HIRDETÉS

Tart a fagy, még mindig gondokat okoz a szélsőséges időjárás Dél-Romániában

Székelyhon 2017. január 08., 12:31

A hóvihar és a minimális látótávolság miatt továbbra is le van zárva 20 országútszakasz (Konstanca, Tulcea, Vaslui, Galaţi és Iaşi megyében), továbbá az Ovidiu és Konstanca közötti A4-es autópálya; a Bukarestet a tengerparttal összekötő, A2-es sztrádának csak a fővárostól Lehliuig vezető szakasza járható – tájékoztat a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

Fotó: Veres Nándor

A Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító részlege 48 járatot törölt vasárnap reggel. Az intézkedés az ország délkeleti részén közlekedő járatokat érinti. A CFR közleményében hangsúlyozza, bizonyos járatok esetében késésekkel kell számolni, mivel több vasúti szakaszon csökkentett sebességgel közlekednek a szerelvények, és sok helyen vasúti hóekék bevetésére van szükség – számol be az Agerpres.

A bukaresti repterekről induló járatok közül egyet sem töröltek vasárnap, az azonban előfordulhat, hogy kisebb késéssel szállnak fel a gépek, mivel jégteleníteni kell azokat – írja közleményében a fővárosi légi kikötőket kezelő vállalat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton három napra érvényes elsőfokú fagyriadót hirdetett az ország egész területére, ugyanakkor meghosszabbította a 22 megyére vonatkozó, sárga jelzésű hóvihar-figyelmeztetést, amely többek között Hargita, Kovászna és Brassó megyére is érvényes.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
10 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS