HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. szeptember 21., csütörtök

Parádézó légi járművek Vármező fölött

Az ország élvonalához tartozik Maros megye, ami a hőlégballonozást illeti, az ország 12 pilótájából négy itt van. Nem csoda, hogy évről évre itt szervezik meg a Hőlégballon Parádét, ezúttal is Vármezőn szeptember 22–24. között.

Szász Cs. Emese 2017. szeptember 01., péntek

Opera és balett Székelyföldön is

Tizenkét kamion, kilenc autóbusz, valamint a Magyar Állami Operaház szólistái, a Magyar Nemzeti Balett, az Opera Zenekar és az Opera Kórus összesen 380 művésze és munkatársa vesz részt a 133 éves Magyar Állami Operaház első erdélyi és partiumi turnéján.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. augusztus 28., hétfő

A média helyzetéről a Vásárhelyi Forgatagon

A kulturális és szórakoztató programok közt a Forgatag egyik kis színfoltja a majdnem minden napra jutó kerekasztal-beszélgetések sora, amelyek között a médiahelyzetbe tekinthettek bele az érdeklődők szakemberek irányításával.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 21., hétfő

Épül a Hagyományok Háza Erdélyben is

Aki a népzene, néptánc, néphagyományok szerelmese, annak biztosan nem kell bemutatni a Hagyományok Házát, amely a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és tovább éltetésére létrehozott nemzeti intézmény.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 16., szerda

Első alkalommal érkezik nyolc erdélyi és partiumi városba a Magyar Állami Operaház

Útra kel a Magyar Állami Operaház, másfél évig a világ különböző tájain mutatnak be teljes értékű opera- és balettelőadásokat. Az OperaTúrának nevezett projekt érinti Marosvásárhelyt is.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. augusztus 11., péntek

Gitárfesztivál a hétvégén is

Érdemes még a hétvégén kihasználni, hogy a világ legnevesebb gitárművészei Marosvásárhelyen tartózkodnak és különleges koncertekkel, hangversenyekkel lépnek fel. A 12. Harmonia Cordis Gitárfesztivál vasárnap estig tart még.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 08., kedd

Baranov arra vezeti a koncertezőt, hogy a zene mondanivalójára koncentráljon

Több nemzetközi gitárművész különleges koncertjével rajtol kedden a Harmonia Cordis Gitárfesztivál. Kelet-Európa legnagyobb és legnépszerűbb gitárfesztiváljának idén is Marosvásárhely ad otthont augusztus 8–13. között.

Szász Cs. Emese 2017. augusztus 01., kedd

Gitárfesztivállal csábítanak Marosvásárhelyre

Jövő héten gitárszólamokkal telik meg nemcsak a marosvásárhelyi Kultúrpalota, hanem az egész város, ugyanis a 12. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál keretében a várban és Marosvásárhely több pontján is fellépnek a világ legnevesebb gitárművészei.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. június 26., hétfő

Mostmár tényleg meg lehet mártózni a Medve-tó vizében

Bár péntekre ígérték a szovátai Medve-tó nyitását, a múlt heti viharok után megjelent egy sárga szennyeződés a tó felszínén, amit ki kellett vizsgáltatni egészségügyi szempontból. Ezért a hétvégén zárva maradt a strand kapuja.

Szász Cs. Emese 2017. június 21., szerda

Három napig a lovas programoké a főszerep Erdőszentgyörgyön

A meghirdetett kétnapos rendezvény helyett háromnapos lesz az idei Marosszéki Lófuttatás. A szombat és vasárnapi események mellett már pénteken elkezdődik az eseménysor Erdőszentgyörgyön. Ugyanakkor a szervezők megemelték a megnyerhető díjak összegét is.

Szász Cs. Emese 2017. június 18., vasárnap

Kezdődik a Születés Hete

Az Alvó csodák és a Császárnők című két fotókiállítással nyílik Marosvásárhelyen a Születés hete rendezvénysorozat hétfőn, amely a kismamákat, szülőket hivatott tájékoztatni választási lehetőségeik felől.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. június 05., hétfő

Lehet jelentkezni a Gézengúzok Gyerekfesztiválra

Megnyílt a II. Gézengúzok Gyerekfesztivál regisztrációja. A kifejezetten gyerekeknek szóló rendezvény idén július 7–9. között tartják, a helyszín továbbra is Nyárádszentlászló. A szervezők azt ígérik, idén nagyobb figyelmet szentelnek a nagyobb gyerekekre, de új játékokkal is készülnek.

Szász Cs. Emese 2017. június 01., csütörtök

Mesevásár: összművészeti gyerekfesztivál Marosvásárhelyen

Újdonság a gyermeknapi programok sorában a marosvásárhelyi Mesevásár, amelyet a gyermeknap apropóján az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház udvarán rendeztek be. Ám ez nemcsak mesekönyvvásár, hanem egyfajta összművészeti fesztivál a gyerekeknek.

Szász Cs. Emese 2017. május 30., kedd

Az újrahasznosításra oktatják az óvodásokat

A környezettudatosságra nevelést kisgyerek korban kell elkezdeni. A marosvásárhelyi 8-as számú óvodában évről-évre megtanítják az alig totyogó gyerekeknek is, hogy nem minden szemét, ami úgy néz ki.

Szász Cs. Emese 2017. május 28., vasárnap

Gyermeknapi programkavalkád Marosvásárhelyen

Már lélekben készülődnek a június elsejei gyermeknapra a szülők és természetesen a gyermekek is, és hogy ne csak plusz édességet jelentsen ez a nap, összefoglaljuk, milyen programokkal lehet megajándékozni az ünnepelt gyermekeket Marosvásárhelyen.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2017. május 24., szerda

Mindenütt jó, de a legjobb két részben

A Tompa Miklós Társulat idei évadának utolsó nagytermi bemutatója Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című darabja, amelyet „mindenütt jó, de legjobb két részben” műfaji megjelöléssel láttak el az alkotók.