló leterítésével hencegett – felháborodott az internet népe

Elszabadultak az indulatok a Facebookon, miután egy bikafalvi férfi egy ló leterítésével dicsekedett bejegyzésében. A székelyudvarhelyi helyi rendőrségnél – az állami rendőröket is bevonva – állatkínzás gyanújával indítottak vizsgálatot az ügyben. Kiderült, hogy más körülmények között pusztult el a ló.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 27., szerda

A bikahere elkészítésének titka

Igazi ínyencség, ezért különösen oda kell figyelni a bikahere elkészítésénél, hiszen egy kellemetlen benyomás miatt könnyen elmehet az emberek kedve a fogyasztásától – osztotta meg lapunkkal Karácsony József, a Főnix Konyha séfje, aki ezúttal is érdekes tanácsokkal készült olvasóink számára.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 26., kedd

Még idén elkészülhet az új fenyédi napközi

Pályázati pénzből és saját költségvetését felhasználva építtet napközi otthont a fenyédi önkormányzat, amely a kornak megfelelő helyszínt szeretne biztosítani a gyerekek oktatásához. A tervek szerint még idén befejeződnek a munkálatok.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 25., hétfő

A villanypásztor sem állította meg a medvét

Nem először tört be medve az etédi Kelemen család portájára, ahol ezúttal egy bárányt ölt meg. A községben egyébként csak ebben az esztendőben már közel húsz hasonló eset történt, egyelőre azonban nincs megoldás a problémára. A vadászok kérni fogják a problémás egyed kilövését.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 25., hétfő

Szentegyháza: felújított mezei útra terelnék a mezőgazdasági gépeket, hogy ne lassítsák az országút forgalmát

Összesen egymillió euróból újíttatja fel a szentegyházi önkormányzat a helyi Mária út 8,3 kilométeres szakaszát. Lesz, ahol aszfaltozni is fognak, máshová viszont kövezett utat terveztek. A cél az, hogy ezen a szakaszon közlekedjenek majd a mezőgazdasági gépekkel.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 24., vasárnap

Rendszerint hetente egyszer nyitnak ki a vidéki piacok

Noha a törvény erre nem kötelez, többnyire környékbeli termelők árulnak az udvarhelyszéki települések piacain, hiszen a kevesebb vásárló miatt nem éri meg távolabbról hozni a zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat és a különböző húsokat. 

Fülöp-Székely Botond 2020. május 23., szombat

Jelentős útfelújítás zajlik a Szeltersz völgyében

Hamarosan aszfaltot terítenek a Szeltersz völgyén átvezető 102-es községi út öt kilométeres szakaszára, ahol már tavaly ősszel elkezdték a korszerűsítést. Az autósok által használt felületet szélesíteni kellett, így voltak, akik közvagyonba kellett adják a területeik egy részét.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 23., szombat

Jól haladnak a közösségi ház építésével Kápolnásfaluban

Az idősek és a helyi civil szervezetek fogják birtokba venni a Kápolnásfaluban épülő közösségi házat, amely a tervek szerint idén nyáron elkészül. Más munkálatok is zajlanak a községben, hiszen utcákat térköveznek, lebontják a polgármesteri hivatal épületét és járda is fog épülni a főút ment&e

Fülöp-Székely Botond 2020. május 23., szombat

Hamarosan aszfaltozott úton juthatunk el Székelyderzs községből is Brassó megye határáig

A 133-as jelzésű megyei út utolsó, az évek során nagyon leromlott szakaszán is zajlanak a felújítási munkálatok, így hamarosan aszfaltozott úton juthatunk el Székelyderzs községből is Brassó megye határáig. A szomszédos megyében pedig hasonló munkálatok kezdődtek az út oda tartozó részén.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 22., péntek

Számottevő beruházás van folyamatban Korondon

Százhúsz gyerek befogadására alkalmas napközi otthon épül Korondon, a munkálatoknak több mint felét már el is végezte a kivitelező. Mindemellett utcákat és községi utakat is aszfaltoznak, továbbá felújítják a szakközépiskolát.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 20., szerda

Amihez nem kell a második

Nem csak levesnek, de egytálételnek is megfelel a töltött paprika, amelyet mai napig több háztartásnál is készítenek. Karácsony József, a Főnix Konyha szakácsa ezúttal azt mutatta meg, hogy ő miként készíti a hagyományos ételt, különleges tippeket is  adva.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 19., kedd

Az óvintézkedésekre fittyet hányva törtettek, gyúródtak az emberek a székelyudvarhelyi piacon

Noha korántsem járt le a koronavírus-járvány, egyfajta felszabadultság érződik a székelyudvarhelyi városi piacra látogató emberek egy részénél, akik fittyet hánynak az érvényben lévő óvintézkedésekre. Kedden is nagy tömeg volt a vásártéren.

Fülöp-Székely Botond 2020. május 19., kedd

Súlyosan megsérült az autónak csapódó kerékpáros

Súlyos állapotban szállították kórházba kedd reggel azt a személyt, aki biciklivel közlekedve egy autóval ütközött a székelyudvarhelyi Bethlenfalvi úton.

Hallgassa online rádióinkat