Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Fekete aszfalt kígyózik Székelyvarság irányába

Fülöp-Székely Botond 2018. október 16., 09:27
HIRDETÉS

Mintegy nyolc kilométer hosszan aszfaltozza le a Székelyvarság felé vezető utat Hargita Megye Tanácsa a hosszúra nyúlt nyári karbantartás részeként. Cserébe arra kérik a fakitermelőket és más vállalkozókat, hogy ígéretükhöz híven vigyázzanak a megvalósításra.

Alapot erősítettek, kátyúztak, most pedig új aszfaltréteggel javítják fel az utat Fotó: Barabás Ákos

Székelyvarságon terítik le a leghosszabb, 7,7 kilométeres egybefüggő aszfaltszőnyeget az idei nyári karbantartásra elkülönített összegből – közölte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Facebook-oldalán. Emlékeztetett, hogy

tavasszal döntöttek az akkor még nagyon rossz állapotban lévő út felújítása mellett.

Fotó: Barabás Ákos

Az út elsősorban a megengedettnél nagyobb terhet szállító járművek súlya alatt ment tönkre, az esős időszakban, amikor a talaj fellazult. Azóta megegyeztek a környéken tevékenykedő erdészetekkel és fakitermelő vállalatokkal, hogy a felújításért cserébe betartják a szabályokat és vigyázni fognak a megvalósításra.

A nyár folyamán nemcsak kátyúztak, de egyebek mellett az út alapját is megerősítették, ahol szükséges volt, ezt követte a mostani aszfaltozás.

Számonkérik a szabályszegőket

Tamás Ernő székelyvarsági polgármester nagyon örült annak, hogy a megyei önkormányzat teljes mértékben betartotta a tavasszal ígérteket. Mint mondta, a helyiek nap mint nap ezt az utat használják, ezért fontos, hogy rendben legyen.

Fotó: Barabás Ákos

Az aszfaltozás egyébként a székelyvarsági eltérőtől a településen lévő Küküllő-hídig fog tartani, de már folynak az egyeztetések arról, hogy a későbbiekben újraburkolják, illetve kiszélesítsék az utána következő útszakaszt is.

A polgármester rámutatott, már most látszik, hogy a vállalkozók jobban vigyáznak az útra, de ha mégis gondok adódnak, a hivatal közbe fog lépni. „Annak idején a cégek tettek egy vállalást, azt pedig be kell tartani” – szögezte le.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS