HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. június 26., hétfő

Mostmár tényleg meg lehet mártózni a Medve-tó vizében

Bár péntekre ígérték a szovátai Medve-tó nyitását, a múlt heti viharok után megjelent egy sárga szennyeződés a tó felszínén, amit ki kellett vizsgáltatni egészségügyi szempontból. Ezért a hétvégén zárva maradt a strand kapuja.

Szász Cs. Emese 2017. június 21., szerda

Három napig a lovas programoké a főszerep Erdőszentgyörgyön

A meghirdetett kétnapos rendezvény helyett háromnapos lesz az idei Marosszéki Lófuttatás. A szombat és vasárnapi események mellett már pénteken elkezdődik az eseménysor Erdőszentgyörgyön. Ugyanakkor a szervezők megemelték a megnyerhető díjak összegét is.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. június 18., vasárnap

Kezdődik a Születés Hete

Az Alvó csodák és a Császárnők című két fotókiállítással nyílik Marosvásárhelyen a Születés hete rendezvénysorozat hétfőn, amely a kismamákat, szülőket hivatott tájékoztatni választási lehetőségeik felől.

Szász Cs. Emese 2017. június 05., hétfő

Lehet jelentkezni a Gézengúzok Gyerekfesztiválra

Megnyílt a II. Gézengúzok Gyerekfesztivál regisztrációja. A kifejezetten gyerekeknek szóló rendezvény idén július 7–9. között tartják, a helyszín továbbra is Nyárádszentlászló. A szervezők azt ígérik, idén nagyobb figyelmet szentelnek a nagyobb gyerekekre, de új játékokkal is készülnek.

Szász Cs. Emese 2017. június 01., csütörtök

Mesevásár: összművészeti gyerekfesztivál Marosvásárhelyen

Újdonság a gyermeknapi programok sorában a marosvásárhelyi Mesevásár, amelyet a gyermeknap apropóján az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház udvarán rendeztek be. Ám ez nemcsak mesekönyvvásár, hanem egyfajta összművészeti fesztivál a gyerekeknek.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. május 30., kedd

Az újrahasznosításra oktatják az óvodásokat

A környezettudatosságra nevelést kisgyerek korban kell elkezdeni. A marosvásárhelyi 8-as számú óvodában évről-évre megtanítják az alig totyogó gyerekeknek is, hogy nem minden szemét, ami úgy néz ki.

Szász Cs. Emese 2017. május 28., vasárnap

Gyermeknapi programkavalkád Marosvásárhelyen

Már lélekben készülődnek a június elsejei gyermeknapra a szülők és természetesen a gyermekek is, és hogy ne csak plusz édességet jelentsen ez a nap, összefoglaljuk, milyen programokkal lehet megajándékozni az ünnepelt gyermekeket Marosvásárhelyen.

Szász Cs. Emese 2017. május 24., szerda

Mindenütt jó, de a legjobb két részben

A Tompa Miklós Társulat idei évadának utolsó nagytermi bemutatója Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című darabja, amelyet „mindenütt jó, de legjobb két részben” műfaji megjelöléssel láttak el az alkotók.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. május 21., vasárnap

Az íjászat több mint vesszőt röptetni

Hagyományos viseletbe öltözött, tegezzel, íjjal felszerelt „harcosok” vették be szombaton a marosvásárhelyi várat. Nem csak birtokba vették, de jelképesen vissza is hódították azt a kecskeméti íjászoktól, ugyanis múlt évben magyarországi győztes volt, idén már marosvásárhelyi lett a vár legjobb íjásza.

Szász Cs. Emese 2017. május 18., csütörtök

Hétvégén kiderül, hogy ki a vár legjobb íjásza

Íjászok veszik birtokba szombaton a marosvásárhelyi várat, ahol másodjára szervezik meg A vár legjobb íjásza versenyt. A különleges megmérettetésre több mint hetvenen jelentkeztek.

Szász Cs. Emese 2017. május 04., csütörtök

Új néven, de hasonló témakörökkel zajlik a programsorozat

Elkezdődött szerdán Marosvásárhelyen az Édesanyák hete rendezvénysorozat, amelynek keretében előadások, beszélgetések zajlanak. Három napon át a szülés, születés, gyerekgondozás, -nevelés, de a szülővé válás is terítékre kerül.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. április 28., péntek

A tánc világnapját ünnepli a Maros Művészegyüttes

Harmadik éve, hogy megünneplik a tánc világnapját Marosvásárhelyen is. Idén több flashmob jellegű megmozdulásra készül a Maros Művészegyüttes Marosvásárhely különböző pontjain, de Erdőcsinádon is táncra perdülnek.

Szász Cs. Emese 2017. április 28., péntek

Tejkút: Király Kinga Júlia meséje az Arielben

Eredetileg bábjátéknak írták meg, mégis hús-vér szereplőkkel mutatják be a Király Kinga Júlia meséjét, a Tejkút című előadást. A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház legújabb bemutatója a 4 éven felüli gyerekeknek szól.

Szász Cs. Emese 2017. április 26., szerda

Diáknapok, fesztiválstílusban

Az idei programnak és fellépőknek köszönhetően diákfesztiválnak lehet nevezni a május 3 és 6. között, huszadik alkalommal szervezendő marosvásárhelyi diáknapokat.

Szász Cs. Emese 2017. április 24., hétfő

Színpadon az Imádság háború után

Három évvel ezelőtt, az I. világháború kitörésének századik évfordulójára készült el a Maros Művészegyüttes Imádság háború után című előadása, amelyet a tervekkel ellentétben rövid idő után le kellett vegyenek műsorról. A táncszínházi előadást most újították fel.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. április 20., csütörtök

Székely Kongresszus: tudományos konferencia tágabb célokkal

Három városban zajlik egyszerre a hétvégén a III. Székely Kongresszus. Az előadásokból, kerekasztal-beszélgetésekből álló esemény tudományos konferencia, amely összegzi a tudományterületeken a Székelyfölddel kapcsolatos kutatási témákat.