HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. november 12., hétfő

Civil szervezetek és kórházi részlegek kaptak új tolószékeket a jótékonysági bál bevételéből

Harminc kerekesszéket vásárolt és adományozott a marosvásárhelyi Rotary Téka Klub a tavalyi jótékonysági bál bevételéből három civil szervezet és több kórházi osztály javára. Már készülnek az idei Rotary-bálra is.

Szász Cs. Emese 2018. november 11., vasárnap

Magyarországi alkotás nyerte az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját

Huszonhatodik alkalommal töltötte meg a marosvásárhelyi Kultúrpalotát az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál közönsége. A fesztivál fontos része a rövidfilmek versenye, idén magyarországi alkotó zsebelhette be a nagydíjat.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. november 10., szombat

Kiesett a nyárádszeredai együttes: a Bekecs nélkül folytatódik a Páva

Nem jutott tovább a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes a Fölszállott a páva Döntők döntője címet viselő első elődöntőjén. Péntek este zajlott a Duna Televízió népzenei és néptáncos tehetségkutatójának első műsora, amelyen idén főként a televíziónézők szavazatai döntenek.

Hallgassa online rádióinkat
Szász Cs. Emese 2018. november 10., szombat

Kiszámolták: több mint két minimálbér kellene a tisztes megélhetéshez

Egy kétgyermekes családnak a tisztes megélhetéshez Romániában havi 6762 lejes jövedelemre van szüksége  – állítja egy friss tanulmány. Egy közgazdász viszont rámutatott nem átlaggal kellene számolni, hanem a mediánt kellene venni, ami azt mutatja, hogy miből van a legtöbb.

Szász Cs. Emese 2018. november 09., péntek

Újabb járattal bővül a marosvásárhelyi reptér kínálata

Újabb járattal bővül a marosvásárhelyi repülőtér kínálata, jövő nyártól ugyanis közvetlen charterjárat indul Marosvásárhely és Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülőközpontja, Hurgada között.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. november 08., csütörtök

Ünnepel a tízéves Erdélyi Magyar Televízió

November 12-től december végéig tart az ünnepi időszak az Erdély Tv háza táján, ez idő alatt arra fókuszálnak, hogy immár tíz éves a műsor, amelynek múltjáról, jelenéről és jövőjéről sajtótájékoztató keretében számoltak be a tévé vezetői.

Szász Cs. Emese 2018. november 06., kedd

Gyerekfesztiválon a csillagászatról, bolygórendszerről

Barangolhatnak a galaxisban, hétpróbás űrutazó játékon és bolygóvásáron vehetnek részt, valamint sport-, kézműves és kulturális programokba is bekapcsolódhatnak azok a fiatalok, akik részt vesznek a hétvégi gyerekfesztiválon a Sapientia egyetem koronkai kampuszán.

Szász Cs. Emese 2018. november 05., hétfő

Filmek, amelyeket máshol nem lehet látni

Aki olyan filmeket szeretne látni, amelyeket sem moziban, sem televízióban nem lehet látni még, sőt az internetről sem lehet letölteni, annak ott a helye a szerdán kezdődő Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. november 05., hétfő

SMS-kampány éhes gyermekek segítéséért

Egyetlen telefonos üzenettel két euró adományozható egy rászoruló gyermek meleg ebédjének biztosítására a Gyulafehérvári Caritas SMS-kampánya által. Ezzel a módszerrel több mint hétszáz, nappali foglalkoztató központokba járó gyermek meleg ebédjét biztosítaná a szervezet.

Szász Cs. Emese 2018. október 31., szerda

Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, több mint vásár

Katona Lászlót, Mucsi Zoltánt, Scherer Pétert és Koltai Róbertet is láthatják színpadon azok, akik bekapcsolódnak az idei Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár programsorozatába. A november 15-18. közötti esemény kiemelt programjaira már elkezdődött a jegyvásárlás.

Szász Cs. Emese 2018. október 31., szerda

Kígyózó sorok, zsúfoltság, akár több órás várakozás az OTP Bankoknál

A Szülőföldön magyarul program kifizetései ezúttal egybeesnek az időszakos banki adatfrissítésekkel, emiatt hetek óta zsúfoltak az OTP Bank kirendeltségei. Az ügyfelek nem egyszer akár több órás várakozás után tudják elintézni ügyeiket a bankfiókokban. 

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. október 30., kedd

Különleges évaddal, a döntők döntőjével jelentkezik a Duna Televízió tehetségkutatója

Hétvégén elkezdődött a Duna Televízióban a Fölszállott a páva legújabb évadja, amelyet A döntők döntője címmel hirdettek meg idén. A népzenei és néptáncos tehetségkutatóban ugyanis ezúttal az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat.

Szász Cs. Emese 2018. október 28., vasárnap

Gálaműsorral ért véget a 21. Bernády Napok

Csányi Sándor színművész egyszemélyes vígjátékával és a hagyományos kitüntetéssel zárult a 21. Bernády Napok Marosvásárhelyen. Idén Ötvös József, a Vártemplom nyugalmazott lelkésze kapta a Bernády-emlékplakettet.

Szász Cs. Emese 2018. október 25., csütörtök

Továbbadják Bernády György örökségét, szellemiségét

Huszonegyedik alkalommal tartanak Bernády Napokat Marosvásárhelyen október 23. és 27. között. A diákok mellett a kultúra kedvelőit is várják az egykori városépítő polgármesterről elnevezett rendezvény programpontjaira.

Szász Cs. Emese 2018. október 24., szerda

Székelyföldön szerezhetnek felsőfokú szakképzést a hivatásos táncosok

Kihelyezett néptánctagozatot indít Erdélyben a Magyar Táncművészeti Egyetem, ami által első körben a romániai magyar hivatásos táncegyüttesek tagjai szaktudást és oklevelet is szerezhetnek. Az érdeklődők előjelentkezését november végéig várják.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. október 18., csütörtök

Marosvásárhelyen lesz Nemes Jeles László új filmjének romániai premierje

Bár a romániai mozikba csak 2019 februárjában kerül, az erdélyi közönség már a 26. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon láthatja Nemes Jeles László rendező legújabb, Napszállta című filmjét, amelyet a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjra jelölt Magyarország.