HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. május 28., vasárnap

Gyermeknapi programkavalkád Marosvásárhelyen

Már lélekben készülődnek a június elsejei gyermeknapra a szülők és természetesen a gyermekek is, és hogy ne csak plusz édességet jelentsen ez a nap, összefoglaljuk, milyen programokkal lehet megajándékozni az ünnepelt gyermekeket Marosvásárhelyen.

Szász Cs. Emese 2017. május 24., szerda

Mindenütt jó, de a legjobb két részben

A Tompa Miklós Társulat idei évadának utolsó nagytermi bemutatója Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című darabja, amelyet „mindenütt jó, de legjobb két részben” műfaji megjelöléssel láttak el az alkotók.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. május 21., vasárnap

Az íjászat több mint vesszőt röptetni

Hagyományos viseletbe öltözött, tegezzel, íjjal felszerelt „harcosok” vették be szombaton a marosvásárhelyi várat. Nem csak birtokba vették, de jelképesen vissza is hódították azt a kecskeméti íjászoktól, ugyanis múlt évben magyarországi győztes volt, idén már marosvásárhelyi lett a vár legjobb íjásza.

Szász Cs. Emese 2017. május 18., csütörtök

Hétvégén kiderül, hogy ki a vár legjobb íjásza

Íjászok veszik birtokba szombaton a marosvásárhelyi várat, ahol másodjára szervezik meg A vár legjobb íjásza versenyt. A különleges megmérettetésre több mint hetvenen jelentkeztek.

Szász Cs. Emese 2017. május 04., csütörtök

Új néven, de hasonló témakörökkel zajlik a programsorozat

Elkezdődött szerdán Marosvásárhelyen az Édesanyák hete rendezvénysorozat, amelynek keretében előadások, beszélgetések zajlanak. Három napon át a szülés, születés, gyerekgondozás, -nevelés, de a szülővé válás is terítékre kerül.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. április 28., péntek

A tánc világnapját ünnepli a Maros Művészegyüttes

Harmadik éve, hogy megünneplik a tánc világnapját Marosvásárhelyen is. Idén több flashmob jellegű megmozdulásra készül a Maros Művészegyüttes Marosvásárhely különböző pontjain, de Erdőcsinádon is táncra perdülnek.

Szász Cs. Emese 2017. április 28., péntek

Tejkút: Király Kinga Júlia meséje az Arielben

Eredetileg bábjátéknak írták meg, mégis hús-vér szereplőkkel mutatják be a Király Kinga Júlia meséjét, a Tejkút című előadást. A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház legújabb bemutatója a 4 éven felüli gyerekeknek szól.

Szász Cs. Emese 2017. április 26., szerda

Diáknapok, fesztiválstílusban

Az idei programnak és fellépőknek köszönhetően diákfesztiválnak lehet nevezni a május 3 és 6. között, huszadik alkalommal szervezendő marosvásárhelyi diáknapokat.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. április 24., hétfő

Színpadon az Imádság háború után

Három évvel ezelőtt, az I. világháború kitörésének századik évfordulójára készült el a Maros Művészegyüttes Imádság háború után című előadása, amelyet a tervekkel ellentétben rövid idő után le kellett vegyenek műsorról. A táncszínházi előadást most újították fel.

Szász Cs. Emese 2017. április 20., csütörtök

Székely Kongresszus: tudományos konferencia tágabb célokkal

Három városban zajlik egyszerre a hétvégén a III. Székely Kongresszus. Az előadásokból, kerekasztal-beszélgetésekből álló esemény tudományos konferencia, amely összegzi a tudományterületeken a Székelyfölddel kapcsolatos kutatási témákat.

Szász Cs. Emese 2017. április 20., csütörtök

Új helyszínen az erdőszentgyörgyi városnapok

Számos újdonság tarkítja az idei Szent György Napokat Erdőszentgyörgyön, a Kis-Küküllő menti településen főszerepet kapnak a legendák, de a musical és a quad-cross bemutató is igazi újdonságnak számít.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. április 15., szombat

Lehet modern is a hímes

A húsvéti tojás nem csak egyszerű piros lehet, csak a képzeletünk és az erre szánt időnk szabhat határt annak küllemének. A modern húsvéti tojás virágos, csipkés, de még vidám feliratos is lehet. Némelyik darabhoz nem árt a kézügyesség és a türelem.

Szász Cs. Emese 2017. április 13., csütörtök

Élő nyuszi ajándékba – tényleg jó ötlet?

Húsvét környékén nemcsak a csokinyuszi iránti érdeklődés nő meg, sokan élő nyulat is vásárolnak főként gyerekeknek ajándékba. Az ajándékállat sokak arcára mosolyt csal az ünnepeken, de a tapasztalat azt mutatja, legtöbb esetben egyszerhasználatosak a húsvéti nyuszik.

Szász Cs. Emese 2017. április 12., szerda

A Bolyaiban végzetteket várják Marosvásárhelyre

A nagyvilágba szakadt valamikori bolyais diákokat várják haza augusztus végén, amikor megszervezik a 7. Bolyais Világtalálkozót. Idén az iskola fennállásának 460. évfordulója adja az apropót.

Szász Cs. Emese 2017. április 10., hétfő

Számtalan díjat hozott haza egyetlen fesztiválról a vásárhelyi hallgató

Erdélyi művészeket is díjaztak a Versünnep Fesztivál budapesti döntőjén vasárnap: Bajkó Edina, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves magiszteri színész szakos hallgatója számos elismerést kapott.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. április 10., hétfő

Versek, amik ma is megfogják a diákokat

József Attila születésnapja minden évben különleges alkalom arra, hogy a versek, a magyar líra előtt tisztelegjünk. Az általánosan érzékelhető verspesszimizmussal ellentétben tájainkon a költészet cseppet sem veszített mágikus erejéből.