HIRDETÉS

Elharapódzó medveügy: Tusnádfürdőre látogat a miniszter

Székelyhon 2018. augusztus 09., 18:14 utolsó módosítás: 2018. augusztus 09., 18:15
HIRDETÉS

Két tusnádfürdői medve kilövésére és ötnek az áthelyezésére vonatkozó rendeletet adott ki a környezetvédelmi minisztérium – közölte csütörtökön Graţiela Gavrilescu tárcavezető.

Medveügyek Tusnádfürdőn. Áthelyezni, kilőni, dokumentálni – van feladat, bőven. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A miniszter azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy összesen tizenegy veszélyesnek ítélt tusnádfürdői medve kiemelésére vonatkozó igénylés érkezett az illetékes helyi hatóságok részéről. A dossziék ellenőrzése nyomán eddig

két medve kilövését, illetve öt bocsos anyamedve áttelepítését rendelték el.

Délután négy óráig várták a dokumentációt a többi nagyvaddal kapcsolatban, hogy kiadhassák a további rendeleteket – írja az Agerpres hírügynökség a miniszter asszony nyilatkozatára hivatkozva.

HIRDETÉS

A tárcavezető ismét hangsúlyozta, a minisztérium nem késlelteti a rendeletek kibocsátását, amint kézhez kapják a szükséges dokumentációt az illetékes helyi hatóságoktól, azonnal intézkednek. Gavrilescu azt is elmondta, hogy

szombaton személyesen is ellátogat Tusnádfürdőre.

Az elmúlt hetekben négy személyre is medve támadt Tusnádfürdőn. A helybéliek szerint vasárnap egy panzió udvarára, egy élelmiszerboltba és egy ház udvarára, múlt héten pedig egy gyermekotthonba hatolt be a nagyvad.

Többtucatnyi tusnádfürdői lakos múlt héten petíciót intézett a környezetvédelmi minisztériumhoz, amelyben azt írták, veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS