Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megszólalt a felfüggesztett kórházigazgató, a megyei tanács elnöke pedig kiállt mellette

Simon Virág 2020. április 03., 13:56 utolsó módosítás: 2020. április 03., 15:24

A Maros Megyei Klinikai Kórház volt igazgatója, Ovidiu Gârbovan szerint visszaélés történt a felfüggesztésével kapcsolatban. Az ügyben megszólalt Péter Ferenc, a megyei önkormányzat elnöke is.

Megszólalt a felfüggesztett kórházigazgató, a megyei tanács elnöke pedig kiállt mellette
galéria
Ovidiu Gârbovan igazgató Fotó: Haáz Vince

Csütörtök délután Maros megye prefektusa a szükségállapot idejére felfüggesztette Ovidiu Gârbovan igazgatót, arra hivatkozva, hogy nem tudott kellőképpen helytállni a jelenlegi helyzetben.

„Kulcsrakészen” hagyott klinikák

Ovidiu Gârbovan a Telegraful de Mureș lapnak fejtette ki véleményét a felfüggesztéssel kapcsolatban. Kiemelte, ő a kijelölt menetrend szerint végezte, végeztette el a munkálatokat, és az általa vezetett kórház minden részlege készen áll ahhoz, hogy a koronavírussal fertőzött betegeket fogadja. Elmondta, hogy

a Gheorghe Marinescu utcai kórházépület mellett a régi szülészeti klinika, a tüdőklinika és az I-es Pszichiátriai Klinika egy-egy részét is előkészítették a koronavírusos betegek ellátására.

Az igazgató szerint kulcsrakészen hagyta a különböző klinikákat, és felfüggesztésével visszaélés történt.

Péter Ferenc kiáll az igazgató mellett

A Maros Megyei Klinikai Kórházat fenntartó megyei önkormányzat elnöke, Péter Ferenc szerint egyoldalú döntést hozott Maros megye prefektusa. Véleménye szerint a kórház megfelelően fel van készülve a koronavírusos betegek fogadására. A megyei tanács által az elmúlt két hétben kiutalt 3,7 millió lejből

új orvosi eszközökkel és berendezésekkel bővítették a kórház felszereltségét,

valamint a védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek készletét is kiegészítették. Több mint huszonötezer sebészeti maszk, több mint ötvenezer sebészeti kesztyű, csaknem félmillió vizsgálatokhoz használt kesztyű és csaknem kilencezer orvosi védőöltözék áll a személyzet rendelkezésére. Ezek mellett ugyanakkor további szállítmányok kell érkezzenek.

A Gheorghe Marinescu utca 1 szám alatti kórház, amelynek nagy részében fogadni tudják a koronavírusos betegeket Fotó: Haáz Vince

A prefektus intézkedése kapcsán Péter Ferenc azt mondta, „a szükségállapot olyan jogköröket ad a prefektusnak, hogy akár egy versenyvizsga révén tisztségbe került kórházigazgatót is egyetlen tollvonással fel tud menteni. Elhamarkodott intézkedésnek tartom ugyan, de tudomásul vettem.”

A járvány első szakaszában a koronavírusos betegeket a fertőzőklinika fogadta és látta el. Péntektől azokat a koronavírusos pácienseket, akik más betegségekben is szenvednek (urológia, gasztroenterológia, belgyógyászat, sebészet, kardiológia) el tudják látni a Gheorghe Marinescu utca 1. szám alatti kórházépületben. Ugyanebben az épületben van kialakítva egy intenzív terápiás részleg, amely tizenkét lélegeztető géppel van ellátva a súlyos állapotban lévő betegek számára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat