HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2019. március 19., kedd

Teremtéstörténettel turnézik Berecz András mesemondó

Teremtéstörténettel érkezik ismét Erdélybe Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó. Előbb Nagykárolyban, majd Marosvásárhelyen láthatja-hallhatja a közönség a tenger hullámain partra sodort első lány történetét, aki újabb és újabb teremtésre ösztönzi a Teremtőt.

Szász Cs. Emese 2019. március 17., vasárnap

Közkedvelt víkendtelepi étteremnél pusztítottak a lángok

Étterem égett le vasárnapra virradóan a marosvásárhelyi Víkendtelepen. A 200 négyzetméternyi felületen elterjedt tűzzel öt órán át küzdöttek a tűzoltók. Emberi áldozata szerencsére nincs a szerencsétlenségnek.

Szász Cs. Emese 2019. március 16., szombat

Hárman sérültek meg a frontális ütközésben

Egy autó áttért a menetirányával ellentétes forgalmi sávba – ez okozta szombat délben azt a balesetet, amely miatt nehézkesen lehetett közlekedni Marosvásárhely és Maroskeresztúr között. A balesetben hárman sérültek meg: a két összeütközött gépkocsi vezetője, illetve egy utas.

Hallgassa online rádióinkat
Szász Cs. Emese 2019. március 14., csütörtök

Tíz bűnös ember: a legjobbak közt a vásárhelyi alkotópáros új darabja

Újra bekerült a POSZT versenyprogramjába Sebestyén Aba és Székely Csaba közös munkája. A marosvásárhelyi alkotópáros ezúttal a budapesti Radnóti Színházban dolgozott, de igazi erdélyi csapattal aratják le a sikert.

Szász Cs. Emese 2019. március 13., szerda

Székelyek a Kilimandzsárón: az akarat és a kitartás visz fel a hegyre

Nem feltétlenül a fizikai felkészültség, hanem a pszichikai jelenlét visz fel leginkább a hegyre – állítják a Székelyek a magasban elnevezésű expedíció marosvásárhelyi tagjai, akik nemrég tértek haza Afrika legmagasabb csúcsának a meghódításáról. Az 5985 méteres Kilimandzsáró azonban nem fogott ki senkin.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2019. március 13., szerda

Dzsesszdobbantó, amely egyszerre élmény és iskola

Már több mint tízéves múlt van a marosvásárhelyi ifjúsági dzsesszverseny és fesztivál háta mögött, amelyet sokszor dobbantónak használnak a fiatal zenészek. Az elmúlt években a színfalak, a szervezés kulisszái mögött egyre gyakrabban láttuk a fesztiváligazgató mellett Sárik Péter dzsesszzongoraművészt.

Szász Cs. Emese 2019. március 11., hétfő

Születésnap díjátadóval: 73 éves lett a Nemzeti

A fiatal színészek egyik kiemelkedő képviselője kapta idén a Kemény-díjat, amelyet stílusosan a Székely Színház születésnapján adnak át minden évben Marosvásárhelyen. A díjazott a sokak által csak Petőfi Sándor és Humphrey Bogart közös gyermekeként emlegetett Varga Balázs színművész lett.

Szász Cs. Emese 2019. március 09., szombat

Motiváló életpályák „robbantak” a Dinamiton

Ki számít sikeresnek, és ki lehet példakép a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára? Noha sokan egyértelműen az online téren dolgozókat és a vállalkozókat említenék, a Dinamit! sikerkonferencia szervezői szerint a tanító bácsi ugyanúgy motiválhatja a tizenéveseket, mint a repülőgép-pilóta.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2019. március 06., szerda

Visszaadni valamit a sok segítségből

Annál rosszabb hírt talán nem is kaphat egy szülő, mint hogy gyermeke daganatos beteg. Egy ilyen hír változtatta meg 2005-ben Farczádi Gabriella és családja életét is, amikor kiderült, hogy 13 éves fiúknak csontrákja van: egy évig harcoltak a betegséggel.

Szász Cs. Emese 2019. március 05., kedd

Tömény problémafelvetés: új „kalandokba” bocsátkozik a vásárhelyi teátrum

Tömény problémafelvetés jellemzi a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház új előadását, de annyira, hogy manapság minden mondatából megélne egy kortárs német szerző.

Szász Cs. Emese 2019. március 05., kedd

Továbbra is aggasztó méreteket ölt az intolerancia és a gyűlöletbeszéd szintje

A romániai diszkrimináció fő célpontjai a homoszexuálisok, a romák és a bevándorlók, míg mi, magyarok csak a hetedikek vagyunk a listán, de a válaszadók 15 százaléka semmiképp sem barátkozna egy magyarral – derül ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács megrendelésére készült IRES-felmérésből.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2019. március 05., kedd

Jóllakni féláron

Régi néphagyományt feleleveníteni és magyarországi példát meghonosítani igyekszik a PanGastRo Egyesület Székelyföldön a Falánk csütörtök elnevezésű kezdeményezéssel. Lényege nem csak az, hogy az akciós menüvel vendégeket csalogassanak az éttermekbe.

Szász Cs. Emese 2019. március 03., vasárnap

Székelyek a magasban: Afrika teteje meghódítva

Jó hír Afrikából: a célkitűzés sikerült, a Székelyek a magasban expedíció minden tagja szerencsésen felért a Kilimandzsáró csúcsára. Az expedíció tagjai már a fáradalmakat pihenik.

Szász Cs. Emese 2019. március 01., péntek

Megszünteti az oktatási minisztérium a túl korai iskolakezdést

Hétfőn kezdődik az előkészítő osztályba való beiratkozás első szakasza. Bár sokáig úgy tűnt, a beiratkozás módszertanában nem történt változás, csütörtökön kiderült, hogy szigorítottak: idén kizárólag azokat a gyerekeket lehet iskolába íratni, akik december 31-éig betöltik hatodik életévüket.

Szász Cs. Emese 2019. február 27., szerda

„Közérzeti” műsorral rukkol elő az Erdély TV

A híradó mellett még egy napi élő műsorral jelentkezik az Erdélyi Magyar Televízió. A március 4-étől induló Mozaik a szerkesztők szerint „közérzeti” műsor, és több szempontból is mérföldkőnek számít a csatorna életében.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2019. február 26., kedd

Klubba tömörülnek a Maros megyei menedzserek

A munkaerőhiány ugyanúgy aggasztja a Maros megyei vállalkozásokat, mint a jövendő vezetők, középvezetők hiánya, de aggodalomra ad okot a pályázatokkal, adózással és szervezetépítéssel kapcsolatos ismeretek hiánya is.