HIRDETÉS

Mária égi születésnapjára emlékeztek

Iochom Zsolt 2013. augusztus 15., 18:01 utolsó módosítás: 2013. augusztus 15., 19:37

Augusztus 15-én, csütörtökön, Nagyboldogasszony napján Urbán Erik ferences templomigazgató celebrált ünnepi szentmisét a csíksomlyói kegytemplomban.

Fotó: Iochom Zsolt

Nagyboldogasszony napján Szűz Mária megdicsőülésére emlékezünk, amelyet az egyik legfontosabb katolikus ünnepként tartanak számon.

„A mai napon, amikor Nagyboldogasszonyt ünnepeljük, vagyis azt, hogy Jézus Krisztus az ő édesanyját testestől-lelkestől felemelte a mennyei dicsőségbe, akkor egyúttal azt is ünnepeljük, hogy halálunk után nem ér véget a mi életünk, hanem nekünk is utunk van oda, ahova a Szűzanya már megérkezett” – mondta a szentmise kezdeti felajánlásában Erik testvér, aki égi születésnapként tekint Mária mennybevételére.

Az egyház szent hagyománya úgy tartja, a Megváltó nem engedte át a földi enyészetnek édesanyja testét, hanem magához emelte a mennyei dicsőségbe. Jeruzsálemben már az ötödik században megemlékeztek a Boldogságos Szűz égi születésnapjáról. XII. Piusz pápa 1950. november 1-jén hirdette ki hittételként, hogy a „Boldogságos Szűz Mária földi életpályája befejezése után testével és lelkével együtt felvétetett a mennyei dicsőségbe” – hangsúlyozta prédikációjában Urbán Erik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS