Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hivatalos: Guinness-rekorder a parajdi töltött káposzta

Veres Réka 2015. november 03., 19:31

Bekerül a Guinness-rekordok könyvébe a huszadik parajdi töltöttkáposzta-fesztiválon készített, majdnem húszméteres töltött káposzta.

Pozitív döntés született a parajdi gasztronómiai rekordkísérlettel kapcsolatban: hétfőn délután a Guinness-rekordok képviselete elfogadta a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület kísérletét. A korábbi rekordot egy torinói csapat szerezte meg 2009-ben a mintegy tizenöt méteres fogással, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület csapata ezt csaknem öt méterrel szárnyalta túl a huszadik parajdi töltöttkáposzta-fesztiválon.

Az egyesület által készített, 19,5492 méter hosszú rekorddöntő töltött káposztát azonban nem ismerte el könnyedén a Guinness-rekordok képviselete. Az eseményt követően elküldött részletes dokumentáció és bizonyítékok láttán abba kötöttek bele, nem bizonyítható, hogy a teljes mennyiség ehető volt.

Moldován László, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, új nyilatkozatokat küldtek, majd a folyamatot felülvizsgáló szemtanúkat meghallgatva a képviselet végül elfogadta a rekordkísérletet. Az egyesület elnöke szerint a hivatalos oklevél egy hét múlva érkezik meg Parajdra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS