HIRDETÉS

Falunapok a Szármány-hegy alatt

Gergely Imre 2017. augusztus 13., 19:46
HIRDETÉS

Vidám, felhőtlen hangulatban zajlott a hétvégén a 20. Szárhegyi Napok. A szórakozás, sport és barátságok voltak fókuszban. Mellőzték a hivatalos jelleget, az „ünneplő ruhát”, és maguknak, a szárhegyi közösségnek szerveztek falunapokat.

Fotó: Bartalis Róbert

„Az a cél, hogy mi érezzük jól magunkat, rólunk szóljanak a rendezvények, és hogy minél több szárhegyit mozgassunk meg” – így fogalmazta meg az egyik szervező a falunapok mottójának is nevezhető kijelentést.

Szórakoztató, kulturális és sportrendezvények szerepeltek a programban, igyekeztek minél több korosztálynak megfelelő kikapcsolódást biztosítani. Ugyanakkor

HIRDETÉS

az is cél volt, hogy minőségi is legyen a kínálat.

A Balkan Fanatik együttes tökéletes választás volt ebből a szempontból. Péntek este fergetegeset buliztak a fiatalok, de az időseket is kellemes meglepetés érte. A zenei körítés meghökkentő is lehetett számukra, de a zenekar dalait egytől egyig ismerhették, hiszen erdélyi népdalfeldolgozásokat hozott Szárhegyre a magyarországi együttes.

Ugyancsak minőségi zenét hozott a többi fellépő is, nagy siker volt a Koszika and The HothSots, és a hazai színpadon játszó Dreamland Residents is. Az esti koncerteket megelőzően persze mindhárom nap tartogatott más, kulturális és szórakoztató közösségi programokat is. Több kiállítás is nyílt, többek közt a nagymamák által varrt és akkoriban divatos falvédőit is megnézhették a mai kíváncsiak. Sokan követték a Csalamádé színjátszótábor társulatának előadását, és különlegesség volt a Szent Antal-kápolnánál a Munzlinger Attila által tartott asztrofotózás ismertető is.

A szárhegyi falunapokon komoly figyelmet fordítottak arra, hogy szó szerint megmozgassák a közösséget, erről szóltak a sportrendezvények, ahol a szervezők elvárásának megfelelően sokan kipróbálták magukat.

Fotó: Bartalis Róbert

Tizenöt család rúgta a labdát a családnevek teremfoci-bajnokságán pénteken.

A remek hangulatban zajlott eseményen minden csapatban pályára kellett lépjen legalább egy női játékos is, azaz ez csak erősítette a családi jelleget. Az első helyezésért járó díj a Ferencz család birtokába került, miután 1–1-es döntetlen után hétméteresekkel legyőzték a Gáspárokat. A harmadik helyet a Györffy család szerezte meg. Nagypályás focimeccs is volt, ahol a Bástya öregfiúk a mai csapattal mérkőztek meg. A mai fiatalok 8–6-ra nyertek. Volt még 6 kilométeres terepbicikliverseny is, ahol Oláh Roland nyert, Szabó Bence és Czimbalmos Ákos előtt.

A horgászok is összemérték a tudásukat, és itt a Veszprémből érkezett Tarcsafalvi Sándor nyert két szárhegyi, Becze Ernő és Czimbalmos Gyula előtt.

Elmaradhatatlan a sakkverseny, ahol három kategóriában zajlott a viadal. Nagykanizsai lett a győztes, Papp Nándor személyében, második lett a gyergyószentmiklósi Puskás András és harmadik a szárhegyi Becze László. A 14 évnél idősebb fiatalok rangsora: 1. Nagy E. Tamás (Székelyudvarhely), 2. Ördög Ákos (Csíkszereda), 3. Jakab Nándor (Farkaslaka), 14 évnél fiatalabbak: 1. Bencze Mátyás (Udvarhely), 2. Kiss Abigél (Alfalu), 3. Antonya Zsombor (Udvarhely).

Vasárnap nagyon izgalmas verseny zajlott a güdüci motorospályán és a környék hegyeinek úttalan útjain. A szárhegyiek mellett még számos más vidékről érkező motoros is rajthoz állt, hogy a 20. falunapokon a helyi terepmotorozás 10. évfordulóját is megünnepeljék.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS