Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Minden engedéllyel nem rendelkező tűzijáték-forgalmazó vagy pirotechnikai eszközt birtokló törvénytelenséget követ el

Antal Erika 2019. december 30., 14:11 utolsó módosítás: 2019. december 30., 14:33

A szilvesztert megelőző időszakban a Maros megyei rendőrség tetten ért egy szászrégeni és egy marosvásárhelyi, engedéllyel nem rendelkező alkalmi árust, miközben a járókelőknek kínáltak különféle kisebb-nagyobb tűzijátékokat. Hargita megyében több mint 40 ezer tűzijátékot foglalt le a rendőrség. Országos viszonylatban 64 tonnánál is több pirotechnikai eszközt koboztak el a rendőrök, összesen 1,3 millió lej értékben.

Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint azt Emanuela Fărcaștól megtudtuk, Maros megyében számos ellenőrző akciót szerveztek, melyek során a pirotechnikai eszközök forgalmazóit vették célba. A rendőrség munkatársa a Székelyhonnak elmondta, hogy egy szászrégeni árustól 1615, egy marosvásárhelyitől pedig 897 petárdát koboztak el. A két árus ellen bűnügyi eljárást indítottak, mivel megsértették a gyúlékony és robbanékony anyagok birtoklását szabályozó törvényt.

HIRDETÉS

Minden engedéllyel nem rendelkező tűzijáték-forgalmazó vagy azt birtokló személy törvénytelenséget követ el

– hangsúlyozta Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője, akitől megtudtuk, hogy a novemberben indított és január 6-áig tartó akciójuk során Hargita megyében eddig több mint 40 ezer pirotechnikai eszközt foglaltak le és több bűnügyi eljárást is indítottak.

Az ellenőrzéseknek a törvénytelenségek leleplezése mellett a balesetek megelőzése, a biztonság megőrzése a célja, annak tudatosítása, hogy testi épségét, akár életét is veszélyezteti az, aki tűzijátékot használ, nemcsak saját magának okoz kárt, de a környezetében tartózkodóknak is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS