HIRDETÉS

Szülőföldön magyarul – március közepéig lehet még igényelni a támogatást

Székelyhon 2018. március 12., 10:10
HIRDETÉS

Március 14-éig lehet igényelni a Szülőföldön magyarul program keretében a magyar tannyelvű óvodákba, iskolákba járó gyermekek és a magyar képzésben részesülő egyetemisták számára nyújtott támogatásokat.

Fotó: Veres Nándor

Nevelési-, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás jogcímén idén is, akár csak a tavaly 22 400, hallgatói támogatás jogcímén 2800 forintnak megfelelő lejt lehet igényelni.

A magyar kormány által a határon túli magyar nyelvű oktatásban részt vevők támogatására működtetett programban a kérelmeket január 31. és március 14. között lehet benyújtani, az igénylés utolsó postára adási dátuma március 14.

HIRDETÉS

A program romániai lebonyolítója továbbra is a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), amely az igénylések összegyűjtését, ellenőrzését, döntésre való felterjesztését végzi.

A támogatás igényléséhez ki kell tölteni egy erre vonatkozó adatlapot, amelyet le lehet tölteni a szulofoldonmagyarul.ro honlapról. A kitöltött adatlap mellé kötelezően csatolni kell a magyar oktatásban résztvevő gyermek születési anyakönyvi kivonatának vagy személyazonossági igazolványának másolatát, az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolatát, a gyermek érvényes személyazonossági másolatát vagy születési bizonyítvány másolatát, igazolást a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, az ezt indokló iratot.

Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be, egy adatlapon feltüntethet.

Nevelési-, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra jogosultak a romániai akkreditált tanintézetekben részben vagy teljesen magyar nyelvű oktatásban részt vevő óvodáskorú gyerekek, általános és középiskolások vagy a fakultatív, illetve opcionális magyar nyelvű oktatásban részt vevők. Hallgatói támogatást kérhetnek a részben vagy teljesen magyar nyelven tanuló nappali tagozatos alap- és magiszteri képzésben részesülők.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS