Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Baleset Csíkszereda határában

Székelyhon 2017. január 26., 19:57 utolsó módosítás: 2017. január 26., 23:11

Közúti baleset történt csütörtök este Csíkszereda Székelyudvarhely felőli kijáratánál, az Olt-hídon. Az ütközés következtében az egyik jármű majdnem a folyóba zuhant, sofőrjét fejsérüléssel szállították kórházba.

Fotó: Pinti Attila

Helyszínen levő kollégánk jelentése szerint egy Maros megyei rendszámú Renault Mégane és egy Hargita megyei Škoda Superb ütközött össze a 13A jelzésű országúton lévő hídon, előbbi a szalag- és védőkorlátot átszakítva állt meg. Néhány centiméteren múlott, hogy nem zuhant több méter magasból az Oltba. A baleset miatt a mentés idejére teljes forgalomkorlátozás lépett érvénybe.


FRISSÍTÉS: A Renault sofőrje sérült meg

A balesetben a Renault 24 éves sofőrje sérült meg – tájékoztatott Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója. Tőle tudjuk, hogy a férfi enyhe fejsérülést szenvedett, és a csíkszeredai tűzoltóság műszaki mentői segítségével szabadították ki a járműből, majd a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították. A mentés és a helyszínelés egyébként a közel mínusz 20 Celsius-fokos hidegben zajlott.

FRISSÍTÉS 2: Elindult a forgalom

Helyszínen levő kollégánktól megtudtuk, hogy feloldották a teljes útlezárást, félsávon, váltakozva, rendőrök irányításával halad a forgalom az érintett útszakaszon.

FRISSÍTÉS 3: Gyorshajtás okozta a balesetet

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök késő este adott tájékoztatása szerint a 24 éves marosvásárhelyi C. R. a túlzott sebesség miatt elvesztette uralmát a Renault fölött, nekihajtott a menetiránya szerinti jobb oldali szalagkorlátnak, majd átsodródott a baloldali sávba, ahol az autó a jobb hátsó oldalával a szemből szabályosan közlekedő, 34 éves csíkszeredai sofőr vezette Škodának csapódott. A vásárhelyi sofőr autóját a szalag- és védőkorlát állította meg. Egyik érintett sem volt alkohol befolyása alatt.

Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője a Székelyhon érdeklődésére elmondta, a Hargita Megyei Mentőszolgálat kérte a műszaki mentők segítségét, mivel a 24 éves autóvezetőt csak feszítővágó segítségével tudták kiemelni a megrongálódott járműből. A mentést öt tűzoltó végezte, majd a sérültet átadták a mentőszolgálatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
10 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS