HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. február 18., vasárnap

Az egyház tisztje megvizsgálni a gyergyói ikonkönnyezés hitelességét

A gyergyószentmiklósi oltárkép könnyezésének tízéves évfordulóját ünnepelték a hétvégén. Mint kiderült, az egyház tisztje lefolytatni azokat a kivizsgálásokat, amik megállapítják a hitelességet. Mindaddig az emberek meggyőződésére van bízva, hogy miként könyvelik el.

Pethő Melánia 2018. február 15., csütörtök

Áldokumentarista előadás Gyergyóról

Elise Wilk Hideg című darabjának ősbemutatójára készül a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. Az évad ötödik bemutatóját Leta Popescu jegyzi rendezőként. Az előbemutatót most vasárnap, a bemutatót pedig hétfőn nézheti meg a közönség, mindkét napon este 7 órától.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. február 14., szerda

Online jegyvásárlási lehetőség a Figura előadásaira

Online jegyvásárlási lehetőséget kínál a nézőknek a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, ugyanakkor az új lehetőség mellett továbbra is megszokott rend szerint szolgálja ki belépőkkel a programjai iránt érdeklődőket az intézmény.

Pethő Melánia 2018. február 14., szerda

Ezekre a beruházásokra készülnek idén Gyergyócsomafalván

A közvilágítás modernizálása, új óvoda építése, egy tájház kialakítása, aszfaltozás, járdaépítés – ezek a nagyobb tételek, amelyek szerepelnek Gyergyócsomafalva önkormányzatának idei fejlesztési tervei között.

Pethő Melánia 2018. február 08., csütörtök

Eltemették a nagybőgőt Szárhegyen

„Testvivők” cipelték a koporsót, és annak rendje, módja szerint pap végezte a szertartást – bőgőt temettek csütörtökön Szárhegyen. A hangszertől évente vesznek „örök búcsút” a településen a farsang végén.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. február 07., szerda

Több mint egy hónapja működik a hibabejelentő telefonos alkalmazás, de nem sokan éltek a lehetőséggel

Nem sokan éltek még azzal a lehetőséggel, amit a gyergyószentmiklósi önkormányzat a város közterületein észlelt hibák bejelentésére kínál tavaly decembertől.

Pethő Melánia 2018. február 05., hétfő

Átvette a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetését Kolcsár Béla

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ meghatározó tevékenységét mindenképpen tovább kell folytatni – jelentette ki az intézmény új menedzsere. A tisztségét hétfőtől betöltő Kolcsár Béla sajtótájékoztatón beszélt terveiről.

Pethő Melánia 2018. február 02., péntek

Több millióból újítják fel az egyik régi villát Borszéken

Visszaállítanák Borszéken az egykor nagy turisztikai vonzerővel bíró üdülőtelep látogatottságát. A város arculatának megújulása is erre erősít rá, igaz, egyelőre főként a köztereken, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő villákon, létesítményeken látszik a változás.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. január 29., hétfő

Bálba hívták a gyergyói települések népi adatközlőit

Mondhatni „egy húron pendült” mindenki, aki részt vett a pénteki Gyergyai Hagyományos Bálban, Szárhegyen. Bár Gyergyó különböző településeiről érkezett a mulatságra a mintegy kétszáz résztvevő, a népzene és a néptánc szeretete tökéletessé tette az együttlétüket.

Pethő Melánia 2018. január 24., szerda

Gyergyai hagyományos bált tartanak

Gyergyai Hagyományos Bál elnevezéssel, a népi tudás megörökítése céljával adatközlők számára szerveznek mulatságot Szárhegyen.

Pethő Melánia 2018. január 17., szerda

Minden, amit tudni kell az adófizetésről Gyergyószentmiklóson

Egyetlen adónem esetében sem történt változás a 2018-as évre vonatkozóan Gyergyószentmiklóson. Tudnivaló továbbá, hogy idén kapják meg a tavaly életbe lépett adókedvezményeket azok a jogosultak, akik időben kérvényezték ezt.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. január 17., szerda

Komolyzenei koncert az Amabile Triótól

Az Amabile Trió január 18-án este hét órától ad koncertet a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében.

Pethő Melánia 2018. január 14., vasárnap

Akik a pályán eggyé válnak a kutyáikkal

Természetkedvelőknek, állatbarátoknak egyaránt kellemes időtöltést kínált a hét végén Csomafalván rendezett kutyaszánhajtó-verseny: az idei első hó és persze a szánok elé fogott ebek népes közönséget vonzottak a Délhegy alatt tartott eseményre.

Pethő Melánia 2018. január 12., péntek

2,4 tonna szelektív hulladék gyűlt Gyergyócsomafalván

Sikeresnek bizonyult Csomafalva község vezetésének az a kezdeményezése, amely során szelektív hulladékgyűjtésre buzdították a lakókat.

Pethő Melánia 2018. január 11., csütörtök

Rekordidő alatt gyűlt össze az Anita műtétjéhez szükséges összeg

Ismét bebizonyosodott: él a jó szándék, az együttérzés a gyergyóiakban, hisz hozzájárulásukkal kevesebb mint egy hónap alatt összegyűlt az az összeg, ami a nyolc és fél éves Neuhárdt Anita lábkorrekciós műtétjéhez szükséges.

HIRDETÉS
Pethő Melánia 2018. január 11., csütörtök

A Waldorf-pedagógia meghonosításán dolgoznak Gyergyóban

Óvoda- és iskolakezdés előtt álló gyergyószéki gyerekek szüleinek egy csoportja fogott össze annak érdekében, hogy alternatív formában biztosíthassák az oktatást gyerekeik számára. Ötletelések és a kivitelezhető lehetőségek mérlegelése után a Waldorf-pedagógia meghonosítása mellett döntöttek.