HIRDETÉS

Fellebbezés következik a sporttámogatások ügyében alapfokon elvesztett perben

Bíró Blanka 2017. augusztus 10., 19:30
HIRDETÉS

Alapfokon pert veszített a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a helyi Sepsi SIC sportklubjának finanszírozása miatt. A város fellebbezni fog, a csütörtöki rendkívüli ülésen pedig megszavazták, egy közigazgatási jogban jártas ügyvédi irodát bíznak meg, hogy képviselje ügyüket a brassói táblabíróságon.

Fotó: Bíró Blanka

Miklós Zoltán RMDSZ-frakcióvezető elmondta: a prefektúra egy feljelentés alapján kezdeményezte a bíróságon, hogy nyilvánítsák semmisnek a Sepsi SIC-nek 2015 második felében, és 2016 első felében nyújtott támogatásról szóló tanácsi határozatokat, mert

a feljelentő szerint azokat olyan tanácstagok is megszavazták, akik esetében fennáll az összeférhetetlenség gyanúja.

HIRDETÉS

Debreczeni László ügyét már alapfokon ejtette a bíróság, mert bebizonyosodott, hogy nem az ő cége könyvel a klubnak. Sztakics Éva alpolgármester esetében ugyanakkor a perefektúrának adtak igazat, mivel a tanácsi határozatok megszavazása előtt a klub egy ideig a családja tulajdonában levő vendéglátóipari egységben étkeztette – szerződés alapján – két kézilabdázóját.

Miklós hangsúlyozta, az alpolgármester ügyében már volt hasonló eljárás, de eddig mindig felmentették az összeférhetetlenség vádja alól, mivel nem ő a fő hitelutalványozó.

A városvezetés abban bízik, hogy a táblabíróság helyt ad a fellebbezésüknek,

és nem nyilvánítja semmisnek a két tanácsi határozatot. A frakcióvezető hangsúlyozta, nem tudják, jogilag milyen következményekkel jár, ha mégis veszítenek, hiszen a sportklub a támogatást már elköltötte, és el is számolta. Korábban, mint ismeretes, Antal Árpád polgármester úgy fogalmazott:

a prefektus megpróbálja ellehetetleníteni a sepsiszentgyörgyi sportéletet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS