HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. augusztus 19., vasárnap

Székelyföldi turnéra készül a Magyar Állami Operaház

Nyolc székelyföldi településen mutatja be augusztus végi, szeptember eleji időpontokban a Magyar Állami Operaház Donizetti Szerelmi bájital című vígoperáját. A turné a nagy múltú Gördülő Opera-sorozat része.

Pethő Melánia 2018. augusztus 15., szerda

Ki segíthet a föld mélyén?

Hargita megyében háromszáznál is több barlang található, ám még sincs a megyének saját barlangimentő-szolgálata. Minimum tizenöten alakíthatnának szolgálatot, de csak hat képzett barlangi mentő van jelenleg. E szűkösség miatt gyakran távolabbi országrészekről érkeznek szakemberek menteni.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. augusztus 14., kedd

Nyílt napokkal zárták a lovasterápiás foglakozásokat

A lovasterápiás foglalkozásokba nyújtva betekintést, nyílt napokat tartott a hét végén a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány a Patás Barát, illetve az Örömhang(o)LÓ nevű programok résztvevői és hozzátartozóik számára.

Pethő Melánia 2018. augusztus 13., hétfő

Hordozós Családi Napokra hívják a gyergyószentmiklósi anyákat

A babahordozás megismertetése és népszerűsítése a célja annak a kétnapos rendezvénynek, amelyet idén másodjára rendez a Gyergyói Édesanyák Egyesületének részeként működő hordozós klub Gyergyószentmiklóson.

Pethő Melánia 2018. augusztus 13., hétfő

Természetközeli helyszínen nagyobb lenne a tábor vonzereje

Hogyan tovább Gyergyói Tánc- és Zenetábor? – a kérdés eldöntésére biztatták a szervezőket a múlt héten rendezett program kiértékelőjén a néptáncoktatók.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. augusztus 13., hétfő

Segítettek a pályaválasztási dilemmában

Ötödik nyara, hogy Gyergyószentmiklóson gyűltek össze egy hétre azok a fiatalok, akiket érdekel a helyi örmény katolikus egyesület által szervezett vezetőképzés. Ebben az évben utoljára találkozott a csoport, lévén, hogy befejeződött számukra a program.

Pethő Melánia 2018. augusztus 12., vasárnap

Barlanglátogatást tartanak a Súgónál

A Barlangászok világnapján, augusztus 14-én a Súgó-barlanghoz vár minden érdeklődőt a Gyilkostó Adventure Egyesület.

Pethő Melánia 2018. augusztus 12., vasárnap

A termés mellett a közösségi kertészkedés örömét is ellopták

Éveken át gondtalanul használták a gyergyószentmiklósi közösségi kertet az igénylők, a 28 parcella művelője együtt örvendett a jó termésnek. Mára ez megváltozott: bosszankodva beszélnek egymással – tolvaj, garázdálkodó teszi tönkre a kiskertet és annak hangulatát.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. augusztus 10., péntek

Tanácsok, amiket érdemes megfogadni a kánikula idején

Maradjanak a házban, lehetőleg egy légkondicionált vagy ventilált helyiségben és pihenjenek! – többek mellett ezt tanácsolja kánikula idejére a Hargita megyei tűzoltóság. Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben óvintézkedésekre hívják fel a figyelmet.

Pethő Melánia 2018. augusztus 10., péntek

Betelt a pohár: Árus Zsolt már a diszkriminációellenes tanácsot is bepanaszolta

Hivatali visszaélés miatt a legfőbb ügyészségnél panaszolta be az Országos Diszkriminációellenes Tanács vezetőtanácsát és egy alkalmazottját Árus Zsolt. Egy, a tavaly április óta húzódó ügye késztette erre a lépésre.

Pethő Melánia 2018. augusztus 07., kedd

Búcsús és falunapi ünnepre készülnek Gyergyószárhegyen

Nagyboldogasszony az egyházi év legnagyobb Mária-ünnepe, ezen a napon búcsús szentmisével ünnepel Szárhegy katolikus közössége, és immár hagyományosan e jeles naphoz kapcsolva szervezik meg a falunapokat is, amit idén augusztus 10–12. között tartanak.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. augusztus 07., kedd

Ha vasárnap és hétfő, akkor szükség esetén tartogatni, kérezkedni, vagy suttyomban megoldani

Kínos helyzetbe kerül az a járókelő, aki vasárnapi és hétfői napokon szeretné használni a közvécét Gyergyószentmiklóson, az illemhely ugyanis ezeken a napokon zárva tart. Máskor is csak azok használhatják, akikre 10 és 16 óra között tör rá az inger.

Pethő Melánia 2018. augusztus 06., hétfő

Főesperes lett Lóripap

Hivatalosan is beiktatták vasárnap délután a kolozs-dobokai kerület új főesperesét, a Szent Mihály-templom új plébánosát, a gyergyószentmiklósi születésű Kémenes Lóránt Zoltánt.

Pethő Melánia 2018. augusztus 03., péntek

A ragyával küzdenek a földeken

A meleg, esős, párás idő miatt idén az átlagosnál több gomba van az erdőkön, mezőkön. Ez viszont csak részben mondható jónak, mert a kártékony gombáknak is kedvez az időjárás, a haszonnövényekben tesznek jelentős károkat.

Pethő Melánia 2018. augusztus 03., péntek

Látható, tapasztalható a fejlődés a lovasterápiás foglalkozásoknak köszönhetően

Ragaszkodnak a lovasterápiás foglalkozásokhoz azok, akik már megtapasztalták ennek fejlesztő hatását, és reményekkel tele vágnak bele, akik csak hallottak arról, mi mindenben segít a módszer. A gyergyószentmiklósi Salvator Alapítványnál legalábbis ez a tapasztalat.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. augusztus 02., csütörtök

Sokan álltak a vöröskeresztesek ügye mellé

Segíts, hogy segíthessünk! – ezzel a mottóval indított adománygyűjtést július elején a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt, most pedig arról számolt be közleményben a szervezet, hogy lezárták az akciót. Az elsődleges célok teljesítéséhez szinte teljes egészében összegyűlt a pénz.