Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Félszáznál több fertőzött, csaknem száz beutalt Maros megyében

Simon Virág 2020. április 03., 15:29 utolsó módosítás: 2020. április 03., 16:18

Figyelmeztetően nőnek a koronavírussal kapcsolatos számok maros megyében. Míg csütörtökön 38 nyilvántartott beteg volt, pénteken délben számuk elérte az 55-öt. Eddig két elhunytat regisztráltak.

Félszáznál több fertőzött, csaknem száz beutalt Maros megyében
galéria
A fertőző betegségek kórházában jelenleg 81 személy van beutalva, koronavírus-fertőzés gyanúval Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi fertőző betegségek kórházában is jelentősen megnőtt a fertőzött gyanús személyek száma, míg csütörtökön csupán 31-en voltak, pénteken számuk 86-ra nőtt. Ide azok a személyek kerülnek be, akiknek koronavírusra utaló tüneteik vannak, és kapcsolatba kerültek olyan személyekkel, akik fertőzöttek vagy ők maguk külföldről érkeztek haza.

Házi elkülönítésben 7895 (6671 volt csütörtökön) személy van. Számuk arányosan nő a fertőzöttek számával, hiszen minden olyan személy, aki kapcsolatban volt megbetegedettel köteles 14 napig otthon maradni, elzárkózva a külvilágtól. Őket naponta kétszer ellenőrzik a helyi rendőrök és telefonon keresik a közegészségügyi igazgatóság illetékesei. Az elmúlt 24 órában három személyt értek tetten, hogy elhagyva az otthoni elkülönítést, az utcán, szomszédban voltak. Őket intézményesített karanténba helyezték. a megye különböző részen kijelölt, részben titkosított helyeken felügyelt karanténban volt pénteken délután 361 személy.

A Maros megyei rendőrök és katonák számos ellenőrzést tartanak a megye területén. Csütörtökön este Szászrégenben, nagyszabású akció részeként ellenőrizték a közlekedő gépkocsikat, de az utcán levő gyalogosokat is.

Két óra leforgása alatt 66 személygépkocsit állítottak meg és 1050 személyt igazoltattak. 76 büntetést róttak ki, ezek összértéke 64 450 lej.

Pénteken délelőtt a marosvásárhelyi Meggyesfalvi negyedben, a város kolozsvári bejáratához vonultak a rendőrök és katonák. 9-11 óra között 1335 személyt igazoltattak és 1150 gépkocsit állítottak meg. A büntetésekből úgy tűnik, hogy a városlakók, illetve azok, akik bejárnak Marosvásárhelyre betartják a szükségállapotra vonatkozó rendeleteket, hiszen a rendőrök csupán 9 pénzbírságot róttak ki, ezek összértéke 18 ezer lej. Pénteken délelőtt fokozott ellenőrzés volt Maroskeresztúron és Nyárádtőn is, ezeken a településeken 185 személyt igazoltattak és 24 büntetést róttak ki, ezek összértéke 23 ezer lej.

2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat