HIRDETÉS

Sztrájkolni kezdett, és a tárnában maradt 55 bányász a parajdi sóbányában

Székelyhon 2018. február 22., 16:16 utolsó módosítás: 2018. február 23., 11:22

Spontán tiltakozásba kezdett csütörtökön a parajdi sóbánya 55 bányásza. A vájárok fizetésemelést és vezetőségcserét követelnek.

Archív Fotó: Thomas Campean

Kelemen József szakszervezeti vezető úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy a sóbánya alkalmazottainak 80 százaléka minimálbért kap.

A bérek emelésén kívül azt is követelik, hogy cseréljék le a vállalat vezetőségét

 – mondta.

„Zavar minket, hogy úgy viselkednek, mintha ők lennének a tulajdonosok, mindentudók, minket meg se hallgatnak; sajnos ide jutottunk” – mondta Kelemen József hozzátéve,

addig folytatják a sztrájkot, amíg érvényt nem szereznek követeléseiknek.

Seprődi Zoltán, a parajdi sóbánya vezérigazgatója a hírügynökségnek elmondta: a tiltakozók a bérek közti egyenlőtlenségek megszüntetését, az alapfizetések 20 százalékkal való emelését és a vezetőség leváltását követelik.

A bérnövekedéssel kapcsolatban a vezérigazgató kifejtette:

félreértésről van szó, ugyanis ez már megtörtént, amikor a járulékok kifizetésének terhét a munkavállalókra hárította át a törvény, de az alkalmazottaknak még nincs tudomásuk erről, mivel még nem írták alá az egyéni munkaszerződéseket kiegészítő okmányt.

Seprődi arról is tájékoztatott, hogy a sztrájk miatt a tárnákban maradt 55 bányász biztonságban van, meleg ételt kaptak.

A sztrájk egyébként csak a só kitermelését akadályozza, a bányában zajló idegenforgalmi tevékenységet nem befolyásolja – tette hozzá a vezérigazgató.

Estére Parajdra várják az Országos Sóipari Társaság vezetőségét a helyzet rendezése érdekében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS