HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2019. január 18., péntek

Lavinaveszély van a Maros megyei hegyekben

Kettes és hármas fokozatú lavinaveszély van a Maros megyei hegyekben, míg Hargita megyében minimális a hócsuszamlás esélye. A túrázókat ennek ellenére óvatosságra intik a jelentős hótömeg miatt: sílécek, hótalpak nélkül senki ne induljon útnak. 

Szász Cs. Emese 2019. január 18., péntek

Szülőföldön magyarul: talán soha nem késett még ennyit az új igénylők kifizetése

Körülbelül hétezren várják még a Szülőföldön magyarul támogatási program pályázatainak kifizetését. Noha a tervek szerint a kifizetéseknek decemberig meg kellett volna történniük, sokan még értesítést sem kaptak arról, hogy milyen fázisban van a pályázatuk.

Szász Cs. Emese 2019. január 16., szerda

Megváltozott nyaralási szokások: már előre tervez az utazó

Míg néhány éve elképzelhetetlennek tűnt az utazási irodák számára is, hogy már januárban nyaralásokat foglaljanak az utazóik, mára ez teljesen elterjedt. A szabadságolók rájöttek, amellett hogy olcsóbb az előre lefoglalt nyaralás, a választék is több ilyenkor.

Hallgassa online rádióinkat
Szász Cs. Emese 2019. január 15., kedd

Menő és jövedelmező állást szeretnének a fiatalok

Az IT-szektor és az orvoslás vonzza leginkább a mai középiskolásokat. Egy országos felmérés szerint a diákok kétharmada ebben a két szakmában képzeli el jövőjét tanulmányai befejezése után, míg szakmunkás és pedagógus szinte senki sem akar lenni.

Szász Cs. Emese 2019. január 14., hétfő

Napok kérdése, és kezdődik a magyar szecesszió gyöngyszemének tartott épület felújítása

A marosvásárhelyi Kultúrpalota hamarosan kezdődő felújítása során a Tükörterem restaurálási munkálatainak látnak neki először, de megújul majd a teljes tetőszerkezet, a homlokzat, valamint a több mint száz éves orgona is. A tervek szerint ez idő alatt nem kell majd teljesen lezárni az épületet.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2019. január 03., csütörtök

Ezek lesznek a hétvégéket elkerülő idei munkaszüneti napjaink

A tizenöt hivatalos munkaszüneti napból 2019-ben tíz esik hétköznapra. Emellett egyelőre úgy tűnik, hogy csak két hosszú hétvégénk lesz még idén, ha a kormány egy-egy plusz szabadnap beiktatásával nem változtat ezen.

Szász Cs. Emese 2018. december 26., szerda

Hónapokig is elhúzódhat, de érkezik az anyasági támogatás

Lassan egy éve már, hogy az erdélyiek számára is igényelhető a Magyarországon már jól ismert Köldökzsinór program, azóta mintegy háromezer újonnan megszületett gyerek után igényelték a pénzt csak Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán. Közben a kifizetések is elkezdődtek.

Szász Cs. Emese 2018. december 24., hétfő

Kiszámoltuk: ennyibe kerül a karácsonyi menü

A fa alá való ajándékok beszerzése mellett bizony pénzbe kerül minden évben a karácsonyi menü is, nem is kevésbe, ugyanis ilyenkor mindig kicsit többet, kicsit különlegesebbet igyekszünk az asztalra tenni, mint a hétköznapokban. Egy hagyományos karácsonyi ételsor költségvetését számoltuk ki.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. december 24., hétfő

Megkülönböztető jelzésekkel látják el a hegyimentő szolgálat autóit

Megszületett a döntés: jövő évtől megkülönböztető jelzésekkel szerelik fel az Országos Hegyi, Vízi és Barlangi Mentőszolgálat autóit. Ez nemcsak az életmentés folyamatát gyorsítja majd fel, de biztonságosabbá is teszi a hegyimentők munkáját.

Szász Cs. Emese 2018. december 20., csütörtök

Szilveszteri Hahota: semmi politika, semmi trágárság

Politika és trágárság nélkül, csak a félreértéseken alapuló klasszikus kabaré elemeivel szórakoztatja a közönséget a Hahota Színtársulat idei szilveszteri kabaréja. A Hülyeség nem akadály című műsor ezúttal is négy bohózatból áll.

Szász Cs. Emese 2018. december 18., kedd

Karácsonyra hangoló vásár Marosvásárhelyen

Azt már megszokhatták a marosvásárhelyiek, hogy minden hónap harmadik péntekén jelentkezik a Local Farmers' Market nevű hagyományos kézműves- és termékvásár a Rákóczi-lépcső aljában, de a karácsony előtti rendezvény mindig valamivel másabb, különlegesebb.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. december 15., szombat

Fölszállott a páva: két erdélyi produkció is döntős lett

Múlt héten a kolozsvári Tokos zenekar, ezúttal a vargyasi Borbáth Szilveszter jutott tovább a Fölszállott a páva középdöntőjéből. Mindkét produkciót a közönségszavazatok juttatták tovább, így a december 21-ei döntőben két erdélyi produkciónak is szurkolhatunk.

Szász Cs. Emese 2018. december 15., szombat

Karácsony: az idő lenne a lényeg, mégis az ajándékozást mérik

Noha karácsonykor a legfontosabb a családdal együtt töltött idő volna, azért költekezésről, ajándékvásárlásról is szól az ünnep és a téli szünidő. A Ferratum Group karácsonyra vonatkozó felméréséből kiderül, hogy ruhaneműt vásárolunk leginkább ajándékba.

Szász Cs. Emese 2018. december 13., csütörtök

Kádár Annamária két új könyvét mutatják be Marosvásárhelyen

Egyszerre két új könyvvel is jelentkezik a sokak által csak mesepszichológusként ismert Kádár Annamária: egy rendhagyó kötettel mondhatni forradalmasítja a jól megszokott babanaplókat, ugyanakkor megírta Lilla és Tündérbogyó meséinek a folytatását is, mindkettőt bemutatják pénteken.

Szász Cs. Emese 2018. december 13., csütörtök

A jelen színháza a múlt fényében

A múlt fényében érthetjük meg a jelen színházát – hangzott el a 19. Nemzetközi Színháztudományi Konferencia megnyitóján. Az eseményt idén Színház és történelem – a jelen lévő múlt címmel rendezi meg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem.

HIRDETÉS
Szász Cs. Emese 2018. december 11., kedd

Közismert személyek öltenek pincérkötényt magukra egy jó ügyért

Polgármester, múzeumigazgató, rádiós műsorvezető vagy mesepszichológus – mind-mind pincérkötényt köt az elkövetkező két hétben. Nem azért, mintha szakmát váltottak volna, de egy-egy estére elvállalták, hogy borravalót gyűjtenek a marosvásárhelyi Gyermekgyógyászati Klinika javára.