Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hálózatot újít néhány Hargita megyei településen az áramszolgáltató

Barabás Hajnal 2018. augusztus 27., 18:33
HIRDETÉS

25 millió lejt különített el idén az áramszolgáltató vállalat, hogy egyes Hargita megyei településeken felújítsa hálózatát. Csíkpálfalva község mellett korszerűsítési munkálatokat végeznek még Szentegyházán, illetve fejleszteni fognak Csíkszenttamáson, Bélborban, valamint Szelterszben is.

Felújítják a villanyhálózatot több Hargita megyei településen Fotó: Gecse Noémi

Az áramszolgáltatás minőségének javítása érdekében a Dél-erdélyi Villamos Energiaelosztó Társaság (az Electrica csoport tagja)

25 millió lejt fektet be több Hargita megyei település villanyhálózatának kicserélésére, felújítására.

HIRDETÉS

Az áramszolgáltató vállalat közkapcsolatokért felelős szolgálata részéről érdeklődésünkre felsorolták, hogy melyik településen terveznek fejleszteni, és hol végeznek munkálatokat. Mint írták,

Csíkpálfalva községben 19 kilométernyi vezetéket cserélnek ki szigetelt vezetékekre, továbbá öt új transzformátorral bővítik a rendszert.

Szentegyházán is folyik már a munka, a Fenyő és a Turista utcákban, ahol 6 kilométernyi vezetéket cserélnek ki újakra, és egy új transzformátor-házat építenek. Ezekre a munkálatokra májustól kezdve hat hónap a kivitelezésre szánt idő. Megtudtuk még, hogy a kivitelező cégek ajánlatainak elbírálása zajlik, azaz

folyik még a versenytárgyalás Bélbor és Csíkszenttamás községek villanyhálózatának javítására, amely összesen 17,7 kilométernyi vezeték cseréjét, és 7 új transzformátor-állomás felépítését foglalja magába.

Szerződéskötés előtt áll ugyanakkor a szelterszi hálózat felújítása is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS