HIRDETÉS
Veres Réka 2017. október 16., hétfő

Milyen legyen a jövő Udvarhelye? Most beleszólhat

Lakossági fórumot tart kedden Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, melynek témája a városfejlesztési koncepció lesz. Hetvenöt oldalas tanulmányt állítottak össze olyan elképzelésekkel, amelyek az elkövetkezőkben meghatároznák a város haladását.

Veres Réka 2017. október 15., vasárnap

Jótékonyság és tömeg? Igen, van ilyen

Négyszázhatan álltak rajthoz vasárnap a hatodik Fuss neki! székelyudvarhelyi adománygyűjtő rendezvényen, hogy az általuk támogatott civil szervezet céljaiért szaladjanak. Az elmúlt hetekben népszerűsítettek, toboroztak, adományozókat kerestek, vasárnap pedig bizonyítottak.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. október 15., vasárnap

Autók helyett hagyományőrző huszárok foglalták el a városközpontot

Tavaszias napsütés mellett patkók dobogása, lovak nyerítése törte meg a hétvégi csendet Székelyudvarhely utcáin: huszárok foglalták el a város központját az első alkalommal megtartott huszárszemlén.

Veres Réka 2017. október 12., csütörtök

Üzenet a frontról Székelyudvarhelyen

Egyetlen ember szemszögéből mutatja be az első világháborút a csütörtök este Székelyudvarhelyen megnyitott Üzenet a frontról – Ferenc tüzér levelei 1914–1918 című tárlat, de az nem egyéni történet, hanem millióké.

Veres Réka 2017. október 12., csütörtök

Olvasókká nevelik a diákokat

Tudomány és technika bűvöletében címmel zajlik olvasónevelő program a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskolában.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. október 10., kedd

Első világháborús történetek egy zabolai tüzér szemszögéből

Üzenet a frontról – Ferenc tüzér levelei 1914–1918 címmel nyílik kiállítás csütörtökön a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum vándortárlata a harcmezőkről küldött levelek által mutatja be a fronton küzdő erdélyiek életét.

Veres Réka 2017. október 09., hétfő

Hasznos és használható játszófelületeket alakítanak ki

Megújulnak a játszótereink névvel fogtak hozzá a székelyudvarhelyi játszóterek korszerűsítéséhez: évente kettőt újítana fel teljesen a városvezetés. A Függetlenség úton lévő közösségi tér az első a sorban.

Veres Réka 2017. október 08., vasárnap

Székelyföldi előnyei is lettek volna a kiterjesztett anyanyelvhasználati jogoknak

Az anyanyelvhasználatra is kiterjedő törvénymódosítás kapcsán nem is az elutasítás, hanem a magyarellenes hangulatkeltés volt a legbántóbb Sebestyén Csaba székelyudvarhelyi parlamenti képviselő számára. Úgy látja, újra kell gondolni az együttműködést a PSD-vel.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. október 06., péntek

Ha most nem próbálja ki, mikor?

Folytatódnak a nyílt napok az udvarhelyi Fit.Feel Sport & Wellness Clubban: kedden, szerdán és csütörtökön újabb csoportos foglalkozásokat próbálhatnak ki az újoncok. A gerinctornáról, a NiWáról, Spinningről és Pilatesről, valamint a személyi edzésekről beszélgettünk az oktatókkal.

Veres Réka 2017. október 05., csütörtök

Boldog mese és előadás-felújítások a Tomcsa Sándor Színházban

Boldog mese lesz a színpadon, de utána Káosz-sorozat a Tomcsa Sándor Színházban. Az udvarhelyi társulat vasárnap mutatja be új gyerekelőadását, majd a Káosz és a Mirandolina felújított változatait viszik színre.

Veres Réka 2017. október 02., hétfő

Restaurátorok tanulnak egymástól Székelyudvarhelyen

Tizennyolcadik alkalommal zajlik ezen a héten Székelyudvarhelyen a Erdélyi Magyar Restaurátor-továbbképző Konferencia. A péntekig tartó rendezvényen a legújabb szakmai eredményekről és módszerekről tartanak előadásokat határon túli és hazai restaurátorok.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. október 01., vasárnap

Őszi Vásár: ahol minden kapható

Százötven kiállító gazdagította idén a huszonötödik kiadásához érkezett Őszi Vásárt. A négynapos rendezvénysorozaton a pirospaprikától a szállító járművekig mindent kínáltak az érdeklődőknek.

Veres Réka 2017. szeptember 29., péntek

Nyílt napokon lehet kipróbálni a csoportos órákat

A sportolás és a közösségi élmény összefonódik a székelyudvarhelyi Fit.Feel Sport & Wellness Club edzőtermében, ezt már évek óta bizonyítják a változatos csoportos órákkal. A következő két héten tartandó nyílt napokon bárki ingyen kipróbálhatja ezeket.

Veres Réka 2017. szeptember 28., csütörtök

Megnyitották a huszonötödik Őszi Vásárt

Szalagvágással és ünnepi beszédekkel nyitották meg csütörtök délelőtt a huszonötödik Őszi Vásárt a székelyudvarhelyi sportcsarnok előtt.

Veres Réka 2017. szeptember 27., szerda

Őszi programkavalkád Székelyudvarhelyen kettős jubileummal

Közel százötven vásáros és kiállító részvételével nyitják meg csütörtökön a székelyudvarhelyi sportcsarnokban és környékén a huszonötödik Őszi Vásárt. A Príma Rádió huszadik születésnapját is megünneplik.

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. szeptember 27., szerda

Aki nem halad, lemarad – konferencia az összes fejlődni akaró vállalkozónak

A huszonötödik Őszi Vásár részeként négy napon keresztül számos rendezvénnyel várja a székelyudvarhelyi Prima Press Kft. az érdeklődőket.