HIRDETÉS

Egy kiságynyi ruha és játék

R. Kiss Edit 2012. augusztus 13., 16:15 utolsó módosítás: 2012. augusztus 13., 18:29

Megtöltöttek egy kiságyat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályán azok a főként ruhaneműből és játékokból álló csomagok, amelyeket a kórházban hagyott gyerekek számára adományoztak a Csíki Anyák Egyesületének tagjai.

Fotó: Kristó Róbert

Amint arról beszámoltunk, a Csíki Anyák Egyesületének egy tagja gyűjtést kezdeményezett a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályán hagyott kisgyerekek számára. Az osztályon szinte mindig van gyerek, akit szülei otthagynak végleg vagy rövidebb-hosszabb időszakra, nekik gyűjtöttek ruhaneműt, játékokat, cipőket, cumikat, törlőkendőket.

A számos nagy zacskóba összegyűjtött adományt hétfőn adta át a gyermekosztályon Tiboldi Beáta, az egyesület elnöke és a gyűjtést kezdeményező Both Virág. Elmondták, folytatják a gyűjtést, és időről időre pelenkát, illetve más fogyóanyagot is szeretnének bevinni a gyermekosztályra. Ambrus Ágnes, az osztály főnővére elmondta, jól fog az adomány, eddig is rendszeresen hoztak be a kórház által biztosított vászonpelenka, ingecske és nadrág pótlására ruhaneműt és pelenkát az alkalmazottak, illetve a kisgyermekükkel bent lévő anyukák.

Az adományokkal abban a kórteremben töltöttek meg egy kiságyat a Csíki Anyák Egyesületének képviselői, ahol Adrian feküdt egyedül, édesanyja nélkül. Amint a főnővér elmondta, a kisfiút nem hagyták el ugyan, de nagyon sok időt tölt náluk, néhány napi otthonlét után mindig visszaviszik hozzájuk valamilyen betegség miatt, és az ott dolgozók nagyon megszerették.  

A Csíki Anyák Egyesületének tagjai további segítségüket is felajánlották, Both Virág arra kérte a főnővért, hogy jelezzék, ha bármiben segíteni tudnak nekik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS