HIRDETÉS

Nem hűltek ki a fűtőtestek, de ez bármikor változhat

Gergely Imre 2017. január 10., 19:02

Nem hűltek ki teljesen, sőt, három nap után újra forrók lettek a fűtőtestek a legtöbb gyergyószentmiklósi tömbházlakásban. Történt ez annak ellenére, hogy az E-Star a szolgáltatás leállítását helyezte kilátásba.

Fotó: Kristó Róbert

Az E-Star magyarországi tulajdonosa, a cég anyavállalatának számító magyarországi ENEFI Energiahatékonysági Nyrt közleményében azt jelezte, hogy még hétfőn leállíthatja a fűtésszolgáltatást Gyergyószentmiklóson. Kedden reggel mindenhol forrók voltak a fűtőtestek, és ez egész nap így is maradt.

A prefektúrát és a belügyminisztériumot is tájékoztatta a város önkormányzata a kialakult helyzetről, arról, hogy fennáll a veszélye a szolgáltatás megszüntetésének, és így 3500 család fűtés nélkül marad. Hargita megye prefektusa szerda délelőttre egyébként egyeztetésre várja Gyergyószentmiklós polgármesterét és Dácz Gábort, az E-Star vezetőjét.

Hétfőn volt egy találkozó, ahol a polgármester és 10 lakótársulás vezetői eldöntötték, közös levélben szólítják fel az E-Start arra, hogy állítsa vissza a megfelelő mértékre a fűtésszolgáltatást. Ha keddre be is melegedtek a fűtőtestek, a levelet elküldték a szolgáltatónak. Ugyanakkor elindult egy helyszíni szemle is, amely során egy bizottság lépcsőházról lépcsőházra jár, és feljegyzi, hogy hol hány fokos a beérkező meleg víz. A polgármester kéri a lakosságot, hogy ahol nem megfelelő minőségű a szolgáltatás, vagy bármilyen meghibásodás történik, azt mindenképpen jelezzék a szolgáltatónak, de az önkormányzatnak is, a kozszolgaltatas@gyergyoszentmiklos.ro email címen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
25 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS