HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. szeptember 21., péntek

Vastaps- és Kedvenc Színész díjak a Nemzetiben

Az idei évad első nagytermi produkciója alkalmával adták át az előző évad színészi teljesítményeit elismerő Vastaps-díjakat és a társulat önkéntesei által megszavazott Kedvenc Színésznő és Kedvenc Színész díjakat a Tompa Miklós Társulat művészeinek.

Szász Cs. Emese 2018. szeptember 19., szerda

Mindannyian felelősek vagyunk saját egészségünkért és gazdaságunk fejlődéséért

Két és fél évvel ezelőtt alig tíz termelővel került megszervezésre Marosvásárhelyen az első Local Farmers’ Market azzal a céllal, hogy támogassa a helyi termelőket és kézműveseket portékáik értékesítésében, népszerűsítésében.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. szeptember 18., kedd

Épülnek az első menedékházak a Kelemen-havasokban

Négy menedékház készül a Kelemen-havasok négy különböző pontján. Maros megyében ezek lesznek az első védőkunyhók, ugyanis Románia kétezer méter feletti hegygerincei közül eddig csak a Kelemen-havasokban nem folytak ilyen építkezések.

Szász Cs. Emese 2018. szeptember 17., hétfő

Több száz kilométert tekernek a rádiósok, hogy eljussanak a hallgatóikhoz

Kilenc nap alatt mintegy négyszázötven kilométert tekernek a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai. Szombaton Gyimesbükkről indultak, a rádió adáskörzetét végigtekerve pedig vasárnap Marosvásárhelyre érkeznek vissza. A 18. alkalommal megszervezett Gurul a rádió akciót idén tizenketten tekerik le elejétől a végéig.

Szász Cs. Emese 2018. szeptember 03., hétfő

Nagy igény van a minőségi magyar rendezvényekre

A levendulaárustól az operettig, a sporttól a képzőművészetig, a gasztronómiától a koncertekig minden szerepelt a vasárnap zárult Vásárhelyi Forgatag programjában. Az egyhetes rendezvény szervezőinek talán a legnagyobb kihívás, hogy minél szélesebb közönséghez szóljanak. Ez sikerül is.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. szeptember 02., vasárnap

Rengetegen kíváncsiak voltak a magyarországi sztárokkal előadott operettre

Háromszor adták elő, úgyis kevésnek bizonyult a hely a nézőtéren a Budapesti Operettszínház marosvásárhelyi vendégelőadásain. A chicagói hercegnő című operett nemcsak azért különleges, mert több mint százfős megaprodukció, hanem azért is, mert sztárvendégek bizonyítják benne, az operett nem ciki.

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 30., csütörtök

Zsibong a Liget is a Vásárhelyi Forgatagon

Hétvégén a Liget lesz a Vásárhelyi Forgatag központi helyszíne, ahol az esti koncertek mellett napközben is számos program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 27., hétfő

A digitális jövőtől a kamaszokig – keddi Forgatag-ajánló

Kerekasztal-beszélgetés, kiállításmegnyitó, flashmob, CD-bemutató – színes a 6. Vásárhelyi Forgatag keddi napja is, érdemes szemezgetni a programból.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. augusztus 27., hétfő

Jótékonysági jelleget kapott a Kárpáti Kalandverseny teljesítménytúrája

Eddig hat csapat nevezett be az Outward Bound Ifjúsági Szervezet hat év kihagyás után újjáéledő Kárpáti Kalandversenyére, amely harminc óra nonstop versenyzést, kihívást jelent. Ugyanakkor a hétvégén zajló esemény jótékonysági jelleget is kapott.

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 25., szombat

Szerkezetében, funkciójában és kinézetében is megújul a több mint két évszázados iskolaépület

Levert vakolat, kivett falak, nyílászárók, felszedett padlózat – igazi építőtelep fogad a marosvásárhelyi Református Kollégium és Bolyai Farkas Gimnázium régi internátus épületében, amely kilenc hónap alatt teljesen megújul majd.

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 23., csütörtök

Költöznie kell a Szférának az Aranykakas épületéből

Három évig a marosvásárhelyi Aranykakas épülete adott otthont a Szféra – Kortárs Művészeti Műhelynek, az idei évtől azonban költözik a rendezvény. A Vásárhelyi Forgatag részeként zajló programsorozat a régi Európa Gimnáziumban kapott új helyet.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. augusztus 20., hétfő

Bolyai Sportolimpia az unokáktól a nagyszülőkig

Kettős céllal szerveznek immár másodjára Bolyai Sportolimpiát a Vásárhelyi Forgatag keretében: egyrészt egy egész napos sportos, családi kikapcsolódás a rendezvény célja, amelyen az unoka és a nagyszülő együtt mozoghat, másrészt folytatódik az adománygyűjtés a Bolyai-sportpálya felújításáért.

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 19., vasárnap

A Színház térre várják az ünneplőket augusztus 20-án, Marosvásárhelyen

Augusztus 20-a a keresztény államalapítás, illetve Szent István és az új kenyér ünnepe, a legrégebbi magyar nemzeti ünnep. Bár augusztus 20-a hétfőre esik, a Színház téren a hagyományos új kenyér ünnepét is ezen a napon tartják, a magyar nemzeti ünnep kapcsán már hétvégén is volt program, és szerdára is &a

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 16., csütörtök

Fél liter gyümölcspárlattal lehet nevezni a pálinkaversenyre

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén harmadik alkalommal kerül sor az Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre. A megmérettetésre minden erdélyi, házilag készített pálinkamintát várnak.

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 15., szerda

Nemzetközi versenyben képviselheti Romániát a marosvásárhelyi gitárfesztivál

A visszajelzések alapján az eddigi legjobb, legérdekesebb, programokban leggazdagabb gitárfesztivál után van a Harmonia Cordis Egyesület, ráadásul már a jövő évit szervezik.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. augusztus 12., vasárnap

Első nyári egyetemét tartotta a Sapientia

A vakáció kellős közepén bolydult meg a Sapientia koronkai kampusza, ahol diákok, előadók, vendégek és érdeklődők körében zajlott az első Sapientia Nyári Egyetem. Szó esett mindenről, ami érdekelheti az egyetemistákat, legyen az tudomány, technológia, protokoll, biológia vagy éppen politika.