HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. szeptember 21., csütörtök

Katasztrófavédelmi gyakorlatsor földrengéssel, kórházi tűzzel

Földrengés rázta meg Gyergyószentmiklóst csütörtök délelőtt, kicsivel később pedig rövidzárlat következtében tűz ütött ki a városi kórházban – ez volt a forgatókönyve a város négy tanintézetében, illetve a kórházban tartott katasztrófavédelmi gyakorlatsornak.

Pethő Melánia 2017. szeptember 20., szerda

Toy Story, ránk szabva

Akár a Toy Storyban – Játékháború c. mesefilmben –, a Figura új előadásában is megelevenedett játékok mutatják meg, hogy ők is éreznek, van akaratuk és képesek cselekedni.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. szeptember 20., szerda

Hamarosan igényelhető a fűtéspótlék Gyergyószentmiklóson – de ki jogosult rá?

Gyergyószentmiklóson szeptember 25-től igényelhető a fűtéstámogatás a 2017. november 1. és 2018. március 31. közötti fűtésszezonra. A tavalyi idényhez képest az igénylési feltételek nem változtak.

Pethő Melánia 2017. szeptember 19., kedd

Kápolnát avatott a maroshévízi református közösség

Egy nagy terv második állomását tudhatja valóra váltottnak a maroshévízi református közösség – kápolnát építettek abban a temetőben, amelyben már rendbe hozták az első világháborús hősök nyughelyeit.

Pethő Melánia 2017. szeptember 18., hétfő

Nem szeretne zárt csoport lenni a családosok közössége

A Remetei Családosok Közössége által szervezett Családi Napon helyiek és más településekről érkezők is szép számmal vettek részt. A programok feltöltődést, szórakozást, kellemes együttlétet nyújtottak kicsik, nagyok számára.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. szeptember 14., csütörtök

Családi napot tartanak Remetén

Második alkalommal szervez Családi napot Gyergyóremetén az Együtt a Jövőnkért Egyesület keretében működő Remetei Családos Közösség. A vasárnapi rendezvény alkalom arra, hogy kicsik, nagyok közösségként is megéljék, megünnepeljék azt, hogy jó családban élni.

Pethő Melánia 2017. szeptember 13., szerda

Előadásokban gazdag új évadra készülnek a Figuránál

Nem fognak unatkozni az elkövetkező időszakban a gyergyói színházkedvelők, az új évadban ugyanis gazdag kínálattal várja közönségét a Figura Stúdió Színház. Új és műsoron tartott előadások szerepelnek programjukon, amit vendégszínházak bemutatóival színesítenek.

Pethő Melánia 2017. szeptember 12., kedd

A kiemelkedő érettségi-eredmény jutalma nem maradt el Ditróban

Idén első alkalommal osztották ki a Székely ösztöndíjat a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakközépiskolában, a hétfői tanévnyitó ünnepségen.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. szeptember 12., kedd

Ifinapokra várják a gyergyószentmiklósi fiatalokat

Négy nap, 59 program, közel 150 résztvevő – számokban így vetíthető elő a szerdán rajtoló Ifinapok rendezvénysorozata. A gyergyószentmiklósi Ifitéka 14. alkalommal rendezi meg a közkedvelt vetélkedő-sorozatot, amelyre idén 7, egyenként 20 fős csapat nevezett be.

Dósa Ildikó , Pethő Melánia 2017. szeptember 11., hétfő

Iskolapadban a diákok

Véget ért a nagyvakáció, hétfő reggel már a napközikben, az iskolák udvarán, illetve a templomokban találkoztak a pedagógusok, a gyerekek és a szülők. Székelyudvarhelyen több mint hatezer iskolás és közel kétezer óvodás kezdte el az új tanévet.

Pethő Melánia 2017. augusztus 28., hétfő

A hegyimentés választja az embert, és nem fordítva

Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte szombaton a Salvamont Hegyimentő Szolgálat gyergyószentmiklósi egysége. A gyilkostói Turist Hotelben tartott eseményen életmentésről, turizmusról, legendákról, múltról, jelenről és jövőképről esett szó.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. augusztus 25., péntek

Támogatják a daganatos gyerekek kezelését

Daganatos betegséggel, leukémiával küzdő gyermekek, fiatalok számára térítésmentesen igényelhető a CancerEx AHCC elnevezésű kapszula a csíkszeredai székhelyű Juventutti Alapítványtól.

Pethő Melánia 2017. augusztus 21., hétfő

Jubilál a Katorzsa Néptánccsoport

Megalakulásának 10. évfordulóját szeptember első napjaiban ünnepli a gyergyóújfalvi Katorzsa Néptánccsoport.

Pethő Melánia 2017. augusztus 14., hétfő

A lovakon is érződött, hogy kedvükre való a gyerekek társasága

Mi mindenre képes egy sérült gyerek, ha felül a ló hátára, mennyire változik meg viselkedése, hogyan szenderül mély álomba a paci ringó mozgásától, hogyan hajt végre utasításokat, az állat miként hangolódik lovasára – láthatták mindazok, akik részt vettek a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány s

Pethő Melánia 2017. augusztus 13., vasárnap

Aki néptánctáborba jön, az értéket kap

Gálaelőadással ért véget szombaton a Gyergyóremetén hatodik alkalommal megrendezett Gyergyói Néptánc- és Zenetábor. A zárás előtt eseménykiértékelőt tartottak a szervezők és az oktatók.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. augusztus 09., szerda

Gyergyószárhegyen faluünnepre, Borszéken nosztalgia-hétvégére készülnek

Tartalmas programokkal ünnepel a hétvégén Gyergyószárhegy, három naposra tervezték az idei falunapok rendezvénysorozatát. Borszéken hatodik alkalommal hívják időutazásra a lakókat és látogatókat.