HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. április 23., hétfő

Egy napra a gyalogosok és kerékpárosok vehették birtokukba a gyergyószentmiklósi főteret

Civil szervezetek, intézmények karolták fel a gyergyószentmiklósi városvezetés által indított Miénk itt a tér nevű kezdeményezést, különböző foglalkozásokat kínáltak mindazoknak, akik kipróbálták, milyen, amikor biciklivel vagy akár gyalogosan veszik birtokukba a város főterét.

Pethő Melánia 2018. április 22., vasárnap

Hozzáértő szanitécek vetélkedtek

A hozzáértés mellett bátorságból, emberségből, összehangolt csapatmunkából is számot adnak azok a diákok, akik részt vesznek a Hozzáértő szanitécek elnevezésű megmérettetésen.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. április 19., csütörtök

Olyan is lesz az utcafelújítás alatt, hogy az autókkal nem tudnak majd beállni az udvarokra

Gyilkostó településen kezdték a kátyúzást, ahogy ott végeznek, Gyergyószentmiklós útjain is nekilátnak a gödrök betöméséhez. A Rákóczi Ferenc utca felújítása jövő hét elején kezdődik, ezzel együtt a Fogarassy Mihály utcában is elvégzi a hátralévő munkálatokat a kivitelező.

Pethő Melánia 2018. április 18., szerda

Havonta egy alkalommal a gyalogosoké lesz Gyergyószentmiklós városközpontja

Miénk itt a tér megnevezéssel új közösségépítő programot indít Gyergyószentmiklós önkormányzata. A főteret ajánlja „birtokba vételre” a városvezetés, azaz havi rendszerességgel programokkal csalogatja a lakókat a városközpontba. Ezekre az alkalmakra elterelik az itt áthaladó járműforgalmat.

Pethő Melánia 2018. április 16., hétfő

Lehetőség, hogy a hegyek között is megtermelhessék a háztájit

Caritas Vidékfejlesztés és partnerszervezete, a svájc iMythen-Fonds. Fóliaházak építéséhez nyújtanak támogatást a településen, palántákon és vetőmagokon kívül szakmai tanácsadást is biztosítanak azoknak, akik vevők a kezdeményezésre. Az első melegházat pénteken építették fel.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. április 16., hétfő

Gyergyószentmiklóson lép fel a Bekecs Néptáncegyüttes

A Klassz-Tavasz Fesztivál meghívottjaként két produkciót mutat be szerdán Gyergyószentmiklóson a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes.

Pethő Melánia 2018. április 12., csütörtök

Lovasterápia megannyi apró csodával

A korábban csak kézen fogva vezetett kislány a lovasterápia segítségével egyedül kezdett el járni – ez csak egy a számtalan eredmény közül, amely arra sarkallja a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítványt, hogy folytassa ingyenes lovasterápiás programját.

Pethő Melánia 2018. április 09., hétfő

Elültetik a Férfi Felelősség Fáját; „a nem adom fel” lelkületre buzdítanak Gyergyóban

A férfi értékek nélkülözhetetlenségére és a férfiak jövőteremtő felelősségére hívja fel a figyelmet a Férfiak Klubjának az az akciója, amelyen csemetéket ültetnek Kárpát-medence-szerte.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. április 09., hétfő

Ha gyergyószentmiklósi fiatal vagy, és van egy jó ötleted, támogatást is kaphatsz rá

Fiatalok kezdeményezéseinek megvalósulását, illetve tehetségük kibontakoztatását, fejlesztését támogatja az a program, amelyet egy Gyergyószentmiklósról elszármazott üzletember kezdeményezett, és tette meg az első lépéseket a támogatási tőke összegyűjtéséhez.

Pethő Melánia 2018. március 29., csütörtök

Keresztút székely-magyar népünk következő nemzedékéért

Egyre többen csatlakoznak a gyergyói örmény katolikus egyház által indítványozott nagyszerdai keresztúthoz, legutóbb közel félezren vettek részt a szertartáson. A zarándoklaton Jézus megfeszítésére emlékeznek a hívek, ugyanakkor sorskeresztjeiket is felviszik a városhoz közeli Csobot-hegyre.

Pethő Melánia 2018. március 28., szerda

A telefonos kattintástól a művészi fotókig

Egy telefonos kattintás keltette fel a fényképezés iránti érdeklődését, ma már óriásplakátokon láthatja munkáit a gyergyószentmiklósi Jakab Lóránt. Ő maga is meglepődött azon, hogy fotóstársai és az alkotásai iránt érdeklődők művésszé avatták.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. március 27., kedd

Szélesre tárta kapuit a Figura

Érezze jól magát, aki bekukkant a színházba – tájékoztatott a Figuránál tartott nyílt nap céljáról az intézmény vezetője. A színházi világnap alkalmából az egész napot kitöltő programokat úgy állították össze, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek a színház világába &am

Pethő Melánia 2018. március 27., kedd

Színházi emberek vallanak szakmájukról

A színházi világnapon rendhagyó programok által enged betekintést intézménye, társulata életébe, a szakma rejtelmeibe számos színház szerte a világon. Összeállításunkból kiderül, hogy a gyergyószentmiklósi Figuránál – benne élve – kinek mit jelent a színház.

Pethő Melánia 2018. március 26., hétfő

A teherforgalmi út mentén lakókat tájékoztatták arról, hogy mi vár rájuk a felújítás során

Tájékoztató jelleggel hívta fórumra a gyergyószentmiklósi városvezetés a teherforgalmi útszakasz mellett lakókat, hogy megismertesse az érintettekkel a Halász, a Békény és a Dózsa György utcák felújításának finanszírozására aláírt szerződés és a felújítási terv részleteit.

Pethő Melánia 2018. március 26., hétfő

Megadták a módját: 1404 húsvéti tojással díszítették fel a fát

Folytatva a két éve indított kezdeményezését, idén is tojásfával ajándékozta meg Gyergyószentmiklóst a Lórántffy Zsuzsanna Nőegylet.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. március 25., vasárnap

Rendhagyó, színházhoz kötődő élményben részesülni – nyílt nap a Figuránál

A színházi világnap alkalmából ismét szélesre tárja kapuit március 27-én a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. Az egész napos program során szakmai fogásokkal ismerkedhetnek az érdeklődők, kulisszatitkokba nyerhetnek beavatást.