HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. március 28., kedd

Arról álmodik, hogy moziforgalmazásba kerüljön a munkája

László József ifjú filmes szakember, aki operatőrként eseményekre, sajtótájékoztatókra járt, de nem elégítette ki a rohanó tévés filmezés, és valami újba vágta fejszéjét.

Szász Cs. Emese 2017. március 26., vasárnap

Nemzetközi kertészeti kiállítást és vásárt szerveznek a Sapientia marosvásárhelyi karán

Nagyszabású nemzetközi kertészeti kiállítást és vásárt szerveznek május 5-7. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karán. A tavaszi rendezvény fő célja, hogy népszerűsítse a mindennapi életünk minőségét meghatározó kertkultúrát.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. március 26., vasárnap

Éjszaka is a nemzetiben: így ünneplik a színház világnapját Marosvásárhelyen

Költői esttel, arcképcsarnok avatással, kosárlabdameccsel ünneplik a színház világnapját Marosvásárhelyen, de aki óhajtja, az egész éjszakát a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban töltheti, ahol programkavalkáddal szolgálnak alvás helyett.

Szász Cs. Emese 2017. március 25., szombat

Az idei trendeket főként a 70-es évek hangulata ihlette

Vitalitás és relaxáció – e két jelszó jegyében szerveződik az idei divat a kifutókon és az utcán is. Szakács Ágnes marosvásárhelyi ruhatervező szerint egyre inkább az egyéniségre épül a divat.

Szász Cs. Emese 2017. március 22., szerda

Amióta nem tiltják az otthoni íjtartást, egyre népszerűbb az íjászat

A múlt évi sikeren felbuzdulva, idén másodjára szervezik meg A vár legjobb íjásza elnevezésű versenyt. A Marosszéki Íjászok megmérettetésén hagyományos történelmi íjjal lőnek majd, hol a várfalról, hol egy leomló várrészről.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. március 21., kedd

Annyi fellépésük lesz Bagossyéknak Magyarországon, hogy a Balatonra költöznek

Alig tíz napja, hogy fizikai formátumban is megjelent a Bagossy Brothers Company újabb nagylemeze. A Nap felé című albumot hétvégén Marosvásárhelyen is bemutatja a gyergyószentmiklósi zenekar, amelynek tagjai múlt évben a koncertdömping miatt annyit utaztak, hogy másfélszer megkerülhették volna a Földet.

Szász Cs. Emese 2017. március 21., kedd

Szinte színházat sem látott, mégis színésznő lett

Nem kényeztették el szerepekkel, sokáig kézzel-lábbal kellett csápolnia a színpadon, hogy észrevegyék, most pedig húsz egyéni díjjal büszkélkedhet. B. Fülöp Erzsébet egy hete Kemény-díjat vehetett át a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház „71. születésnapján”.

Szász Cs. Emese 2017. március 21., kedd

Betekintést nyújtanak az ortodox zsidó nők rituális fürdőjébe

A mi alapvetően prűd társadalmunkban keveset beszélünk a testről, annak szabadságáról, így igazán érdekesnek tűnhet a végzős színésztanoncok legújabb bemutatója. A Gáspárik Attila által rendezett Mikvé című előadás az ortodox zsidó nők rituális fürdőjéről szól.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. március 15., szerda

Vásárhelyiek és csíkiak az erdélyi író novellájából készült filmben

Kisfilm készül Sánta Ferenc brassói születésű Kossuth-díjas író Téli virágzás című novellájából. Az önéletrajzi ihletettségű műben Szélyes Ferenc marosvásárhelyi színművész játssza az öreg írót, Szélyes Andrea pedig a jelmezeket tervezte, bizonyos jeleneteket Mikházán forgattak. A nyárra elk&

Szász Cs. Emese 2017. március 14., kedd

Így ünnepel Maros megye magyarsága

Kulturális műsorokkal és ünnepélyes koszorúzásokkal emlékeznek meg az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulójáról Maros megyében is.

Szász Cs. Emese 2017. március 14., kedd

Iskolákat összekötő gólyabál

Versenyző gólyák, szurkoló csapatok, a kilencedikes gólyáktól kezdve a tizenkettedikesekig számos fiatal készül már az idei marosvásárhelyi Városi Gólyabálra.

Szász Cs. Emese 2017. március 14., kedd

Audiovizuális ünnepi slam a magyar nemzeti ünnep alkalmából

A slammerektől megszokhattuk, hogy mindig valami szokatlannal rukkolnak elő. Ilyen volt a március 15-éről szóló szófaragás is. Idén azonban már nem teljesen újdonság, hogy szabadságról, forradalomról és nemzeti érzésekről slammelnek a magyar nemzeti ünnep alkalmából. Mert a szókovácsok szeretnek leporolni bizonyos témákat, ezzel is aktualizá