Belföld
Külföld

Újabb három koronavírus-fertőzött halt meg Romániában

Székelyhon 2020. március 31., 16:41

Újabb három koronavírus-fertőzött halt meg Romániában, ezzel 72-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma. Egy 60 éves, Ialomiţa megyei nő, egy 53 éves, Hunyad megyei nő, valamint egy 65 éves, Hunyad megyei férfi vesztette életét – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Újabb három koronavírus-fertőzött halt meg Romániában
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Jakab Mónika

A 60 éves nő krónikus veseelégtelenségben szenvedett, dialízisre szorult, magas vérnyomása és B típusú hepatitise volt. Március 25-én utalták be a sloboziai kórház nefrológiai osztályára, március 28-án igazolódott nála a koronavírussal való fertőződés, és kedden halt meg. Nem járt az utóbbi időben külföldön, és nem tudni, hogyan került kapcsolatba fertőzött személyekkel.

Az 53 éves, Hunyad megyei nőt az onkológiai osztályon kezelték. COVID-19-cel diagnosztizált személy kontaktja volt, ezért mintát vettek tőle, 30-án igazolódott a fertőződés, de már 29-én meghalt.

A 65 éves férfit március 25-én utalták be a dévai járványkórházba, egy nappal később átkerült az intenzív osztályra, és még aznap meghalt. A férfinak magas vérnyomása volt. Nem utazott külföldön, és nem volt fertőzött személy kontaktja – számol be az Agerpres hírügynökség. 

Hallgassa online rádióinkat