HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 24., hétfő

A családról szóló népszavazáson való részvételre és igennel való szavazásra buzdít az udvarhelyszéki RMDSZ

A székelységet megtartó keresztény értékekre alapozva buzdít voksolásra az udvarhelyszéki RMDSZ az október 6–7-én tartandó népszavazáson, amelyen a család fogalmáról dönthetnek a részvevők. A tervezett alaptörvény-módosítás elfogadását tartják helyesnek.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 23., vasárnap

„Börtöntöltelékek” is főztek a parajdi töltött káposzta-fesztiválon

Több ezer embert vonzottak a hétvégén az üstökben készülő finom ételek Parajd központjába, ahol huszonharmadik alkalommal rendezték meg az immár nemzetközinek számító töltöttkáposzta-fesztivált. Az esemény célja az volt, hogy együtt szórakozhassanak a helyiek és a turisták.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 20., csütörtök

Elsősegélynyújtás diákokkal

Mintegy ötszáz székelyudvarhelyi középiskolás kapott ízelítőt az elsősegélynyújtás alapjaiból az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) programja révén. A napokban zajlott bemutatókon a diákok is kipróbálhatták a különböző technikákat.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 19., szerda

Egy jó üzleti tervvel most megspórolhatják a fiatalok a cégbejegyzés ügyintézési költségeit

Vállalkozó szellemű fiatal felnőtteket támogat a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ), amely a cégalapítással kapcsolatos ügyintézés költségeit biztosítja. Éppen ezért üzleti terveket várnak 18 és 26 év közöttiektől.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 19., szerda

Ha már most virágoznak a gyümölcsfák, mi marad tavaszra?

Furcsa jelenségre figyelhettek fel az udvarhelyszéki gazdák, sok helyen ugyanis idén másodjára is virágba borultak a gyümölcsfák. Székely Csaba agrármérnök szerint a kedvező időjárásnak tudható be az őszi virágzás, ami ugyanakkor negatívan befolyásolhatja a jövő évi termést.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 17., hétfő

Ha van természeti csapás, akkor lehet emberi is – na, az például ilyen

Nagy mennyiségű építkezési hulladékot szállítottak ismeretlenek egy Székelyudvarhely határában lévő, Nagy-Küküllőt tápláló patak partjára. A cementtel kevert földre hasonlító hulladék ugyan beszennyezte a patakot, a folyót azonban még nem érte el.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 09., vasárnap

Közösségkovácsoló falunapra hívták a helyieket és elszármazottakat

Már a kora délutáni órákban is több száz részvevője volt a Homoródszentmártonban szombaton első ízben megszervezett falunapnak. Az esemény legfontosabb célja, hogy a helyben élők és az elszármazottak megismerjék egymást.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 09., vasárnap

Siculus fesztivál újratöltve: lesz ez még jobb is

Öt erdélyi formáció közül végül a 4S Street nevű együttes produkciója érdemelte ki az újjáélesztett székelyudvarhelyi Siculus fesztivál és zenei vetélkedő fődíját. A rendezvény ugyan közel sem volt annyira népszerű, mint az 1970-es években, de a szervezők bizakodók a jövőre nézve.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 06., csütörtök

Korszerű játszóteret építettek Zetelakán

Néhány nap múlva birtokba vehetik a gyerekek azt a modern játszóteret, amelyet egy székelykeresztúri minta alapján építtetett meg a zetelaki önkormányzat. A projekt célja az volt, hogy biztonságban szórakozhassanak a kicsik.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 06., csütörtök

Homoródszentmártonban koncertezik a Piramis

Első alkalommal rendeznek falunapot a hét végén Homoródszentmártonban. A szombati esemény reggel a fúvószenekar ébresztőjével kezdődik, majd délelőtt tíz órától a település központjában átadják a felújított emlékművet, 11 órától pedig ökumenikus istentiszteletet tartanak a focipályán.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 05., szerda

Hármas ünnepet ülnek Szentegyházán

Tűzoltó- és termésnapot, valamit fúvóstalálkozót tartanak szombaton Szentegyházán, a műgyepes pálya mellett.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 05., szerda

Új felszereléseket vásároltak a bögözi önkéntes tűzoltók

Több olyan felszerelés megvásárlásáért pályázott sikeresen a Bögözi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megfelelően végezhessék munkájukat.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 04., kedd

Több útszakaszt korszerűsítenének Udvarhelyszéken

A Székelypálfalva és Firtosváralja, a Székelyderzs és Maros megye határa, valamint az Atyha és Etéd között húzódó útszakaszt is leaszfaltoztatja Hargita Megye Tanácsa – a terveket lapunkkal is ismertették.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 03., hétfő

Siculus Fesztivál újraindítva: Erdély-szintű zenei vetélkedőt tartanak Székelyudvarhelyen

Szólóénekesek és együttesek mérik össze tudásukat csütörtöktől szombatig a székelyudvarhelyi Zújgében, ahol az egykori Siculus Fesztivál szellemiségét szeretnék felidézni a szervezők – derült ki a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont hétfői sajtótájékoztatóján.

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 02., vasárnap

Tízezreket csábított a Kalonda-tetőre a Farkaslaki Szenes Napok programkavalkádja

Mintegy húszezer ember látogatott ki hétvégén a Kalonda tetőre, ahol a sportvetélkedők, kulturális műsorok és lovas bemutató mellett magyarországi és helyi zenekarok koncertjeit is élvezhették a farkaslaki Szenes Napok részeként.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 02., vasárnap

Homoródalmás ünnepe

A homoródalmási kultúrotthon kertjében nyitották meg szombaton a falunapok és barlangfesztivál eseménysorozatát. A felszólalók a személyes emberi kapcsolatok és az összetartás fontosságát hangsúlyozták.