HIRDETÉS

Holtan találták meg a Szent Anna-tóban a kiskorút

Székelyhon 2015. június 04., 08:52 utolsó módosítás: 2015. június 04., 19:07

A parttól 10-15 méterre találták meg annak a kiskorúnak a holttestét, akit szerda óta keresnek a sürgősségi alakulatok és a búvárok. Az elhunyt fiatalt csütörtök délelőtt, nem sokkal 10 óra 30 perc előtt találták meg.

Fotó: Veres Nándor

A Hargita megyei tűzoltóság csütörtök reggeltől két keresőcsónak a Kovászna megyei készenléti felügyelőség öt búvár bevetésével kutat a 14 éves magyarországi fiú után, aki szerdán délután egy 36 fős csoporttal és nyolc felvigyázóval (ebből ketten szülők) látogatott a tóhoz.

A csoport egy része úszni ment a tóba, majd a közeledő vihar láttán a partra hívták őket. A fiú eltűnését a fiatalokat szállító autóbusznál vették észre. A felvigyázók a parton megtalálták a személyes iratait, cipőit, ruháit és hátitáskáját, ekkor kértek meg egy helyszínen lévő Kovászna megyei személyt, hogy riassza a hatóságokat – közölte Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 17 óra 55 perckor a sürgősségi hívószámra befutott riasztást követően Hargita és Kovászna megyei tűzoltók és búvárok siettek a helyszínre, reflektorokkal éjfélig keresve az eltűntet, sikertelenül. A szerdán este felfüggesztett kutatási műveletet csütörtökön reggel két keresőcsónakkal és öt búvárral indították újra. További kilenc szakértő érkezését várják Kovászna megyéből – tájékoztatott Dudu Ovidiu alezredes, a Hargita megyei tűzoltóság megbízott szóvivője.


FRISSÍTÉS:

A Hargita Megye Tanácsa keretében működő hegyi- és barlangimentő szakosztály búvárcsapata is keresi az eltűnt fiatalt a Szent Anna-tónál. Az öt búvár közül hárman a Kovászna megyei készenléti felügyelőségtől, ketten pedig a Hargita megyei hegyimentők csapatától érkeztek a helyszínre. A keresést a csendőrség hegyi alakulata felügyeli, ennek idejére lezárták a tavat körülvevő parkot – tájékoztatott a helyszínen levő kollégánk.

A délelőtti órákban, nem sokkal fél 11 előtt találták meg a búvárok a fiatal élettelen testét a parttól 10-15 méterre – jelentette a helyszínről kollégánk. A kiskorú életét már nem lehetett megmenteni.

FRISSÍTÉS 2:

Az elhunyt fiatal alsónémedi származású, 14 éves, 1,80 méter magas sportoló volt. A Szent Anna-tóhoz látogató magyaroszági csoporttal ő is Nagyajtán volt elszállásolva. Megtudtuk, hogy a fiatal eltűnését követően, szerda este a rendőrség már kihallgatta a kísérőket Tusnádfürdőn.

A holttestet kiemelték a vízből, a törvényszéki orvosszakértő és a rendőrség helyszíni vizsgálata után pedig elszállítják. Az ügy kivizsgálásába a magyarországi hatóságok is bekapcsolódhatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
20 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS