HIRDETÉS

Pénz helyett ruhával, étellel segíthetünk a hajléktalanoknak

Bíró Blanka 2018. november 13., 21:30
HIRDETÉS

Elsősorban meleg ruhával, étellel segíthetünk a hideg időszakban a hajléktalanokon, a pénzadomány akár a nélkülözők életét is veszélybe sodorhatja, ha alkoholt vásárolnak belőle – hívja fel a figyelmet a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Ne úgy segítsünk a hajléktalanoknak, hogy pénzt adunk nekik – fogalmazta meg keddi felhívásában a Facebook közösségi oldalon Tischler Ferenc. A Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára annak kapcsán tette közzé a felhívást, hogy a napokban egy hajléktalan meghalt Sepsiszentgyörgy központjában.

Tischler Ferenc kifejti, munkatársaival azon gondolkodtak, amikor a tragédia a tudomásukra jutott, hogy honnan van pénzük az utcán élő embereknek alkoholra, amikor jellemzően semmilyen állandó jövedelmük nincs. Arra jutottak, hogy valószínűleg koldulásból jutnak pénzhez.

HIRDETÉS

Nem azt kérem, hogy engedjük el a hajléktalanok kezét, sőt továbbra is segítsünk nekik, csak ne úgy, hogy pénzt adunk, mert abban a helyzetben, amelyben vannak, nem tudják észszerűen megállapítani a prioritásokat. Úgy segíthetünk ezeknek az embereknek, ha ételt, ruhát veszünk, adunk nekik. A pénzadomány veszélybe sodorhatja az életüket, ezért inkább vásároljunk számukra olyan dolgokat amelyek a javukra válhatnak

– olvasható a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkárának felhívásában. A sepsiszentgyörgyi máltás önkéntesek kedd éjszaka őrjáratot szerveznek a városban,

próbálják meggyőzni a hajléktalanokat, hogy menjenek be az éjszakai menedékhelyre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS