Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Engedélyezik a kőrispataki férfit halálosan megsebesítő medve kilövését

Székelyhon 2019. március 23., 17:10 utolsó módosítás: 2019. március 27., 15:41
HIRDETÉS

Ha a környezetvédelmi minisztérium megkapja a Hubertus Vadásztársaság kérését, engedélyezik annak a veszélyes medvének a kilövését, amely pénteken halálosan megsebesített egy 35 éves családapát – értesítette telefonon Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét – számol be az intézmény sajtószolgálata.

Fotó: Veres Nándor

A Hubertus Vadásztársaság már korábban kérte a veszélyes egyed kilövését, de visszautasították. A minisztérium cáfolja, hogy érkezett volna az intézménybe ilyen kérés – olvasható a sajtószolgálat, szerkesztőségünknek is elküldött közleményében.

„A szóban forgó egyedre vonatkozó kérést és visszautasítást megtaláltuk a minisztérium oldalán, de úgy tudjuk, más esetek is voltak.

A Hubertus Vadásztársaság azt mondta, hétfőn bemutatják a további visszautasításokra vonatkozó átiratokat, illetve biztosítottak arról, hogy ma (szombaton, szerk. megj.) elküldik a Kőrispatak mellett támadó medve kilövésére vonatkozó kérést

– számolt be Borboly Csaba a közleményben.

A környezetvédelmi minisztérium honlapján összesített adatokból kiderül, hogy 2017-ben négy esetben kértek Hargita megyéből kilövési engedélyt, ebből kettőt visszautasítottak, két esetben áthelyezést hagytak jóvá, kilövést egyetlen esetben sem engedélyeztek. Tavaly egy kérést nyújtottak be, amit szintén elutasítottak.

HIRDETÉS

Mint arról beszámoltunk, súlyosan megsebesített egy medve Kőrispatak mellett egy 35 éves családapát, aki végül a mentőben, kórházba szállítás közben halt bele a súlyos sebeibe.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS