HIRDETÉS

Autóktól mentesen Kézdivásárhelyen

Bencze Melinda 2015. szeptember 23., 19:51

Több mint 110 bringás kerekezett az autómentes napon kedden Kézdivásárhelyen azzal a céllal, hogy a közlekedésben kezeljék azonos jogú partnerként a bicikliseket.

Hetedik alkalommal szervezett kerékpáros felvonulást az Autómentes Világnapon a Zöld Nap Egyesület (ZNE), a kézdivásárhelyi sportiroda és a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ kedden a céhes városban – tájékoztat Ráduly Attila, a ZNE elnöke. Az idei esemény a Válassz, válts, variálj! mottót kapta. A ZNE elnöke hozzátette, az Európai Mobilitási Hét utolsó napján, azaz az Európai Autómentes Napon tartott tiltakozó akció fő célja a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítése, a várost érő forgalmi terhelés, valamint a szmog csökkentése. A szervezők hangsúlyozzák, a legfőbb cél az, hogy a felvonulást követő munkanapon minél többen válasszák a kerékpárt közlekedési eszközül.

A kritikus tömegként emlegetett felvonulók a céhes városi sportcsarnoktól indultak, átbicikliztek a város központjába, onnan áthajtottak az Ady Endre utcába, végül a Molnár Józsiás utca után ismét visszakanyarodtak a belvárosba, ahonnan visszakerekeztek a sportcsarnokig. A rendezvény alkalmával az előzőleg regisztrált biciklisek között ajándékokat is kisorsoltak, így többen kulacsokkal, trikókkal, laptoptáskákkal, könyvekkel és érmekkel gazdagodhattak – számolt be Ráduly Attila, aki abbéli reményeit is kifejezte, hogy az elkövetkező években még több kézdivásárhelyi fog csatlakozni a megmozduláshoz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS