Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ünnepség adakozókkal, gyerekekkel

Baricz-Tamás Imola 2016. augusztus 22., 13:12

Gyergyószentmiklós is részt vett a Magyarok Kenyere programban. Pénteken délelőtt ünnepség keretében adták át az adományokból összegyűlt több zsáknyi búzát a Böjte atya féle Szent Anna-otthon vezetőjének.

Fotó: Baricz Tamás Imola

„Külön öröm és hatalmas megtiszteltetés, hogy idén a Caritas Vidékfejlesztési részlege is meghívást kapott, hogy részese legyen ennek a kezdeményezésnek” – mondta Pál Levente,  a Caritas Vidékfejlesztési részlegének munkatársa. A szervezők emléklappal köszönték az önkormányzat partnerségét, illetve az adományozók nagylelkűségét, a közel 250 kilogramm kenyérnekvalót. Búzát adományozott Gáll Árpád és családja, Kastal László és családja, az  Oltárkő Parasztszövetkezet részéről Bányász József és családja, Major Lehel és családja, Baricz Zsuzsanna és Antal Zsolt. 

„Legalább annyira boldogság adni, mint kapni” – mondta a gyergyószentmiklósi városvezetés részéről az ünnepségen jelen lévő Vadász Szatmári István önkormányzati képviselő. Kifejtette, a városban jelen van ez a lelkület, a karácsonyi, húsvéti ünnepek előtt különösen megtapasztalható a szentmiklósiak adakozó magatartása. „Jó helyen élünk, jó helyre tartozunk” – mondta a képviselő, és jelezte, reméli, hogy a mindenkori önkormányzat támogatja és a jövőben is támogatni fogja a hasonló programokat.

„Örvendek, hogy Istenhez és emberhez közel levő programba kapcsolódtunk be” – mondta Portik Hegyi Kelemen főesperes-plébános, kiemelve a testvéri szeretet, az egymásra való figyelés fontosságát.

A Szent Anna-otthon lakói köszönetként kis műsorral készültek, László Andrea, az otthon vezetője pedig hálásan köszönte, hogy rájuk gondoltak, a búzával segítenek a mindennapi kenyér előteremtésében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS