HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. július 18., szerda

Mindjárt kezdődik Tusványos, ezt érdemes tudni előtte

Szenvedélyünk Tusványos – ez a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idei mottója. Noha első hallásra furának tűnhet a címként is funkcionáló mottó, a szervezők állítják, több százezer embernek szenvedélye Tusványos, van, akinek már 29 éve, a kezdetektől.

Szász Cs. Emese 2018. július 16., hétfő

Házasság „készül” a csűrszínpadon

Felvidéki színészek, magyarországi rendező, az előadás bemutatója pedig Erdélyben. Ilyen egy igazi koprodukció, így készül az Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című előadása, amelynek bemutatóját hétvégén tartják a mikházi Csűrszínházban.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. július 12., csütörtök

Arra biztatják a hölgyeket, hogy bátran pattanjanak kerékpárra

Virágos ruhák, magas sarkak és virágos, kosaras biciklik – így fognak kinézni vasárnap délután Marosvásárhelyen a hölgyek, akik számára negyedik alkalommal szerveznek Skirtbike felvonulást.

Szász Cs. Emese 2018. július 11., szerda

Résztvevői rekordot döntött a Vibe Fesztivál

Csaknem tízezerrel többen buliztak a Maros-parton idén, mint a múlt évben, a második Vibe Fesztivált így résztvevői rekorddal zárhatták a szervezők. Összesen csaknem 34 ezren fordultak meg a rendezvényen, ezzel pedig teljesült a szervezők célkitűzése is.

Szász Cs. Emese 2018. július 10., kedd

Barabási Albert László lesz a Teleki Téka vendége

A csíkkarcfalvi születésű világhírű tudós, Barabási Albert László lesz a marosvásárhelyi Teleki Téka Beszélő könyvek-estjeinek következő vendége.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. július 08., vasárnap

Napközben beszélgetések, délután koncertek, este bulik: ilyen volt a második Vibe Fesztivál

Négy napig tartott a fesztiválhangulat a Maros-parton, ahol több mint 50 fellépő koncertezett több ezer bulizó fiatalnak a második Vibe Fesztiválon. Idén sem úszták meg „szárazon” a fesztiválozók.

Szász Cs. Emese 2018. július 06., péntek

Programbőség a Gézengúzok gyerekfesztiválon

Péntektől vasárnapig zajlik a nagy sikernek örvendő Gézengúzok gyerekfesztivál a nyárádszentlászlói Pásztortűz Panzió területén.

Szász Cs. Emese 2018. július 04., szerda

Adománygyűjtés a terepfutóverseny fő célja

Az egykori marosvásárhelyi polgármester, Fodor Imre nevével fémjelzett terepfutóversenyt szervez az Outward Bound Romania a Maros Megyei Sport- és Ifjúságügyi Igazgatósággal partnerségben.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. július 04., szerda

Nulladik nappal rajtol a VIBE Marosvásárhelyen

Bár hivatalosan csütörtökön kezdődik a 2. VIBE Fesztivál, már szerda este megnyílnak a fesztiválkapuk, s egy nulladik napi összerázó buli is várja a fesztiválozókat.

Szász Cs. Emese 2018. július 03., kedd

Szakmai díjakkal tért haza a vásárhelyi színház Kisvárdáról

Tavaly egyfajta tiltakozásként távol maradt Kisvárdától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, idén viszont nemcsak elmentek, de két díjjal tértek haza. Varga Andreát a legjobb női főszereplőnek választották, míg Bíró József színművészt életműdíjjal jutalmazták.

Szász Cs. Emese 2018. július 02., hétfő

Három diák, akiknél rosszkor volt a mobil

Szerdáig kell várniuk az érettségizőknek, hogy megtudják, milyen jegyeket kaptak az elmúlt héten megírt írásbeli dolgozatokra. Maros megyében 3268 beiratkozott diákból végül 3055-ön tették le a vizsgákat. Három diákot viszont kizártak, mert mobiltelefont kaptak náluk.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. június 27., szerda

Tizenhatodik alkalommal szerveznek Csűrszínházi Napokat

Tizennyolc éve már, hogy nyaranként színházi élményeket kaphatunk Mikházán, de a Csűrszínházi Napok néven egész hétvégés programot is immár tizenhatodik éve szerveznek. Idén június 29. és július 1. között várják a színház iránt érdeklődőket a Széllyes Sándor Csűrszínházba.&a

Szász Cs. Emese 2018. június 25., hétfő

Látványosnak ígérkezik a hamarosan kezdődő VIBE Fesztivál

Másfél hét múlva kezdődik a magyar diákok legnagyobb találkozójának szánt VIBE Fesztivál. A múlt évi első kiadáson huszonnégyezer fesztiválozó volt jelen, a szervezők számítása szerint idén még többen vesznek részt a nappali programokban is bővelkedő Maros-parti fesztiválon.

Szász Cs. Emese 2018. június 24., vasárnap

Marosszéki Lófuttatás angol futammal is

Az alacsonyabb hőmérséklet ellenére is sikeres volt a hétvégén immár hatodjára megszervezett Marosszéki Lófuttatás.

Szász Cs. Emese 2018. június 21., csütörtök

Hatodik alkalommal hívják haza a marosvásárhelyieket

A visszaszámlálás elkezdődött: jövő hétvégén zajlik hatodik alkalommal a marosvásárhelyiek világtalálkozója, idén először hetekkel hamarabb, mint a Vásárhelyi Forgatag. A világtalálkozó a vásárhelyiségről szól a vásárhelyieknek és az elszármazottaknak.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. június 20., szerda

Kiszínezi a várost a Vásárhelyi Forgatag

A kevesebb néha több elv mentén szervezik a hatodik Vásárhelyi Forgatagot, ami azt jelenti, hogy nem akarnak ötszáz programot, inkább a különlegesebb, érdekesebb, ritkaságszámba menő programpontok számát igyekeznek gyarapítani.