Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Fülöp-Székely Botond 2019. július 21., vasárnap

Elkezdődött az áfonyaszezon a Hargitán: napi hét lejért lehet gyűjtögetni

Megfelelő mennyiségű erdei gyümölcs termett idén is a Hargitán, így több ezer gyűjtögetőre számítanak a Szentegyházi Közbirtokossági Egyesület (SZKE) tagjai a vasárnaptól elkezdődött szezonban. Az áfonya, a málna, a szeder és a gombák leszedéséért az előző évekhez hasonlóan hét lejes napijegyet kell vásárolni az erdőbe

Fülöp-Székely Botond 2019. július 17., szerda

Még vizsgálják a másfél hónappal ezelőtti székelyudvarhelyi tűzeset körülményeit

Nem zárultak le a vizsgálatok a székelyudvarhelyi Demaco Kft.-nél június 6-án történt tűzeset ügyében, amit a munkaügyi törvények be nem tartása okozhatott. Akkor öt vállalatnál keletkezett kár, és két személy sérült meg.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 17., szerda

Kiadós vendégváró: kalóriadús menüvel készült a Főnix Konyha

Könnyen elkészíthető, kiadós menüt állított össze ezúttal Bándi Sándor Domokos, a Főnix Konyha szakácsa, aki legfőképpen azoknak ajánlja a felsorakoztatott ételek elkészítését, akik nem bánják a pluszkalóriákat, vagy éppen szünetet tartanának a diétájukban.

Hallgassa online rádióinkat
Fülöp-Székely Botond 2019. július 16., kedd

Elkezdődtek a fabélyegzések a szentegyházi erdőben

Közel négy év után sikerült újraszervezni a szentegyházi erdő egy kisebb részének hivatalos őrzését – erről a Csíkszépvizi Magánerdészettel kötött megállapodást a Szentegyházi Közbirtokossági Egyesület (SZKE). Már el is kezdődtek a fabélyegzések egy széldöntéses dűlőben.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 16., kedd

Leváltották Gálfi Árpádot

Közgyűlés váltotta le hétfőn Gálfi Árpád polgármestert a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi szervezetének elnöki tisztségéből. A tagok bizalmatlansági indítvánnyal éltek a korábbi tisztségviselő ellen. Az MPP országos elnöke helyeseli a történteket.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. július 15., hétfő

Frontális ütközés Bögöz határában

Két személyautó ütközött össze hétfőn délután Bögöz székelyudvarhely felőli kijáratánál. A balesetet egy nem megfelelően biztosított előzés okozta, mindkét sofőr megsérült.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 13., szombat

Önkéntes tűzoltók bizonyíthatták rátermettségüket Máréfalván

Harmadjára szerveztek tűzoltó napokat Máréfalván, ahol önkéntes lánglovagokból és helyi civilekből összeálló csapatok mérték össze tudásukat egy speciálisan kialakított akadálypályán.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 13., szombat

Olyan kényes ez a munka, hogy nem is mernek rá garanciát vállalni

Komoly beruházást terveznek az Oroszhegy község felé vezető aszfaltozott úton, amely a csúszós talaj miatt harmadjára is beszakadt. Sok pénzt kell majd költeni, viszont ennek ellenére sem garantálják, hogy a későbbiekben nem csúszik meg ismét a talaj az út alatt.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. július 11., csütörtök

Kihasználatlanul, üresen tátong a Cekend-tetői trágyatelep

Egyedülinek számít Hargita megyében a Cekend-tetőn egy éve kialakított trágyatelep, a környékbeli gazdák közül mégis nagyon kevesen éltek a létesítmény nyújtotta lehetőséggel. A szerves trágya nem megfelelő tárolása akár az állatok után igényelt támogatások megvonásával is járhat.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 10., szerda

Könnyed, nyárias finomságok – újabb receptek a Főnix Konyhából

Használjuk ki, hogy rengeteg vitamindús gyümölcs beszerezhető az üzletekből és kertekből, hiszen ezekből könnyed leveseket, desszerteket készíthetünk – fogalmazott portálunknak Bándi Sándor Domokos, a Főnix Konyha szakácsa, aki ezúttal a témához illő recepteket mutatott be.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 10., szerda

Ivói gyerektábor körül ólálkodik a medve

Napi rendszerességgel látni egy medvét egy kedvelt ivói táborozóhely környékén: már nemcsak kukázik a nagyvad, hanem háztartásokhoz is betör, ezért fontos lenne, hogy a lakók jelentsék a károkat, különben a környezetvédelmi minisztérium nem ad engedélyt a kilövésére.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. július 08., hétfő

Frontális ütközéssel végződött a záróvonal átlépése

Záróvonalat átlépve frontálisan ütközött egy autó egy szemből szabályosan közlekedő gépkocsival hétfő délelőtt Siménfalván. Egy személyt a mentősök szállítottak kórházba, ketten „saját lábukon” keresték fel az egészségügyi intézményt.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 07., vasárnap

Egyre csak nő az egy személyre eső hulladékmennyiség

Egyre több csomagolást használnak a kereskedelemben, ami miatt Székelyföldön is jelentősen nő az egy személy által termelt hulladékmennyiség. Az RDE Hargita Kft. vezetősége a szelektív hulladékgyűjtés megszervezésével igyekszik javítani a helyzeten.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 06., szombat

Az első lépés Sóskút „egykori pompájának” visszaállításához

A végéhez közeleg a Székelykeresztúrhoz tartozó sóskúti diákszálló felújítása, amely teljesen új külső arculatot kapott, ugyanakkor egy manzárddal is bővült. Jelenleg az épület belsejében dolgozik a kivitelező, van olyan szint, ahol már a szobákat is sikerült berendezni.

Fülöp-Székely Botond 2019. július 04., csütörtök

Aszfaltozott úton a Leányerdőn át

Minőségi munkának nevezték az érintett polgármesterek a Homoródalmás és Homoródszentmárton között felújított utat a beruházás csütörtöki átadó ünnepségén.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond 2019. július 04., csütörtök

Nem hozott eredményt a hatóságok vizsgálata a lelőtt postagalamb ügyében

A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség és az állami rendőrség is vizsgálódott az udvarhelyi Cipészek utcában lelőtt postagalamb ügyében, de nem találtak konkrét bizonyítékokat az esetre vonatkozóan, így a tettes sem került elő.