HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. november 22., szerda

Szófaragás a nők elleni erőszakról

Bár sokan azt gondolják, csak szórakoztatni lehet a slam poetryvel, a Nest csoport egyre gyakrabban vállal fel komoly témákat, március 15-éről is szóltak már, legutóbb '56-ot verselték meg, ezúttal pedig a nők elleni erőszakot érte el a szófaragás.

Szász Cs. Emese 2017. november 13., hétfő

Kéthetes körútra indul a Sapientia

Idén is a #sapiverzum mottó jegyében indul a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2018-as egyetemi felvételi tájékoztató körútja.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. november 10., péntek

Láng Zsolt Sminkszoba című darabjával nyitja évadát a Yorick Stúdió

Nyugdíjas prostituáltakat játszik három nyugdíjas színésznő, ők fognak lelki értelemben lemeztelenedni a Yorick Stúdió legújabb bemutatójában, a Láng Zsolt által írt Sminkszoba című előadásban.

Szász Cs. Emese 2017. október 31., kedd

Számos kiegészítőprogrammal készülnek a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárra

Ahogy azt már megszokhattuk, nem csak könyves kínálattal és könyvbemutatókkal jelentkezik a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, színházi előadás, gyerek- és felnőttkoncert, és egy szonett-est is tarkítja a 23. rendezvény programját.

Szász Cs. Emese 2017. október 24., kedd

Izgalmas játékfilmek nagy választékával készül az Alter-Native

Izgalmas játékfilmkínálattal rukkol elő idén is az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amely november 8-a és 12-e között zajlik majd a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. október 19., csütörtök

Marosvásárhelyen találkozhat a Saul fia főszereplőjével

A világhírű Saul fia című film ugyancsak világhírű főszereplője, Röhrig Géza Marosvásárhelyre látogat. A József, avagy a megbocsátás dilemmái című előadását erdélyi körútja alkalmából láthatjuk.

Szász Cs. Emese 2017. október 18., szerda

Tény, hogy ma már nem lehet olyan sokat vadászni, de azért az erdélyi kopónak nem kellene kihalnia

Szívós, bátor, szófogadó eb az erdélyi kopó, jól szolgál a vadászaton, nem harapós az ember szempontjából, mégis az egyik legveszélyeztetettebb helyzetben lévő kutyafajták egyike. Ezeket a különleges ebeket láthatjuk szombaton az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastély udvarában.

Szász Cs. Emese 2017. szeptember 30., szombat

Benedek Elekre emlékezünk a Magyar Népmese Napján

Tizenkét éve ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel fordulunk mind a magyar, mind más népek meséi felé, s kicsit emlékezünk mindannyiunk Elek apójára is.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. szeptember 21., csütörtök

Parádézó légi járművek Vármező fölött

Az ország élvonalához tartozik Maros megye, ami a hőlégballonozást illeti, az ország 12 pilótájából négy itt van. Nem csoda, hogy évről évre itt szervezik meg a Hőlégballon Parádét, ezúttal is Vármezőn szeptember 22–24. között.

Szász Cs. Emese 2017. szeptember 01., péntek

Opera és balett Székelyföldön is

Tizenkét kamion, kilenc autóbusz, valamint a Magyar Állami Operaház szólistái, a Magyar Nemzeti Balett, az Opera Zenekar és az Opera Kórus összesen 380 művésze és munkatársa vesz részt a 133 éves Magyar Állami Operaház első erdélyi és partiumi turnéján.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 28., hétfő

A média helyzetéről a Vásárhelyi Forgatagon

A kulturális és szórakoztató programok közt a Forgatag egyik kis színfoltja a majdnem minden napra jutó kerekasztal-beszélgetések sora, amelyek között a médiahelyzetbe tekinthettek bele az érdeklődők szakemberek irányításával.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. augusztus 21., hétfő

Épül a Hagyományok Háza Erdélyben is

Aki a népzene, néptánc, néphagyományok szerelmese, annak biztosan nem kell bemutatni a Hagyományok Házát, amely a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és tovább éltetésére létrehozott nemzeti intézmény.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 16., szerda

Első alkalommal érkezik nyolc erdélyi és partiumi városba a Magyar Állami Operaház

Útra kel a Magyar Állami Operaház, másfél évig a világ különböző tájain mutatnak be teljes értékű opera- és balettelőadásokat. Az OperaTúrának nevezett projekt érinti Marosvásárhelyt is.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 11., péntek

Gitárfesztivál a hétvégén is

Érdemes még a hétvégén kihasználni, hogy a világ legnevesebb gitárművészei Marosvásárhelyen tartózkodnak és különleges koncertekkel, hangversenyekkel lépnek fel. A 12. Harmonia Cordis Gitárfesztivál vasárnap estig tart még.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 08., kedd

Baranov arra vezeti a koncertezőt, hogy a zene mondanivalójára koncentráljon

Több nemzetközi gitárművész különleges koncertjével rajtol kedden a Harmonia Cordis Gitárfesztivál. Kelet-Európa legnagyobb és legnépszerűbb gitárfesztiváljának idén is Marosvásárhely ad otthont augusztus 8–13. között.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. augusztus 01., kedd

Gitárfesztivállal csábítanak Marosvásárhelyre

Jövő héten gitárszólamokkal telik meg nemcsak a marosvásárhelyi Kultúrpalota, hanem az egész város, ugyanis a 12. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál keretében a várban és Marosvásárhely több pontján is fellépnek a világ legnevesebb gitárművészei.