Külföld
Belföld

Lángok csaptak fel a kudzsiri fegyvergyárban

Székelyhon 2018. november 12., 12:25 utolsó módosítás: 2018. november 12., 14:44
HIRDETÉS

Tűz ütött ki hétfő reggel a kudzsiri fegyvergyárban, ahol különböző kaliberű fegyvereket gyártanak. A szerencsétlenségben egy nő vesztette életét.

Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

A Fehér megyei tűzoltók a helyszínre vonultak és Szeben megyei kollégáik segítéségét is kérték – számol be az Agerpres.

A kudzsiri fegyvergyárban különböző kaliberű (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm) fegyvereket, automata és félautomata 9 mm kaliberű pisztolyokat, alkatrészeket gyártanak.

A kudzsiri vas- és acélgyárat 1799-ben az Osztrák-Magyar Monarchia idején hozták létre. 2004-ben a gyárat két részre osztották: a mechanikai művekre és a fegyvergyára.

Lehetséges, hogy eltűnt egy személy a kudzsiri két fegyvergyár egyikében kiütött tűzben – közölte a Fehér Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).
Szénné égve találták meg a kudzsiri fegyvergyárban kiütött tűz nyomán eltűntnek nyilvánított személyt – közölte a Fehér Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). Az illetékesek szerint egy nő vesztette életét a tűzben.
Nem a kudzsiri Mechanikai Műveknél, hanem a Fegyvergyárban ütött ki tűz egy robbanás nyomán – pontosította az előzőleg közölt információt a Fehér Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). Az illetékesek szerint a robbanás, amelyet tűz követett, a lőszerek tesztelésére használt föld alatti helyiségben történt. A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a nagy füsttel járó tüzet. Az oltási munkálatokban a Fehér megyei tűzoltók mellett Szeben és Hunyad megyei kollégáik is részt vettek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS