HIRDETÉS

Ketten meghaltak influenza miatt

Székelyhon 2017. január 06., 16:01

Két személy halt meg influenza miatt csütörtökig Romániában – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Fotó: Boda L. Gergely

A betegség szövődményeibe egy 37 éves Galac megyei, valamint egy 80 éves Dâmboviţa megyei nő halt bele – tudósít az Agerpres hírügynökség.

„Az első két halálesetet jegyezték az A típusú influenzavírus H3N2 altípusával történt megfertőződés miatt. A 37 éves nőnek korábban már voltak egészségügyi panaszai, és nem volt beoltva influenza ellen. A 80 éves nőnek is voltak orvosi előzményei, és szintén nem kapott influenza elleni oltást. Esetében fennáll a gyanú, hogy Olaszországban kapta el a betegséget” – írja az intézet honlapján.

Az idézett forrás szerint 2016. december 26. és 2017. január 1. között országos szinten 326 influenzás megbetegedést jegyeztek, míg egy évvel korábban csupán 36 esetet regisztráltak ugyanebben az időszakban.

Az említett időintervallumban 12 súlyos akut légúti megbetegedést észleltek, 11 esettel többet, mint az előző évben, és nyolccal többet, mint egy héttel ezelőtt.

Az egészségügyi minisztérium által szétosztott vakcinákkal január elsejéig 462 322 személyt oltottak be influenzás megbetegedés ellen – ismertette a közegészségügyi intézet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS