HIRDETÉS
Veres Réka 2017. augusztus 17., csütörtök

Várfesztivál középkorra hangolva Udvarhelyen

Negyedik alkalommal tartja meg szombaton és vasárnap a székelyudvarhelyi Arany Griff Rend az Erdélyi Seregszemle és Középkori Fesztivált a Székelytámadt-várban, ahol korabeli táncokat, szokásokat és harcászati technikákat ismerhetnek meg a kicsik és nagyok.

Veres Réka 2017. augusztus 17., csütörtök

Motorostúra az árva gyerekekért

Szombaton délelőtt tíztől jótékonysági motorostúra indul a székelyudvarhelyi Márton Áron térről. Az immár hagyományossá vált túráról ifj. Pálffy Béla szervező elmondta, hogy idén ismét Holtmarosra mennek a Tulipán Gyermekotthonhoz.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. augusztus 17., csütörtök

Külföldi partnerekkel keresik a megmaradás titkát, az EU jövőjét

Hat partnerrel együtt bonyolítottak le egy 25 ezer eurós pályázatot az elmúlt hét végén Kányád községben. Az európai uniós projekt célja erősíteni a fiatalokban az európai identitás érzését, továbbá tapasztalatot szerezni más EU-s források lehívásában.

Veres Réka 2017. augusztus 13., vasárnap

Munkájukban és megjelenésükben is segítik a kapott felszerelések az ülkei tűzoltókat

Első alkalommal tartották meg az ülkei tűzoltónapot vasárnap. A rendezvényen az összegyűlt tűzoltók a több mint százötven éves tűzoltószekeret használva mérték össze képességeiket.

Veres Réka 2017. augusztus 13., vasárnap

Neves karmesterek, vendégművészek lépnek fel a Székelyföldi Filharmóniával

A Székelyföldi Filharmónia 2017/2018-as évadjára hétfőtől lehet bérleteket vásárolni a székelyudvarhelyi Művelődési Ház jegypénztáránál.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. augusztus 11., péntek

Cirkusz egzotikus állatokkal: még egyszer, utoljára

Halálkerekes, akrobaták, bohócok és más különleges előadók lépnek fel vasárnapig a Székelyudvarhelyen állomásozó Gärtner Cirkusszal. A cirkuszi vándoréletről beszélgettünk a porondmesterrel, Ginóval.

Veres Réka 2017. augusztus 10., csütörtök

Tuningautókat díjaznak Zeteváralján

Az előző években látottnál több és különlegesebb tuningolt autó fog összegyűlni jövő hét végén a székelyudvarhelyi Street Kingz autós baráti társaság harmadik összejövetelén a zeteváraljai víztározónál.

Veres Réka 2017. augusztus 10., csütörtök

Akár sikertörténet is lehet a „Matricagyár” újraszervezése

Fénykorában több ezren, mára már csak alig néhány százan dolgoznak a székelyudvarhelyi „Matricagyárban”, ugyanis a vállalatnak évek óta egyre csak nő a vesztesége. Az újratervezésről már többször szó esett.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. augusztus 07., hétfő

Motorostalálkozót tartottak a Szejkén

Több százan vettek részt a hét végén Szejkefürdőn megtartott Daimler MC Bikers Party nevű motorostalálkozón. A helyi Daimler MC rendezvényének huszonhatodik kiadása az immár hagyományossá vált motoros felvonulással indult.

Veres Réka 2017. augusztus 03., csütörtök

Jubileumi táncháztalálkozó lesz Székelyudvarhelyen

Negyvenéves az erdélyi táncházmozgalom. A jeles évfordulót szeptember 22–24. között Székelyudvarhelyen ünneplik meg, közel négy évtizede ugyanis itt volt az első ilyen jellegű rendezvény.

Veres Réka 2017. augusztus 02., szerda

Első alkalommal nyert európai uniós pályázati finanszírozást Kányád község

Megoldásokat keresnek a fiatalok elvándorlásának megállítására Kányád községben, ennek érdekében hat külföldi partnerrel tart megbeszéléseket a helyi önkormányzat. A polgármester arra számít, hogy az együttműködés mellett sikerül befektetőket is hozni a térségbe.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. augusztus 02., szerda

Oxigénhiány okozhatta az alsóboldogfalvi tragédia áldozatainak halálát

A hatóságok még vizsgálják a hétfői alsóboldogfalvi halálos munkabaleset körülményeit. Az elsődleges rendőrségi információk és a munkaügyi felügyelőség ellenőrei szerint is oxigénhiány okozhatta az áldozatok halálát.

Veres Réka 2017. augusztus 01., kedd

Felidézték Petőfi utolsó vacsoráját Székelykeresztúron

Közös vacsorával indították a szervezők a Petőfi-hét eseményeit és a kistérségi napokat Székelykeresztúron. Hétfőn este, a költő halálának emléknapján utolsó feljegyzett vacsoráját idézték fel az esemény részvevői a Gyárfás-kúria udvarán.

Veres Réka 2017. augusztus 01., kedd

Szent László nyomában – rendhagyó útlevéllel

A Szent László-emlékév alkalmából rendhagyó útlevéllel a zsebükben járhatják végig az érdeklődők Udvarhelyszék azon településeit, amelyek kötődnek a lovagkirályhoz.

Veres Réka 2017. július 30., vasárnap

Harmadik lett Hargita megye a tűzoltók versenyén

Két napig versenyzett öt megye csapata Székelyudvarhelyen a hivatásos tűzoltók megmérettetésén, hogy továbbjussanak az országos szakaszra. Hargita megye képviselői harmadikok lettek a zónaversenyen.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. július 28., péntek

Kiállításmegnyitóval zárták a Pulzus művésztelepet

Lüktetett az ihlet a székelyudvarhelyi Pulzus alkotótábor hatodik kiadásán. A csütörtökön megtartott hatodik táborzáró kiállítás tárlatanyagába bekerült alkotásokon a művészek önelemező-, illetve kísérletezőkedve érzékelhető leginkább.