HIRDETÉS
Veres Réka 2017. december 18., hétfő

A képlet egyszerű: teljesíteni kell az angyalnak írt levelet

Szegényebb sorsú gyermekek karácsonyi kívánságait gyűjtötték össze a székelykeresztúri fiatalok. Sorra kerültek fel a hol szerényebb, hol kissé szomorkás levelek, az angyalhoz forduló gyermekek pedig nem csak magukra gondoltak. Még gondolhatunk rájuk, csütörtökig várják az adományokat.

Veres Réka 2017. december 17., vasárnap

Földgáz és villanyáram mint karácsonyi ajándék – már ki van találva

Ajándékozz fényt! mottóval jótékonysági kampányt indított az E.ON Energie Románia. Céljuk összesen kétszázezer kilowattnyi gázt és villanyáramot adományozni tizennégy intézménynek, köztük öregotthonoknak, gyermekotthonoknak és kórházaknak.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. december 14., csütörtök

Az előadás, amely túllép a megszokott szilveszteri produkciókon

Új bemutatóval, a Felsültek vs. Szerelem című komédiával búcsúzik az óévtől a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A Lóvátett lovagok című klasszikus darabot úgy frissítették fel, hogy az továbbra is hordozza Shakespeare-dimenzióját.

Veres Réka 2017. december 14., csütörtök

Érdemes éltetni a kíváncsiságot a fiatalokban

Egyáltalán nem unalmas, sőt a legkisebbektől az idősebbekig mindenkit izgalomba hoz a tudomány – bizonyították a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és az udvarhelyi U-Hub közösség Heuréka című programjának záróeseményén a nyertes csapatok és projektjeik.

Veres Réka 2017. december 13., szerda

Kisiskolások kívánságait teljesítik Keresztúron

Kívánságokat teljesítenek a székelykeresztúri fiatalok: az Erdélyi Ifjúsági Egyesület és a Keresztúri Kistérség Szövetség a térség kisiskolásait lepné meg a kezdeményezéssel.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. december 12., kedd

Rajtunk múlik, hogy a tűzoltók hogyan karácsonyoznak

A karácsonyi készülődés közben pillanatok alatt megtörténhetnek a tragédiák. Azért, hogy az ünnepi hangulat ne torkolljon rémületbe, a Hargita megyei tűzoltóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét a tűzvédelmi szabályokra. A napokban magyar nyelvű szórólapokat is osztogattak.

Veres Réka 2017. december 12., kedd

Bemutatják a kétezer éves őrtornyot

Kétezer éves római őrtornyot „szabadítottak ki” a bozótból az oklándi Hagymás-tetőn. Drónok, geofizikusok segítettek a régészeknek, hogy a hetvenes évekbeli ásatások eredményeit kiegészítsék és rekonstruálják az oklándi megfigyelőpontot, ahol hétfőn információs táblákat is felavattak.

Veres Réka 2017. december 11., hétfő

Katasztrófavédelmi felkészítők különleges helyszínen

Földrengés, árvíz, tűzvész – ezek a legfőbb katasztrófahelyzetek, amelyek érhetik a lakosságot, így a Légy felkészült! elnevezésű SMURD-karavánban vasárnap ezeket a helyzeteket lehetett megtapasztalni a tűzoltók és rohammentősök segítségével.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. december 10., vasárnap

Miben rejlik az udvarhelyi vállalkozók sikere?

Sokkal inkább saját ügyességüknek, mintsem a gazdasági környezetnek tulajdonítják sikerüket az udvarhelyszéki vállalkozók – derül ki a REGA Régiókutató Egyesület tanulmányában, amely Hargita megye vállalkozásainak fejlődését boncolgatja.

Veres Réka 2017. november 30., csütörtök

Dominál Udvarhelyszék a vállalkozói szféra szempontjából

A megvalósított forgalmukkal és jövedelmükkel uralják a Hargita megyei gazdasági szférát az udvarhelyszéki cégek – derül ki a REGA Régiókutató Egyesület tanulmányából, amely a megye vállalkozásainak fejlődését boncolgatja.

Veres Réka 2017. november 29., szerda

Ügyet intézni nem, vásárolni viszont mehet a hosszú hétvégén

A hivatalos munkaszüneti napok miatt csütörtöktől zárva lesznek a közintézmények. Az alábbiakban a fontosabb intézmények és üzletek nyitvatartási, illetve ügyfélfogadási programját közöljük a hét hátralévő részére vonatkozóan.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. november 28., kedd

Ünnepi fénybe borul Székelyudvarhely – a régi fényfüzérek a lakónegyedekbe kerülnek

Új fényekkel és új koncepcióval készül a karácsonyra idén Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. Előbbi már ismert, utóbbit még nem kívánták közölni, csupán annyit, hogy új irányt adnak a hagyományos ünnepi vásárnak.

Veres Réka 2017. november 25., szombat

Brazíliából Udvarhelyre: román nyelvből készült, aztán rájött, hogy ide bizony a magyar kell

Az SZKC kapujában állva, a játékra összpontosítva – így látják legtöbben da Rosa brazil kapust. Ám kiderült, hogy szabadidejében sokat olvas, utazgat. A huszonegy éves hálóőr ugyan nehezen bírja a székelyföldi teleket, mégis úgy érzi, hogy az udvarhelyiek közvetlensége mindenért kárpótolja.

Veres Réka 2017. november 23., csütörtök

Történelmi fordulat: ezúttal Udvarhelyről visznek tárlatot a Magyar Nemzeti Múzeumba

A Magyar Nemzeti Múzeumba költözik Anna, a székelyudvarhely Haáz Rezső Múzeum kiállítása. A tárlatot jövő héten nyitják meg a budapesti kulturális intézményben.

Veres Réka 2017. november 22., szerda

Ortodox templom kerítésén reklámozzák a katolikus plébániát

Talán észre sem vettük volna, hogy a napokban molinók kerültek ki Székelyudvarhely utcáira, ha az egyik nem a Szent Miklós-hegyi római katolikus plébániát népszerűsítené az ortodox templom Varga Katalin utcai kerítésén.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. november 15., szerda

Össztáncra készülnek Székelyudvarhelyen

Zenével és tánccal tölti meg Székelyudvarhelyt jövő keddtől szombatig az Össztánc Ősszel elnevezésű néptáncfesztivál. A rendezvény kilencedik kiadásán fellép a harmincéves Pipacsok Néptáncegyüttes és a felvidéki Ifjú Szívek Táncszínház is.