Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Ennyi volt a jó időből, következik a lehűlés

Székelyhon 2018. november 12., 15:40 utolsó módosítás: 2018. november 12., 16:23
HIRDETÉS

Az ország nagy részében mind a nappali, mind az éjszakai hőmérséklet csökkenni fog a következő két hétben, és november 18-a után nő a csapadék kialakulásának esélye – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 12-e és 26-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hideg nappalok köszöntenek ránk az elkövetkezőkben. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Erdélyben ezen a héten fokozatosan csökken a hőmérséklet, 19-én 3 Celsius-fokos nappali csúcshőmérséklettel kell számolni, az azt követő napokban pedig legfeljebb 2–3 Celsius-fok várható.

Éjszaka mínusz 4–5 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. November 18-a és 21-e között megnő a csapadék kialakulásának esélye

– ismerteti az előrejelzést az Agerpres hírügynökség az ANM-re hivatkozva.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban is fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, jövő hét elején a nappali csúcsértékek 6–8, majd 19-e után 3–4 Celsius-fok körül alakulnak. A jelzett időszak első négy éjszakáján enyhébb lesz az idő, mint ilyenkor általában, 4–7 Celsius-fok körüli minimumok várhatók, 16-a után azonban fagypontig, majd jövő hét végére mínusz 3–4 fokig csökken az éjszakai hőmérséklet.

Jelentősebb mennyiségű csapadékra november 18-a és 21-e között van kilátás, utána csak elszórtan kell gyenge esőzésekkel számolni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS