Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Megjutalmazzák azt, aki a legtöbb lépést teszi meg az autómentes napon

Pethő Melánia 2018. szeptember 19., 14:42
HIRDETÉS

Huszadik alkalommal csatlakozik Gyergyószentmiklós az Európai mobilitási héthez, amelynek központi eseményeként szervezik meg az autómentes napot szombaton. Az akcióval a levegő tisztaságának és a város élhetőbbé formálásának fontosságára hívják fel a lakosság figyelmét.

A gyergyói autómentes nap hagyományos mozzanata a biciklis felvonulás. Idén is ezzel kezdődnek a programok Fotó: Pethő Melánia

„Az autómentes napon szeretnénk a művelődési ház előtti teret élettel, játékkal, zenéléssel, énekléssel, biciklikkel, görkorcsolyákkal, rollerekkel megtölteni, ezért partnerségre hívjuk a szülőket, hozzák ki a gyerekeket egy közös játékra, zenélésre, éneklésre” – írják közleményükben a szervezők.

Tudatják,

a programok délután 5 órakor kezdődnek a hagyományossá vált tömeges kerékpáros felvonulással, amely a főtéri parkból indul.

Erre a programszámra nemcsak bringásokat várnak a szervezők, hanem egyéb alternatív közlekedést használókat is.

Közlik továbbá, hogy a művelődési ház előtti térre való érkezést követően Just dance flashmob jellegű táncon vehetnek részt. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak eközben lehet aszfaltra rajzolni, míg a nagyobbak felmérhetik és kipróbálhatják, a hagyományoshoz képest mennyire más kerékpáros élményt nyújtanak a Bikkla elektromos kerékpárjai. Mindezek mellett mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni a Naturland Alapítvány által felállított akadálypályát, de szívesen látják azokat is, akik tennének egy őszi sétát, belehallgatnának az utcazenészek muzsikájába.

A programot Gyergyószentmiklós önkormányzata és a művelődési központ szervezi.

A megmozdulás programja

A tömeges kerékpáros felvonulás 17 órakor indul a főtéri parkból, és a szervezők által kijelölt távot megtéve érkezik a művelődési ház előtti térre. Itt 17 óra 45 perckor több programszám is kezdődik: Just dance és aszfaltrajz, kerékpáros akadálypálya, illetve Bikkla-tesztelés között választhatnak a résztvevők. Örömzenélés címmel 18 órától György László és barátai, illetve a Rafters zenekar szórakoztatja a jelenlevőket, és szintén 18 órakor lehet bemutatni a szervezőknek Mutasd a lépésszámod! nevű játék eredményeit. Ezzel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy a játékba benevezők maguk kell telepítsenek okoseszközeikre egy lépésszámláló programot, amivel a szeptember 22-ei teljesítményüket mérik. A szervezőknek az eredményt kell bemutatniuk. Az autómentes napon a legtöbb lépést megtett gyergyószentmiklósi lakos ajándékcsomagban részesül – ígérik a szervezők.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS