HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. november 22., szerda

Volt egy tervük a víz tartós megtisztítására, és úgy néz ki, bevált

Egyre kevesebb szennylé folyik már a székelyudvarhelyi Varga-patakba, ugyanis a helyi rendőrség felszólításának eleget téve a lakók többsége már rácsatlakozott a szennyvízhálózati rendszerre. Az egység környezetvédelmi szakembere szerint tavaszra teljesen kitisztulhat a patak.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 21., kedd

Lenyírják a növényzetet a Nagy-Küküllő partjánál

Lenyírják a növényzetet a Nagy-Küküllő udvarhelyszéki medrében, ami árvízvédelmi szempontból lényeges megelőző intézkedés – tudtuk meg Ádám Mózestől, a Maros Vízügyi Igazgatóság udvarhelyszéki kirendeltségének vezetőjétől.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. november 20., hétfő

Kalákáztak, majd megfuttatták, hogy mennyi pénzt spóroltak a munkadíjon

Több mint 450 négyzetméteres területet térköveznek le kalákában a kecsetiek, így téve szebbé a helyi iskola és kultúrotthon körüli övezetet. Az összefogásnak nem csak közösségkovácsoló ereje van, de a térrendezés is hamarabb megvalósul általa.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 19., vasárnap

Érdemes volt nagyot álmodni: megújult a máréfalvi sportterem

Felújították a máréfalvi katolikus egyházközség tulajdonában lévő épületet, amelyet multifunkcionális sportteremként használhatnak a Nyirő József Általános Iskola tanulói. Az átadón jelen volt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 15., szerda

Aszfaltoznak Kányád és Székelyderzs között

Újraaszfaltozzák a megyei utat Kányád és Székelyderzs között, ahol meglehetősen sok kátyú keletkezett az utóbbi időszakban, és az árvíz is megrongálta. A tervek szerint a munkálatokat már idén befejezik.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. november 14., kedd

Még nem tudni, hogy ki lesz az új vízszolgáltató az Aqua Nova Hargita Kft. után Székelyudvarhelyen

Egyelőre nem született döntés arról, hogy ki üzemelteti Székelyudvarhelyen az ivóvíz- és szennyvízhálózatot, miután a polgármesteri hivatal kénytelen szerződést bontani az Aqua Nova Hargita Kft-vel.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 14., kedd

Amikor a szomszédban kazánház működik, van, hogy nem indul jól a nap

Fekete pernyét szórt a környékre múlt héten a székelyudvarhelyi Urbana Rt. által üzemeltetett biomasszás kazán kéménye a Haáz Rezső utcában, ami miatt többen felháborodásukat fejezték ki. A vállalat igazgatója szerint nem általános problémáról van szó.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 13., hétfő

Ízig-vérig székely fiatal mesél arról, hogy miért tanul rendőrnek

Rendőr ismerőseitől tudott meg többet a szakmáról a farkaslaki Fancsali Norbert, aki idén elkezdte egy évig tartó tanulmányait a câmpinai rendőraltiszt-képzőn. Személyes tapasztalatairól, a hatósági munkához való viszonyulásáról és jövőbeni terveiről beszélgettünk a tizenkilenc éves fiatallal.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. november 11., szombat

Aszfaltút a Szeltersz völgyében – barátkozzunk a gondolattal

Turisztikai szempontból is lényeges beruházásra készül Lövéte polgármesteri hivatala, hiszen nagyjából egymillió eurónyi európai uniós pályázati pénzt költhetnek a Szeltersz völgyében lévő községi út leaszfaltozására. A kivitelezést már jövő nyáron elkezdenék.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 08., szerda

Napközit kértek a szülők, megkapják

Több mint hatszáz négyzetméter alapterületű, egyszintes napközi felépítésébe fogtak Farkaslakán. A beruházással megkönnyítenék a szülők mindennapjait, hiszen most csak óvoda működik a településen.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 07., kedd

Kilátót építettek Telekfalva határában

A több mint 750 méteres magasságban fekvő Őrhegyen, Telekfalva közelében épített kilátót a Természet Szíve Egyesület a helyi, illetve a patakfalvi közbirtokossággal közösen. A turisztikai céllal létrehozott építményt egy helyi legenda nyomán Vénleánynak nevezték el.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. november 07., kedd

Területviták nehezítik az út aszfaltozását

Néhány napon belül elkezdődhet a Homoródalmás és Homoródszentmárton közötti útszakasz leaszfaltozásával kapcsolatos közbeszerzési eljárás, ám még mindig akadnak gondok, mivel korábban több erdős területet is az úthoz tartozó részekre mértek rá.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 04., szombat

Gyermekvédelmi rendszerben élőknek gyűjt élelmiszert a Tegyünk Egymásért Egyesület

Élelmet és pénzadományokat gyűjt az udvarhelyi Tegyünk Egymásért Egyesület (TEE), akik a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság rendszerében élő gyerekeken segítenének.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 04., szombat

Akik belevágtak Hargita megyében a paradicsomtermesztésbe

Négy udvarhelyszéki gazda jelentkezett abba a kormányprogramba, melynek részeként háromezer eurós támogatást kapnak, ha sikerül két tonna saját termesztésű paradicsomot értékesíteniük az április-májusi vagy a november-decemberi időszakban.

Fülöp-Székely Botond 2017. november 02., csütörtök

„Tűzoltásnak sem elég a három medve kilövése Udvarhelyszéken”

Több mint harminc problémás medve kilövését kérvényezték az udvarhelyszéki vadásztársaságok, ám csak három példány ártalmatlanítására adott jóváhagyást a környezetvédelmi minisztérium.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2017. november 02., csütörtök

Fabélyegzés Szentegyházán: ha van engedélye a tulajdonosnak, akkor vághat ki a kaszálójáról fát

Két év óta először bélyegeznek kivágásra fákat Szentegyházán. Noha csak a kaszálókon engedélyezik a vágásokat, ezt is jelentős előrelépésnek tekinti a helybéliek, ugyanis a területtulajdonosoknak nagy szükségük van a téli tüzelőanyagra.