HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. október 19., péntek

Hagyományos kakasvágás a remetei gazdanapon

Hatodik alkalommal szervezik meg a Gyergyóremetei Gazdanapot vasárnap. Egész napos, színes programmal várják a kikapcsolódni vágyókat.

Pethő Melánia 2018. október 17., szerda

Rövidesen lehet licitálni a gyergyóremetei tejporgyár javaira

Nyílt árverést hirdetett a gyergyóremetei tejporgyár felszámolását végző hatóság a vállalat javainak értékesítésére. Először november elsején bocsájtják licitre a gyár ingóságait és ingatlanjait, egyebek mellett két tömbház 34 lakását.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin, Pethő Melánia 2018. október 12., péntek

Káposztát vágnak hétvégén Csíkban és Gyergyóban

Szépvízen, Csicsóban, valamint Szárhegyen is káposztavágást és vásárt szerveznek a hétvégén, hiszen az utolsó mezőgazdasági munkálat közös megünneplését hagyományosan Gál napján vagy a hozzá legközelebb eső szombaton tartják.

Pethő Melánia 2018. október 10., szerda

Így tehet azért, hogy tisztább város legyen Gyergyószentmiklós

Egy tiszta városért! jelszóval hirdetik Gyergyószentmiklóson a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű mozgalom hétvégi programjait, öt helyszínt jelölve meg az önkéntes munkavégzésre. A jelentkezés nem jár kötelezettségekkel, mindenki maga döntheti el, hol szeretne dolgozni.

Pethő Melánia 2018. október 07., vasárnap

Aszfaltoznak Remetétől Ditróig

Egybefüggő aszfaltréteg leterítése zajlik a 153C jelzésű megyei úton, amely Gyergyóditró központjától, az országúttól való leágazástól vezet Gyergyóremetére.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. október 07., vasárnap

A szabadság vértanúira emlékezett Gyergyószentmiklós

Október 6. a magyar nemzet egyik fájó gyásznapja – Gyergyószentmiklóson a temetőben gyűltek össze a helyiek emlékezni.

Pethő Melánia 2018. október 05., péntek

Szerelem-tanösvény: hogy a gyerekek ne kallódjanak el

Rendhagyó módon, a művészetek és az irodalom nyelvén szólt az ige, az ima a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekvédelmi Központ péntek délelőtti hálaadó szentmiséjén a Szent Miklós templomban. Böjte atya neveltjeit Herczegh Anita is elkísérte az eseményre.

Pethő Melánia 2018. október 05., péntek

Ki bírja a legjobban az asszonyt? Csomafalván kiderítik

A gazdák ünnepére készül Csomafalva, szombaton tartják a Bognyeső- és gazdanapot. Az aradi vértanúk emléknapjára időzített rendezvényt koncertek, buli nélkül szervezik, hangsúlyt fektetnek a hagyományos életmód és mesterségek bemutatására.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. október 04., csütörtök

Nagykorúsító és regrutaünnepre készülnek Szárhegyen

Huszonegy fiatal nagykorúvá válását ünnepelik vasárnap Gyergyószárhegyen, a délelőtti szentmise keretében. A fiatalokról szól majd a nap további része is: a már hagyományossá vált regrutaünnep során egykori katonabúcsúztatók hangulatát idézik fel.

Pethő Melánia 2018. október 04., csütörtök

Eldőlt, kik vásárolhatnak kedvezményesen tűzifát Gyergyószentmiklóson

Megtörtént az igénylések elbírálása, elkészült a jogosultak listája a gyergyószentmiklósi önkormányzat által áruba bocsájtott tűzifára. A fenyő tüzelő köbméterét 170 lejért lehet megvásárolni – adja hírül közleményben a városháza sajtóosztálya.

Pethő Melánia 2018. október 04., csütörtök

Az aradi vértanúkra emlékeznek Gyergyószentmiklóson

Az aradi vértanúk emléke előtt róhatják le kegyeletüket a gyergyószentmiklósiak október 6-án délután öt órakor a római katolikus temetőben.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. október 02., kedd

A fűtésrendszer korszerűsítését készítik elő a gyergyószentmiklósi napköziben

A gyergyószentmiklósi Csillagszem Napközi Otthon felszereltségét szeretné fejleszteni az intézmény keretén belül működő 7 Csillag Egyesület, hogy a napközibe járó 130 kisgyerek a lehető legoptimálisabb körülmények között tölthesse óvodáséveit.

Pethő Melánia 2018. október 01., hétfő

Közel száznegyven hallgatóval kezdi az egyetemi évet a gyergyói kihelyezett tagozat

Összesen 138 hallgató kezdi az új tanévet a Babeș–Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatán alap- és mesterképzés keretében. A Csiky-kertben található tanintézmény hétfőn tartotta ünnepélyes nyitórendezvényét.

Pethő Melánia 2018. szeptember 30., vasárnap

Vihar utáni erdőtűzből menekítették a sérülteket

Nagyszabású mentési és katasztrófaelhárítási gyakorlat zajlott a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi önkénteseinek szervezésében szombaton a 4-es kilométernél, a környéken működő önkéntes és hivatásos szakmai szervek részvételével. A szimulált vészhelyzet forgatókönyve szerint turistákat menek&

Pethő Melánia 2018. szeptember 30., vasárnap

Együttműködő közösséggé kovácsolják az iskolásokat

Élményhatás elnevezéssel idén hatodik alkalommal hirdet csapatösszerázó programot iskolai osztályok részére a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. szeptember 27., csütörtök

Amikor tűz üt ki az erdőben – összehangolt mentési gyakorlatot tartanak Gyergyószentmiklós közelében

Nagyszabású gyakorlatozásra készül a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt. Meghívásukra szeptember 29-én, szombaton egy, a 4-es kilométernél kiválasztott helyszínen gyűlnek össze a környéken tevékenykedő önkéntes és hivatásos szakmai szervezetek.