HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. november 24., péntek

A tévéshow-k árnyoldalaira világít rá a Figura új előadása

A kiválasztott címmel tantermi előadást mutat be a Figura vasárnap este a gyergyószentmiklósi színházban. A Dávid Péter által rendezett darab a tehetségkutató tévéműsorok, a valóságshow-k világát jeleníti meg, érzékeltetve azok árnyoldalait is.

Pethő Melánia 2017. november 21., kedd

Csapatépítőn az osztályközösségek – persze, ha a tanárok is úgy akarják

Nőtt az igény a csapatépítő tevékenységek iránt az iskolások részéről, idén például hét gyergyói osztályközösség jelentkezett az Élményhatás elnevezésű programra. Ezzel együtt a program szervezői kifogásolják, hogy egyes tanárok elutasítják a csapatszellem erősítését célzó programot.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. november 21., kedd

Hontalanítás a gyergyószentmiklósi színpadon

Hontalanítás című produkciójával vendégszerepel Gyergyószentmiklóson a szlovákiai Ifjú Szívek Táncszínház. Előadásukat kedden 19 órától mutatják be a művelődési ház színháztermében.

Pethő Melánia 2017. november 16., csütörtök

Gyergyóból indult, Budapesten állapodott meg, most visszaadna valamit szülővárosának

Gyergyószentmiklóson született, ma Budapesten él. Jól megy sora, mégis haza húz a szíve – Erdélyi Róbert gyerekként itthon kapta meg azokat az alapokat, amik később a siker felé vezető úton segítették.

Pethő Melánia 2017. november 14., kedd

Könyvtári vetélkedőt tartottak Áprily Lajos életéről

Három közpépiskola 30 diákja részvételével zajlott a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár által meghirdetett irodalmi és könyvtárhasználati vetélkedő, amelyet Áprily Lajos emlékére szerveztek. A díjazást a neves erdélyi költő, műfordító születésnapján, november 14-én tartották.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. november 13., hétfő

Koraszülöttek világnapjára készülnek Gyergyóban

Gyergyószentmiklóson először szervez programokat a Gyulafehérvári Caritas a koraszülöttek világnapja alkalmából. November 16–17-én előadásokra, beszélgetésekre, foglalkozásokra várják az érdeklődőket a Márton Áron Szociális Központba.

Pethő Melánia 2017. november 13., hétfő

Ipari sütőt és tűzifát hoztak adományként a Testvérvárosok kenyeréből

A legszükségesebbeket szerezték be és juttatták el a Szent Anna-otthonba a békési segítők. Jelentős mennyiségű tűzifát és egy ipari sütőt vásároltak Böjte atya gyergyószentmiklósi gyermekotthonának abból a bevételből, amit a Testvérvárosok kenyere nevű akciójuk során gyűjtöttek össze.

Pethő Melánia 2017. november 09., csütörtök

Három kötetet mutatnak be Gyergyóalfaluban

Három kiadvány bemutatójára várja az érdeklődőket a hét végén a gyergyóalfalvi Sövér Elek Alapítvány és a Kultúr Centrum Kft. a Petőfi Sándor Művelődési Házba.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. november 09., csütörtök

Egymás sajtjait értékelték a gazdák

Sajtkészítő gazdák kóstolgatták, értékelték egymás termékeit szerdán délelőtt a gyergyószentmiklósi Szent Benedek Tanulmányi Házban.

Pethő Melánia 2017. november 08., szerda

Nagy Botond lett a legjobb rendező a sepsiszentgyörgyi színházi fesztiválon

A Figura Stúdió Színház Anyegin című előadásával Nagy Botond nyerte el a legjobb rendezőnek járó díjat a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház által szervezett D-Butan-T Fesztiválon.

Pethő Melánia 2017. november 01., szerda

Süthetnek, főzhetnek a diákok az iskolában

Új rendeltetést kapott az egyik terem a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolában: konyha működik az egyik földszinti helyiségben. Ez nem azt jelenti, hogy étkezde nyílt a tanintézetben, és azt sem, hogy szakácsképzővel bővült volna profilja.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. október 29., vasárnap

Ezüstgyopár- és Mákvirág-díjat kaptak a Salamon Ernő Gimnázium diákjai és tanára

Összesen négy kitüntetéssel gazdagodott a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének idei díjátadó ünnepségén.

Pethő Melánia 2017. október 29., vasárnap

Pártfogók és pártfogoltak közös ünnepe

Hagyományosan, ünnepségen mutatták be idén is támogatóiknak az eltelt időszakban elért fejlődést a Gyulafehérvári Caritas gyergyószentmiklósi Esély-programjának foglalkoztatottjai.

Pethő Melánia 2017. október 29., vasárnap

Őszbúcsúztató szavalatokkal és megzenésített versekkel

Kányádi Sándortól választott gondolat volt a mottója a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium idei őszi szavalóversenyének. A rendezvény 28. kiadásán, szombaton több mint húsz diák előadásában hangzottak el szavalatok és megzenésített versek.

Pethő Melánia 2017. október 29., vasárnap

Beérett a munka gyümölcse: győzelemmel tért haza a gyergyói lány a népdalvetélkedőről

Népdaléneklésben jeleskedett a gyergyószentmiklósi Antal Csenge. A Fogarassi Mihály Általános Iskola ötödikes diákja első helyezéssel tért haza a Temes megyei Újszentesen tartott Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőről.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2017. október 26., csütörtök

A Gyergyószentmiklósról elszármazottak találkozójára készülnek

Az öt évvel ezelőtt útjára indított, Gyergyói Világvándor elnevezésű rendezvény második kiadásának előkészületei javában zajlanak, a népszerűsítő film elkészítése közben az iskolások már hangolódnak a decemberi eseményre.