HIRDETÉS

Felfüggesztik az oktatást, mert a fagy miatt nem engedik iskolába a gyermekeket

Székelyhon 2017. január 10., 12:40

Az idő enyhüléséig felfüggesztik a tanítást a Kovászna megyei Bodzafordulón, ahol mínusz 32 Celsius-fokot mértek kedd reggel.

Fotó: Gecse Noémi

Leca Băncilă polgármester az Agerpres hírügynökségnek elmondta, azért döntöttek így, mert a nagy hideg miatt a szülők nem engedik iskolába gyermekeiket.

„Ma a tanulók körülbelül húsz százaléka jött iskolába. (...) Noha minden körülmény adott, azaz az iskolaépületekben meleg van, a szállítást biztosítjuk, az utak járhatóak, a szülők nem engedik iskolába a gyerekeket. Ezért úgy döntöttünk, hogy holnaptól ideiglenesen felfüggesztjük az oktatást” – mondta az elöljáró.

A polgármester úgy véli, az oktatási miniszteriumnak el kellett volna rendelnie a vakáció egy héttel való meghosszabbítását, hiszen a meteorológusok jelezték, hogy hosszan tartó hideghullám várható.

„Akkor kezdjük majd újra a tanítást, amikor legalább mínusz 15 Celsius-fokig enyhül az idő. Szerdától azonban erős havazást jósolnak, úgyhogy a fagytól talán megszabadulunk, de jönnek majd egyéb gondok. A legjobb megoldás az lett volna, ha egy héttel meghosszabbítják a szünidőt” – tette hozzá Leca Băncilă.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS