HIRDETÉS
Veres Réka 2017. június 27., kedd

Kárognak a varjak, panaszkodnak a lakók

Egyre nagyobb bosszúságot okoznak az udvarhelyi lakónegyedekben a fák koronáiba beköltözött vetési varjak. Hajnaltól sötétedésig kárognak a teraszok és ablakok mellett. Mivel védett állatok, nem lehet eltávolítani a fészkeket, meg kell várni, amíg lejár a költési időszakuk.

Veres Réka 2017. június 25., vasárnap

Fesztiválos hangulatot teremtettek a múzeumlátogatók Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum is megtelt élettel sötétedés után: szombaton számos program várta az érdeklődőket a Haberstumpf-villa udvarán, az új Nézőpontok, valamint a Jégkorszak kiállításokon pedig tolongtak a nézők.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. június 22., csütörtök

Fotókon elevenedik meg a Nagy Háború a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban

Rendhagyó fotótárlaton ismerheti meg a közönség a világháborút a Haáz Rezső Múzeumban, ahol pénteken a Magyar Nemzeti Múzeum Nézőpontok – Térhatású fényképek a Nagy Háborúból című vendégkiállítást nyitják meg. Szombaton pedig a múzeumban éjszakázhatunk.

Veres Réka 2017. június 22., csütörtök

Amíg elkészül az atyhai templom, a ravatalozóban tartják a miséket

Teljes gőzzel dolgoznak Atyhában a tavaly leégett római katolikus templomon. A vihar pusztítása helyén munkásokkal és a reményteli Adorján Imre plébánossal lehet találkozni. A templom várhatóan őszre újjáépül, azután következik a belső tér visszarendezése.

Veres Réka 2017. június 20., kedd

Mit tegyünk, ha elhagyott házikedvencet találunk?

Sok elhagyott, kóbor négylábúnak segít új gazdát és otthont találni a székelyudvarhelyi EbRemény Állatvédő Egyesület. A csapat kutyákat és macskákat vesz gondjaiba, és gyakran ideiglenes befogadók segítségével készíti fel az utcán talált kedvenceket az örökbe adásra.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. június 19., hétfő

Amíg ön dolgozik, a szerencsésebbje strandolni fog

A sokévi átlaghoz képest melegebb lesz a következő napokban Udvarhelyszéken a marosvásárhelyi területi meteorológiai központ időjárás-előrejelzése szerint. A héten akár 30 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Veres Réka 2017. június 19., hétfő

Alig ért véget a színházi évad, már az újra készülnek Székelyudvarhelyen

Jóllehet csak néhány napja zárult le a 2016/2017-es évad, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház már a következő idény programját is elkészítette, és teljes gőzzel készül a szeptemberi dráMA kortárs színházi találkozóra.

Veres Réka 2017. június 15., csütörtök

Régi fegyverek és hadi eszközök bűvöletében

Pisztolyokat, puskákat és kardokat lehetett megtekinteni a székelykeresztúri Molnár István Múzeumban csütörtökön, a Múzeumok éjszakája apropóján. Idén a fegyvergyűjtemény kapott főszerepet.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. június 15., csütörtök

Két hónapja nem fizettek a régészeti felügyeletért Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhelyen a kábelek földbe helyezése céljából végzett munkálatok ideje alatt egy régész végezte a kötelező felügyeletet, ám a kivitelező nem hajlandó fizetni neki.

Veres Réka 2017. június 14., szerda

Elavult törvény alapján bírságoltak meg egy robogóst

Négy éve megváltozott törvény alapján bírságoltak meg egy székelyudvarhelyi robogóst, aki ezt követően az ügyben indított pert is elveszítette. Noha a büntetés alapjául szolgáló jogszabály már nem érvényes a robogósokra, a hatóság kitartott a bírságoló rendőr mellett.

Veres Réka 2017. június 13., kedd

Új időszámítás, maradandó problémák a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színháznál

Elhagyja a kulturális intézményt Csurulya Csongor, a Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője. Nagy Pál színházigazgató új „időszámításra” és új lendületre számít, de a régi gondok – a szűkös költségvetés és a kis létszámú társulat – megmaradnak.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. június 11., vasárnap

Durva helyzetekben mentettek a gyermekek

Tizenkét udvarhelyszéki hetedik osztályos csapat bizonyította elsősegélynyújtó tudását szombat délelőtt a székelyudvarhelyi Septimia wellnessközpont udvarán.

Veres Réka 2017. június 09., péntek

Iratok és türelem – mindkettőre szükség van az útlevél igénylésekor

Az év más időszakához képest kétszer többen igényelnek útlevelet a nyári szezon kezdetekor Székelyudvarhelyen. Sorszámosztás hiányában olykor kisebb káosz és az elhúzódó várakozás miatt ingerültség alakul ki a lakosság-nyilvántartó iroda várótermében.

Veres Réka 2017. június 08., csütörtök

Udvarhelyen is műsoron a Monyo Project szimfonikus rockkoncertje

Hat év után újból Székelyudvarhelyen koncertezik a Monyo Project, nem is akármilyen felállásban. A Monyo Project Minimal Symphonic nevű műsort adják elő a Székelyföldi Filharmónia zenészeivel, Werner Gábor karmester vezénylésével, Baricz Gergő és Camelia Fărăgău énekesek együttműködésével.

Veres Réka 2017. június 08., csütörtök

Frontálisan ütközött két autó a Szejkén

Frontálisan ütközött két személygépkocsi csütörtök délelőtt a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn. A helyszínelés idejére lezárták a forgalmat. A balesetben többen súlyosan megsérültek.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. június 08., csütörtök

Megnéztük, hogyan készül az új udvarhelyi állatmenhely

Elkezdték a város költségvetéséből egy modern állatmenhely megépítését Székelyudvarhelyen, a régi, immár elföldelt szeméttelep közelében. Itt majd korszerűbb körülmények között tarthatják a kutyákat, amíg új gazdára találnak. A régi helyen áldatlan állapotok uralkodtak.