HIRDETÉS

Pásztorkutyák támadtak egy idős férfira Csíkban

Barabás Hajnal 2017. december 02., 21:33 utolsó módosítás: 2017. december 02., 21:41
HIRDETÉS

Karmolásból és harapásból származó sebekkel került kórházba az az idős férfi, akit szombat délután pásztorkutyák támadtak meg Csíkszeredában, a Natúr lakópark közelében. Először a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztályán látták el a férfit, majd később a csíksomlyói, fertőző betegségek osztályára vitték.

Több kutya támadt rá az idős férfira. Illusztráció Fotó: Thomas Campean

„A házamból látszik az útszakasz, amely az erdőbe vezet, és láttam, hogy egy személy piros kabátban sétált hátra, aztán pásztorkutyák támadtak rá. Pillanatok alatt történt minden, sokkot kaptam. Gyorsan hívtam a mentőt, kiabáltam a pásztoroknak, egyikük aztán elindult, gondolom, hogy segítsen. Én meg szaladtam szembe a mentősökkel, hogy mutassam meg, hol van a bácsi” – mesélte el megkeresésünkre a lakópark egyik lakója. Az eset délután öt óra körül történt, a lakó úgy vélte,

egy tucatnyi kutya támadhatott rá az idős férfira.

Egy másik lakó szerint két juhnyáj gyűlt össze azon az erdőrészen, azért lehetett ott annyi kutya. Ő különben nem is a pásztorkutyákra, hanem a kóbor ebekre panaszkodik. „Tele van kóbor kutyával a környék! Senki nem tett semmit, hiába hívtuk a taplocai menhelyet, vagy a kóbor kutyák befogásával megbízott illetékeseket, nem tudták begyűjteni őket. Bezzeg ilyenkor mindenkit hirtelen érdekelni kezdett a téma” – fakadt ki.

HIRDETÉS

Fertőzésveszély

Az áldozat telis-tele van harapásból és karmolásból származó sebbel a lábain, karjain és a fején egyaránt – tudtuk meg dr. Kacsó Jolántól, a megyei kórház sürgősségi osztályának vezetőjétől. „Vannak mély sebei, illetve sok felületes, karmolt sebe, amiket nem lehet bevarrni, mert fertőzött sebeknek tekintjük” – magyarázta az osztályvezető, hozzátéve, hogy az áldozatot további ellátásra a csíksomlyói fertőző betegségek osztályára vitték. A férfi állapota egyébként nem veszélyes, az elsődleges cél most a fertőzés elkerülése, kezelése.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS