HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. november 12., hétfő

Menedékházat építettek a szentegyházi nárciszréten

Kis menedékházat építettek a hegyimentők a szentegyházi nárciszréten, így már van, hová elhúzódniuk a vihar elől az ott kirándulóknak. Ilyen épületek egyébként több helyen is vannak a környéken.

Fülöp-Székely Botond 2018. november 12., hétfő

Székelyudvarhelyi útjavítások: mutatjuk, hol kerülheti ki a torlódást

A kanálisfedők szintre emelése és a kátyúk betömése miatt nehézkes a közlekedés a székelyudvarhelyi Bethlenfalvi úton, emiatt érdemes kerülni. Az említett karbantartási munkálatok egy hét múlva fejeződnek be.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. november 11., vasárnap

Rossz tervek miatt késik a szelterszi út felújítása

A korábbi elképzelésektől eltérően csak jövőre kerül aszfalt a Szeltersz völgyét átszelő községi útra, mivel rossz műszaki terveket készített az ezzel megbízott vállalat. A munkálat megvalósítására a lövétei önkormányzat egymillió eurós támogatást nyert.

Hallgassa online rádióinkat
Fülöp-Székely Botond 2018. november 10., szombat

Túl az idegesítő gondokon, örülnek a „megkerülős” óvodaépületnek

Sorra jöttek az óvodaépítés idején a nem várt problémák Nagygalambfalván. A tervezést például egy tulceai cég végezte, ezért lett bádogteteje az épületnek, egy kolozsvári cég pedig úgy dolgozott a tervrajzokkal, hogy nem is járt az építkezés helyszínén, így most hátul van a bejárat.

Fülöp-Székely Botond 2018. november 08., csütörtök

Teherautóval ütközött egy áruszállító, miután egy személyautó figyelmetlenül előzött

Egy teherautót szabálytalanul előző személygépjármű okozott balesetet Szentegyháza közelében csütörtök délben. Személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. november 06., kedd

Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést az Égei-tetőn kigyúlt avartűz ügyében

Nagyjából két hektárnyi erdős területet érintett az Égei-tetőn az a hétfői avartűz, amely a közeli legelőről terjedt át a fák közé. A helybéli gazdák és a tűzoltók helytállásának köszönhetően csak a kiszáradt fák váltak a lángok martalékává. A gyanú szerint emberi gondatlanság miatt keletkezett a tűz.

Fülöp-Székely Botond 2018. november 04., vasárnap

Elpusztult a Szentegyháza határában elgázolt tehén

Úttesten lévő tehénnek csapódott egy csíkszeredai autóvezető járműve vasárnap délután Szentegyháza határában. Az állat elpusztult, de személyi sérülés nem történt.

Fülöp-Székely Botond 2018. november 04., vasárnap

Figyelmességre, türelemre tanítanak a sérült gyerekek

Noha sok megpróbáltatással jár egy sérült gyerek gondozása, mégsem szabad lemondani róluk – vallják a székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány által üzemeltetett otthon dolgozói. Az ott élő halmozottan sérült fiatalokról kiskorukban mondtak le szüleik...

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. november 02., péntek

Diákok és szüleik adományoztak élelmiszert az elhelyező központ neveltjeinek

Több száz kilogramm tartós élelmiszert adhatott át pénteken a Tegyünk Egymásért Egyesület (TEE) a székelykeresztúri 1-es számú családi típusú elhelyező központ vezetőségének.

Fülöp-Székely Botond 2018. november 02., péntek

Zeneszóval emlékeztek a halottaikra

Nem csak gyertyákat gyújtottak, de a régi hagyományt követve cigányzenét is húztak november elsején az abásfalvi síroknál. 

Fülöp-Székely Botond 2018. október 30., kedd

Nem kell tovább sötétben botorkálniuk az ócfalviaknak

Hiába kérték a helyiek, a többszöri bejelentés ellenére sem javították meg mindeddig a közvilágítást egy ócfalvi utcában (Felsőboldogfalva község). A polgármester állítja, nem tudott az esetről, de napokon belül megoldják a problémát.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. október 25., csütörtök

Átadták a Vasszékely-díjakat

Öten részesültek Vasszékely-díjban a szülőföldjükön kifejtett példaértékű tevékenységükért csütörtökön a székelyudvarhelyi városháza Szent István-termében megtartott ünnepi önkormányzati ülésen.

Fülöp-Székely Botond 2018. október 25., csütörtök

Ingyen telket biztosítanának a fiataloknak Zetelakán

Ingyenesen biztosítana építkezésre alkalmas telket Zeteváralján a 18–35 év közöttieknek a zetelaki önkormányzat – egyelőre az igények felmérése zajlik. A cél ezáltal is támogatni a fiatalokat az itthon maradásban.

Fülöp-Székely Botond 2018. október 24., szerda

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Fülöp-Székely Botond 2018. október 23., kedd

Zászlókat lengettek és szabadságot követeltek – 56-os hangulat képekben Udvarhelyről

Több százan gyújtottak fáklyát Székelyudvarhelyen az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve. A tömeg a Művelődési Háztól indult el Az üldözöttek és áldozatok emlékművéhez, a felvonulók egy teherautót követtek, amelyen a Tomcsa Sándor Színház művészei szónokoltak.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. október 23., kedd

Látni és érezni, hogy mi volt ötvenhatban

Az 1956-os forradalom eseményeit idézi meg a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum kedden megnyitott tárlata. A rendhagyó kiállítás révén a következő hetekben az érdeklődök egy tank belsejéből is megtapasztalhatják a forradalmi hangulatot, a harcokat, de betekintést nyerhetnek a vallatások feszültségeibe is.