Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Pethő Melánia 2019. január 19., szombat

Színes programkínálat a ditrói Fészekben

Két új programot indít az új évben a gyergyóditrói Fészek, a helyi édesanyák szervezete: az egyik a gyermekeknek, a másik pedig az anyukáknak, a nőknek szól. Emellett sok más, már ismert programra is várják az érdeklődőket.

Pethő Melánia 2019. január 16., szerda

Minőségi kiflit szeretnének, gyűjtik is érte az aláírásokat

Felhívást tett közzé kedden a Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesülete, kérve az érintett családokat, hogy aláírásukkal járuljanak hozzá kezdeményezésükhöz, amellyel a tej-kifli programban biztosított péktermékek minőségi javulását kívánják elérni.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2019. január 15., kedd

A közönségtől függ, hogy melyik dalok hangzanak el a Kiscsillag gyergyói koncertjén

A magyar kultúra napján, január 22-én lép fel Gyergyószentmiklóson a magyarországi Kiscsillag zenekar. A koncertnek a művelődési ház színházterme ad otthont, 19 órai kezdettel.

Pethő Melánia 2019. január 15., kedd

Fili-koncert Gyergyószentmiklóson

Különleges zenei élményben lehet része a gyergyószékieknek pénteken 19 órától: a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ nagytermében lép fel a Szentegyházi Gyermekfilharmónia.

Pethő Melánia 2019. január 14., hétfő

Jelentős útfelújítást terveznek Gyergyócsomafalván

Tavaly év végén közel 4,4 millió lejt hagyott jóvá a vidékfejlesztési minisztérium Gyergyócsomafalva önkormányzatának községi utak feljavítására. A támogatás odaítélésének feltétele egy hibátlan iratcsomó benyújtása.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2019. január 07., hétfő

Abigail bulija három színház közös előadásában

A Hargita megyében működő három önkormányzati fenntartású színház közös produkciójaként tekinthető meg Mike Leigh, brit szerző, filmrendező Abigail bulija című drámájának bemutatója pénteken, január 11-én a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban.

Pethő Melánia 2019. január 06., vasárnap

Felelevenítették és hazavitték a ditrói betlehemest

Emlékezet szerint legalább 25 éve nem adták elő Ditróban, de vasárnap, vízekerszt napján ismét bemutatták a valamikori „alszegi betlehemest”. Mint hajdanán, ezúttal is a nagytemplom volt a helyszíne a misztériumjátéknak.

Pethő Melánia 2019. január 03., csütörtök

Felújítanák a szárhegyi csengettyűt

Az alszegi csengettyű felújításáért fognak össze a gyergyószárhegyiek, ezt szeretnék elérni a Csengettyű utca és környékének lakói, akiknek szívügyük, hogy az utókornak is megmaradjon a régi építmény.

Pethő Melánia 2019. január 02., szerda

Mátyás nemcsak az új év, hanem a család első babája is

A Mátyás nevet kapta az az újszülött, aki január elsején hajnali 4 óra 20 perckor, az új év első kisbabájaként jött a világra a gyergyószentmiklósi kórház szülészeti osztályán.

Pethő Melánia 2019. január 01., kedd

Utcai szilveszterezés tűzijátékkal, szerencsemalaccal

Az új év köszöntésére idén is több százan vonultak a gyergyószentmiklósi művelődési ház előtti térre, kisebb-nagyobb csoportokból állt össze az utcai szilveszterezők társasága. Zene, tánc, pezsgőbontás, tűzijáték, tombolasorsolás adta az alaphangulatot a közös ünnepléshez.

Pethő Melánia 2018. december 27., csütörtök

Ez a gyergyószentmiklósi házszentelések programja

A Szent Miklós plébániához tartozó körzetben csütörtökön, karácsony harmadnapján már elkezdődtek a házszentelések Gyergyószentmiklóson. Mutatjuk a programot.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. december 19., szerda

Két krimi után mesekönyv

Kiadta első mesekönyvét Miklós Réka gyergyószentmiklósi író: a Miss Screwy csavaros árvái című könyv a napokban látott napvilágot. Bemutatóját csütörtökön tartják a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban.

Pethő Melánia 2018. december 16., vasárnap

Sokan adakoztak, hogy előbbre jusson a parókia felújítása

Jótékonysági estre hívta az embereket a gyergyószentmiklósi református egyház, hogy a befolyó összegből előbbre jusson a parókia felújítása.

Antal Erika, Molnár Rajmond, Pethő Melánia 2018. december 14., péntek

Csodasarok-díjak, amit nem maguknak, hanem az osztályközösségeknek nyertek a diákok

A szorgalmat, a kitartást, a tehetséget és a kreativitást értékelték Csodasarok-díjjal pénteken Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson. A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékát kisdiákok nyerték el osztályközösségeiknek.

Pethő Melánia 2018. december 13., csütörtök

Díjazták a kiemelkedő diákok és tanárok teljesítményét

A tavalyi tanévben rendezett tantárgyversenyek megyei szakaszán elért kitűnő teljesítményeket jutalmazta csütörtökön a Hargita Megyei Tanfelügyelőség négy térségben. Gyergyószék negyvenhat diákja és huszonkilenc tanára részesült elismerésben.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. december 12., szerda

Karácsonyi ajándék tanintézeteknek, kórházaknak

Szombatig várja a Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesületének gyergyóditrói szervezete a felajánlásokat karácsonyi gyűjtésére. Az adományokból kisgyerekeket örvendeztetnek meg.