Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mindannyian felelősek vagyunk saját egészségünkért és gazdaságunk fejlődéséért

Szász Cs. Emese 2018. szeptember 19., 10:01
HIRDETÉS

Két és fél évvel ezelőtt alig tíz termelővel került megszervezésre Marosvásárhelyen az első Local Farmers’ Market azzal a céllal, hogy támogassa a helyi termelőket és kézműveseket portékáik értékesítésében, népszerűsítésében.

A rendezvény a vásárra kilátogatók számára nem csupán vásárlási lehetőséget nyújt, hanem baráti, családi programként is szolgál Fotó: Haáz Vince

Az ősz nem csupán az iskolakezdést hozta el, hanem számos új és régi szezonális terméket is. A több mint 35 termelő portékáit pénteken, szeptember 21-én reggel 8 és 19 óra között szerezhetik be Marosvásárhelyen a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán, valamint a Rákóczi lépcső alatti kisutcában.

A vásár küldetése, hogy felhívja a figyelmet, mindannyian felelősek vagyunk saját egészségünkért, hiszen nem mindegy, hogy mit fogyasztunk. De felelősek vagyunk saját gazdaságunk fejlődéséért, hiszen a helyben helyitől vásárolt termékek nem csak frissebbek, mint az importált termékek, de a helyi termékek beszerzésével hozzájárulunk saját gazdaságunk erősítéséhez is.

HIRDETÉS

Az egyre népszerűbb rendezvény a helyi termelők támogatása mellett időnként támogatja a helyi civil szervezeteket azáltal, hogy helyet biztosít számukra a vásárban, különböző programjaik bemutatására, népszerűsítésére, valamint adományok gyűjtésére.

Szeptemberben a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata lesz jelen a Mosolykifli nevű kampánnyal.

A kampány célja napi egy kifli biztosítása azon rászoruló gyermekeknek, akik a Maros megyei nappali foglalkoztató központjaikba járnak, és családjuk szűkös anyagi helyzete miatt sokszor naponta csak egyszer jutnak élelemhez.

A több mint két éves rendezvény a vásárra kilátogató családok számára nem csupán vásárlási lehetőséget nyújt, hanem baráti, családi programként is szolgál. A vásárosok szívesen beszélnek arról, hogyan készülnek a termékek, hol termesztik, milyen technikával dolgoznak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS