HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. december 13., csütörtök

Díjazták a kiemelkedő diákok és tanárok teljesítményét

A tavalyi tanévben rendezett tantárgyversenyek megyei szakaszán elért kitűnő teljesítményeket jutalmazta csütörtökön a Hargita Megyei Tanfelügyelőség négy térségben. Gyergyószék negyvenhat diákja és huszonkilenc tanára részesült elismerésben.

Pethő Melánia 2018. december 12., szerda

Karácsonyi ajándék tanintézeteknek, kórházaknak

Szombatig várja a Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesületének gyergyóditrói szervezete a felajánlásokat karácsonyi gyűjtésére. Az adományokból kisgyerekeket örvendeztetnek meg. 

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. december 11., kedd

Négyezer lej adomány az értelmi sérültek központjának

Az értelmi sérülteket fejlesztő gyergyószentmiklósi központnak ajánlják fel idén is a szervezők a Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyen összegyűlt adományösszeget. A Napsugár az Esőben Egyesületet így több mint négyezert lejjel támogatják.

Hallgassa online rádióinkat
Pethő Melánia 2018. december 11., kedd

Gyergyói zene és tánc Budapesten

Gyergyói örökségünk címmel népzenészek, néptáncosok tartanak bemutatót szombaton a budapesti Fonó Budai Zeneházban.

Pethő Melánia 2018. december 10., hétfő

Angyali játékba kapcsolódhatnak be a gyerekek

Idén is megszervezi gyerekeknek szóló ajándékozó akcióját a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi kirendeltsége. Az Angyalok játéka nevű programban egymást örvendeztethetik meg ajándékaikkal a benevezők.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. december 09., vasárnap

Közel ötven csapat tüsténkedett a városnapi főzőversenyen

Rekordszámú résztvevővel zajlott a Szent Miklós Napok hagyományos programjaként szervezett Kárpát-medencei Disznótoros Főzőverseny és Süteménymustra, 47 csapat szállt versenybe a vándorserlegért a rendezvény szombati, sorban a kilencedik kiadásán.

Pethő Melánia 2018. december 07., péntek

Huszonöt év, tizenöt dal, egy lemez

Könnyűzenei válogatást állítottak össze az elmúlt 25 évben készült gyergyószéki vonatkozású dalokból. A tizenöt dalt tartalmazó lemez mesterpéldányát szombaton mutatják be a Szent Miklós Napok részeként.

Pethő Melánia 2018. december 05., szerda

Mintha a valódi Mikulást látták volna

Szent Miklós püspökkel találkozhattak a járókelők Gyergyószentmiklóson. „Voltak, akik szinte sírva jöttek, hogy ők mindig is hittek a Mikulásban, de most végképp meggyőződtek a létezéséről” – mondta megrendülten a pusztavámi férfi, akiben megjelenése folytán sokan a valódi Mikulást vélték felfedezni.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. december 05., szerda

Öt napon át ünnepel Gyergyószentmiklós

A hagyományos programok mellett újdonságokkal is várják a gyergyószékieket a Szent Miklós Napokra egészen vasárnapig. Az érdeklődők többek között koncerteken, disznótoros fesztiválon, sütemény- és  kocsonyamustrán vehetnek részt.

Pethő Melánia 2018. december 03., hétfő

Gyergyói karácsonyváró szokást mutattak be Felvidéken

A felvidéki Kassán adventi rendezvényen, Jánokon pedig betlehemes találkozón mutatta be a gyergyóalfalvi Domokos Pál Péter Hagyományőrző Egyesület a Szállást keres a Szent Család című ájtatosságát.

Pethő Melánia, Balázs Katalin 2018. december 03., hétfő

Valóban gyengébb gazdaságilag Gyergyószentmiklós, mint a térség községei?

Ha településfejlődésről esik szó a Gyergyói-medencében, többen a községeket emelik ki, elmarasztalva a térségközpontot, Gyergyószentmiklóst. Ezzel azonban nem feltétlenül értenek egyet az általunk megkérdezett polgármesterek.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. november 26., hétfő

Még lehet jelentkezni a Szent Miklós Napok versenyeire

Lejár a jelentkezési határidő november 28-án a gyergyószentmiklósi Szent Miklós napi seregszemlére, és közeleg a disznótoros főzőversenyre, illetve a forraltbor-készítő versenyre való benevezés határideje is.

Pethő Melánia 2018. november 19., hétfő

Férfi dalkör a katonadalok továbbéltetéséért

Nem hagyja feledésbe merülni a katonadalokat a Gyergyóditróban nemrég alakult férfi dalkör. A Ditrói Hagyományőrző Csoport keretében működő tizennégy tagú együttes legközelebb szombaton lesz hallható a ditrói hagyományőrző esten.

Pethő Melánia 2018. november 19., hétfő

Három osztályközösség alapozta meg a jó együttműködését

Nagy volt a túljelentkezés a Pro Terra Alapítvány idei összekovácsoló programjára, amelyen három osztályközösség vehetett részt, ahol többek között önismereti gyakorlatokat, csapatépítő és élménypedagógiai játékokat próbálhattak ki.

Pethő Melánia 2018. november 13., kedd

Tekerőpataki fiú ijedtségéből tanulhatnak most a gyergyóiak

Hiába érvényes a bérlet, este nyolc után nem utazhatnak ennek felmutatásával a diákok a Gyergyószentmiklósról induló, a környék településeit érintő buszjáratokon. Az iskolák kérésére hozták be az intézkedést a társaságok.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. november 13., kedd

Pályaválasztásról a Gyergyószéki Pedagógusok Fórumán

Pályaorientáció témában szervezik idén a Gyergyószéki Pedagógusok Fórumát, amelyet november 17–18-án tartanak a borzonti Rubin Panzióban. A képzés általános és alapvető célja a helyes önértékelésen alapuló jövőterv kialakítása.