HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. március 19., kedd

Büntetés a március 15-i zászlók miatt Székelyudvarhely polgármesterének

Ötezer lejes büntetéssel sújtotta Székelyudvarhely polgármesterét Hargita megye prefektusa, aki szerint a március 15-i ünnepség alkalmából nem tűztek román zászlót a kihelyezett magyar lobogók mellé.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 18., hétfő

Családok továbbtanulási elvárásaira helyezik a hangsúlyt a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban

Kereskedelem, marketing, könnyűipari mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakot hirdet jövő tanévre a volt MÜTF oktatási központ, amely nemrég Székelyudvarhelyi Egyetemi Központra változtatta a nevét.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 18., hétfő

Aranyérmet szerzett a speciális olimpián a Down-szindrómás Veress Erna

Ötven méteres mellúszásban szerzett aranyérmet hétvégén a székelyudvarhelyi Veress Erna az Abu-Dzabiban zajló speciális olimpián. Pillangóúszásban is jó eredményt ért el.

Hallgassa online rádióinkat
Fülöp-Székely Botond 2019. március 16., szombat

Átalakuló taxipiac Székelyudvarhelyen

Különböző telefonos alkalmazások üzembe helyezésével igyekeznek felzárkózni a 21. századi igényekhez a székelyudvarhelyi taxitársaságok.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 15., péntek

Nem szabadok, de nem is félnek a székelyek

Több ezer ember gyűlt össze pénteken a székelyudvarhelyi Márton Áron téren, hogy együtt ünnepeljenek március 15-én, megemlékezve az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. A felszólalók a nemzeti összefogás fontosságát és az autonómiatörekvések melletti kiállást hangsúlyozták.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. március 15., péntek

Csak az aszfalt hiányzik a deságkapui hídról

Már lehet közlekedni a Zetelakához tartozó Deságkapu felé vezető újjáépített, Nagy-Küküllőn átívelő betonhídon, hamarosan az aszfaltburkolat is rákerül az átkelőre.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 14., csütörtök

Órákon át keresték a tanyáról eltűnt kisfiút

Négyéves kisfiú tűnt el szerdán délután a Homoródszentmárton községhez tartozó Gyepes melletti esztenáról. Rendőrök, önkéntesek, tűzoltók és a polgármesteri hivatal munkatársai indultak a gyerek felkutatására, aki végül késő este, átfázva került elő.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 12., kedd

Erdélybe hívná az európai döntéshozókat Hegedüs Csilla

A május 26-ai EP-választásokra készülve, támogatói aláírásokat gyűjteni látogatott el Székelyudvarhelyre Hegedüs Csilla RMDSZ-es képviselőjelölt kedden. A politikus azt szeretné elérni, hogy az európai döntéshozók személyesen is eljöjjenek Erdélybe, szembesülni a helyi problémákkal.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. március 10., vasárnap

Kvaddal ütközött a hídnak, a helyszínen meghalt az udvarhelyi fiatal

Tizenkilenc éves székelyudvarhelyi fiatal hunyt el vasárnap délután a Székelyudvarhely és Homoródremete közötti útszakaszon, ahol egy hídfőnek ütközött kvadjával.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 08., péntek

Székely lobogókat oszt szét az MPP székelyudvarhelyi szervezete

Nem csak buzdít rá, de be is segít a székely zászlók magán területen történő kitűzésére a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi szervezete, akiktől ingyenesen lehet lobogókat igényelni.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 08., péntek

Virággal lepték meg a nőket a helyi rendőrök

Ezúttal nem szabálytalanság miatt állították meg a női sofőröket és gyalogosakat a székelyudvarhelyi helyi rendőrök, hanem egy-egy szál virággal kedveskedtek nekik a nemzetközi nőnap alkalmából.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. március 08., péntek

Túl magas rakománnyal ütközött a jelzőlámpának

Egy nyergesvontató szabálytalan közlekedése miatt rongálódott meg péntek délután a jelzőlámpa a székelyudvarhelyi Tamási Áron és Wesselényi Miklós utcák kereszteződésében, amely emiatt most sem működik rendesen.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 07., csütörtök

Vízcsövet vágtak el Székelyudvarhelyen, szünetel a szolgáltatás

Órák óta szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a székelyudvarhelyi Sziget utca környékén a gázszolgáltató rosszul kivitelezett javítási munkálatai miatt.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 07., csütörtök

Huszárközpontú ünnepség a díszbe öltöztetett Székelyudvarhelyen

Erőt, tisztességet! jelszóval a huszárokat helyezi idei március 15-i ünnepsége előterébe a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. Több napos rendezvénysorozattal készülnek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára, amelynek részeként Keresztes Ildikó és zenekara is fellép.

Fülöp-Székely Botond 2019. március 06., szerda

Eltemették Horthy utolsó székely testőrét

A farcádi családi sírkertben helyezték végső nyugalomra a 99 évet élt vitéz Vajda Lajost, aki az egykori Magyar Királyi Testőrség Székely Szakaszának utolsó élő tagja volt.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. március 06., szerda

Huszonöt év egy cég életében (x)

Fotókiállítás nyílt a székelyudvarhelyi Nyirő József Városi Könyvtárban, amellyel az elmúlt évek emlékeit elevenítik fel az idén huszonöt éves Melinda cégcsoport munkatársai. A március 14-éig megtekinthető tárlaton régi és új fényképeket állítottak párhuzamba.