Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Jótékonysági jelleget kapott a Kárpáti Kalandverseny teljesítménytúrája

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 27., 14:00
HIRDETÉS

Eddig hat csapat nevezett be az Outward Bound Ifjúsági Szervezet hat év kihagyás után újjáéledő Kárpáti Kalandversenyére, amely harminc óra nonstop versenyzést, kihívást jelent. Ugyanakkor a hétvégén zajló esemény jótékonysági jelleget is kapott.

A csapatban gondolkodás továbbra is a teljesítménytúra lényege Fotó: Radu Puscasu

Szeptember 1-jén reggel hat órakor, Szovátán rajtol a Kárpáti Kalandverseny legújabb kiadása, amely egy hosszas, hat éves kimaradás után, az Outward Bound Ifjúsági Egyesület 25 éves évfordulójának tiszteletére indul újra.

A versenyen, négyfős csapatok mérik össze fizikai és szellemi erejüket, valamint kitartásukat egy 90 kilométeres versenytávon, amelyet 30 óra, non-stop futamidő alatt kell megtenniük.

A versenyen a gyalogtúra és biciklitúra váltja egymást. A két, leghosszabb távot felölelő próba mellett a csapatoknak egy 5 kilométeres tutajpróbát, egy 50 méteres sziklaereszkedést és egy patakátkelő próbát is végig kell csinálniuk a célba érésig. A verseny a Görgényi-havasokban és Szováta, Sóvárad környékén zajlik majd.

Samaj Imola programfelelőstől, az Outward Bound munkatársától megtudtuk, hogy péntekig hat csapat nevezett be, ezek több helyről is érkeznek: Bukarestből, Besztercéről, Kolozsvárról, Udvarhely és környékéről, Marosvásárhelyről, Németországból, valamint Angliából is.

A nagyobb érdeklődés talán azért maradt el, mert egyetlen hasonló rendezvény van az országban jelenleg, de az éppen ugyanezen a hétvégén zajlik. A továbbiakban nem kell választani majd a két rendezvény között, a miénk lehetne egy felkészülés a másikra, ugyanis a Kárpáti Kalandverseny most rövidebb, könnyebb szakaszt jelent.

A kezdetekben mi is a teljesítménysportolókat céloztuk meg, de az utóbbi években számukra rengeteg egyéni verseny született, mi pedig továbbra is csapatban gondolkodunk, és idén inkább a Maros megyei partnereink, a a támogató szervezeteink a célközönségünk” – fogalmaz Samaj Imola. A programfelelős rámutat, hogy a kalandversenynek ők idén jótékonysági jelleget szántak:

az Outward Bound ifjúsági programjainak a fejlesztésére, minőségi javítására gyűjtenek, egészen pontosan egy új kötélkerttel szeretnék felruházni a szovátai központot.

Hosszútávú terv majd, hogy manzárdosítsák és bővítsék a központot, de erre még sok pénzalap kell.

A hétvégi versenyen való részvétel amúgy nem jelent egyértelműen támogatást is, bár a kezdetekben ezer eurós részvételi díjhoz akarták kötni a részvételt, arról végül lemondtak a szervezők, így

vannak támogató cégek, amelyek csapatot küldenek, mások más csapatot támogatnak.

A verseny díjátadó ünnepségét szeptember 2-án, vasárnap 13 órakor tartják az Outward Bound Ifjúsági központjában, Szovátán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS