Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Medve vs. csendőrség: altatólövedékes fegyverrel kerülnek előnybe a Maros megyei egységek

Antal Erika 2019. december 23., 15:49

A Maros megyei csendőrségnek nincsen altatófegyvere, ezért a megyei önkormányzat jóvoltából hamarosan vásárolhat egyet. A fegyverre olyan nagyvadak ellen van szükség, amelyek a településeken a lakosság életét fenyegetik.

Medve vs. csendőrség: altatólövedékes fegyverrel kerülnek előnybe a Maros megyei egységek
galéria
Medve után kutatva. Hatékonyabb lehet a csendőrök beavatkozása. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Együttműködési megállapodást kötött a Maros megyei önkormányzat a megyei csendőrfelügyelőséggel, hogy utóbbiak hatékonyabban tudjanak beavatkozni olyan esetekben, amikor vadállatok jelennek meg a lakott településeken. E célból a vadállatok elleni beavatkozáshoz szükséges felszerelést fognak vásárolni.

Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke érdeklődésünkre elmondta, egy több mint 21 ezer lej értékű fegyvert vásárolnak, amely altatószérum kilövésére szolgál. Ennek az összegnek a zömét, 20 ezer lejt a megyei tanács biztosítja, a fennmaradt összeget a minisztérium.

{A}

Egy olyan speciális fegyverről van szó, amely csak altatótöltények kilövésére szolgál, a legmodernebb eszköz, amellyel 60–70 méterre is jól lehet célozni.

Lakott területen nem lehet éles fegyverrel lövöldözni, ugyanis a lövedék, ha átmegy az állaton, embert is eltalálhat, vagy visszapattanhat egy épületről, gépkocsiról, így emberéleteket is veszélyeztethet

– magyarázta Péter Ferenc, hozzátéve, hogy még szovátai polgármestersége idején vásárolt a fürdőváros önkormányzata hasonlót, amelyet a kóbor kutyák összegyűjtéséhez használtak.

A fegyver használatára kiképezik a csendőröket, hogy bárhol a megyében, ahol emberlakta területen vagy annak közelségében medve, esetleg más nagyvad jelenlétét jelzik, akkor beavatkozhassanak. Az altatólövedékkel nem az állatok életére törnek, hanem az altatás alatt a megfelelő helyre szállítják azokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS