Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Enyhébbek lesznek az éjszakáink, mint ilyenkor lenni szokott

Székelyhon 2019. szeptember 23., 17:27

Országszerte az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók a szeptember 23. és október 6. közötti időszakban, nappal 20–21 Celsius-fokos maximumokra lehet számítani, de esős napok is lesznek – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői tájékoztatására hivatkozva.

Nem lesznek olyan hidegek napfelkeltekor, mint a múlt héten. Képünk illusztráció Fotó: Komka Péter/MTI

Erdélyben 18–21 Celsius-fok körül alakulnak a nappali csúcsértékek. Az éjszakai minimumok az első héten azonban sokkal magasabbak lesznek, mint az előző héten, helyenként a 8–12 Celsius-fokot is elérhetik, meghaladva ezzel az időszaknak és régiónak megfelelő értékeket.

A második hét elején nőnek a nappali hőmérsékletek, de ezt követően enyhe lehűlés várható. Meglehetősen magas a valószínűsége a csapadéknak a jelzett időszakban, azonban

csak szeptember 26–27-én lehet jelentősebb mennyiségű esőre számítani.

A hegyvidéken az első héten a hőmérsékleti ingadozás nem lesz jelentős, és nagyjából az időszaknak megfelelő hőmérsékletek, 8–15 Celsius-fokos nappali csúcsok várhatók, míg az éjszakai minimumok csak 2000 méter fölötti magasságban esnek enyhén 0 fok alá. A szeptember 29-e és október 1-je közötti enyhe felmelegedést a jelzett időszak végén ismét lehűlés követi.

HIRDETÉS

Eső a következő két hétben bármikor lehet a hegyekben, de szeptember 24–27. között, illetve 30-a körül nagyobb a valószínűsége a kiadósabb csapadéknak.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS