HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. június 14., csütörtök

A nyári napfordulóhoz fűződő szokásokkal ismerkedtek a remetei gyerekek

A tűzugrás ugyan már nem szokványos eseménye a nyári napforduló utáni ünnepnek vidékünkön, de a Szent Iván-napi rituáléhoz kötődően még vannak emlékeik az időseknek – derül ki abból a kérdőíves felmérésből, amelyet kisiskolások családtagjainak bevonásával készítettek Gyergyóremetén.

Pethő Melánia 2018. június 13., szerda

Fákat, telefonoszlopokat döntött ki a vihar Gyergyószéken

Károkat okozott a kedd esti vihar Gyergyószék településein, a katasztrófaelhárító egységek beavatkozására néhány esetben szükség volt. Kidőlt fákat, ágakat távolítottak el a Bucsint átszelő, a Gyilkos-tó felé vezető országútról, illetve a libáni útról.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. június 11., hétfő

A gyergyói hurutos laskalevest kiáltották ki a legjobbnak a Ceglédi Laskafesztiválon

A jobbnál is jobb, Mindenek fölötti-díjat hozott el a gyergyószentmiklósi főzőcsapat a hét végén tartott, 11. Ceglédi Laskafesztiválról – örmény étellel, hurutos laskalevessel nyűgözte le a neves gasztronómiai szakemberekből álló zsűrit Zsigmond András séf és legénysége.

Pethő Melánia 2018. június 11., hétfő

Otthonosabbá teszik a gyergyószentmiklósi lakótelepeket

Néhány év kihagyás után idén ismét meghirdeti Legyen tiszta és virágos! elnevezésű környezetszépítő közösségi programját a gyergyószentmiklósi városháza.

Pethő Melánia 2018. június 10., vasárnap

Utcabeliek szurkoltak egymásnak a gyergyóditrói falunapok megmérettetésein

Új helyszínen, bejáratott és eddig még ismeretlen programszámokkal várták az ünnepelni vágyókat a hétvégén a Ditrói Falunapok szervezői. Az önkormányzat munkatársai mellett ezúttal a lakók is bőséggel kivették részüket a teendőkből.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. június 07., csütörtök

Díszpolgári címre várnak jelöléseket Gyergyócsomafalván

A gyergyócsomafalvi lakóktól és civil szervezetektől kéri a község önkormányzata, hogy tegyenek javaslatokat az idei díszpolgári cím jelöltjeire. A falunapokon odaítélendő kitüntetésre június 22-ig nyújthatók be jelölések.

Pethő Melánia 2018. június 05., kedd

Lovasterápiás versenyen vettek részt a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány foglalkoztatottjai

Sikerekben gazdagon, önbizalmukban megerősödve tértek haza a Fehér megyei Lőrincrévén tartott lovasterápiás versenyről a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány Örömhang(o)LÓ III. című programjának foglalkoztatottjai.

Pethő Melánia 2018. június 02., szombat

Lovaggá és udvarhölggyé válni egy nap alatt

Jó hangulatban, számos résztvevővel zajlottak az idei gyermeknapi rendezvénysorozat pénteki szabadtéri programjai Gyergyószentmiklóson. A kicsik már a délelőtti órákban birtokukba vették a csodanap eseményeinek helyszínét.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. május 31., csütörtök

Szakács Imre-kiállítás Gyergyóban

Új programmal bővül a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ kínálata: tárlatok sorozatával tiszteleg azon kerek évfordulót ünneplő képzőművészek előtt, akik az évek folyamán részt vettek, alkottak a Szárhegyi Művésztelepen.

Pethő Melánia 2018. május 30., szerda

Ismét mozgásba lendül Gyergyószentmiklós

Nyílt íjászversennyel június 2-án, szombaton rajtol és egy hétig tart a Családi Sportnapok hetedik kiadása Gyergyószentmiklóson. A rendezvény célja továbbra is változatlan: a városban működő különböző sportágak bemutatása, népszerűsítése.

Pethő Melánia 2018. május 29., kedd

Sokszínű gyermeknapi program Gyergyószentmiklóson

A versmondók találkozójával elkezdődött Gyergyószentmiklóson a gyermeknapi programok sorozata, a keddi eseményen több mint száz óvodás és kisiskolás adta elő madár témájú versét a művelődési ház nagytermében. A rendezvény június elsején szabadtéri programokkal folytatódik.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. május 28., hétfő

Megfilmesítette az ember és medve barátságát

Két alkotással nevezett be, és mindkettővel díjat nyert az idei Nemzetközi Természetfilm-fesztiválon a gyergyói filmműhely. A Vaszi Leventéről szóló portréfilmet, illetve az ember és medve barátságát bemutató alkotást egyaránt elismerte a zsűri.

Pethő Melánia 2018. május 24., csütörtök

Vetélkedőt tartottak Mátyás király életéről, uralkodásáról

Miként hatott Mátyás király uralkodása a magyar kultúrára? – e tág témakörben szervezett vetélkedőt a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ a Gyergyói-medence általános iskolás diákjai számára.

Pethő Melánia 2018. május 23., szerda

Jeles napokhoz kötődő népszokásokat elevenítenek fel a kisiskolások

Régebben, a csíksomlyói búcsúról hazatérve mulatságot rendeztek a kitakarított csűrökben, volt és ma is van olyan gyergyói falu, ahol az ünnepen pünkösdi királyt, királynét választanak – ezeket gyűjtötték össze a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskola diákjai.

Pethő Melánia 2018. május 22., kedd

Drognapló: az évadban utoljára a Figuránál

Az idei évadban utolsó alkalommal tűzi műsorra Drognapló című produkcióját a Figura Stúdió Színház – Fodor Alain Leonard egyéni előadása május 24-én, csütörtök 19 órától tekinthető meg a stúdióteremben.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. május 18., péntek

Túl van a műtéten Neuhárdt Anita, családja köszöni a segítséget

Egyelőre csak keveset mozoghat és akkor is kerekes szék vagy mankók segítségével, de gipszelt lábbal is végzi az előírt gyógytornagyakorlatokat, hogy gyorsabb, biztosabb legyen a felépülés. A gyergyószentmiklósi Neuhárdt Anitának a müncheni Schön klinikán műtötték beteg lábát.