HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. február 15., csütörtök

Hiába akarják életben tartani a falánk csütörtök hagyományát, ha az éttermek nem csatlakoznak a kezdeményezéshez

Erdélyben nehezen épül be a közösségi tudatba a falánk csütörtök. A PanGastRo Egyesület tíz éve kezdte el szervezni a Falánk csütörtök elnevezésű akcióját Székelyföldön, idén mégis alig van néhány vendéglő, amely csatlakozott volna az akcióhoz.

Szász Cs. Emese 2018. február 06., kedd

Marosvásárhely és környéke is bekapcsolódik a Házasság hete elnevezésű rendezvénysorozatba

Magyarországi közvetítéssel már hét éve, hogy Erdélyben is meghonosodott a Házasság hete elnevezésű rendezvény, amelyet Bálint-nap környékén tartanak. Marosvásárhelyen már szerdán elkezdődik a rendezvénysorozat.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. február 06., kedd

Sok a síbaleset, ami elkerülhető is lenne

Rossz hatással van a vakáció a szovátai sípálya statisztikájára, három nap alatt 13 súlyos balesetnél kellett segédkezzenek a Maros megyei hegyimentők, ami azt jelenti, hogy napi négy baleset történik a pályán.

Szász Cs. Emese 2018. február 03., szombat

A medvék megjósolták, mikor jön a tavasz

Ugye nem gondolták, hogy már a kiajánlóban ászt villantunk? Nekünk is meg kell élni valamiből. A jó hír viszont az, ha a cikkre kattint, megtudhatja, mit jósoltak a tavasz érkezéséről a medvék február 2-án pontban déli tizenkettőkor.

Szász Cs. Emese 2018. február 02., péntek

Hargita megyéből igényelték legtöbben a „pelenkatámogatást”

Nagycsaládban élni jó! – ez a szlogenje annak a Gyerekeink Egyesület – Szilágyság által elindított akciónak, amely során a harmadik, negyedik, ötödik, stb. gyerek után 500 pelenkát kap az immár nagycsaláddá váló közösség. Az ajándékpelenka feltétele a keresztség.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. január 30., kedd

Ha rég nem volt nyaralni, akár fájhat is megtudni, mennyit szán üdülésre egy átlagos romániai család

Átlagosan 1500 eurót szán üdülésre egy romániai család, derült ki egy utazási ügynökség nemrég közzétett felméréséből. Egy fővárosi család ennél is többet költ egy évben, akár többször is. Hasonló tapasztalatokról számoltak be Marosvásárhelyen is.

Szász Cs. Emese 2018. január 26., péntek

Nagyon népszerű, de jövőre, a felújítási munkálatok miatt korlátozhatják a Kultúrpalota látogatását

Negyvenhatezer fizetős látogatója volt a Maros Megyei Múzeumnak tavaly, ennek jó részét, harminchat ezret, a Kultúrpalota látogatói teszik ki. A mintegy hatezer ingyenes látogatóval együtt ötvenezer éves látogatóval büszkélkedhet a múzeum.

Szász Cs. Emese 2018. január 25., csütörtök

Radu Afrim újra rendez Marosvásárhelyen

Az évad elején még Meglepetés 4. címmel hirdették Radu Afrim újabb rendezését a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat repertoárjában, most már azonban tudni lehet, hogy Ivan Viripajev Részegek című drámáját viszi színre a neves rendező.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. január 23., kedd

Elismerés: a Magyar Kultúra Lovagja lett Ábrám Zoltán

A Magyar Kultúra Lovagja kitüntetést kapta szombaton az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület két tagja is, Széman Péter elnök mellett a marosvásárhelyi Ábrám Zoltán orvos és egyetemi tanár kapott elismerést.

Szász Cs. Emese 2018. január 23., kedd

Olvastak tizenkét órán át

Sebestyén Aba színművész kezdte meg a magyar kultúra napja alkalmából szervezett felolvasómaratonon az olvasást, őt számos színész, költő, író váltotta, de természetesen a nem szakmabeliek is felolvasnivalóhoz jutottak.

Szász Cs. Emese 2018. január 21., vasárnap

24 órásra bővül márciustól a Marosvásárhelyi Rádió műsora

Március 2-ától 24 órásra bővül a Marosvásárhelyi Rádió műsora, amelyet eddig reggel 6 órától éjfélig lehetett hallgatni. Ezzel egy sokéves folyamat végére értek – véli a rádió főszerkesztő-helyettese, Szász Attila.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. január 21., vasárnap

A Viszkis – filmvásznon és élőben is

Hódító útjára indul a sokak által régóta várt A Viszkis című film a hazai filmszínházakban is. A híres csíkszeredai bankrabló életéből inspirált film több vetítésén maga Ambrus Attila is részt vesz.

Szász Cs. Emese 2018. január 18., csütörtök

Együttműködés az Összetartozás Templomáért

Már a kivitelezőt keresik a bözödújfalusi Összetartozás Templomának alapozási munkálatához, mivel hatalmas előrelépést hozott az új év. Maros megye RMDSZ-es önkormányzatai összefogtak, és azonos összeggel segítik a templom újjáépítését.

Szász Cs. Emese 2018. január 17., szerda

Programkavalkád a magyar kultúra napján

Erdély-szerte szerveznek kulturális rendezvényeket a magyar kultúra napja alkalmából a hétvégén és a jövő héten. Marosvásárhelyen sem lesz hiány programokból: gálakoncerttel, népzenei előadással, felolvasó maratonnal és könyvritkaságok bemutatásával ünnepelnek.

Szász Cs. Emese 2018. január 16., kedd

Magyar kultúra napi gálakoncert Marosvásárhelyen a világhírű operaénekessel

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Rost Andrea operaénekes a világ legfontosabb operaházaiban énekelt már, most pedig a marosvásárhelyi Kultúrpalotában ad gálakoncertet január 21-én, a magyar kultúra napján.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese, Széchely István 2018. január 08., hétfő

Naptárral feleselő időjárás

Napok óta inkább kora tavaszra emlékeztet Székelyföld januári időjárása, az átlagosnak számító fagypont körüli hőmérsékletek helyett tíz Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. De milyen hatással van a szokatlan időjárás a természetre meg az emberi egészségre?