Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

RMDSZ-jelöltek: változásra van szükség Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2020. február 27., 18:20
HIRDETÉS

Csergő Tibor András, a Tarisznyás Márton Múzeum igazgatója és Len Emil Balázs, Gyergyószentmiklós alpolgármestere pályázik arra, hogy az RMDSZ március 8-i előválasztását megnyerve a szervezet polgármesterjelöltje legyen a nyári önkormányzati választáson. Mindketten csütörtökön mutatkoztak be.

RMDSZ-jelöltek: változásra van szükség Gyergyószentmiklóson
galéria
Csergő Tibor András, Barti Tihamér és Len Emil Fotó: Gergely Imre

Az RMDSZ gyergyószentmiklósi városi szervezete a megmérettetésre jelentkezőkkel egyetértésben azt a döntést hozta, hogy március 8-án állóurnás előválasztást tartanak. A szavazásra a jelzett dátumon 7 és 21 óra között várják a városban állandó lakcímmel rendelkező polgárokat, nemzetiségtől függetlenül. A szavazásnak nem feltétele az RMDSZ-tagság sem. Mindenki ott szavazhat, ahol más választások alkalmával tett, kivéve a Gyilkostón élőket: őket a Batthyány Ignác Szakközépiskolában várják az urnák elé.

A szavazat akkor érvényes, ha a két polgármesterjelölt közül egyet, a 19 képviselőjelölt közül 10-et jelöl meg a választó.

Ha több vagy kevesebb nevet jelöl meg valaki, a voks érvénytelen lesz – minderről Barti Tihamér, az RMDSZ gyergyószéki szervezetének elnöke adott tájékoztatást. Aki mozgóurnát igényelne, az március 6-áig jelezheti ezt a helyi székházban. Barti ezután átadta a szót a polgármester jelöltséget megpályázó két személynek, hangsúlyozva, hogy úgy látja, múzeumigazgatóként, illetve alpolgármesterként mindketten bizonyították már. 

Csergő visszahozná a felelősség kultuszát

Vérfrissítés kell a városvezetésben – hangsúlyozta Csergő, hozzátéve, úgy érzi, Gyergyószentmiklós számára egyedüli újító lehetőség az, ha az RMDSZ visszaszerzi az irányítást, és az utóbbi évek rossz döntéseinek következményeit helyrehozzák. Mint mondta, tűrhetetlen állapotok jellemzik ma a várost, amelyet a semmibe vezető útról kell visszafordítani. „Vissza kell hozni a felelősség kultuszát, meg kell érteniük az embereknek, hogy mindenkinek felelőssége van a maga helyén, mind a polgármesternek, mind a szakmunkásnak” – fogalmazott Csergő Tibor. 

HIRDETÉS

Len: nem szavak kellenek, hanem közös munka

Len Emil kifejtette, két éve tagja a városvezetésnek alpolgármesterként, és ez idő alatt volt alkalma alaposan megismerni az adminisztrációs munkát, de tisztában van a megoldásra váró problémákkal is. Hangsúlyozta, ő inkább a tettek embere, és úgy gondolja, a városnak nagyobb szüksége van tettekre, mint szavakra. Azonban annyit elmondott, hogy azt tapasztalja, jelenleg tűzoltásszerű munka folyik a városvezetésben, és ennek „olyan is” az eredménye. Ezt nem lehet másként megváltoztatni, mint csapatként összefogva.

Mindkét jelölt kijelentette, hogy ha ellenfele győz az előválasztáson, ő támogatni fogja abban, hogy sikeres legyen a júniusi önkormányzati választáson.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS