HIRDETÉS

Mínusz 32 Celsius-fokot mértek Bodzafordulón

Székelyhon 2017. január 10., 09:44 utolsó módosítás: 2017. január 10., 10:35

Mínusz 32 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála kedden reggel a bodzafordulói meteorológiai állomáson – ez eddig az idei tél legalacsonyabb hőmérséklete.

Viorica Ienea szolgálatos meteorológus szerint a legalacsonyabb hőmérsékletet reggel fél nyolc körül mérték. „Fagyos éjszaka volt. A hőmérséklet mínusz 27 és 30,5 Celsius-fok között ingadozott. A legalacsonyabb értéket 7 óra 30 perckor érte el, ekkor mínusz 32 Celsius-fok volt, nyolc órára a hőmérő higanyszála 31,8 fokra emelkedett” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Viorica Ienea. Az előrejelzések értelmében szerdától havazás valószínű, ezért enyhül a fagy.

A meteorológusok szerint az idei az utóbbi évek egyik legkeményebb tele, mert hetek óta éjjel-nappal alacsony a hőmérséklet. Bodzafordulón újév előtt mínusz 24,2 Celsius-fokra hűlt a levegő hőmérséklete, és azóta nem mértek pozitív értéket.

Hivatalosan az utolsó fél évszázad legalacsonyabb hőmérsékleti értékét Kovászna megyében, mínusz 35,8 Celsius-fokot, 2005. február 8-án mérték, hasonlóra nem került ott sor 1939 óta.

FRISSÍTÉS – Rekordhideg Nagyszebenben

Keddre virradóan rekordhideget regisztráltak Nagyszebenben: mínusz 29 Celsius-fokot mértek – tájékoztatta az Agerprest hírügynökséget Mihaela Stăncescu, a regionális meteorológiai szolgálat ügyeletese.

Az idézett forrás szerint ezen a napon az eddigi legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 28 Celsius-fokot, 1968-ban mérték. Kedden Nagyszebenben mérték a megye legalacsonyabb hőmérsékletét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS